Reuters: president Trump trekt DACA in!

Screenshot_51

(Door: “Manna”)

Inleiding

Volgens Reuters gaat president Trump morgen één van de meest omstreden richtlijnen van de regering-Obama intrekken. Zij baseert dit op bronnen binnen het Witte Huis.

DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) is een presidentiële richtlijn uit 2012 van de voormalige regering-Obama die kinderen van illegalen beschermt tegen deportatie. Het is het meest politiek gevoelige punt in de VS. Door deze onconstitutionele richtlijn in te trekken, heeft president Trump opnieuw één zijn zijn verkiezingsbeloften ingelost. Maar er is meer: de president doet precies wat de wet verlangt: hij stuurt de problematiek terug naar de wetgevende macht (het Huis van Afgevaardigden en de Senaat) en geeft hen 6 maanden de tijd de wetgeving aan te passen.

Geschiedenis

2008- 2017

Reeds vanaf het begin van de regering-Obama waren er veel illegalen in de VS en veel van hen kwamen naar het beloofde land met hun kinderen. Door het open borders beleid tijdens het tijdperk-Obama is dit alleen maar erger geworden. Tot 2010 had Obama alle kaarten in handen om de wetgeving ten gunste van illegalen aan te passen, omdat de Democraten zowel in het Huis als de Senaat de meerderheid hadden, maar Barack was druk met golfen. Na 2010 verloor hij de meerderheid en besloot Zijne Majesteit uitsluitend via presidentieel decreet te regeren.

DACA werd een paar maanden voor de verkiezingen van 2012 ondertekend door Obama, weer een teken dat het hem alleen om macht gaat en de bevolking slechts pionnen zijn. Hoewel iedereen besefte dat de richtlijn ongrondwettig was, wilden de Republikeinse weekdieren niet de boeman spelen (want zielig) en vochten het besluit niet aan (een generaal pardon was wel met succes aangevochten).

Zo bleef het probleem door etteren: op dit moment zijn bijna 1 miljoen kinderen in de VS beschermd door DACA, zonder een optie om legaal te worden.

Heden

President Trump heeft meermaals gezegd zijn hart te laten spreken na de verkiezingen, dit omdat de vele DACA-kinderen opgegroeid zijn in de VS door de falende overheid. Maar hij is zich ook bewust van zijn verantwoordelijkheid naar zijn achterban. Tevens wil 80% van de Amerikaanse bevolking een menselijke oplossing, ook omdat de integratie van de kinderen redelijk succesvol geacht wordt.

Dus doet president Trump exact het juiste én op het juiste moment:

– hij legt het onderwerp waar het hoort (Huis en Senaat);
– geeft ze 6 maanden de tijd hun rommel op te ruimen;
– en koopt hiermee tijd om het budget voor de muur binnen te halen (komende begrotingsbehandeling).

Immers, dweilen met de kraan open is nooit handig…

Wellicht komen de Republikeinen en Democraten er wonder boven wonder samen uit, wat een verzoenende werking kan hebben tussen de gepolariseerde  partijen. Zo niet,  dan kan president Trump na de 6 maanden, ruim voor de Senaatsverkiezingen van eind 2018, zijn eigen stempel  drukken op een permanente oplossing. Zijn belangrijkste speerpunt, beheersing en regulatie van de immigratie, is dan al vrijwel voltooid en kan hij een menselijk gebaar maken.

In de politiek worden soms ook treffers gemaakt. En dit is er eentje van bijzondere schoonheid…

Door:
“Manna”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Illegalen, Obama, VS. Bookmark de permalink .

20 reacties op Reuters: president Trump trekt DACA in!

  1. Statler & Waldorf zegt:

    Ik had gehoopt en verwacht dat deze bovenbaas Trump in het Witte Huis terecht zou komen.
    De gemiddelde Amerikaan is namelijk niet op zijn achterhoofd gevallen.
    Dit in tegenstelling tot de gemiddelde Nederlander, Duitser of Fransman die compleet kierewiet is als het op verkiezingen aankomt.

    Geliked door 3 people

    • paulzwueste zegt:

      Statler % Waldorff.
      Leuk en aardig.
      En ik weet zeker dat je eerlijk bent.
      Heimelijk hopen we allemaal.
      Maar waarom niet luidkeels geroepen.
      “Trump moet het worden….”
      En pakweg ’n maand later.
      “Hij wordt het, ik weet het nu helemaal zeker…!”

      Daarmee had je bewezen dat de gemiddelde Nederlander ook niet helemaal op z’n achterhoofd gevallen zou zijn.
      Snap je…?

      Tsja,zo is er altijd wel wat.

      Like

    • Manna zegt:

      Uiteenzetting Jeff Sessions 5-9-17

      Like

      • Manna zegt:

        ….We are people of compassion and we are people of law. There is nothing compassionate about the failure to enforce immigration law. Enforcing the law saves lives, protects communities and tax payers, and prevents human suffering.
        “Wij zijn mensen van medeleven en wij zijn mensen van de wet. Er is niets ‘medelevend’s’ aan het niet naleven van de uitvoering van immigratiewetten. Naleving van de wet redt levens, beschermd de gemeenschap, de belastingbetaler en voorkomt menselijk lijden.”

        Like

  2. Theresa Geissler zegt:

    Trump realiséért zich, wat hij beloofd heeft. En het is inmiddels duidelijk, dat hij alles op alles zet om die beloftes te hóuden!
    Go Donald! Je gaat geschiedenis schrijven, Mr. President!

    Geliked door 1 persoon

  3. Sabeltant zegt:

    Och mijn hemel, de nep-kranten hier en het fake-news daar zullen er weer schande van spreken.

    Heeft VVD/D66/CDA en CU al asiel aangeboden aan die zielige kindertjes die verwekt zijn met als enig doel pa en ma asiel te verlenen?
    Gelukkig kunnen ze nu samen met hun hele parasietenfamilie worden uitgezet.
    Scheelt de Amerikanen weer een bom belasting.

    Well done Donald!
    Drain The Swááááámp.

    Like

  4. VarAway zegt:

    Geweldig toch?
    Laat deze zaak uitvechten in de Senaat & het Congres.
    Komen ze er niet fatsoenlijk uit, dan zal de President de condities bepalen
    bij zijn pardon.
    Dat laat hij dan volledig afhangen van de iedere dreamer’s kriminele bestand.
    Nette fatsoenlijke illegalen kunnen dan op zijn pardon rekenen en de slechterikken
    worden alsnog uitgezet.
    Gewoon kaf van van het koren scheiden heet dat!
    MAGA.

    Geliked door 2 people

  5. Jan zegt:

    Volgend jaar zijn de voorverkiezingen voor de Republikeinen en dan wordt zeker DACA besproken en wie zich nu tegen opzeggen van dit illegale project verzet heeft dus veel uit te leggen aan de bevolking, ofwel, kan zijn baantje wel vergeten. Bovendien is er geen meerderheid om dit illegale obamistische project aan te houden en geen. Dus verraders als Andrew Cuomo (1) zullen uiteindelijk hun portemonnee belangrijker vinden dan een bende illegalen dat steelt en plundert en verkracht (2)

    ….
    Republicans trying to win their primaries KNOW that the #MAGA base is strong and dedicated to “making America great again,” so these conservatives will have to prove their loyalty to the vision President Trump presented in 2016.

    The House and the Senate both will not have enough votes to execute any sort of motion to keep DACA around and ultimately it would end in a veto, which, again, they would not have enough votes to override.

    http://www.thegatewaypundit.com/2017/09/president-trumps-timing-ending-daca-perfect-political-gamesmanship/

    1. http://www.thegatewaypundit.com/2017/09/new-york-dems-threaten-sue-trump-daca-claim-illegal-aliens-new-yorkers/
    2. DREAMer accused of brutally raping woman in Seattle suburb
    http://www.foxnews.com/us/2017/08/02/dreamer-accused-brutally-raping-woman-in-washington.html

    Student with daca may face deportation for stealing
    https://dreamact.info/forum/showthread.php?t=76276

    Like

  6. Wolf zegt:

    Duidelijke uiteenzetting van de feiten, dank daarvoor Manna. Die illegale kinderen waren het toekomstig stemvee voor de linkse democraten. Als dit door de senaat komt hebben ze weer 1 miljoen toekomstige stem kasten minder. Hulde aan President Trump. P.S. Ik heb gistermorgen vlak voordat ik naar het werk ging getekend TEGEN Soros via Xandernieuws.nl en vanmorgen getekend tegen de Sleepnet Wet via Geen Stijl. Alle kleine beetjes helpen om links te bestrijden.

    Like

  7. kruisridder zegt:

    Prima oplossing van President Trump. De bal terugleggen bij het Congres. Komen zij er niet uit, kan hij een oplossing brengen in de vorm van wie mag blijven en wie niet.

    Like

  8. Jan zegt:

    ….We are people of compassion and we are people of law. There is nothing compassionate about the failure to enforce immigration law. Enforcing the law saves lives, protects communities and tax payers, and prevents human suffering.

    http://www.thegatewaypundit.com/2017/09/wh-source-sessions-amazing-daca-announcement-prompted-west-wing-democrats-cry/

    Like

Plaats een reactie