Centraal Comité van Duitse Katholieken (ZdK) maakt zich zorgen wegens anti-islamitische stemming

Screenshot_121

(Vertaling: E.J. Bron)

En hoe zit het met de zorgen om de christenen? Zijn christenen in het Midden-Oosten tweederangs?

In het Nabije en Midden-Oosten worden christenen vervolgd. Steeds opnieuw zijn ze daar het slachtoffer van gruwelijke aanslagen. Maar het ZdK maakt zich veel meer zorgen wegens islamkritiek in Duitsland.

Die Freie Welt

In het Nabije en Midden-Oosten worden christenen vervolgd. De Kopten in Egypte zijn steeds opnieuw het slachtoffer van aanslagen, de christenen in Syrië en in Noord-Irak worden door islamitische terroristen van de zogenaamde “Islamitische Staat” (ISIS) vervolgd en vermoord. Maar het ZdK maakt zich voornamelijk zorgen vanwege de toenemende islamkritiek in Duitsland. Hoe is het mogelijk dat de vertegenwoordigers van de katholieke kerk in Duitsland zo´n verdraaide waarneming hebben?

Zoals op de site “Islam.de” wordt bericht, heeft de president van het ZdK, Thomas Sternberg, nadrukkelijk voor islam-vijandige stromingen in Duitsland gewaarschuwd. Hij zei letterlijk: “De stemming tegenover de islam in dit land baart me grote zorgen”.

De heer Sternberg is voorstander van het stimuleren van het islamitisch godsdienstonderwijs op openbare scholen en de oprichting van leerstoelen voor islamitische theologie om godsdienstleraren en imams op te leiden. Hij heeft scherpe kritiek op de door de AfD geëiste afschaffing van het door de staat georganiseerde islamonderwijs.

Al maandenlang valt de ontwikkeling op dat kerkelijke instellingen zich meer zorgen maken over de integratie van de moslims dan over de situatie van de christenen die in islamitische landen vervolgd worden. In ieder geval geven ze dit beeld door.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

55 reacties op Centraal Comité van Duitse Katholieken (ZdK) maakt zich zorgen wegens anti-islamitische stemming

 1. Drs.P. zegt:

  De Katholieke kerk is al vele tientallen jaren geinfiltreerd door de jezuieten-nwo-club en totaal niet geinteresseerd in christenen en alleen maar in een 1-wereld religie en regering. Hopelijk worden bovenstaande smerige rukkers als eerst de kop eraf gehakt door hun geliefde immigranten.

  Liked by 1 persoon

  • louis-portugal zegt:

   Daar heb je goeie kans op want Rome staat bij hun op toppositie om in te nemen.
   Ze hebben vroeger al veel rondgezworven in Italië om slaven te halen

   Like

 2. ongesgoolde zegt:

  Farizeeërs,tollenaars en overige vuilnisbakken, het begint verdomme gewoon te worden.
  Houston we have a problem.

  Like

 3. T.Troubadour zegt:

  Wat een politiek correcte wegkijkers,wat een schande van deze r.k.funktionarissen bestaat uit het belastinggeld van de duitse burger.Opzeggen dat lidmaatschap van deze zgn.kerk

  Liked by 1 persoon

 4. T.Troubadour zegt:

  Sorry bestaat=betaald

  Like

 5. Beschouwer zegt:

  In het Midden Oosten is er heel heel veel antiChristelijke stemming. Vele Christenen worden daar vermoord in het Midden Oosten. Een grote volksmoord (genocide) is daar al jaren aan de gang..

  Like

 6. N.E. Derlander zegt:

  Dit zeer aardse comité ZdK en haar president, Thomas Sternberg, hebben de Bijbel niet goed begrepen. De Bijbel zegt in Deuteronomium immers, dat er slechts 1 God is, en dat dit de God van Israël is. Gaan de door deze verdwaalde comité gesteunde islamisten dit ook eindelijk eens erkennen? Alle andere goden zijn afgoden.

  Liked by 2 people

 7. Gordon Faes zegt:

  das omda we blank zijn wij zulle ook hier gesclacht en vervorlgd worde

  Liked by 2 people

 8. Cathja zegt:

  Laten die smeerlappen zich maar eens zorgen maken over de christenvervolging, wat hand over hand toeneemt! Maar geloofsbroeders en -zusters kunnen kennelijk barsten, want uiteindelijk gaan we toch naar één wereld’religie’, en dat is de islam.

  Denken ze….

  De anti-islamstemming kan me niet groot genoeg worden! De islam hoort niet in Europa, maar in het Midden-Oosten en Aziatische landen.

  Als ik Rooms-Katholiek zou zijn, bedankte ik als lid van die kliek! Van zo’n smerig zooitje wil ik geen deel uitmaken. Sneu voor de oprechte Katholieken die het niet eens zijn met het gedachtegoed van het Centraal Comité.

  Liked by 4 people

  • BertG. zegt:

   En?
   Heb jij al bedankt als lid van welke geloof instelling dan ook waar jij bij behoort.
   Ze doen namelijk allemaal precies hetzelfde.
   Zieltjes winnen voor de goede zaak, over de lijken van de gelovigen.
   Hiermee verloochenen ze iedereen die zo’n kerk bezoekt ten gunste van hun grootste vijanden.

   Like

   • Cathja zegt:

    @Bert, tot nu toe heb ik nog geen enkele reden gevonden om als lid van mijn gemeente te bedanken. Er is veel aandacht voor christenvervolging, wereldwijd, maar er zijn ook veel zorgen over het toenemend antisemitisme. Er worden geen zieltjes gewonnen en men gaat ook niet over lijken! Er zijn grote zorgen over de snel groeiende islam, zowel in NL als in de rest van Europa, en dat is niet voor niets. Het is goed dat er aandacht is voor christen- en Jodenvervolging, want blijkbaar heeft de geschiedenis ons niks geleerd.

    Like

   • BertG. zegt:

    Het is een ontwijkend antwoord, zo als ik gewend ben van iemand die ergens in gelooft.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Bert om 16:15

    Een ontwijkend antwoord…? Ik schreef toch echt duidelijk en in begrijpelijk Nederlands dat ik m.b.t. mijn gemeente nog geen reden heb gevonden om te bedanken als lid. Dat wilde jij toch weten?
    Ik zou het prettig vinden als je eens wat minder snel de gordijnen in vliegt als er hier iets wordt geschreven over kerk en/of geloof.
    Jij gelooft niet, en ik wel. Ik deug daarom niet meer dan jij. Ik vind dat gevit op met name christenen nergens voor nodig! Ik zit jou toch ook niet iedere keer te bekritiseren als je iets schrijft wat mij ‘niet bevalt’?

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat is wel het laatste wat ik bij jou bedacht zou hebben.
    Ik vind jou reacties altijd zeer goed en scherp. Heb niks met geloof te maken.

    Like

  • elisah zegt:

   Idd, dat ze zich maar eens druk maken over de anti-Christenstemming bij de islam.
   De anti-islam Christenen willen dat de mensen terug gaan, de anti-Christen moslims willen moord en doodslag, dat is toch wel even een hemelsbreed verschil.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik ben dus al decennia geleden afgehaakt. – nóg later dan ik zelf wou, maar mijn ouders bleven me pushen en op mijn gemoed werken. Zodra ik op mezelf woonde, ben ik ermee gekapt.
   De Katholieke kerk minacht vrouwen en dan heb ik het wel gezien.
   Dat mijn moeder het een natuurlijke zaak vond, dat ‘in het huwelijk de vrouw wat méér toegaf,’ heb ik nooit begrepen. Nou ja, mijn moeder was een heilig boontje.
   Ik denk eerlijk gezegd niet, dat mijn tante Cis er zó in stond, ook al was ze nog gewoon huisvrouw, zoals alle getrouwde vrouwen toen. (Maar die liet zich door haar man aanbidden en verwennen met mooie dingen en dure vakanties, want zó was ze wel.)

   Liked by 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    In alle “geleuven” komt de vrouw er bekaaid af.
    Niet alleen bij de R.K.

    Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Cathja: 07.12. uur. Beste Cathja, dat ben ik helemaal met U eens. Maar niet alleen de RK, maar ook de PKN (protestanten) zijn overgelopen naar de grootste vijand, van de mensheid: DE ISLAM!

  Like

 10. Kerken, en eigenlijk alle ideologische religies, zijn als wolven die, verkleed als de opoe van Roodkapje, lieve verhaaltjes voor de vaak vertelt, over dartelende lammetjes die spelen met tijgers en dat voorlezen uit een door henzelf geschreven sprookjesboek terwijl ze met 1 poot Roodkapje en 7 jongetjesgeitjes bepotelen en met de andere de kluis van opoe leegroven.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   De Boze Wolf stond voor het huisje van Roodkapje en hij riep: Doe onmiddelijk die deur open, Roodkapje en grootmoeder, of ander hijg ik, puf ik en blaas ik jullie huisje omver, net zoals ik met het huisje van de drie biggetjes deed en wat alleen bij de zeven geitjes niet lukte!”
   Overigens hadden er net zo goed drie wolven, afkomstig uit de opgenoemde sprookjes, voor het huisje gestaan en, toen ze het niet omver konden blazen (wat echter WEL met strooien en houten huisjes lukte) omdat het van baksteen was, net zo goed een tank uit WO II, een Panther V of een T-34 hebben ingezet op het plat te walsen! Roodkapje en haar oma zijn natuurlijk allang richting een bejaardenhuis getrokken waar de eerstgenoemde daar alle oude grootmoeders zal voorzien van limonade, koffie, thee, taart, cake, koekjes enz.!

   Liked by 1 persoon

   • Ja, leuk hè, dat we sprookjes goed af kunnen laten lopen. Heel vroeger schijnen diezelfde sprookjes een heel andere inhoud en afloop te hebben gehad. Veel enger, met bloederige bekken en ongestelde opoe’s. Door de jaren vond men dit toch wel een beetje te eng voor de kids en werden de verhalen opgeliefd.

    Hierdoor zitten we nu met de gebakken peren. Of eigenlijk met hele generaties die gewoon het eerste het beste geloven, iets wat je in de ouwe versie nooit mocht doen. En die heel avontuurlijk van de bekende weg afweken, iets wat toen een doodzonde was. Ja, we zijn allemaal lieve kinderen geworden die strak geloven in de goedheid van alles wat leeft en de onfeilbaarheid van de overheid. O ja, en het eeuwig leven amen natuurlijk. En bij de dood wenden we onze blik af en kijken gelukzalig glimlachend naar de belevenissen van een #dobbereierboer die een touw zoekt maar gered wordt door Onze Overheid. Tsja, sprookjes.

    Like

 11. Die Roomse kliek is altijd al een smerige verradelijke bende geweest.Was al bekent in de tijd van Catharina de Medici.

  Like

 12. elisah zegt:

  Het blijkt, volgens onderzoek van de universiteit van München, dat 90% van de mensen daar vijandig is tegenover moslims.
  Dat komt, volgens mij, grotendeels door de islam zelf, omdat ze agressief zijn tegenover alle anders én ongelovigen. Wanneer het écht een vredelievende religie was, dan zou de uitslag van het onderzoek er heel anders uitzien.

  Like

 13. BM Fidel zegt:

  Toen de paus hier op bezoek was hoorde ik op het nieuws dat elke katholiek jaarlijks 40 gulden aan de kerk betaalde via de belasting. Ik stond ingeschreven als katholiek, hoewel ik al 100 jaar niets met die gore bende te maken had, dus liet ik me uitschrijven, geen probleem.
  In Duitsland was dat moeilijker omdat alle burgers “kerkbelasting” betaalden. Geen idee of dat nu nog zo is.

  Like

  • Nemesis zegt:

   De gelovigen in de BRD betalen inderdaad kerkbelasting. Toen moest je naar de pastoor van je parochi. Die moest een bewij van uitschrijving aan je geven en daarmee ging je of naar de gemeente of naar het belastingkantoor. Zal nu nog wel zo zijn, want voordat je dat briefje van de pastoor kreeg, trapte die eerst als een gek op je ziel om je maar bij de kudde te houden, de idioten.

   Liked by 2 people

   • BM Fidel zegt:

    Alleen de gelovigen? Of alle Duitsers?

    Like

   • Nemesis zegt:

    Alleen de gelovigen. Je bent al geregistreerd bij de opname in het bevolkingsregister. Das dat is makkelijk. De niet gelovigen betalen hier dus niet aan mee. En nu komt er iets bijzonder interessants, hoop dat jullie allemaal zitten.

    De moslims betalen geen ene rooie cent !!! En waarom niet, omdat hun zogenaamde geloof in allahakkebar niet zodanig als een geloof door de Duitse Staat wordt erkent.

    Hypocrisie ten top in de overtreffende trap.

    Like

   • Aegolius cs zegt:

    Inderdaad in NL jaren ’70 ook zo: via het bisdom na gesprek met de pastoor een verzoek indienen met redenen omkleed. In 1967 als 18 jarige ook gedaan en neefjes lachten zich te barsten…..

    In nakomende uitschrijving, kreeg het bisdom geen info meer van de belastingdienst omtrent te heffen kerkbijdrage.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Goed gedaan 😀

    Like

   • Edjan zegt:

    Ik heb me uit laten schrijven in 2009. Dat was nog een heel gedoe voor je bij de juiste instantie zit..
    Interdiocesaan Platform voor automatisering en ledenadministratie van het RK kerkgenootschap in Nederland

    RK ledenbureau
    Amersfoortseweg 10
    3705 GJ Zeist

    Maar bedenk wel: u kunt nooit meer ontdoopt worden! Uw ziel is voor altijd gedoopt. In de eeuwen der eeuwen amen. Vloeken, zuipen, hoereren, stelen en moorden: u blijft gedoopt. Dus na uw dood gaat u naar de katholieke hemel, hallelujah zingen en met gouden lepels eten, ofwel, wat waarschijnlijker is, u gaat naar de katholieke hel.

    Liked by 2 people

   • Nemesis zegt:

    Had ik het inderdaad een flink stuk makkelijker. Ik moest alleen naar de pastoor van mijn parochie.
    Dat ik tot in de eeuwighei gedoopt blijf, tenminste mijn ziel, zal me een zware zorg zijn,
    Ik ben een maand geleden weer eens verplicht kompleet door de molen gedraaid. De artsen vonden wel mijn hart, maar een ziel….nee die was er niet. Na mijn dood g ik naar geen enkele hemel, katholiek of niet. Het zeewater zls zih over mijn minisule stofdeeltjes ontfermen (of ook niet) 😀 😀 😀

    Liked by 1 persoon

   • BM Fidel zegt:

    Even opgezocht. In Duitsland betalen allle gelovigen kerkbelasting, opbrengst vorig jaar 10 miljard €. Deze maatregel stamt uit 1935, hang Hitler!

    Liked by 2 people

   • Nemesis zegt:

    Alle gelovigen, die als gelovigen staan ingeschreven, Behalve dus de moslems. Men kan zich laten uitschrijven.
    Als men voor iedere maatregel die niet in je straatje past, de veroozaker moesten ophangen, kwamen we bomen te kort.

    Like

   • Aegolius cs zegt:

    BM Fidel 12 mei 2017 om 22:19

    Mede met de invoering van Kirchensteuer, wellicht vooraf besproken maar bovenal het Rijksconcordaat:
    Passage uit artikel 14 van het Rijksconcordaat:
    “De benoemingen van aartsbisschoppen, bisschoppen en dergelijken zullen niet eerder worden bekendgemaakt dan nadat de rijksstadhouder zich er naar behoren van vergewist heeft dat er geen bezwaren van algemeen politieke aard bestaan.”
    Hierdoor was het voor Hitler mogelijk om een eenpartijregime te voeren, met de steun van het Vaticaan, omdat het Vaticaan de steun aan de Deutsche Zentrumspartei onttrok.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Rijksconcordaat

    De afloop weten we na Hitlers val: Vaticaanpasjes voor de BE(E)STEN.

    Liked by 1 persoon

   • BM Fidel zegt:

    Reuze bedankt Aegolius, hier kan ik verder mee.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Niet alleen de pasjes, maar ook de vluchtroutes richting Zuid Amerika met Lufthansa.

    Liked by 1 persoon

 14. Williaan zegt:

  De uitverkoop aan de islam gaat onstuitbaar door.

  Like

 15. Edjan zegt:

  Ook de Belgen maken zich zorgen om de anti-islam stemming.
  Zo stond er in een taalcursus voor “immigranten” als voorbeeld de zin: “papa heeft een bom gegooid en gaat naar de gevangenis”. Heel België op zijn kop, Isabelle Simonis diep geschokt: “hoe kún je zoiets doen in het “huidige klimaat”. ”
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/28148392/__Heibel_over_taalcursus__.html

  Rare jongens, die Belgen. Apropos, Belgische jongens: hoe zit het met die 4 aanranders van die Nederlandse schoolmeisjes?

  “Het huidige klimaat” dat zijn woorden waar je een tijd op kunt kauwen. Het belooft nog veel “goeds”.

  Liked by 1 persoon

  • Laten ze zich over het ‘huidige klimaat’ maar eens net zo druk maken als over het klimaat met die windmalerij, van de verzuipende ijsbeertjes op smeltende schotsen en heel Polen dat ligt te smelten.

   Liked by 1 persoon

   • Edjan zegt:

    Met dat klimaat gaat het goed komen. Want Groen Links wil meedoen aan de regering. Als er voor 2 miljard Euro nieuwe windmolens komen en voor 1 miljard nieuwe vluchtelingen.
    Anders doet onze Jesse niet mee en moeten ze naar de protestanten. Of .. naar de .. nee, dat durf ik niet op te schrijven. In het huidige klimaat …

    Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Persoonlijk ben ik van mening dat die ketting die de Nederlanders in de 19e eeuw over de Schelde spanden in het huidige klimaat weer terug moet.

   Liked by 1 persoon

 16. bertje zegt:

  ben ik nou de enige die mij stoort aan dat moslimvolk? je ziet ze werkelijk overal. “s avonds hangt er een groepje bij de pinautomaat en je vraagt je af waarom precies daar. ga je naar de supermarkt lopen er daar een paar in die soepjurken en man.. dat tempo van die mensen??? ze versperren het hele pad en tja uiteindelijk bij de kassa zit daar weer zo’n islamitische troela met haar hoofddoek. ik zoek een andere kassa hoelang de rij ook is. ook op je werk komen die figuren binnen. lui en gewoon geen zin om te werken. weleens op een station geweest? zegt genoeg.. en waarom is onze regering zo voor deze islamieten. deze mensen komen om ons land te vermoorden en alle christenen en niet-gelovigen. wilt u dit ook? stem de volgende keer dan niet op de pvv.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Bertje: 12.57. uur. Waarom onze huichelregering en politiek bang is voor de islamieten vraagt U. Nou, dat heeft gewoon van doen met het verraad van: CDA,PVdA,VVD en D66, ZIJ hebben in 1975 getekend voor: DE RESOLUTIE VAN STRAATSBURG! Google dat maar Bertje, en als je dat gelezen hebt, weet je precies waarom de moslims gepamperd worden!

   Like

 17. Aegolius cs zegt:

  Op zich is er met geloof niks mis. Je verkoopt als institutioneel theoloog praatjes (ook de islam) over de/na dood en geen klachten te verwachten. Een briljant concept waarmee men in het verleden niet naar de beurs hoefde vanwege de regerende geloofskoninkrijkjes.

  Vandaag de dag ligt dat evenwel anders, hoewel men staat en kerk meent gescheiden te hebben.

  Even een snapshot:
  Ein Amen für die Mafia (Teil 1) 10.08.2011 ARD-Reportage / Dokumentation.

  Like

 18. Hebben wij wel met zijn allen gedaan bertje, maar de rest wil niet gestoord worden omdat ze het al zijn.

  Like

 19. Thoth zegt:

  En natuurlijk de iemand uit Saoedi-Arabië, die niet wil dat de christelijke voetballers een kruisje gaan maken wanneer zij het doel van de tegenstander hebben getroffen :

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4498954/FIFA-urged-BAN-Christian-players-making-cross-sign.html?ito=social-twitter_mailonline

  Het zal mij een rot zorg zijn als ze daarin geloven, maar goed volgens de islamitische ‘professor’ hoort dit niet…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s