Een psychologisch experiment

Screenshot_166

(Door: “Taljaard”)

Hoe dom zijn linksen? En hoe makkelijk is het om ze geestelijk te manipuleren wanneer je het juiste politiek correcte taalgebruik bezigt? Om een antwoord op deze twee vragen te krijgen, heeft schrijver dezes gisteren een klein experimentje gedaan. Op Joop.nl verscheen gisteren een artikel van de hand van ene Erwin Angad-Gaur, die zichzelf ”muzikant, schrijver en componist” noemt; een holpijper dus. De titel van dit schrijven van zijn hand is: ”Woorden zijn bedoeld om te discrimineren.” Al jaren op deze site ingelogd onder een oud alias, @ Absconditus, wat in het Latijn ”de verborgene” betekent. Maar weten zij veel.  Besloot dus een klein experiment te doen door een reactie te plaatsen die regelrecht was ontleend aan ”1984” van George Orwell/Eric Bliar. Deze reactie is afgeleid van een fragment hieruit, waarin de romanfiguur Syme aan de hoofdpersoon Winston Smith enthousiast de voordelen van Newspeak bepleit. Maar om dit niet al te doorzichtig te maken er als inleiding een actualiserende, hermeneutische toepassing van de beginselen van Newspeak aan toegevoegd.

De eerste reactie mijnerzijds was aldus:

“Ten einde het onaanvaardbare risico iemand te kwetsen met het gebruik van woorden te vermijden, moet er misschien eens worden nagedacht over de wijze waarop witte taalgroepen als de Germaanse, Slavische en Latijnse (de Keltische taalgroep vergeten, maar weten die linksen veel) qua structuur en grammatica reeds inherent stigmatiserend en inherent discriminerend zijn. Het witte kolonialisme en imperialisme heeft de historische basis gelegd voor het feit dat deze talen in de hedendaagse wereld zo wijd verbreid en veel gebruikt zijn, zonder dat er tot nu toe is stil gestaan bij de inherent stigmatiserende en discriminerende eigenschappen van deze in feite kolonialistische en imperialistische talen. Uit deze witte talen blijkt misschien ook wel de generische en onverbeterlijk slechtheid van de (oorspronkelijke) sprekers van deze talen door de eeuwen heen en tot op de dag van vandaag. Wij moeten daarom wellicht zoeken naar alternatieven voor deze talen, waarin geen sprake meer is van mannelijke, vrouwelijke, geografische, religieuze, etnische, of andere potentieel kwetsende elementen, waarmee de witte talen vanouds bezet zijn. Of wellicht, wanneer dit niet mogelijk is, dienen wij in het geheel af te zien van communicatie middels taal.”

Totale waanzin natuurlijk! Maar geheel toegeschreven op het zieke linkse denken. Was benieuwd of zij werkelijk zo dom zouden zijn om dit door de moderatie heen te laten komen. En ook of er iemand zo gek zou zijn om hier serieus op in te gaan. En enige uren later bleek deze waanzin inderdaad te zijn geplaatst. Het duurde echter een poosje voordat een culturele marxist op dit ”aas” beet. Waarschijnlijk was het door mij gebezigde taalgebruik een beetje te academisch om door het gros van die linksen op Joop.nl te kunnen worden begrepen, want er is geen einde aan menselijke domheid en de daarmee verbonden ideologische verblindheid en waanzin ter linkerzijde.

Maar toch was er iemand, ene @ FransAkkermans 1947, die hier nog serieus op in ging ook! Uitzonderlijk geval van een linkse, die nog een beetje begrijpend kon lezen, maar die overduidelijk geen benul had van mijn bedoelingen.

Zijn reactie was aldus”

”Wij moeten daarom wellicht zoeken naar alternatieven voor deze talen, waarin geen sprake meer is van mannelijke, vrouwelijke, religieuze, geografische, etnische, of andere potentieel kwetsende elementen, waarmee deze witte talen vanouds bezet zijn.” Hoe is het gesteld met het Chinees, Hindi, Maleis, Swahili, Arabisch, als het om ”kwetsende elementen” gaat?

Niet te geloven! Kunnen mensen werkelijk zo dom zijn dat zij dit niet doorzien? Aan de ene kant achtte ik dit buitengewoon amusant. Maar aan de andere kant toch ook wel behoorlijk zorgwekkend. Hoewel het al erg laat was, besloot ik hier toch een antwoord op te geven. Hiervoor kroop ik opnieuw in de huid van Syme, het getrouwe partijlid dat in ”1984” meewerkte aan het Newspeak woordenboek, en die daarover een enthousiaste monoloog tegen Winston Smith over afstak. (”For sure Syme will be vaporized.”) Ditmaal voerde ik, in het kader van dit experiment, het waanzingehalte nog een beetje verder op en verminderde tegelijkertijd de mate van subtiliteit.

Reageerde aldus:

“@ Frans, dat weet ik dus niet. Maar ongetwijfeld zijn hier linguïstische specialisten voor te vinden. Of wellicht moet er gezocht worden naar een vorm van universele meta-communicatie die het gebruik van conventionele spreek- en schrijftaal overstijgt. Een strikt gender-neutrale, non etnische en non geografische, non religieuze taalvorm, waarin iedere menselijke interactie ontdaan is van alle subjectieve elementen, en waarin alle emotie is uitgebannen. Hierdoor zal immoreel en potentieel kwetsend taalgebruik onmogelijk worden, omdat er binnen een dergelijke taalvorm geen moraliteit meer kan bestaan.

Dit zal het grote voordeel hebben dat er ook geen sprake meer zal zijn, letterlijk niet meer, van seksisme, omdat binnen een dergelijke taalvorm ook iedere notie van seksualiteit is uitgebannen. Het zal daarom eenvoudigweg onmogelijk worden voor mannen om vrouwen aan te spreken op emotief gebied, of vice versa. De samenleving zal hierdoor op den duur geheel worden ontdaan van wat voor notie van heteroseksualiteit dan ook.

Wellicht dient deze taalvorm zich te beperken tot de generisch kwaadaardige witten, en niet tot de hoge en nobele mensen van kleur, waardoor de samenleving op den duur, door uitsterving, ook zal worden ontdaan van deze plaag. Dan zal er ook geen racisme meer bestaan. Iedere vorm van onrecht (lees; ”Misdunk”) zal dus onmogelijk worden.”

Zo. Dat stond. Alle krankzinnigheid van het linkse gif in een paar zinnetjes. Wanneer ze dit door de moderatie heen zouden laten komen, zijn ze bij Joop.nl echt nog dommer dan het achtereinde van een varken, zo dacht ik. Ging naar bed in de veronderstelling dat zelfs zij nog niet zo dom zouden zijn en hun literaire klassiekers wel een beetje zouden kennen. Zo niet, dan zou de uitkomst van dit kleine psychologische experiment enerzijds hilarisch zijn, maar anderzijds toch ook wel behoorlijk zorgwekkend. En een treffende indicatie van de grenzeloze domheid en ideologische verblindheid van mensen in het linkse politieke spectrum.

En…. ja hoor! Ze hebben dit commentaar, deze abjecte, levensgevaarlijke, en regelrecht aan ”1984” ontleende waanzin nog geplaatst ook. Ze zijn dus echt zo dom en hebben zich als poppen aan een touwtje laten meevoeren. En ze zijn dus ook echt zo ziek en pathologisch. Dans, poppetje! Dans!

Door:
“Taljaard”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, hersenspoeling, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

14 reacties op Een psychologisch experiment

 1. tippelaar zegt:

  genderneutrale taal is volkomen emotieloos. Het is dus niet meer mogelijk om middels deze nieuwspraak”met elkaar te communiceren. Je kan met elkaar afspreken wat je wil maar in de taal zullen altijd emoties moeten doorklinken en de lezer die emotie ook moeten laten voelen

  Liked by 1 persoon

 2. Frans Brassens zegt:

  Een fraai staaltje van ‘inluizen’ Taljaard. Complimenten!

  Liked by 1 persoon

 3. Tistochwat zegt:

  Een schitterend experiment.

  Het is inderdaad zorgwekkend – beangstigend zelfs – dat de linksen zo gevaarlijk manipuleerbaar zijn.
  Ik denk dat Joop.nl uw reactie niet zou hebben geplaatst als u zou hebben gepleit voor het aanpassen van de talen die de ‘wilden’ in Afrika spreken.

  Stel dat u zou hebben geschreven:

  Wellicht dient deze taalvorm zich te beperken tot de generisch kwaadaardige ZWARTEN, en niet tot de hoge en nobele WITTE mensen, waardoor de samenleving op den duur, door uitsterving, ook zal worden ontdaan van deze plaag.

  Dan waren ze bij Joop.nl witheet in de gordijnen gesprongen.

  Ik heb ook eens een experimentje gedaan, maar dan op een wat simpeler niveau.
  Het ging om een linkse ‘therapeut’ die de meest idiote ‘behandelingen’ aanbood, o.a. het behandelen van iemands aura.
  Ik heb die persoon toen een gezondheidsprobleem voorgelegd en gevraagd of het zinvol was om auraspray te gebruiken en of men die mij kon leveren.
  Ja, auraspray zou het effect van de behandeling zeker versterken, vernam ik via de mail. Men verkocht het niet zelf, maar zou het wél voor me kunnen bestellen.

  Liked by 1 persoon

 4. willie zegt:

  @Taljaard 1984 zei U ? doet de volgende clip U ook niet daaraan denken?? Linksigheid ten top (vind ik )

  Like

 5. @Absconditus
  Mooi experiment met weer een wetenschappelijk bewijs dat ze, deze die linx worden genoemd maar feitelijk een zielig zooitje nuttige idioten zijn met een mankerend gen, niet alleen gestuurd worden door afgunst op bezit maar ook op kennis. Dan willen ze d’r bij horen, laten merken dat ze precies weten wat je bedoeld. Ze struikelen over de valkuilen en dubbele bodems, het geeft niet, je bent nu Heilig op de Joop, je kunt ze laten dansen of veel eieren laten vreten, op Geert laten stemmen of collectief de Poolzee in laten duiken. Doe effe.

  Like

 6. Marlies zegt:

  Prachtig experiment, beste Taljaard. Mijn complimenten. Wel beangstigend, dat niet in grote getale vraagtekens zijn gezet bij schrijver’s geestelijke vermogens. Cyborgs zijn het. Elimineren vóór meer schade is aangericht, want het is een hopeloze zaak.

  Liked by 1 persoon

 7. Ron zegt:

  En hier het joop-artikel voor wie het in het echie wil zien.

  Woorden zijn bedoeld om te discrimineren https://joop.vara.nl/opinies/woorden-zijn-bedoeld-om-te-discrimineren

  Even zoeken op die naam Absconditus en je vindt het.
  Er schijnt wel een MRdevries538 een berichtje met 1984 erin te hebben achtergelaten vlak voor de posts van Absconditus dus de joopers hadden het kunnen weten.

  Like

 8. Perfide Albion zegt:

  Wat een briljante geest heeft u mijn waarde Taljaard! Ik heb genoten van uw experiment. Moet u vaker gaan doen!

  Like

 9. Wolf zegt:

  Subliem experiment. Wat is links toch griezelig.

  Like

 10. Beschouwer zegt:

  Links is griezelig zo laat dit experiment zien. Goed gedaan Taljaard. Nu even een lijst van in de toekomst illegale woorden om links (die mogelijk meeleest expres te pesten
  Neger,
  Omgebouwde
  Nicht of flikker
  Blanke
  Zwarte Piet
  Pot / lesbo
  Pindamensjes (kleine mensen uit de Filepijnen en zo)
  Roetmop
  Nikker
  Sambo
  Bruintje (Noord Afrikaan, Pakistaan of zo)
  Paul Kruger
  Michiel de Ruiter
  Patriot

  enzovoort enzovoort

  Liked by 1 persoon

  • Wolf zegt:

   Moriaantje zo ZWART als roet ,Negerzoen ,Moorkop, Kaffer, Hendrik Verwoerd, Janmaat ,Oranje Blanje Bleu ,Het Volkslied ,Hottentot, slaaf, opwarmings LEUGEN! Trump, Volkswil ,Kerstdagen ,Davids ster, le Pen ,Nederlandse Geschiedenis ,Nederlandse cultuur , Pinksteren ,Hersteld Hervormd zijn , Etc … wie volgt?????

   Like

 11. Republikein zegt:

  Gereïncarneerd als robot, de wet van de aantrekkingkracht.

  Liked by 1 persoon

 12. Republikein zegt:

  s erbij

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s