Voormalig regeringslid onder Obama: Bureaucraten manipuleerden de klimaatcijfers om er politiek mee te kunnen bedrijven

Screenshot_57

(Door: Chris White – Vertaling: E.J. Bron)

Een voormalig lid van de regering van Obama beweert dat de regering vaak “misleidende” perspublicaties over klimaatcijfers gebruikt zou hebben om daarmee de publieke opinie te beïnvloeden. De voormalige onderstaatssecretaris op het ministerie van Energie, Steven Koonin, zei maandag tegen de “Wall Street Journal” dat bureaucraten in de regering van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama wetenschappelijke cijfers verdraaid hebben, zodat daarmee de publieke opinie beïnvloed kon worden. Hij zei:

Inselpresse

“Wat er op het gebied van de klimaatcijfers en klimaatanalyses aan perspublicaties bestond, was naar mijn mening misleidend en deels gewoon fout.”

Hij wees daarbij op delen binnen de regering, die volgens hem voor de manipulatie van de klimaatcijfers verantwoordelijk waren.

Ook verwees hij naar een nationale klimaatanalyse van 2014, waarbij wordt aangetoond hoe de activiteit van orkanen sinds 1980 is toegenomen als voorbeeld voor hoe federale autoriteiten klimaatcijfers verkeerd gebruikten. Koonin zei dat deze inschatting technisch fout geweest zou zijn. Hij zei:

“Wat ze niet genoemd hebben, en wat je alleen vindt als je ook de kleine letters van het rapport leest, is dat de activiteit in de decennia daarvoor in werkelijkheid is afgenomen”.

Toen de VN het rapport in 2014 publiceerde, werd hetzelfde argument aangevoerd dat Koonin naar voren bracht.

De bilaterale Raad voor de Klimaatverandering bij de VN berichtte dat er “slechts weinig bewijzen voor veranderingen bij extreem weer of andere klimaatvariabelen sinds het midden van de 20e eeuw bestaan”en actuele cijfers tonen aan dat “er in de vorige eeuw geen sprake was van significante veranderingen bij de globale cycloon-frequentie.”

De persmensen werken samen met de wetenschappers in de autoriteiten, zoals de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) en de NASA, zodat zij het zouden zijn die voor de misleidende perspublicaties over het klimaat verantwoordelijk zijn, voegde hij er aan toe.

Koonin is niet de enige die dit foute gedrag aan de kaak stelt. De afgevaardigden in de Commissie voor Wetenschap, Ruimte en Technologie van het Huis van Afgevaardigden bijvoorbeeld begonnen onlangs een onderzoek naar de NOAA, nadat een klokkenluider zei dat wetenschappers daar een belangrijk onderzoek over de globale opwarming te snel gepubliceerd zouden hebben om daarmee politieke beslissingen te kunnen beïnvloeden.

De voorzitter van de commissie, Lamar Smith, wil “zo snel mogelijk optreden” en de NOAA ertoe brengen in het kader van een huiszoekingsbevel uit 2015 documenten te overhandigen die verband zouden kunnen houden met een mogelijke manipulatie van de klimaatcijfers.

Koonin diende van 2009 tot 2011 onder Obama. Hij klaagde later over het politiseren van de wetenschap en is van mening dat er een ethische code zou moeten bestaan, volgens welke “gezegd moet worden hoe het ervoor staat. Als wetenschapper heeft men de verantwoordelijkheid om de feiten op tafel te leggen”.

Hij zei dat de handelwijze van de NASA en de NOAA problematisch zou zijn, omdat “met deze cijfers de publieke opinie gevormd wordt en dat deze op hun beurt weer door deze organisaties gevormd worden en uiteindelijk staat alle sin de krant”.

Geen van de beide organisaties was bereikbaar voor commentaar.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
http://dailycaller.com
Door: Chris White

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Lügenpresse", Academici, Censuur, corruptie, Criminaliteit, Desinformatie, Graaien, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Milieu, nieuw fascisme, Obama, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Verenigde Naties, verloedering, VS, Wetenschap. Bookmark de permalink .

39 reacties op Voormalig regeringslid onder Obama: Bureaucraten manipuleerden de klimaatcijfers om er politiek mee te kunnen bedrijven

 1. cefas zegt:

  De leugen regeert.

  Geliked door 1 persoon

 2. joga zegt:

  Een normaal mens weet dat, maar de linksgekken gaan maar door, omdat dat enorm veel geld oplevert voor de alarmistisch clubjes van klimaatleugenaars. Volgens hen hadden Noord-en Zuid Holland al onder water moeten staan evenals een groot deel van de rest van de wereld. Maar het water is eerder gezakt dan gestegen. En het klimaat: Het is nu bijna mei en iedereen loopt te rillen van de kou(kouder dan de kersttijd). Wanneer schoppen we die gekken eens uit hun NGO’s?

  Geliked door 1 persoon

  • boorzalf zegt:

   Op 5 februari 2011 lazen we in de media dat de helft van het Noordelijk Halfrond bedekt is met sneeuw en dat de schommeling van de aarde gestopt is, wijst op een nieuwe IJstijd en dat ALLE signalen op ROOD staan voor een nieuwe IJstijd, maar Co2/Global Warming propagandisten weigeren nog altijd hun ongelijk te erkennen.

   Like

 3. Mary zegt:

  Het is een grote politieke leugen het klimaat veranderd sowieso al zo lang de aarde bestaat en daar heeft geen mens ooit invloed opgehad en dat zullen ze ook nooit krijgen, maar het volk voorhouden dat het ergens schuldig aan is is natuurlijk wel de manier om ze te laten betalen voor een illusie.Vervolgens kopen ze een club “wetenschappers” of zelfs ongevraagd worden namen van wetenschappers gepubliceerd die de leugens “onderbouwen”. En dan weer te weten dat de VVD “kleuterclub” als prioriteit heeft jawel de klimaatsproblemen aan te pakken, hoe vreselijk belachelijk kun je jezelf maken, stelletje nitwits!!!!.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Dan krijg je dit soort manipulatieve berichten in de krant. Wisten jullie overigens dat in de coalitie afspraken met de “groene khmer” is opgenomen dat over 8 jaar het rijden in een benzine of diesel auto verboden gaat worden. Alles om het klimaat te redden aldus de voorpagina van dagblad Trouw vandaag. Een volk krijgt leiders die het verdient.

  https://www.trouw.nl/home/-noordpool-dit-jaar-mogelijk-zonder-zeeijs-~a65aeb3b/

  Like

  • Nemesis zegt:

   Allemaal aan de electrische auto is wat ze willen. Zo’n blik waar de accu’s je af en toe om de oren vliegen. Afgezien van het feit wie dan nog een nieuwe auto kan betalen met de manier waarop wij, het volk, dus tot op de bodem van de portemonnee uitgemolken worden.
   En hoe geschift is het dit alles alleen maar op de auto’s af te wentelen, gezien er nog zoveel andere voortbewegingsmiddelen en apperatuur op diesel of benzine lopen. Ook allemaal electrisch? Schepen, vliegtuigen, trekkers, grasmaai machines etc. etc.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Stofzuigers, wasmachines, tandenborstels, vibrators,

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    De eerste twee gaan via stopcontact. tandenborstels ook, maar alleen als ze opgeladen worden. Hoe dat met vibrators zit weet ik echt niet, oplade of tijdens gebuik aan een draadje in het stopcontact. De lijst met electrische apperatuur die we alleen al in de huishouding gebruiken is lang en toch wil ik echt geen E-auto.

    Overigens lees ik op het ogenblik een behoorlijk dik boek (8oo pagina’s) van Marc Elsberg,. Black Out, Morgen ist es zu spät. Gaat dus over onze verzorging met electriciteit . Ben nog niet zo ver gevorderd om te weten of de uitval overal veroorzaak wordt door falend beleid of door aanslagen of misschien wel door beide. Maar het is griezelig levensecht. M.a.w. je kunt je voorstellen dat het zo kan gebeuren en wat de gevolgen daarvan zijn.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Nemesis.
    Goed zo’n boek over elektriciteit.
    Dan weet je pas wat er gebeurt als je je vingers in het stopcontact steekt en het licht gaat uit.
    Zal wel weer door zo’n stroomstoring komen, denk je dan als je bij komt.
    Overigens heb ik die vibrators er maar bij gezet in verband met de gelijke quota die tegenwoordig verplicht zijn, begrijp je.
    Je kunt tegenwoordig niet zorgvuldig genoeg zijn want voordat je het weet heb ik weer ’n ingezonden mededeling van iemand die de vraag stelt of zo’n vibrator alleen ’n elektrisch voortbewegingsmiddel is of dat je hem ook via diesel van achteren kan gebruiken.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ohhh man, je bent echt erg 😀 . Maar goed even op de laatste alinea. Nee een electrisch voortbewegingsmiddel is het niet. De voortbeweging wordt nog steeds zzoveel ik weet van hand gedaan. En ja, je kunt het ook van achteren gebruiken, met diesel vanwege betere glijvaardigheid en ook zonder diesel.
    Nu even over het boek, dat is echt bloedserieus. En wel dat in een ijskoude februarie maand het hele stroomnet van Europa stil valt en niet meer functioneert. Zelfs het telefoonverkee is niet meer mogelijk.
    Het is zo goed geschreven en beschreven wat er dan allemaal gebeurt, dat je je dat heel levendig kunt voorstellen. En wat belangrijk is als je weet hoe het huidige stroomnet werkt en wie de grote, overkoepelnde leveranciers zijn (die overigens met naam in het boek worden genoemd) wordt het wel erg levendig. Het zou best eens kunnen gebeuren. En nee, ik ben zeker niet goedgelovig, eerder sceptisch en wantrouwend. Toch heeft dit boekwerk een behoorlijke indruk bij me achtergelaten.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Nemesis.
    Lijkt me een bijzonder interessant boek.
    Ik heb trouwens de film La Ciociara…
    Nu herinner ik mij dat ik ‘m heel vroeger al ’n keer heb gezien, en dat hij veel indruk op mij maakte.,
    Totaal uit het oog verloren, maar door jou heb ik ‘m nu.
    Dank. Paul.

    Geliked door 1 persoon

 5. Beschouwer zegt:

  Het klimaatsprookje…. De mens de schuld geven van klimaatverandering is grote onzin.. Het klimaat is al zo vaak veranderd in het verleden van deze planeet. De waarheid is dat CO2-uitstoot goed is voor de groei van planten. De lucht bestaat momenteel voor zo’n 0.038 % uit CO2. Meer CO2 doet planten beter groeien en de uitstoot van die planten is zuurstof O2. Zo’n 20 % van de lucht bestaat uit zuurstof O2.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   De mens laat wel degelijk zijn sporen na op aarde.
   We halen momenteel allerlei materialen uit de aarde die er tot op heden in zaten.
   Dit zijn over het algemeen smerige vergiften.
   Kijk wat Sadam Hoessein met de Eufraat en Tigris-delta;’s deed.
   Oliebronnen die maandenlang brandden…
   Niemand heeft het er meer over. Oud nieuws weet je wel.
   Napalm en ontbladeringsvergiften…
   Dag en nacht uitstoot van chemische fabrieken…
   Jarenlange detonaties van artillerie-granaten…

   Like

 6. scheermes zegt:

  Wie gelooft al die dwaalsterren nog ?? De mensen die op Rutte gestemd hebben moeten zich diep schamen . Alleen mensen die stekeblind zijn stemmen op zo”n leugenaar!! Een leugenaar als de leider van ons land !! Ronduit beschamend !!

  Like

  • BertG. zegt:

   Dacht je dan dat jij de enige dwaalster was.
   Iedereen heeft toch recht op z’n eigen waarheid, dus waarom nu even niet dan.
   Je doet zelf niks anders.

   Geliked door 1 persoon

   • scheermes zegt:

    Alle ongelovigen zijn duivels en dwaalsterren .Allemaal .JIJ ook; dit waren jou eigen woorden ;het enigste wat jij doet is de waarheid vervloeken en achtervolgen dat is ook wat alle duivels doen .Tineke zei ook tegen jouw dat jij een brug te ver was gegaan tegen haar .En als je een beetje kerel bent, zou jij je excuus aan bieden aan tineke,maar jou haat tegen de waarheid is zo groot ,dat jij vloekend en tierend achter iedereen aanloopt op dit blog die de waarheid verkondigt ,maar op de inhoud ingaan op een gezonde manier zijn alle duivels niet gegeven . alleen met de waarheid ,wat ik gebruik om de islam te bestrijden daar komt men vloekend en tierent tegen in opstand .Dit mag allemaal !!Terwijl alleen met de waarheid de islam bestreden kan worden . Met iets anders is onmogelijk . Jou gezwets en gevloek ,dat wordt allemaal getolereerd ,en het is een regelrechte schande voor dit blog hoe jij tegen de waarheid aan schopt .dit mag allemaal daar word niets van gezegd. Schande.Maar o wee als de waarheid hier op dit blog verkondigt wordt ,dan word je terug gevloten .Ik had jou en harry allang een waarschuwing gegeven .Zoals jullie GOD vervloeken ,dat is ten hemel schreiend . Schande.Maar dat mag allemaal .Met mensen zoals jij bert g die tegen de waarheid ingaan ,zullen met hun gezwets en gevloek en getier de linkse kerk alleen maar in de kaart spelen .Jij valt de mensen die de islam bestrijden met de waarheid ,voordurend aan, dat toont aan ,en dat geld voor iedereen die het zelfde doen als jij,dat jij en ook die andere mensen met de duivel bezeten zijn door de waarheid aan te vallen . .Dit heb jij zelf angegeven met nina hagen,op dit blog,toen ik tegen jou vertelde dat nina hagen een ontmoeting gehad heeft met JEZUS, en gedoopt was ,zei jij ,ze zal wel dope gebruikt zou hebben ,inplaats van blij te zijn voor haar ;typisch bert g;. Er komt niets positiefs ooit uit jou mond .alleen maar gevloek en afzeiken;. met het duivelsteken for ever wat jij zelf liet zien op dit blog.heb jij duidelijk laten zien dat jij voor de duivel gekozen hebt En je bent er nog trots op ook .Ik heb de indruk gezien de waarheid op dit blog niet verkondigt mag worden ,maar de leugen ook hier regeert ,en dat kan ik bewijzen ,doordat jullie de waarheid niet dulden,zal dit blog doodbloeden ,als de waarheid niet meer verkondigt mag worden het levende en blijvende woord van GOD; Is het ook met dit blog over en sluiten !!Alles wat ik jullie verteld heb ,dat kun je terug vinden in GODS woord !! Maar als jullie GODS woord verwerpen zijn wij uitgepraat .Alleen GOD kan alle rotzooi opruimen ,ook op dit topic Niets anders !! De islam kan alleen maar bestreden worden met het woord van de ALMACHTIGE GOD !!
    .

    Like

   • BertG. zegt:

    “dit waren jou eigen woorden”
    Laat maar lezen waar ik iets beweer.

    Bert, zie je nou wat voor indruk dat gemaakt heeft, jouw vriendelijke verzoek om er mee te stoppen, helemaal niets.

    Like

   • BertG. zegt:

    Goed idee van jou trouwens, ik moest maar eens lid worden van de satankerk om jou te bestrijden.

    Like

   • scheermes zegt:

    Bert g zegt; laat maar eens zien waar ik iets beweer ;Dacht jij dan dat jij de enige dwaalster was??Dat waren jou eigen woorden om mij te beschimpen, zoals jij dat bij iedereen doet op dit blog.dank zij jou soort ongelovigen zitten wij nu met de moslims opgescheept ,omdat jij de waarheid achter je geworpen hebt .omdat de meeste mensen de leugen ,en list en bedrog lief hebben ,daarom wordt het steeds donkerder in ons land .Meerdere mensen die op dit blog de waarheid spreken ,daar zit jij achteraan met smerige denigrerende opmerkingen.Ik zie het als een groot compliment dat jij mij een dwaalster noemt.Jij hebt nog al wat vriendjes gekregen met jou gedreig en gevloek ,en GODS lastering !! Echt iets om van te kotsen .Dat GODS lastering wel toegestaan wordt op dit blog, waar niets over gezegd word vind ik beneden alle peil .Ronduit schande. De schijngelovigen houden hun mond uit angst voor bert g .Tom en tineke en willie en nog enkele bronlezers hebben jou ook al een keer wat tegengas gegeven .Maar wat doet bert ??Hij doet er nog een schepje bovenop .Noem mij eens 1 ding op wat ik gesproken heb op dit blog wat niet waar is . Dat kun jij niet .De waarheid is vuur wat uit de mond komt van de rechtvaardigen waardoor jij gepijnigd word , en dat kun jij niet verdragen zoals alle ongelovigen . En nu probeer jij met een smerige opmerking uit de tent te lokken .Walgelijk.

    Like

   • BertG. zegt:

    Je hele leven is 1 groot leugen.
    Ik had je al verteld, ik ben de duivel zelf.
    Misschien kom ik vannacht nog wel even spoken bij je.
    Hou je exorcisten spulletjes maar vast bij de hand.

    Like

   • scheermes zegt:

    Ik moest maar eens lid worden van de satans kerk ,aldus bert g ,om jou te bestrijden. Je staat vanaf je geboorte al ingeschreven in de satanskerk .Alleen heb je dat zelf niet in de gaten .De spraak van jou maakt dit overduidelijk openbaar.

    Like

   • BertG. zegt:

    Jij heb ‘m door, eindelijk.
    Je spreekt hier tegen de meester zelf.

    Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Door Rutte zijn we al twee termijnen niks anders dan kollosaal voorgelogen, Dat men weer uo massaal op die vent heeft gestemd begrijp ik ook niet. Wie het weet mag het zeggen. Ik krijg het gevoel, dat we helemaal geen negers nodig hebben om het IQ van de grote massa naar beneden bij te stellen. Het IQ van dit soort stemmers heeft al een absoluut dieptepunt bereikt.

   Geliked door 1 persoon

   • guusvelraeds zegt:

    Het IQ van een volk gaat automatisch omlaag zodra de pers onder controle staat en alleen nog de gewenste mening verkondigd kan worden. Het is niet alleen de pers, wat dacht je van het onderwijs met hun veelvoud aan kul wetenschappen in de hoek van de sociologie en gender “wetenschappen”. Zodra de uitkomst van een master onderzoek de heren niet bevalt trekken de mentoren zich terug. Stel je voor het linkse wereld frame komt ten val.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Mee eens !

    Like

   • Beschouwer zegt:

    Nederland is een land met veel politiek correcte zombies. En politiek correcte neurozombies stemmen niet op de PVV. De PVV-stemmer is weg gezet als een soort egocntrische asosociale . Nou dat is dan maar een geuzennaam. De PVV gelooft niet in het klimaatsprookje. Ik ook niet.

    Like

   • Nemesis zegt:

    OK, dan maar een egocentrische, asociale, islamofiele, fascistische tokkie.
    Het klimaatsprookje bestaat niet en ik geloof daar net zo min in. Wel is het een feit en dat al zo lang de planeet aarde bestaat, dat het klimaat veranderd, van warmer naar kouder en omgekeerd. En weet je waar die klimaatwetenschappers, die zelf benoemden, zich het meeste over ergeren, dat het is zoals het is en zij er helemaal niks, nada, niente aan kunnen doen of veranderen. Als hun idiotie ons niet zo enorm veel geld zou kosten, zou je er nog om kunnen lachen over wat die de wereld in tetteren.

    Like

  • scheermes zegt:

   De beer zal veel vlees eten .

   Like

 7. Peacepipe zegt:

  Onder het noordpool ijs zitten enorme hoeveelheden olie en gas. Dat betekent dat tienduizenden jaren geleden daar grote bossen geweest zijn. Het klimaat was daar dus totaal anders dan nu! Maar daar hoor je niets over.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Jezus!
   Krijgen we in de toekomst opnieuw het zelfde gesodemieter wat we nu met die islamitische zandgolems hebben…
   Maar dan met Eskimo’s!
   En die nemen hun vrouwen mee!
   Heb er wel eens foto’s van gezien…
   Leren koppen. Vlechten, Bontkraagjes.

   Laat deze kelk aan mij voorbijgaan aub!

   Geliked door 1 persoon

 8. Een beetje intilligent dier dat aan ziet komen dat ie natte poten krijgt gaat echt geen klimaatdemonstratie houden, windmolens bouwen of instituten ter meting van waterhoogten oprichten maar verhuist naar een droger gebied of hoogt zijn land 3 meter op. Heel Nederland 10 meter ophogen zou trouwens maar 10% kosten van de poen die de klimaatroofapen inmiddels in hun gekkenhuis hebben gestort.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou dan heb ik ’n heel goed plan.
   Laten we Nederland dan gelijk voor hetzelfde geld verhogen met 100 meter.
   10X10 meter = 100 meter.
   “Voor hetzelfde bedrag die de klimaatroofapen inmiddels in hun gekkenhuis hebben gestort.”
   Kan niet missen.
   Maar dan wel stijl-schuin naar binnen afkappen aan de zijkanten.
   Het grote voordeel is dat die woestijnapen met geen mogelijkheid hier meer kunnen binnenkomen…
   Schiphol natuurlijk sluiten voor inkomende vluchten.
   Alléén nog uitgaande vluchten.
   Zelf gaan we nooit meer naar het buitenland.

   Geliked door 1 persoon

   • De randen van ons land insmeren met boter, van onze boterberg, die van de EU-subsidie, die we dan niet meer krijgen, kortom, insmeren die handel na ’t spul eerst met varkensreuzel te hebben gemengd. Bordjes met een foto van een varken met boter op z’n hoofd op gepaste afstanden en dan laat de #dobbervarkenshaters maar komen. Schiphol mag trouwens dicht, wij hebben Weeze en Eindhoven of anders huren we Piet op Teuge gewoon in.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Heb ik een nog beter idee.
    Gewoon dat piepkleine vliegveldje hier.
    “Vlieghaven Deurne”.
    Niks Airport of zo. Nog helemaal jaren 60-sfeer.
    Bij het binnenkomen wordt je opgevangen door 2 grondstewardessen.
    Dat is alles.
    Je ziet je vliegtuig op ca 100 meter al klaarstaan.

    Je moet wel zelf je benzine meenemen voor de vlucht, en je krijgt nog zo leren pet op met zijkleppen. (Allemaal onzin natuurlijk, maar ik kan het niet laten.)
    Typisch Vlaams, want ze hebben een meer dan uitstekend restaurant.

    Als je dan net de totale geestelijke marteling op Frankfurt hebt meegemaakt zoals ik, dan waardeer je zo’n luchthaventje nog.

    Like

 9. BertG. zegt:

  Allemaal 1 op 1 over genomen van Al Gore, die is miljonair geworden met die zwendel.

  Like

 10. BertG. zegt:

  Martin Sommer: ‘Wie bewaakt de bewakers van het energieakkoord?’
  column: Opeens is het een kwestie: wat schieten we op met windenergie? Vijf antwoorden van Martin Sommer.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6235/Martin-Sommer/article/detail/3584001/2014/01/26/Martin-Sommer-Wie-bewaakt-de-bewakers-van-het-energieakkoord.dhtml

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Weer een bewijs dat de “rode kerk”, van Amerika: de zogenaamde Democraten even hard liegen, als hen dat zo uitkomt, net als de volgers der islam dat doen. Verder eens met wat @ Beschouwer zegt op 23.01. uur, 26/4.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s