Wanneer de moslim liever ophitst dan voor vrede demonstreert

Screenshot_20

“Vredesmars voor één samenleving” . . .

(Door: Thomas Heck – Vertaling: E.J. Bron)

Vandaag (23 juni) was het weer de schandelijke dag waarop Arabieren in de Duitse hoofdstad Berlijn de “dag van de catastrofe”, de Nakba, herdenken, oude verhalen over de zogenaamde verdrijving van Arabieren uit Israël opwarmen en  gegarneerd met antisemitische verhalen tegen Israël en de Joden ophitsen en geweld- en vernietigingsfantasieën grotendeels ongehinderd kunnen uitleven. De dag gaat terug tot ayatollah Khomeini, tot op de dag van vandaag misbruikt het zogenaamd gematigde regime in Iran de dag voor zijn doelen.

Tegelijkertijd gaven slechts enkele moslims gehoor aan de oproep om te demonstreren tegen extremisme en geweld op de Gendarmenmarkt in Berlijn. “Vrede zij met jou” – onder dit motto hebben vrijdagavond in Berlijn ongeveer 100 mensen aan een vredesmars van moslims deelgenomen. Ze demonstreerden tegen islamitische terreur en voor vrede. Volgens de politie van Berlijn waren er 1500 mensen aangemeld.

De deelnemers, waaronder ook kinderen en oudere mensen, hielden borden en spandoeken in de lucht. Daarop stond in het Duits, Arabisch of Engels bijvoorbeeld “NOT in my name”, “Wij zijn ÉÉN samenleving” of “Salam betekent vrede”. Alle moslims zouden tegen terreur de straat op moeten gaan, tenzij men op hetzelfde moment op de andere demonstratie ophitst tegen Israël. Dan moet de moslimman en moslimvrouw gewoon keuzes maken.

De demonstranten trokken van de Gendarmenmarkt naar de Pariser Platz. Daar hield men tijdens de afsluitende manifestatie een minuut stilte voor de slachtoffers van de terreur. Volgens de politie verliep de demonstratie tot kort voor het einde tegen 19.00 uur vreedzaam. Een demonstrante was teleurgesteld over het aantal deelnemers. “Ik vind dat iedereen tegen de terreur de straat op zou moeten gaan. Ook de moslims hebben veel terreurslachtoffers.” Ze leveren echter ook de meeste daders.

Ze wilden hiermee een signaal afgeven van wederzijds respect, van het vreedzame met elkaar tussen moslims en anders gelovigen, humanisten en niet-gelovigen tot uitdrukking brengen, zei mede-initiatiefneemster Fereshta Ludin.

De uit Afghanistan afkomstige lerares werd aan het eind van de jaren-90 landelijk bekend, omdat zij uit religieuze gronden weigerde om tijdens de lessen de hoofddoek af te doen.

Het aantal deelnemers in Berlijn becommentarieerde Ludin met de woorden dat ze dit zou zien als een privé basisinitiatief, dat pas langzaam groter zou worden. Ze sprak de hoop uit dat zulke demonstraties in het vervolg altijd aan het eind van de islamitische vastenmaand ramadan plaatsvinden.

Grote islamitische organisaties steunden de oproep niet, waaronder de Turkse Islamitische Unie (DITIB). Een week geleden was een dergelijke manifestatie in Keulen duidelijk onder het verwachte aantal van tienduizend deelnemers gebleven.

Bron:
http://heckticker.blogspot.nl
Door: Thomas Heck

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Berlijn, Eurabië, Hypocrisie, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Terrorisme, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Wanneer de moslim liever ophitst dan voor vrede demonstreert

 1. Sabeltant zegt:

  Zinloos.
  Moslims bekritiseren nooit een daad gepleegd uit naam van de profeet.
  Degenen die wel meelopen voeren een toneelstukje op.

  Maar kijk eens hoeveel moslims de straat op gaan als Erdogan het zegt.

  Like

 2. Natuurlijk zie ik ook hier weer een behoorlijk stel smerige blanke autochtone nsb-ers mee lopen die zichzelf als “nuttige” idoten voor het pislam karretje spannen!!!

  Like

 3. Marian zegt:

  Dat zit de moslim nl. in zijn genen.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Het vervelende is, dat ik die paar moslims die hier nu aan deelnemen, nog niet tot actie zie overgaan, zodra hun radicalere geloofsgenoten dat wèl doen: Dan kijken ze weer ‘discreet’ de andere kant uit en zwijgen.
  Dé reden waarom ze een demonstratie als deze net zo goed kunnen laten. Van nul en gener waarde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s