VS – De mislukte samenleving

screenshot_52

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Voor veel mensen is het een onvervulbare dromen: wonen in de VS. Maar diegenen die daar al zijn, beleven in toenemende mate een nachtmerrie. Het Amerikaanse model is een mislukt model. De Amerikaanse samenleving drijft steeds verder uit elkaar. Waren het vroeger vooral de verschillende etniciteiten die scheidend werkten, nu zijn het vooral de sociale scheidslijnen, die dankzij het bestaande systeem nog steeds ook (maar niet alleen) de verschillende bevolkingsgroepen scheiden.

contra-magazine

Gold enkele decennia geleden nog het principe dat een zwarte op de onderste trede van de sociale ladder stond, gevolgd door de Latino´s, daarna de katholieke (vooral Italiaanse en Ierse) blanken met de “WSAP” (White Anglo-Saxon Protestants) aan de top, zo zijn nu de zwarten en Latino´s nog steeds overwegend in de onderste inkomensgroepen te vinden, die echter dankzij de economische crises van de afgelopen jaren steeds meer met blanken “aangevuld” worden.

Het geruïneerde openbare onderwijssysteem zorgt ervoor dat in goede buurten dankzij de desbetreffende belastingen weliswaar ook de openbare scholen redelijk goed zijn, maar in de sowieso al arme buurten ziet het er dienovereenkomstig slecht uit. Voor de bewoners van zulke buurten geldt dan alleen nog maar: wie het zich kan veroorloven, probeert wegens de kinderen naar een betere buurt te verhuizen. Maar dat is voor steeds minder Amerikanen mogelijk, omdat er steeds minder goede banen komen en men zelfs als tweeverdiener met ieder een baan met een minimumloon het nauwelijks nog kan redden.

Daarbij komt de al generaties lang massaal door de media gepredikte hedonistische egoïsten-consumptie-cultuur en de via de rapmuziek verspreide gewelddadige bendecultuur. Alleen  Chicago wordt geteisterd door ongeveer 600 van zulke straatbendes – overwegend in het door zwarten bewoonde zuiden en zuidoosten van de stad. Het gevolg: sinds 2001 kwamen er in de stad 7.900 mensen om het leven door wapengeweld. Dat zijn bijna tweemaal zoveel slachtoffers als het Amerikaanse leger in dezelfde periode in Irak registreerde. In veel andere steden ziet het er niet veel beter uit. Vooral Baltimore en Detroit zijn inmiddels koplopers wat betreft geweldscriminaliteit en moorden.

Voor steeds meer Amerikaanse burgers wordt de “American Dream” een nachtmerrie. Wie niet tot de rijkste 10% van het land behoort, is er of teveel mee bezig om niet in armoede af te glijden – of leeft al, net als 42,8 miljoen andere mensen, in armoede – of zit net zoals 1,9 miljoen mensen in de gevangenis. Een ziektekostenverzekering kunnen veel Amerikaanse burgers zich helemaal niet permitteren, terwijl het door de belasting gefinancierde gezondheidssysteem van de staat niet echt functioneert en de publieke begrotingen hopeloze schulden hebben. Dan is de hele samenleving mislukt – inclusief de staat.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

18 reacties op VS – De mislukte samenleving

 1. Thom zegt:

  Ik lees in bovenstaand stuk de nabije toekomst van Europa. Alleen zal het hier erger worden doordat de straat overgenomen wordt door de ingenieurs en tandartsen.

  Like

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   wou ook net zeggen, verander het woordje usa in eu en dan kan je het verhaal 1 op 1 overnemen.
   .
   zwarte ghettos in eu ? check.
   enorme toename voedselbanken in eu ? check.
   zwarte criminaliteit bovenaan in statistieken in eu ? check.
   terror aanslagen meer en meer in eu ? check…..

   Geliked door 1 persoon

   • Steven zegt:

    Mij hebben ze ooit wijs gemaakt, en volgens mij doen ze dat nog steeds..dat die multiculturele samenleving nou juist een VERRIJKING is voor de samenleving.
    Met andere woorden..hoe meer zwarten en allah schreeuwers…hoe beter het met ons gaat….LOL

    Like

   • hendrikush zegt:

    Dat heet dus “globalisatie”.
    Brussel ziet het met genoegen gebeuren.

    Like

  • ieznogoedh zegt:

   Vergeet de gynaecologen niet.

   Like

 2. kruisridder zegt:

  Ik ben in de VS geweest. Als men daar ziek wordt, kan men een week van de verzekering trekken. Daarna mag je hopen dat je een goede verstandhouding met je familie, vrienden of buren hebt, anders sta je op straat. Hier worden de premies automatisch geind via de werkgever of de uitkerende instelling, dus dat is veel beter. Ondanks dat we het hier ook niet gemakkelijk hebben, zijn er hier veel maatschappelijke instellingen die je op weg kunnen helpen voor aanvullende voorzieningen als aanvullende bijstand, de voedselbank, waarvan de criteria om daar toegelaten te worden, inmiddels een stuk is verruimd per 1 januari dit jaar. In Nederland is nog alles veel beter geregeld dan in de VS waar mensen echt sterven van de honger op straat onder het bewind van Obama omdat iedere cent in de oorlogseconomie wordt gepompt op dit moment.

  Like

  • hendrikush zegt:

   Ik was diep onder de indruk van de werklust van sommige Amerikanen.
   Koop een gezinscamper, zet hem op een camping in de buurt van een plek waar je werk kunt vinden en als je geen werk meer hebt trek je verder tot je weer wat vindt. Met vrouw en schoolgaande kinderen!

   Like

  • koddebeier zegt:

   Ja, klopt wat je zegt, maar op een hele hoop andere punten zie je dat we langzaam maar zeker de zelfde kant heen glijden. (zie de punten die tjonge op noemt en leest voor zwarte allochtone afkomst !!)
   De allochtoon (herkomst) is over vertegenwoordigd in de gevangenis, in de bijstand/ WW enz. en in de criminaliteit.

   Like

 3. Jan zegt:

  De schuldige is makkelijk aan te wijzen, moordenaar Ted Kennedy:

  Ted Kennedy’s Real Legacy: 50 Years of Ruinous Immigration Law
  ….
  Rather than serving the interests of Americans and national unity by setting limits on immigration, the act put “family unification” as the top priority, serving the interests of foreigners first.

  Fifty years later, the U.S. places no numerical limit on the immediate family members of aliens admitted into the country. Despite holding only five percent of the world’s population, the U.S. is the most popular destination in the world for immigrants, attracting 20 percent of all the world’s migrants.

  Fifty years later, the U.S. allows some 11 to 20 million illegal aliens to squat on its territory while allowing over one million more each year to legally enter the country.
  ……..
  Meer dramatische gevolgen op: http://www.breitbart.com/big-government/2015/03/30/ted-kennedys-real-legacy-50-years-of-ruinous-immigration-law/

  Ann Coulter schreef een boek over de idiotie van de liberalen/socialisten/Democraten:

  Like

 4. denk ook aan de welvaartsaantasting door die extreem kostbare oorlogen in Irak, Syrie en Libie

  Like

 5. Jan zegt:

  De Dems zijn allemaal krankzinnig:

  ‘Democrats PRAISED Iran for Civilized Abduction Of Our Navymen’, Pelosi de Waanzinnige was een van hen

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/01/video-democrats-praised-iran-civilized-abduction-navymen/

  If Democrats had any brains they would be Republicans

  Like

 6. Jan zegt:

  Dit is het niveau van de roden in Amerika en dan vragen zij zich af waarom zij er nu politiek slechter aan toe zijn dan in 1928
  DAMAGED: Obama Will Leave Democrats in Worst Shape Since The Great Depression
  http://www.progressivestoday.com/damaged-obama-will-leave-democrats-worst-shape-since-great-depression/

  De imbeciel Pelosi:

  Like

 7. Jan zegt:

  Dreamteam Obama

  Like

 8. Jan zegt:

  Amerikaanse rode wijven gaan protesteren tijdens de beëdiging van Trump (en zich maar afvragen waarom de Amerikaanse maatschappij al half in het ravijn ligt)

  Thousands Of Women Will Wear Pink, Knitted ‘Pussy Power Hats’ To Protest Trump

  Women around the country are knitting pink #pussyhat s to wear at the 1/21 Trump protest march in Wash. https://t.co/HepipqGKB2 pic.twitter.com/lKZqAWzvPR

  — Frances Dinkelspiel (@Frannydink) December 29, 2016

  Like

 9. Onno zegt:

  Het is misschien niet zo’n goed idee om de leiding in handen te leggen van ‘political/corporate adapted compensated’ psychopaten, die dankzij hun Hitler “aangever” nu ook in Europa (achter de schermen) aan alle touwtjes die er toe doen trekken en die ook de kracht achter de EU zijn (een project sterk aangezwengeld door psychopaat Winston Churchill, wiens onverbeterlijke aard de oplettende beschouwer eerder terdege leert kennen bij zijn eerdere project: Dresden).

  Like

 10. Jan zegt:

  Website ‘kuttekop.com’ gehackt, leidt regelrecht naar site van Witte Huis

  Hah-Hah! ‘Pussyhat.com” Hijacked – Now Links to Trump White House Website


  Linkse wijven maken V(agina)-teken

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/01/hah-hah-pussyhat-com-hijacked-go-president-trump-white-house-website/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s