Geert´s Angels!

screenshot_33

Geert Wilders gaat geflankeerd door Fleur Agema en Vicky Maeijer de verkiezingen in. Dat het twee vrouwen zijn, is geen opzet, maar het plaatje is prachtig, erkent Wilders. Met hen denkt Wilders een mooie mix te hebben van ervaring en fanatisme. Met de blonde collega’s aan zijn zijde is Geert Wilders ’als een kind zo blij’. De grijns op z’n gezicht is het bewijs. In de fractiekamer van de zwaarbeveiligde PVV-vleugel hangt deze middag een uitgelaten stemming. Er valt iets te vieren. De PVV-leider heeft de nummers twee en drie net persoonlijk meegedeeld dat ze een ’podiumplek’ krijgen. Maeijer (30) wist vorige week al dat ze bij de top-5 zat, maar plek drie? „Een enorme eer”, vindt ze. „Een topper”, zegt Wilders over haar.

pvv-tweede-kamer

De jongeling die in het Europarlement zo makkelijk beledigingen uitgiet over de EU, lijkt er verlegen onder. Ze vertelt hoe ze als 18-jarige rechtenstudente uit Capelle aan den IJssel in Wilders de enige politicus zag die vertolkte wat zij vond. Dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.

Ze is een vasthouder, oordeelt haar baas. En een hardloper. Maar van marathons lopen, zoals ze graag doet, zal het de komende tijd niet zo snel meer komen, zo beseft ze. Behalve dat de verkiezingen in aantocht zijn en Wilders het uiterste vraagt van zijn mensen, is ze in augustus ook moeder geworden. Maeijer is geen breedsprakig type, eerder wat schichtig.

In het zaaltje waar de Tweede Kamerfractie van de PVV wekelijks vergadert, komt normaal nooit bezoek. Aan de kopse kant hangt een reusachtige driekleur. Behalve de Nederlandse driekleur hangt er alleen een Israëlische vlag.

In de fractiekamer gaat de stemming richting meligheid als de fotograaf de partijtop positioneert voor een plaatje. Wanneer de man met de flits ’Geert´s Angels’ maant dichter bij elkaar te gaan staan, zegt Wilders: „Zwoel kijken, Vicky!” Maar als de verslaggever daarop z’n pen heft, zegt de PVV-leider gauw: „Dat zei onze eigen fotograaf net.”

Het haar van de 40-jarige Fleur Agema zit weelderig in de krul. Geert is gul met complimenten. „Fleur ís de PVV. Ze is erbij vanaf dag één. Ze heeft me bijgestaan in goede en slechte tijden. Ze is misschien wel het beste Kamerlid dat er bestaat en zeer geliefd bij de kiezer, ook door haar kennis van de zorg.”

Agema, op haar beurt, straalt en is gul met anekdotes. De vriendin van PVV’er Léon de Jong was er inderdaad al bij vanaf het begin, toen Wilders zich nog maar net had afgescheiden van de VVD. Net als Vicky, die toen als bleue tiener als stagiaire solliciteerde bij ’groep-Wilders’. Samen reden ze in een auto de provincies af om ondersteuningsverklaringen te verzamelen voor deelname van de PVV aan de verkiezingen.

En die steun in slechte tijden, die kan Agema levendig terughalen. „In mei 2006 stond de PVV in de peilingen op één zetel. Eén! Weet je nog?” Geert knikt. Agema beaamt de woorden van haar baas: ze is geen opportunist of schatgraver die alleen maar succes komt verzilveren. Ze ís de PVV. „Maar dat de PVV zo groot is geworden, is natuurlijk fantastisch. „In één op de vijf auto’s zit nu een PVV’er. Iedereen kent er wel een.”

Wilders doet ook een duit in het zakje. „De achterban van de PVV loopt van laag- tot hoogopgeleid, van man tot vrouw, van autochtoon tot allochtoon. Ik geloof dat we inmiddels ook onder Antillianen de eerste partij zijn en bij Surinamers de tweede. Je merkt dat de PVV groeit, dat we veel nieuwe mensen hebben voor Provinciale Staten, voor de gemeenten. Het is goed dat er zoveel mensen met ambitie zijn die doorstromen.”

De selectie van de juiste kandidaten heeft Wilders een jaar gekost. Dat zijn partij geen klassieke structuur heeft, met afdelingen en een jongerenbeweging, is juist een voordeel, bezweert hij. „We zijn een platte organisatie. Talenten komen daardoor snel boven. Bij ons hoef je niet eerst jaren de auto van de partijvoorzitter te wassen voordat je kans maakt op het Kamerlidmaatschap.”

Dit artikel is vandaag verschenen in de Telegraaf. Klik hier om dit artikel te lezen op de website van de Telegraaf.

pvv-nieuw

Bron:
www.pvv.nl
pvv-tweede-kamer

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

37 reacties op Geert´s Angels!

 1. Japio zegt:

  Wat een knap en veel belovend trio deze helden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Aegolius cs zegt:

  Geen beer zonder huid……..

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Beter is omgekeerd: zonder huid geen beer 🙂

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tien, zoals wel vaker lijken wij weer eens dezelfde kijk hierop te hebben: Ik gun beide vrouwen beslist een goede, verkiesbare plaats, maar dit vind ik ècht wat eigenaardig!

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    Hm, ik wilde het niet zeggen, maar kennelijk ben ik dus toch niet de enige die graag zou weten waarom Bosma niet bij de top 3 zit.
    Wil hij dit zélf niet?

    Like

   • leefbarbaar zegt:

    Opvallend dat meteen kritiek komt. Zelfs op een lijst van 3 personen. Meneer Bosma staat beslist op een goede plaats, allemaal in goed overleg. Ik ken er nog 10, die een zetel zouden verdienen. Heb wat vertrouwen.

    Geliked door 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    @Leefbarbaar, 19.16u.: Heb wat vertrouwen…..Het is, tenminste wat mij betreft, niet direct een kwestie van wantrouwen, maar waarom een betrekkelijke nieuwkomer meteen op de derde plaats, vóór Bosma, die van meet af aan zijn sporen verdiend heeft? Fleur is heus goed, maar ik had in dit geval tóch Bosma op de tweede- en haar op de derde plaats gedacht. Er ín komen ze immers allebei wel. Vicky ook, zelfs al zóu ze bv. op de 6de plaats terecht komen -zou trouwens al een hele forse stijging zijn, in haar geval in vergelijking met haar oorspronkelijke eerste plaats. Als dit in goed overleg tot stand gekomenis, soit, maar sommigen vinden het wat opmerkelijk, deze volgorde, en hebben daar hun gegronde redenen voor. Je hoeft toch niet álles direct maar voor zoete koek te slikken, als je het wat anders ziet? Hoop ik.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Zoals gewoonlijk ben ik het helemaal met je eens 🙂 🙂

    Like

   • A.J. de Koning zegt:

    Theresa, ik was ook een beetje teleurgesteld maar inmiddels weten we dat Bosman op plaats 6 van de lijst staat en toen dacht ik dat hij wellicht zelf wel, samen met Geert, de lijst had samengesteld en zelf iets lager op de lijst wilde om wat uit de wind te blijven na al die tijd want gekozen wordt hij zo toch wel en misschien nog wel met voorkeurstemmen of ben ik nu te optimistisch?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @A.J. de Koning, 13.06u.: Nee, hoor; zo’n ramp is het alles bij elkaar ook niet.
    Enkelen, waaronder ikzelf, zouden een andere indeling gewoon rechtvaardiger gevonden hebben, dat is alles. Maar laat ieder het zijne er maar van vinden.

    Like

 4. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  ’t Zijn Fleur en Vicky, die Geert gaan begeleiden
  al is hier “Angels” knap gevleugeld uitgedrukt 😛
  het zijn natuurlijk kanjers, deze beiden,
  maar ’t blijft wél Geert, die zorgen moet dat ’t lukt !
  .
  toch er is hoop en trots en gefundeerd verwachten
  de sporen zijn zorgvuldig uitgezet
  deelnemers, die verdienen dat wij hen hoogachten…
  wat nu de basis dient te zijn, waarop U…stemmer..let !
  .
  en straks in Maart, als eindelijk gaat blijken
  wie op het Haagse podium toch Hollands voorkeur heeft
  zal Wilders’ naam in hoogste regionen prijken,
  gewoon omdat hij ALTIJD steunt, wat bij zijn kiezers leeft !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 5. Heer M zegt:

  Die zien er een stuk beter uit dan Jetta Klijnsma.

  Like

 6. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  schandalig, hoe durft ie zo maar die 2 vrouwen bovenaan te zetten, ongehoord !
  wordt ik niet eens eerst even geraadpleegd met zulke belangrijke beslissingen ?

  Geliked door 1 persoon

 7. Dat ziet er leuk en vooral fris uit.

  Like

 8. Rapunzel zegt:

  4 Gidi Markuszower
  5 Sietse Fritsma
  6 Martin Bosma
  7 Barry Madlener
  8 Teun van Dijck
  9 Lilian Helder
  10 Harm Beertema
  11 Machiel de Graaf

  Like

 9. tippelaar zegt:

  Ik zet in op Bosma. De pvv.partij-idioloog. Zonder hem geen PVV. Hou dat voor ogen Geert . Dat gaat je stemmen kosten, verder gaan zonder hem.

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Meneer Bosma op 6. Zie je wel.

  Like

 11. Rapunzel zegt:

  12 Dion Graus 13 Raymond de Roon 14 Danai van Weerdenburg 15 Edgar Mulder 16 Karen Gerbrands 17 Leon de Jong 18 Gabriëlle Popken 19 Alexander Kops 20 Roy van Aalst

  Like

 12. A.A.M. van der Pol zegt:

  Eventjes geduld nog, de redding is nabij, eerst de asielzoekers aan de goede kant van de grens(de)
  overkant. Daarna volgt de rest.

  Like

 13. Rapunzel zegt:

  Vicky Maier en Fleur Agema zijn allebei niet alleen leuk om naar te kijken maar ze zijn ook nog slim en ze hebben een fijne stem om naar te luisteren, ook niet onbelangrijk.
  Ik ben wel tevreden over deze top 3!

  Martin Bosma krijgt terecht zoveel voorkeursstemmen, die haalt het op zijn sloffen al stond hij op 30.

  Twee leuke dames verzwakken het “boze blanke mannen” argument en Tokkies kun je ze moeilijk noemen deze snoepjes.
  Charismatische vrouwen die er ook nog appetijtelijk uitzien, daar stem je toch met plezier op?

  De meeste mannen zijn helaas door hun bouw gezegend met hangbillen die in het ergste geval ook nog rimpelig zijn en vrouwen zijn natuurlijk niet zo oppervlakkig dat ze alleen naar het uiterlijk kijken *kuch* maar vooruit, de mooie PVV mannen top 3 volgens Rapunzel: Machiel de Graaf, Leon de Jong en Harm Beertema.
  Outsider Martin Bosma die woest aantrekkelijk is vanwege zijn gevoel voor humor en intelligentie.

  Like

 14. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  frappant toch eigenlijk dat het overwegend dames zijn die “verontwaardigt” zijn dat er 2 dames boven aan de lijst staan…
  .
  doet de hr wilders heel braaf eens de dames een kans geven aan de top (want er moesten meer dames in topfuncties volgens de politiek) is het weer niet goed.

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Vinden een aantal vrouwen het eens niet meer dan gerechtvaardigd, dat een mán, vanwege zijn oudste rechten en zijn wáslijst aan verdiensten, de tweede plaats, vlak achter Geert, bekleedt, is het weer niet goed.

   Geliked door 1 persoon

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    wat een drama…

    Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    doe mij maar een lekker wijf in de top hoor, wordt de politiek een stuk geiler/spannender van….

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ tjonge 7 januari 2017 om 01:38

    Wat een nietszeggende, smakeloze, flauwe opmerking.

    Like

   • BertG. zegt:

    Met nietszeggend en flauw, daar kan ik mij dan nog wel in vinden.
    Maar niet in smakeloos, of heb jij ook een dikke kont, dan snap ik ‘m.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Tistochwat, 15.55u: Daar grossíert hij in, is me intussen wel duidelijk.
    @BertG., 16.26u: Nee, heeft ze niet. Kan ik getuigen:
    We hebben elkaar één keer live ontmoet, in 2013 op de Koekamp. Tis’ is eerder frêle, wat ik me ervan herinner, en ze oogt pittig. Leeftijdloos, vooral. Maar geen dikke kont dus.

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 7 januari 2017 om 17:16

    Je hebt ook al een goed geheugen. 😉

    Geliked door 1 persoon

 15. Guardiacivil zegt:

  Alles zal echt met verstand gedaan zijn, dus ik heb er alle vertrouwen in.

  Like

 16. Rapunzel zegt:

  Tjonge, ik vind de top dames top!
  Fleur kon toch al geen kwaad doen bij mij en Vicky komt niet zomaar uit het niets aanwaaien, die buffelt al 12 jaar voor de PVV!

  Gewoon leuke vrouwen met een man en kind en het hart op de goede plaats.
  Niet van die Liliane Ploumen potten die hun eigenwaarde afmeten aan hoeveel miljoenmiljard belastinggeld ze weg kunnen smijten in Afrikaanse bodemloze putten.
  Geen Jetta Klijnsma die zelf nog geen potje tuinkers kan kweken maar wel behoeftige mensen aanraad om een moestuin te beginnen! Knettergek!
  Geen vrouwen om de vrouwen maar omdat ze verstand van zaken hebben.
  Geweldig.

  Like

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   “Geen vrouwen om de vrouwen maar omdat ze verstand van zaken hebben.”
   .
   kijk rapunzel, die lijsten we in !

   Like

 17. leefbarbaar zegt:

  Bij de weg, het artikel op de voorpagina (?) van de Televaag over de Angels van Geert, staat boven een artikel over uitheemse planten, die autochtone planten verdrijven. Dit is een probleem.
  Compliment voor de opmaakafdeling van deze toch zo foute VVD-krant, ik zie er de lol wel van in.
  Want alle linxe mensen vinden het zeer normaal dat allochtone planten en dieren verwijderd worden, wanneer deze de autochtone flora en fauna bedreigen, maar de invasie van moslims vinden ze prachtig. Absurd, maar waar.
  Ze geven miljoenen uit om allochtone planten en dieren uit te roeien en miljarden om allochtone apothekers hierheen te halen.

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ leefbarbaar 7 januari 2017 om 08:29

   Flora- en faunavervalsing zijn altijd rampzalig!
   Elke soort hoort in zijn eigen leefomgeving thuis, punt!
   Een Eskimo eet rauwe vis in het hoge noorden en een neger heeft heel veel zon nodig, anders maakt zijn donkere huid onvoldoende vitamine D3 aan.

   Like

 18. teun klein zegt:

  ziet u het verschil tussen de foto ven merkel en WILDERS??dag en nacht !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s