Trump: “Jeruzalem, wat een erfenis voor Israël!”

Screenshot_25

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Na zijn rede in het Israël Museum in Jeruzalem kun je hardop zeggen dat Donald Trump waarschijnlijk de meest Israëlische Amerikaanse president is. De Israëlische media waren over zijn rede ter afsluiting van zijn 28 uur durende Israël-reis meer dan enthousiast. Dit was een historische rede, zoals nog een andere Amerikaanse president ooit in Israël gesproken heeft. “Israël is het bewijs voor de onbreekbare geest van het joodse volk, dat zo veel geleden heeft, maar altijd nog hoop met zich meedraagt”, zei Trump in zijn rede.

Israel Heute

Het was niet alleen belangrijk wat Trump in zijn rede zei, maar wat hij niet in zijn rede noemde. Trump had geen woord gezegd over een twee-staten-oplossing en niets over de joodse bouw in het Bijbelse kernland Judea en Samaria genoemd, wat de vorige Amerikaanse president steeds opnieuw benadrukte. In zijn rede benadrukte Trump de eeuwige verbinding tussen het volk Israël en het Heilige Land. Het conflict zou niet voor altijd en eeuwig kunnen bestaan en zou volgens hem op te lossen zijn.

“In de loop der eeuwen leed het joodse volk onder vervolging, onderdrukking, anderen probeerden het te vernietigen. Ik beloof jullie echter dat mijn regering altijd aan de kant van Israël zal staan.” Met deze opmerking kreeg Trump een langdurig applaus en een extra handdruk van Netanyahu. Hij zei hoe vereerd hij zou zijn om in deze oude historische stad Jeruzalem te kunnen zijn om van hieruit het volk Israël en alle mensen in het Midden-Oosten aan te spreken die naar veiligheid, welvaart en vrede zouden streven. “Jeruzalem is een heilige stad, Jeruzalem´s schoonheid, pracht en erfenis zijn als geen enkele andere plaats op deze aarde. Wat een erfenis, wat een erfenis. De verbinding van het joodse volk met dit Heilige Land is historisch en eeuwig. Ze gaat duizenden jaren terug, tot aan het koninkrijk van koning David, wiens ster nu trots op Israël´s blauwwitte vlag staat.”

“Gisteren bezocht ik de Klaagmuur en bewonderde God´s aanwezigheid en het uithoudingsvermogen van de mensen tegenover hem. Ik legde mijn hand op de Klaagmuur en bad dat God me wijsheid zou geven. Ik bezocht ook de Grafkerk, die heilig is voor het christendom. In het Holocaust herdenkingscentrum Yad Vashem heb ik een krans neergelegd ter herinnering aan de vernietiging van de zes miljoen Joden in de Holocaust. Ik heb beloofd en ik beloof ook nu – nooit meer!”

Na de herhaling dat geciviliseerde naties samen het terrorisme zouden moeten bestrijden, zei hij: “Israëli´s worden door terroristen vermoord. Hamas en Hezbollah beschieten Israël met raketten en raken burgergemeenschappen met schoolkinderen, die snel een bunker moeten invluchten. ISIS-Jihadisten vallen joodse dorpen aan, waaronder synagoge, en de leiders van Iran eisen routinematig de vernietiging van Israël. Dit zal echter niet meer met Donald J. Trump gebeuren!”

Met betrekking tot het Israëlisch-Palestijnse conflict was Trump optimistisch. “Ik had vanochtend een ontmoeting met president Abbas en ik kan u zeggen dat de Palestijnen bereid zijn om vrede te sluiten. Ik weet dat jullie dat al eerder gehoord hebben, maar ik zeg jullie, dat is wat ik voor vrede kan doen. Ook na mijn ontmoeting met mijn zeer goede vriend Benjamin kan ik zeggen dat hij vrede wil. Hij houdt van de vrede, hij houdt van de mensen, hij houdt van het Israëlische volk, Benjamin Netanyahu wil vrede. Ik weet ook dat een vrede niet eenvoudig is, maar met vastberadenheid, compromis en geloof is een vrede mogelijk.” Volgens Trump zijn de Israëli´s en Palestijnen tot deze deal in staat. “In naam van Amerika zullen wij altijd aan jullie kant staan”, beloofde Trump en “gezamenlijk zullen we de terreur overwinnen en een nieuwe veiligheid voor alle kinderen van God creëren.”

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", Benjamin Netanyahu, Donald Trump, Israël, Jeruzalem, Joden, Jodendom, VS. Bookmark de permalink .

26 reacties op Trump: “Jeruzalem, wat een erfenis voor Israël!”

 1. Beschouwer zegt:

  Laat Jeruzalem weer de hoofdstad worden van Israel ! Dat is zo en het hoort zo !

  JERUZALEM DE HOOFDSTAD VAN ISRAEL !!!

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Beschouwer:

   “Laat Jeruzalem weer de hoofdstad worden van Israel.”

   Jerusalem IS de hoofdstad van Israel. En is dat al duizenden jaren. Dat hoeft het dus niet te worden. Wij in het westen moeten er aan werken dat Jerusalem dat blijft. Alle antisemieten en zogenaamde antizionisten geen kans meer geven.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 2. kruisridder zegt:

  Even ter aanvulling: Een moslim is nooit te vertrouwen. Dezelfde Abbas speelde hoog spel met Obama om de Joden bijna de zee in te drijven. Dus nooit een twee-statenoplossing. Israel moet nooit opgedeeld worden. We hebben gezien wat er met Gaza gebeurde. Land voor vrede: Israel kreeg er oorlog en ellende voor terug.

  Geliked door 1 persoon

 3. erik zegt:

  poeh poeh!!! Dit lijkt verdacht veel op een eindtijd rede.

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   Ja, in mijn beleving bestaat ie wel degelijk,Witte raaf.(deep state)
   In de beginne gaf ik Trump het voordeel van de twijfel, maar je hoeft alleen al op zijn hand gebaar te letten,om te weten dat ie “one of them” is.

   Like

  • louis-portugal zegt:

   Mischien moet iedere am. president aan der lijve ondervinden dat het niet gaat lukken.
   Als de amerikanen geen geld meer geven aan die lui gaat er iets veranderen en daar lijkt Trump me wel toe in staat.

   Like

 4. biebie zegt:

  Een dag eerder heeft hij een aartsrivaal van Israël de hemel in geprezen.
  Nieuwe vrienden en vijanden creëren zo schep je werkgelegenheid in oorlogsindustrie.
  Voor de rest zijn het maar loze woorden.
  Een staatsbezoek brengen aan Israël als je nog bruine armen tot aan je schouders hebt van een staatsbezoek van een dag eerder aan SA,wel lef hoor maar geen greintje gezond verstand.

  Geliked door 2 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @biebie: 07.26. uur. Dat is mij ook niet bevallen, van The Donald. S.A. is een zeer wrede, islamitische Staat, waar onthoofdingen, geseling, en marteling; “aan de orde van de dag zijn”.

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Als je de volledige rede van Trump in Ryadh hebt bekeken, heb je ook gezien dat Trump in erg scherpe bewoordingen het islamitisch terrorisme heft veroordeeld. De Saoudi’s begrepen echt heel goed dat hij hiermee doelde op de grootste financier van islamitisch terrorisme, namelijk Saoudi-Arabië zelf.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • Beschouwer zegt:

   Saoedi Arabie is de laatste tijd met stille diplomatie bezig met betere relaties met Israel. Ook de rechtstreekse vlucht van Ryaad naar Israel is een teken aan de wand. Het wordt tijd dat Saoedi Arabie binnenlands de boel gaat uitmesten en de mafketelsjeiks die als hobby hebben moslimterroristenorganisaties als ISIS, El Qaida en dergelijke te steunen op te pakken en langdurig in de bak te zetten of zelfs de doodstraf. Dat laatste is het beste. Ook Saoedi Arabie heeft te maken met moslimterrorisme bomaanslagen en dergelijke. Het bewind daar is ook afschuwelijk maar dat is hun eigen zaak.

   Like

  • BertG. zegt:

   SSSSTTTTT, stil nou,
   Dat moeten wij hier juist geweldig vinden dat Trump de dag ervoor een bruine arm heeft gehaald bij de Arabieren door ze wapens te verkopen.
   Anders gaan ze nog denken dat je liever Clinton had gehad, dan heb je ’t helemaal gedaan hier.
   Dat heet zorgen voor werkgelegenheid.
   Maar waarschijnlijk snappen wij dat niet zo goed.

   Like

   • biebie zegt:

    Korte termijn denken van Trump die werkgelegenheid.
    Ze willen Rusland economisch op de knieën krijgen maar weldra zal Iran haar leger upgraden met Russisch materieel,misschien is die optie van nog eens 350 miljard van SA hiervoor bedoeld.
    En zoals vele malen in het verleden is gebeurd zou het weleens kunnen zijn dat de amerikanen weer eens tegen hun eigen wapens komen te staan.
    Opmerking Iran na deze deal:Op naar de volgende 9-11 (zou wel eens werkelijkheid kunnen worden.)
    Ps:Die naam Clinton snel vergeten.

    Like

  • BertG. zegt:

   Trump vond het ook al een eer dat hij Abbas mocht ontvangen.

   De Amerikaanse president Trump heeft vorige week, kort na zijn ontmoeting met de Palestijnse leider Abbas, in een twitterbericht gezegd wat een ‘eer’ het was het hoofd van de PLO te ontvangen.
   Het bericht werd duizenden keren doorgestuurd – maar na enkele uren verwijderde Trump het.
   Zou hij boos zijn over de leugens die Abbas hem vertelde?
   http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/31600/language/nl-NL/Default.aspx

   Like

 5. Alex Delarge zegt:

  Als de vos passie preekt Israel pas op je veiligheid.

  Like

 6. BertG. zegt:

  De rest van the Adams family. Compleet met hoofddoek.
  Die uit Nederland, konden we al.

  Like

 7. tippelaar zegt:

  Ik hoop dat Trump doet wat hij Israel belooft. Vrede zal het daar nooit worden. gewapende vrede ja, maar geen echte vrede. Churchill zei: Je vijanden moeten angst voor je hebben en angst hebben voor hun eigen totale vernietiging.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s