Oude partijen komen dichterbij de ZwedenDemocraten

screenshot_42

(Door: “Alster” – Vertaling: E.J. Bron)

In Zweden zien we voor onze ogen het mislukken van de multicultiruimte, de multiculti-hel. Daar is men in het proces richting een “Failed State” Duitsland altijd een stap voor. De enige oppositiepartij, de ZwedenDemocraten, ontwikkelde zich adequaat. De laatste tijd behaalt ze in de peilingen regelmatig meer stemmen (op dit moment 25%) dan de alliantie van de regerende partijen. In tegenstelling tot Angela Merkel is de voorzitter van de voormalige Reinfeld-humanitaire grootmacht-partij “Moderaterna”, Anna Kinberg Batra (op de foto rechts), kennelijk tot inkeer gekomen en heeft ze een ommekeer voltrokken. “Ik wil niet terug naar de oude politiek. Die was niet solide – en ik begrijp dat diegenen die buitengesloten werden, omdat zij hiervoor waarschuwden, woedend en teleurgesteld zijn.”

pi-news

Nu wordt ze er door andere partijen van verdacht alleen maar partijpolitiek op te treden om kiezers van de ZwedenDemocraten te lokken, want behalve haar vermeende en toe te juichen inkeer heeft ze geen inhoudelijke voorstellen gedaan. Maar in ieder geval kunnen de Zweden haar in het vervolg herinneren en afmeten aan haar zelfkritische uitspraken.

In het Duitse parlement ontbreekt een oppositiepartij zoals de ZwedenDemocraten, en ook daarom bestaat er helemaal geen zelfkritiek. Maar gedurende het hele algemene debat van de regeringspolitiek over de begrotingsweek in het Duitse parlement zweefden de zogenaamde gevaarlijke populisten inclusief Donald Trump als een Zwaard van Damocles boven de hoofden van alle partijen. Ze bezworen nadrukkelijk de strijd tegen een alliantie van rechts-populistische en rechts-extreme populisten in Duitsland en Europa. Terwijl alle sprekers zich door de versimpeling van alle verbanden en het niet benoemen van de gevolgen van bijvoorbeeld de “vluchtelingen”crisis zelf gedroegen als rasechte populisten. Merkel zei populistisch: “Veel mensen maken zich in deze dagen zorgen om de stabiliteit van onze gebruikelijke orde, maar openheid zal ons meer veiligheid geven dan afsluiting. Crises in Duitsland en de Europese buurlanden dragen bij aan de verontrusting.”

En ze appelleerde indringend aan de burgers in Duitsland om zich te weer te stellen tegen het opkomende populisme. Op internet, door de digitalisering, zouden meningen en berichten de ronde doen die veel minder door journalistieke zorgvuldigheidsplicht zouden ontstaan en gecontroleerd worden dan vroeger. Inmiddels zou er sprake zijn van valse berichten en door opinierobots zelf gegenereerde opinieversterkers, zei de vrouw, en vergat daarbij om bijvoorbeeld de ARD en het ZDF te noemen. De politiek zou met het fenomeen moeten omgaan en daar waar nodig regulerend moeten ingrijpen – zoals bij haatboodschappen op internet.

Let wel: Dit is het nieuwe verkiezingsprogramma van Angela Merkel:

 • Openheid in plaats van afsluiting
 • Strijd tegen populisme
 • Digitalisering – internet – regulerend ingrijpen

De Groenen willen heel graag meeregeren. Anton(ia) Hofreiter van de Groenen maakte zich daarover in het parlement ook grote zorgen, vooral over de zich aftekenende alliantie in Europa: “We moeten verhinderen dat het de rechts-populisten en de rechts-radicalen lukt in Europa een bondgenootschap te smeden.” Hij voegde er toch nog een programmapunt aan toe, waarvan hij vond dat dit bij de Amerikaanse verkiezingen verwaarloosd was: “We moeten ons bezighouden met de plattelandsgebieden”.

Welnu, dan heeft hij al een bondgenoot in de CSU. Minister van Landbouw, Christian Schmidt (CSU), wil zich graag “bezighouden” met de weerspannige plattelandsbevolking en haar door de overstroming van haar gemeentes met Merkel-gasten tot rede te dwingen.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Alster”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Populisme", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Desinformatie, dictatuur, Donald Trump, Duitsland, establishment, EU-critici, Eurabië, Europa, Globalisering, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfbeschikking, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

17 reacties op Oude partijen komen dichterbij de ZwedenDemocraten

 1. Henk der Niederlander zegt:

  Mij lijkt dat deze mevrouw Anna Kinberg Batra een groot inschattingsvermogen heeft en gezien heeft dat het tij voor de linkse politiek zijn langste tijd gehad heeft en als goede linkse opportuniste dus vond om te kunnen blijven profiteren van de vergoeding die aan het Zweedse pluche verbonden is.
  Excuseer me maar Ik heb totaal geen vertrouwen in links gedachtengoed en zeker niet als dat gedachtengoed ineens afgewezen word en rechts word.

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Zodra ik nog maar de naam Merkel lees of hoor krijg ik al jeuk, laat staan dat er een foto van die uitgedroogde smerige tering nsb-pruim vertoond wordt. Het gaat er bij mij echt niet in, hoe kan iemand zooooo doortrapt geschift zijn?? Of ze weet heel goed wat ze doet, of ze staat onder zware Soros mindcontrol, veel anders kan het niet zijn.
  Hopelijk wordt ze zo snel mogelijk uit haar lijden verlost door die of gene. Dat zou voor ons ook een gigantische hoop lijden schelen. Eigenlijk niet te geloven dat er in ons buurland een grote groep orks aan de macht is want de spd-club bestaat uit nog grotere debielen, hoe zijn ze daar zo krankjorum geworden??

  Like

 3. Wachteres zegt:

  “Ik wil niet terug naar de oude politiek. Die was niet solide – en ik begrijp dat diegenen die buitengesloten werden, omdat zij hiervoor waarschuwden, woedend en teleurgesteld zijn.”
  Anna Kinberg Batra.

  Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen.

  Geliked door 2 people

 4. Thom zegt:

  Als je als blinde het licht ziet dan denk ik dat je bij dat licht toch geen boek zult kunnen lezen.
  Kortom het is een sterk verhaal Zo iets als Lazarus die opstaat uit de dood.

  Geliked door 1 persoon

 5. kruisridder zegt:

  Strijd tegen het populisme = de strijd van de elite tegen het volk. Hetgeen betekent dat het volk in opstand moet komen en de oorlog moet verklaren aan de elite,

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Digitalisering – internet – regulerend ingrijpen……Het linkse kadaver bedoeld censuur !!!!!

  Like

 7. hendrikush zegt:

  Martin Schultz, nu nog voorzitter van het EU parlement, lijkt me zeer bekwaam voor het ministerie van waarheid. Wie even nadenkt ziet hoe de Merkel-doelstellingen alleen kunnen worden afgedwongen door censuur, onderdrukking en dwang. Het voorbeeld van Goebbels kan goede diensten bewijzen.
  Na de onbetaalbare windmolensubsidies en het afschaffen van kernenergie gaat Merkel een nieuw fiasco tegemoet. Warten bis Sie gegen die Wand fährt.

  Like

 8. Daar zou Koddebeier wel eens gelijk in kunnen hebben.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Of topic, maar ik wil het toch even vermelden.
  De democratische gouverneur van Hawai, Tulsi Gabbard, dringt Trump om te stoppen met het voeren van oorlogen.
  Uiteraard heeft Trump al gezegd dat hij de amerikaanse agressie in hun buitenland flink wil terugschroeven.
  Gaat ze nu straks vertellen dat zij daaraan meegeholpen heeft???
  MAAAAAAAR waar was ze in de perioide dat Obama met Clinton begonnen te rotzooien in Egypte Lybië,Syrië,Ukraine en de landen die we niet zo goed weten.

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Ik denk dat het gewoon een politiek statement is @ Witte Raaf, want het Amerikaanse kiesstelsel zit nou eenmaal zo in elkaar dat degene die de meeste kiesmannen heeft de verkiezingen wint.
   Nou het ff niet zo goed uitkomt beginnen ze te zeiken dat het allemaal niet deugd. Voor sommigen is verlies moeilijk te accepteren.

   Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Vanaf 8 december een nieuw initiatief aan het firmanent om de MSM het hoofd te bieden en een stevige tegenkracht te zijn tegen hun propaganda m.b.t. multicultiwaan, klimaatwaan, vluchtelingenwaan en EUwaan. We zijn benieuwd.

  http://sceptr.net

  Like

 11. Jan zegt:

  Als het aan Johan Edstav van de Groenen ligt worden compleet nieuwe steden voor asielparasieten gebouwd, iets dat deze krankzinnige als zijn missie ziet, een missie zonder einde.
  Minister van woningbouw Peter Eriksson acht dit een opwindend voorstel.


  Speaking to newspaper Dagens Industri, Mr Eriksson said: “It provides opportunities for Sweden to show that it is possible to build in a way that’s long-term and sustainable.”

  The housing minister added the new cities would have their own centres, workplaces and living quarters and would be located in areas “where housing is most needed”.

  The proposal has received mixed results on Sweden’s biggest forum, Flashback.

  User ‘JDAM’ wrote: “A new city in the north surrounded by a wall, where all immigrants can live with Sharia law, completely cut off from the rest of Sweden could be a good idea.”

  http://www.norwegiandefenceleague.info/global-news/14-world-news-europe/2655-sweden-must-build-whole-new-cities-to-cope-with-migrant-crisis-mp-urges

  (Zelfde bericht? https://ejbron.wordpress.com/2016/07/12/zweden-moet-een-nieuw-stockholm-bouwen-om-de-migranten-te-herbergen/)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s