Reactie op “De laatste Nederlanders”

Screenshot_55

(Door: “de bezorgde burger”)

In reactie op de laatste bijdrage van “Driek” hoop ik een positieve inbreng te kunnen leveren. Allereerst wil ik “Driek” hartelijk danken voor de spitsvondige en prachtige artikelen die hij aan deze website bijdraagt! Het feit dat de linkse partijen er momenteel onderling niet uitkomen, betekent ook dat de socialistische bubbels uiteenspatten. De meeste partijen in het cordon solitaire zijn vervreemd van de samenleving en hebben een ideologie ontwikkeld die ervoor zorgt dat ze ook onderling steeds verder van elkaar af komen te staan. Deze partijen vervreemden van hun basis en van de  werkelijkheid en scheppen alleen nog ruimte voor egocentrische personen die zich omringen met jaknikkers. Ze worden continu geprezen en bevestigd door mensen in hun eigen partij en diegenen die kritisch zijn, worden buitengesloten. We zien hetzelfde effect in bijvoorbeeld Duitsland, waar Merkel zich omringt met jaknikkers en waar kritische politici zelfs na jarenlange dienst de partij verlaten.

Aangezien de “politieke leiders” zichzelf via de eigen partij, media, de verkiezingsuitslag en gesteund door Brussel continu bevestigd zien, krijgen ze het gevoel van unanimiteit, ze zijn superieur in hun opvattingen en hebben altijd gelijk. Ondertussen zijn ze zo vervreemd geraakt van de werkelijkheid dat coalities maken niet meer mogelijk is. Een andere eigenschap van dit type leiders is dat ze de realiteit gaan ontkennen. De realiteit dat de PVV en Forum voor Democratie inmiddels bijna een kwart van de bevolking vertegenwoordigen en hun aanhang continu groeiende is, de Britten uit de EU stappen en de islamitische terreur in gelijke mate toeneemt met de groei van de islamitische bevolking, kan alleen nog maar worden ontkend. Hierin worden ze gesteund door de media, die selectief verslag doen en belangrijke tegenargumenten en successen van bijvoorbeeld Wilders, Farage of Trump in hun berichtgeving negeren.

Aangezien de meeste Nederlandse universitaire onderzoeken links georiënteerd zijn, is de meeste informatie over dit onderwerp op Engelstalige websites te lezen. Denialism is de eigenschap van mensen om een psychologische barrière te vormen waarbij de ongemakkelijke waarheid wordt weg gefilterd. In plaats van toe te geven dat de multiculturele samenleving is geflopt en dat vrijwel alle geweld en aanslagen door moslims worden gepleegd, wordt er weggekeken en geprobeerd om nieuwsfeiten zo snel mogelijk te vergeten. Overigens is dit een herhaling van de geschiedenis. Duitsland heeft jaren geprobeerd om de Holocaust te vergeten, Turkije ontkent nog steeds de Armeense genocide, de (kerkelijke) leiders hebben in de middeleeuwen tevergeefs geprobeerd de evolutietheorie en moderne inzichten in geografie, chemie en kunst te ontkennen.

Vrijwel alle politieke leiders die zich omringen met jaknikkers raakten vervreemd van de realiteit. Honecker heeft schijnbaar tot het laatste moment niet doorgehad dat zijn socialistische heilsrepubliek uit elkaar viel, Hitler heeft tot de aanval van de Russen op Berlijn altijd gedacht dat hij de oorlog zou winnen en Stalin en Mao waren ervan overtuigd dat er vrede zou komen als iedereen die niet tot de arbeidersklasse behoorde was uitgeroeid.

Nederland heeft ook een rijke en schandelijke traditie van denial. Denial van de Jodenvervolging en dreiging vanuit Duitsland in de jaren-30, denial van de rol van socialistische politici, ambtenaren en politie in de Tweede Wereldoorlog (ooit iets over gehoord tijdens de geschiedenislessen?), denial van culturele en genetische verschillen tussen bevolkingsgroepen, denial van de negatieve gevolgen van EU-politiek, etc. Toch is er een lichtpunt. Denial is een vecht- of vluchtreactie uit ons onderbewustzijn. Het is de laatste verdediging die we uit de evolutie hebben geërfd. Uit bovenstaande voorbeelden blijkt dat het vrijwel altijd de laatste stuiptrekkingen zijn voor het onontkoombaar verlies.

Stelt u zich eens voor hoe Rutte zich voelt? Bevestigd door jaknikkers bij zijn eigen partij en carrièrepolitici van andere partijen, de media en de uitslag van de verkiezingen waant hij zich wederom groot in Den Haag en durft zelfs openlijk de tweede partij uit te sluiten. Nu blijkt dat hij geen enkele coalitie kan vormen, ondanks dat hij bij voorbaat bereid is om al zijn (partij)waarden en beloftes overboord te gooien. De grootste angst is natuurlijk een tweede stembusgang om daarmee het gelijk van Wilders te moeten toegeven! Hoeveel maanden nep-coalities vormen moeten Rutte en het cordon sanitaire nog initiëren om tijd te verschaffen om zich voor te bereiden op de ongemakkelijke werkelijkheid van nieuwe verkiezingen? En wat voor leugens moeten ze ondertussen bedenken om niet te hoeven toegeven dat het cordon sanitaire geflopt is en geen antwoord heeft op de problemen die het in het verleden heeft veroorzaakt?

Laten we hopen dat dit de ogen van velen opent en dat vele kiezers eindelijk het vertrouwen in deze schijnwereld opgeven en de werkelijkheid onder ogen gaan zien. Problemen kunnen alleen worden alleen opgelost als we ze durven te confronteren en wegkijkers hebben alleen maar diepe wonden in de samenleving veroorzaakt!

Door:
“de bezorgde burger”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Reactie op “De laatste Nederlanders”

 1. H J zegt:

  Goed verhaal. Bedankt.

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  Dit moet op de ingang van de Tweede Kamer worden gespijkerd!!!!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Rutte, Pechtold en Buma een stel onvolwassen kleuters en enorme egotrippers, het landsbelang en de kiezers hebben deze ‘heren’ schijt aan. !
  En het domme klootjesvolk stemt toch wel weer op ze !

  Like

 4. Mirjam zegt:

  Eigenlijk zou Geert, als de coalitie tussen de partijen niet lukt, via de rechter moeten afdwingen dat Rutte een heroverweging moet maken en zich over zijn eigen ego heen moet zetten door de PVV als serieuze kandidaat te behandelen en zien. Wat Rutte nu doet is zich almachtig opstellen en daarmee verhinderen dat een, door een groot deel van het Nederlandse volk, democratisch gekozen partij, welke als tweede onder die van Rutte eindigde tijdens de verkiezingen, haar recht waarneemt om mee te doen in de coalitie vorming. Rutte heeft het recht niet om dit te doen, maar hij wil het, omdat hij bang is voor de invloed en overmacht welke de PVV heeft en niet, zoals continu aangeeft, omdat hij bang is dat de PVV wegrent.

  Nieuwe verkiezingen, die door hun onbenul en arrogantie eraan zitten te komen, zijn volkomen overbodig, omdat er een partij is die klaarstaat en die daar het recht heeft om dat te doen, voor het vormen van een regering, maar het is egotripperij van Rutte, dat hij dit wil voorkomen. Hij wil koste wat kost invloed uitoefenen op besluiten en beslissingen binnen de regering en dit als minister president, maar als de PVV meedoet, is dit helemaal niet zo zeker en dat wringt hem en wil hij voorkomen. Rutte is machtsgeil en achterbaks en eigent zich sowieso als beslissingsrecht toe, wat hem niet toekomt.

  Zoals ik al zei, nieuwe verkiezingen kosten de burgers veel geld, en zijn absoluut onnodig en daar moet Geert op insteken als hij een rechtszaak begint, zou er niets van de coalitievorming terechtkomen welke Rutte wil en niet het volk. Het volk heeft gekozen en Rutte overgaat de wil van het volk. Wie denkt hij wel dat hij is?

  Geliked door 2 people

  • H J zegt:

   Goed idee. Zou het haalbaar zijn met al die fascistische rechters?

   Like

   • Nemesis zegt:

    Zou te mooi om waar te zijn. Maar ik betwijfel dat juist die fascistische rechters een dikke vette NEE zeggen. Niet haalbaar dus. Aan de andere kant als jet het probeert weet je het eigenlijk ook niet. Ik kreeg altijd geleerd, nee heb je en ja kun je krijgen. Er tegen aan dus heren en dames advocaten uit ons midden !

    Like

  • kruisridder zegt:

   Er loopt op dit moment een zaak tegen de Staat vanwege aangiftes tegen Rutte, Buma, Klaver, Pechtold, Roemer vanwege een ambtsmisdrijf. Te weten het uitsluiten en buitensluiten van een Democratisch gekozen partij die niet verboden is. De verwachting is dat deze zaak deze zomer voor de rechter komt.

   Like

 5. replay zegt:

  Nederland binnenkort helemaal vergeven van barbaarse verkrachtingen , eerwraak , en niet naar de rechtbank maar met messengevecht geschillen uitvechtten ! en alles en iedereen die met hoofddoek en boerka over de staat loopt, Dankzij het belachelijke immigratie beleid gaan wij 500 jaar terug in de tijd !!!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Tom Hendrix zegt:

  Bezorgde burger, chapeau, voor deze bijdrage! Het klopt van A tot Z.

  Like

 7. wim zegt:

  Mooi dat u de gigantische problemen vanuit dit gezichtspunt belicht. Goede analyse. Bedankt.

  Like

 8. Harry zegt:

  Helemaal mee eens , met dit verhaal , maar als er opnieuw gestemd zou gaan worden , weet ik niet of dat veel beter uit zou gaan pakken .
  Ik spreek wel mensen die , net zoals vandaag iemand zei : “ik ben het op veel punten wel met Wilders eens , maar ik zou nooit op hem stemmen “, denken .
  Maar toch niet op D 66 , hoop ik ?
  Néé !
  Hij had op het FVD gestemd .
  Ook niet zo erg , maar zijn motivatie was , dat Wilders tóch nooit in een regering zou komen , dus het zou sowieso een verloren stem zijn .
  En die gedachte zal bij velen heersen , ben ik bang .
  Daar zijn we voorlopig nog niet van verlost !
  Wat ie wél goed snapte , is dat er anderhalf miljoen Nederlanders compleet weggezet werden !
  Vond ie schofterig .
  Er is nog hoop , dus .

  Afijn hij komt morgen weer , ga ik toch weer op hem inpraten !
  We MOETEN winnen !

  Like

 9. Beschouwer zegt:

  Dit verhaal maakt het wel weer duidelijk. De PVV is de tweede partij van Nederland. Uitsluiten van de coalitie onderhandelingen van de PVV is enorm stom raar en vals !

  Like

 10. erik zegt:

  “(kerkelijke) leiders hebben in de middeleeuwen tevergeefs geprobeerd de evolutietheorie en moderne inzichten in geografie, chemie en kunst te ontkennen.”
  Als je tegenwoordig voor het creationisme opkomt of uit gaat van een Schepper die alles gemaakt heeft, dan wordt je bijna gelyncht, dus wat dat betreft zijn we niet veel opgeschoten. De evolutie theorie wordt steeds onwaarschijnlijker, alleen wil men wil het nog niet toegeven.

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Psychopaten en narcisten hebben geen inzicht, ontkennen is hun eigen en zit in hun genen, liegen is hun leven.
  Eischmann ontkende ook van alles, de onschuld zelve.
  Bij processen zijn zulke lui ook plots hun geheugen kwijt geraakt.
  Nogmaals een tweede Neurenbergtribunaal voor al deze lieden die de Nederlandse Burgers vernachelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s