STRAKS MOETEN WE DE SCHUILKELDER IN . . .

Screenshot_128

Schuilkelder in Amsterdam (1942).

(Door: “Driek”)

Nu lees ik zojuist in één onzer Socialistische Couranten dat er in Amsterdam oefeningen worden gehouden voor een eventuele terroristische aanslag. Wie had ooit kunnen denken dat in ons eens zo vredig Amsterdam terroristische aanslagen zouden kunnen plaatsvinden. Ongelooflijk. Maar, let wel, spitse lezer van “E.J. Bron”, dit is nog maar het begin van alle ellende die ons in den nabije toekomst te wachten staat. Straks, binnen afzienbare tijd, kan niemand zich nog veilig op straat begeven. Dan loeien dagelijks den sirenes ter waarschuwing van een komende aanslag en worden wij geteisterd door gebedsoproepen van moskeeën en minaretten. Schuilkelders ontsieren straks het vertrouwde straatbeeld. Lezer, dan leven wij in een land van tweedracht, haat en onheil. Hoe heeft het toch in hemelsnaam zover kunnen komen wijl we toch een vredelievend volk zijn?

„Deze oefening is een vervolgstap in de voorbereiding op een aanslag waarvan ik hoop dat deze onze stad nooit zal treffen”, schrijft locoburgemeester Eric van der Burg. „De oefening is een onderdeel van de bredere aanpak van (dreigend) terrorisme. Leerpunten uit de oefening worden meegenomen in de bredere aanpak. Ik hecht er aan te benadrukken dat een aanslag nooit helemaal te voorkomen valt. Voor het geval een aanslag toch plaatsvindt, is het van belang dat alle betrokken diensten goed voorbereid zijn.”

Het was in het turbulente jaar 1940 dat mijn opa een schuilkelder construeerde in de achtertuin van onze woning. Voor het geval den Duitsers de stad zouden bombarderen hadden wij alvast een schuilplaats. Thuis leefden wij in angstige spanning. Toen den schuilkelder na veel gegraaf eindelijk klaar was, verbleef ik den gansche dag onder de grond. Mijn opa maakte er een riant onderkomen van. Het was er gezellig toeven. Doch mijn opa bleef somber gestemd. ‘We gaan er straks allemaal aan’, zei hij. En daar kreeg hij grotendeels in gelijk. Gelukkig bleef ons huis gespaard. Het bleef bij een paar verdwaalde granaatscherven die ons vensterraam versplinterden.

In juli 1942 werd het bittere ernst. De Duitsers maakten een aanvang om met vrachtwagens den Joodsche burgers uit hun huizen op te halen. Het waren grote wagens met een laadklep aan den achterzijde met een zeildoeken overkapping. Ja, lezer, zo ging dat toen. Enig erbarmen met dien vervolgde stumpers was er niet.

Welnu, lezer, ik zie den toekomst donker in. Dank zij de onverantwoordelijkheid onzer corrupte regeringsleiders die hun ogen sluiten voor het islamitisch gevaar leven wij in een angstwekkende tijd. Soms, in mijner verbeelding, beluister ik van verre alreeds den vrachtwagens die met zacht ronkende motor naderbij komen. Voor den Nederlander die zich straks niet wenst te bekeren tot dien misdadige islam en weigert als slaaf te worden behandeld, is het instappen geblazen. U bent dus gewaarschuwd.

Screenshot_129
Joodsche burgers worden met vrachtwagens opgehaald (1942).

Edoch, lezer, den burger heeft de mogelijkheid gehad om een nieuwe regering onder Mark Rutte te verijdelen. Doch de wil ontbreekt. Den ongeïnteresseerde burger kijkt liever naar nutteloze televisieprogramma’s. Dikwijls vraag ik mij af hoe Geert Wilders zijn immer bevlogen optreden volhoudt om dien domme burgers wakker te schudden. Maar zijn ze het eigenlijk wel waard? Want,  lezer, het volk blijft altoos maar stemmen op die leugenaars die van alles beloven. Ik had allang het bijltje erbij neergegooid.

Ik vind Geert Wilders een heldhaftig man. Het is werkelijk zonde van zijn tijd en energie om deze te verspillen aan een belachelijk proces over zijn uitspraak ‘minder Marokkanen’. Maar het is niet anders. Tenslotte moeten wij dien beledigde mohammedanen, die ons allemaal vreselijk de strot uitkomen, tegemoet komen. Anders worden ze weer eens boos.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

PVV nieuw

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Geert Wilders, gezond realisme, Historie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, PVV, Rotzakken, Rutte, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op STRAKS MOETEN WE DE SCHUILKELDER IN . . .

 1. Bezorgde Burgert ofwel xenofoob, islamofoob, etc zegt:

  Driek,

  “ons ooit zo vredige Amsterdam”…?

  Dit gaat te ver.

  Like

 2. Aegolius cs zegt:

  Niks schuilkelder…. Gewoon achter een boom staan of plat op de weg achter een hoge stoeprand verbergen: als je alert of sms hebt aanstaan. Houdt je accu op spanning!

  Like

 3. Ad zegt:

  De democratie gaat ons nog eens de kop kosten
  Het systeem loopt op zijn eind ,en wij zijn de sjaak

  Geliked door 2 people

  • kruisridder zegt:

   De drie-eenheid onder de dodelijkste gifsoorten heet Democratie,Islam, Socialisme.

   Like

   • Onno zegt:

    En in Prins Bernhard BESLOTEN Vennootschap heet de drie-eenheid:

    Wetgevende macht, uitvoerende macht en rechterlijke macht.

    Volgepropt met als een monoliet opererende ‘adapted compensated’ psychopaten, met ieder voor zich fundamenteel dezelfde griezelig (anti-sociaal) gestoorde mindset als de SS ‘deep state’ naamgever van de BV.

    Like

 4. Peacepipe zegt:

  Nog steeds is een groot deel van de bevolking in Nederland/West-Europa “ziende blind en horende doof”!

  Voorts ben ik van mening dat de godsdienst vrijheid drastisch ingeperkt dient te worden en wel tot achter de voordeur!

  Geliked door 1 persoon

 5. Bob Fleumer zegt:

  Als de politici de tweede partij van het land uitsluiten is er spraken van crimineel gedrag, het is een vorm van landverraad om 1,5 miljoen kiezers hun stem te ontnemen alleen omdat hun mening de rest niet aanstaat, het is een verdomde schande dat dit gebeurt is.

  Geliked door 4 people

 6. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:

  ggrr…werden WIJ eindelijk maar eens boos… écht boos dan…!
  .
  Jasterke
  .
  .
  Jasterke
  .

  Like

 7. Jean zegt:

  Beste Driek, het is helaas zover gekomen door de linkse lafaards op ons grondgebied en door de poorten open te zetten voor achterlijke perverse gewelddadige barbaren en dat hebben we ALLEMAAL te danken aan die misdadige EU lafaards die enkel bezig zijn met hun eigen profijt en daarvoor heel Europa onderdompelen in geweld en ellende want ze zullen toch van iemand stemmen moeten krijgen, is het niet van eigen volk dan is het maar van vreemdelingen vandaar hun vasthouden aan vreemdelingenstemrecht.
  Voor mij hebben vreemdelingen maar één plicht en dat is “onze normen, waarden en seculiere wetten respecteren en met hun poten van onze vrouwen & kinderen afblijven”, wie daar moeite mee heeft dadelijk ons land uit flikkeren.

  Geliked door 2 people

 8. ReaGluurder zegt:

  Ik wil het tuig niet op ideeën brengen, maar ‘k heb zo mijn ideeën van hetgeen ons en de kleinkinderen allemaal nog te wachten staat. Er schijnen in Holland al 1000en wapens aanwezig te zijn. In BE en DE zal ook al wel het nodige liggen. Er is geen redden meer an!!

  Like

 9. FerdinandK zegt:

  Vredelievend volk. Da’s een goeie.
  Moest er wel even over nadenken.

  Geliked door 1 persoon

 10. Anton Haksteeg zegt:

  Eris maar een oplossing en dat is die huidige zgn. regering naar huis sturen zelfs als het kan naar Beiroet. Geen turken in de tweede kamer het gaat om Nederlandse bestuurders en dat betekent uitsluitend echte Nederlanders. Alle moslims het land uit die horen hier niet en die haat-imam dient in 1 kamer opgehangen te worden met zijn vervloekte ideologie. Belgie stuurt hem weg en ja hoor in Nederland bij Rutte III kan hij terecht.

  Geliked door 1 persoon

 11. koddebeier zegt:

  We zijn in de loop der jaren klootjesvolk en softies geworden en laten ons terroriseren in eigen land en kiezen elke vier jaar weer de lullo’s die er voor verantwoordelijk zijn !!

  Like

 12. Robby E. zegt:

  Apart, een schuilkelder met een schuin dak!

  Like

 13. tippelaar zegt:

  Ik ben niet boos ik wil alleen een vuurwapenvergunning met voldoende munitie. De rest regel ik zelf wel. Daar houdt geen neprechter me van tegen.

  Like

 14. tjonge zegt:

  beste driek, u denkt dat alle mensen niet op de juiste partij stemmen.
  ik denk dat er ontzettend veel stemfraude toegepast word tijdens verkiezingen, dus m.i. is de verkiezingsuitslag geen werkelijke afspiegeling van het gekozene…..]

  Geliked door 1 persoon

 15. M. zegt:

  Omdat de meerderheid geweldig heeft gezwegen is er besloten onbeperkt te gaan met het geluk laten zoeken in uw land door wie maar wil van de hele wereld.
  Zo dat ze niet meer met gammele bootjes hoeven te komen maar gewoon kunnen worden gehaald met een knappe boot of door een vliegtuig kunnen worden ingevlogen zodat u niet zo lang hoeft te wachten op uw inburgeringscursus buitenlands.
  En u snapt hopelijk dat men de eigen bevolking niet gaat beschermen tegen wat men zelf binnen haalt ? En ook dat uw veiligheid er helemaal niet toe doet.
  Dat zou maar discriminatie zijn toch ????

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s