Paniek in Brussel: Trump maakt de EU achterhaald

screenshot_125

(Door: Andre Eric Keller – Vertaling: E.J. Bron)

Het is geen wonder dat de Europese Unie alle mogelijke politieke en mediale wapens tegen Trump inzet. Wanneer deze zijn “America First”-politiek uitvoert, dan maakt hij daarmee een handelsbondgenootschap, wat de EU eigenlijk is respectievelijk oorspronkelijk ooit was, achterhaald. Trump schaft de EU af.

contra-magazine

En zo bekeken zijn de hoge heren in de bureaucratie-moloch in Brussel alleen maar bang hun baantjes te verliezen. Wie heeft deze erbarmelijke figuren na het uiteenvallen van deze ongelukkige vereniging eigenlijk nog nodig? Want in de regionale en landelijke politiek wilde men de meeste van deze politici niet. Toen heeft men ze naar Brussel overgeplaatst, zodat de een of de ander dan toch nog een kans heeft zich te bewijzen. Sommigen van hen maken ook gebruik van die kans, de rest vult alleen zijn zakken.

Zakken vullen, dat doet niet alleen de Europese Commissie, die met lobbyisten akkoorden sluit en daarna hun wetten aan het parlement voorlegt, zakken vullen doen ook de Europarlementariërs, bijna het gehele parlement, want zonder hen zou het heel stil zijn in de enorme zaal. De Europarlementariërs zorgen er ook voor dat ze hun dagelijkse vergoedingen krijgen, ook als ze niet aanwezig zijn – wie ziet per slot van rekening graag af van een paar euro´s als het zo gemakkelijk is om deze van de EU-belastingbetalers te stelen. Voor de reis van Brussel naar Straatsburg is er ook nog geld, want men permitteert zich over onze ruggen heen twee woningen – wat eigenlijk natuurlijk helemaal niet nodig is.

Als je er dan serieus over nadenkt en ook naar de historie van de Europese Unie kijkt – de officiële en de onofficiële – dan zul je uiteindelijk tot de conclusie komen dat het deze unie altijd al alleen maar om economische belangen ging. De 500 miljoen Europeanen zelf zijn een noodzakelijk kwaad. Een deel zijn arbeidsslaven, indien mogelijk haalt men deze met behulp van het migratiewapen uit voormalige koloniën of de Amerikaanse bondgenoot bombardeert ze uit de Arabische wereld naar Europa, een groot deel echter heeft men ook als consumenten nodig, want wie anders moet de troep kopen die op de afvalberg van de Europese Commissie is gegroeid.

Dan komt de nieuwe president en miljardair van de voormalige bondgenoot en blaast hoog van de toren. Die wil de NAVO niet meer grotendeels zelf financieren, dat gaat dus ten koste van de EU, die zich niet militair tegen de Russen kan verdedigen, nadat ze de beer samen met de VS tot op het bot heeft getergd. Het is op een bepaalde manier wel grappig om te zien. Dan betekent dat dus dat ze zelf voor een defensiepolitiek moet zorgen, maar hoe moet dat lukken? Men is het al jarenlang over veel dingen niet met elkaar eens, want eerst moeten nu 28 landen tot één noemer gebracht worden.

En de protectionistische economische politiek die Trump aankondigde – wat hij aankondigt, doet hij ook, geheel in tegenstelling tot de politici van de oude partijen van Europa – vermoordt dan het streven om met de VS een vrijhandelsakkoord af te sluiten, dat sowieso slecht voor onze economie zou zijn afgelopen. Obama wilde nog tot het eind toe onderhandelen over deze TTIP. Niet alleen de tijd was tegen hem, maar uiteindelijk ook een groot deel van de Europeanen, die eigenlijk geen invloed op het afsluiten van het handelsakkoord konden uitoefenen, want de burger heeft zijn stem niet alleen afgestaan aan de plaatsvervangers, dus aan de parlementen, nee, de stemmen zijn ook, zoals we steeds opnieuw moeten vaststellen, verloren.

Dus, hoe moet men van de kant van de EU-fanatici reageren? Met alle middelen. Donald Trump zou met zijn politiek de EU nog onbelangrijker maken dan zij voor velen van ons al is. Hoe er opgetreden wordt, weten we. Men betrekt de andere bondgenoten erbij – de mediaconcerns van de EU. Die moeten het front tegen Trump vormen. Ze vuren ook uit alle kanonnen, onvermoeibaar en zonder vragen te stellen, deinzen ook niet terug voor valse meldingen, maar dichten dit toe aan de alternatieve media om deze achteraf door louche controle-instanties te laten controleren.

Wat vroeger Poetin was, is nu Trump: het kwaad is er altijd en overal – alleen in de ongelukkige Europese Unie zitten de goeden.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Andre Eric Keller

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, demoniseren, Donald Trump, establishment, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Linkse media, mainstream-media, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Paniek in Brussel: Trump maakt de EU achterhaald

 1. “Achterhaald” is een zeer gematigd woord! Het woord “dictatoriaal” of “facistisch” past beter!

  Like

 2. Thom zegt:

  De Russische beer pesten met een leger waarbij twee soldaten samen één helm hebben en een geweer zonder kogels waarbij ze zelf pangpang moeten roepen tijdens een gevechtsactie.
  In dat kader gezien is het beledigen van Trump een logische stap, want door zonder leger het gevecht met Rusland aan te gaan betekent dat je verstand in je reet zit. Trump beledigen kan daar nog wel bij want wie doet hun iets denken ze?

  Geliked door 1 persoon

 3. Harry zegt:

  De EU en de islam , twee kankergezwellen die we kunnen missen als kiespijn !
  En de verwevenheid is zó groot dat je niet weet waar je de scheidslijn zou moeten trekken .
  Daarom dus : opdonderen met die bende !

  Geliked door 2 people

 4. Mary zegt:

  Ja en dan krijgen ze ook nog de domper van de Franse en Nederlandse verkiezingen, de EU nitwits zullen weer totaal overstuur zijn van de “onverwachte” uitslag. Op naar een Nexit.

  Like

 5. Pietersen zegt:

  Het zooitje in Brussel gaat zes weken de tijd nemen om met een verandering te komen.
  Trump pakt gewoon de telefoon en binnen een minuutje komt er er wat uit !

  Like

 6. Fred zegt:

  Verhofstadt gehoord en gezien over Trump?
  Die vent is gek, knettergek.

  Like

 7. Die lul van een Rutte zei laatst nog in een debat, er komt geen NEXIT.in Nederland. Dat bepaalt hij toch niet er zal toch een referendum gegeven ogenblik gaan komen.

  Like

 8. Jan zegt:

  Zware paniek bij de anarchisten en andersoortig socialistische gespuis in Washington nu de regels van de wet gehandhaafd worden: “Twee weken Trump voelt aan als 6 maanden en het is een enorme chaos”


  met verplicht jankerig kijkende figuranten naast de woordvoerder

  De marxistische Yahoo: ….the effect on Washington — as well as the network of lobbyists, businesses and other interest groups that orbit the political power centers — has been dizzying, beyond the normal commotion that typically accompanies a White House transition. ….
  http://finance.yahoo.com/news/trump-throws-washington-state-anxious-170846128.html

  En dus komt zij weer aanzeuren met stemfraude, gejammer dat de staatsziekenfonds, Obamacare zo goed is want men is zeker over de prijs (ja, exhibitionistisch duur, om met Kok te spreken) ipv concurrerende verzekeringen zoals voorheen. Kortom, de staatsfinanciering en beloofde deals liggen voor de parasieten op de mestvaalt zodat zij ineens hun hersenen moeten laten werken hoe te concurreren met anderen.

  Overigens zouden die linksen eens moeten uitleggen wat Somaliërs in Amerika te zoeken hebben, want zij krijgen nooit werk en zijn allen potentiële terroristen, wat ook geldt voor al het andere islamitisch gespuis uit de zandbakken en steppes.

  Like

 9. D. G. Neree zegt:

  We gaan interessante tijden tegemoet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s