VIDEO: Beelden uit Iran

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Aranka M.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, dictatuur, Iran, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op VIDEO: Beelden uit Iran

 1. theresageissler zegt:

  Nou, mooi dan…..Hopelijk zijn bij hun eisen ook de vróuwenrechten ten volle inbegrepen…?
  Met name dus op het punt van de veplichte bedekking…? Zolang hoofddoekies nog steeds de norm blijven omdat een vrouw uiteindelijk tóch d’r eigen haar niet mag laten zien, is er nóg niet alles bereikt.

  Like

  • BertG. zegt:

   Mossels en vrijheid voor vrouwen zal nooit samen gaan.

   Like

  • Henk der Niederlànder zegt:

   @Theresa, de vrouwen waren in 2009 de feitelijke dragers van de demonstratie samen met de studenten en een groot deel van de intelligentia.
   Een heel groot deel van de jeugd en zeker in de steden hebben al jarenlang genoeg van de onderdrukking door de Mulahs.

   Geliked door 1 persoon

   • Als enigste een commentaar met wat meer inzicht! Ja juist in 2009 stonden ook de vrouwen op maar ze werden níet internationaal gesteund en al zeker niet door Obama… Nú ziet het er anders uit gelukkig: Trump’s Global Leadership Could Take Ayatollahs Down https://twitter.com/A_Jafarzadeh/status/947344191159455745
    Perzië is altijd een hoog ontwikkeld land geweest met ook vrouwenrechten totdat de laatste Shah verdreven is… Begin 70er jaren waren vrouwen heel geëmancipeerd en modern gekleed! Alles over één kam scheren getuigt van weinig echte kennis… Overigens zijn lang niet alle bewoners in Perzië het eens met de door de staat opgelegde religie! Vrijheid is alles omvattend en dáár gaat het nu om.

    Like

   • Anna zegt:

    Henk en Mariëtte, dit Klopt………Dit is een ander soort islamisme dan in de woestijn landen. Van oorsprong is hun religie Zoroasme…… en hun taal Farsi….. niet Arabisch…….
    Iran is een hoog ontwikkeld volk, wat met “ toenmalige socialistische idealen” een revolutie tegen de Shaj op poten heeft gezet….. vooral vrouwen waren de luxe manier van leven van de shaj zat…………..Ze vonden de levens wijze van de familie te verspillend…….. niet wetende welk onheil er toen kwam met Komeini….. en de islamtische staat………Lees het boek van Farah Diba!!!!
    De bevolking ervaart het islamisme al heel lang als zwaar onderdrukkend maar protesten zijn levensgevaarlijk…… want de dood is bij de landelijke leiders gewoon iets wat bij hun religie hoor. Ze kijken niet op van een onthoofding of ophanging meer of minder….

    Maar nu lijkt de vlam in de pan geslagen….

    Het is ronduit ironisch dat Obama met zijn moslim achtergrond met de clerus van Iran heulde……. terwijl het credo van Dezelfde clerus in Iran al vele jaren dood aan de grote satan ( Amerika ) en dood aan de kleine satan ( Israël ) was…… Obama liet zich dus door deze situatie openlijk vernederen……Dat wordt in de islam als zeer zwak gezien………. Bovendien heeft Iran van Amerika aan het eind van de Obama periode heel veel geld gekregen…….. en hier ziet de bevolking niets van terug…… dit wordt waarschijnlijk besteed aan Hezbollah en wapentuig. En uitbreiding van nucleaire technologie……….

    Als dan jou land Amerika dan zo vervloekt wordt, mag Trump zich dan terecht “ inmengen “ door gewoon eenvoudige berichtjes te sturen dat een bevolking vrijheid wil…….. En nu lijkt het wel alsof de bevolking zich hierdoor gesteunt voelt door Trump……. dan moet de nood wel erg hoog zijn als je door berichtjes toch met gevaar voor eigen leven de straat op gaat……. ……… Een heel normale reaktie, van Trump omdat al jaren Amerika vervloekt wordt terwijl de Iraanse bevolking ziet dat dit niet zo is……Deze bevolking is NIET achterlijk…..

    Ook Israël zal de schuld krijgen van deze opstand….. want premier Nethayahu houdt regelmatig toespraken via de social media tot het Iraanse volk wat in het farsi ondertiteld wordt, dat Israël niets tegen de bevolking heeft, en zelfs samen wil werken met de bevolking….. Op you tube zijn zulke speehes te vinden : grandioos! Het is zijn enige mogelijke manier van verdedigen tegen de beschuldigingen, en mogelijk ook een manier om de komende nucleaire vernietiging van Israël door Iran te verhinderen of voorkomen……slim van hem en waarschijnlijk als deze revolutie doorzet ( is nog te vroeg om dit te beoordelen) is dit een adequate manier van Iran gedeeltelijk of geheel “ onschadelijk”/ minder gevaarlijk te maken……

    Dit is een heel bijzondere situatie….. het volgen waard….

    Geliked door 1 persoon

   • Erg goed en onderbouwend Anna! Inderdaad, Netanyahu communiceert regelrecht met de Iraanse bevolking, mits hun Internet niet wordt vertraagd en onderbroken. Dat zijn nog misselijke trucs van het bewind maar met zoveel intelligente mensen, met name ook de jongere generatie, kan het haast niet meer tegengehouden worden.

    Waar blijven ook alle liberale vrouwenrechten protesten?! Hier kunnen ze hun zusters in het Midden Oosten ècht steunen maar het is ijzig stil…

    Like

  • Henk der Niederlànder zegt:

   @Theresa, de vrouwen waren in 2009 de feitelijke dragers van de demonstratie samen met de studenten en een groot deel van de intelligentia.
   Een heel groot deel van de jeugd en zeker in de steden hebben al jarenlang genoeg van de onderdrukking door de Mulahs.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ach welnee.
   Stel dat ze de huidige Ajatolla-bende het land uit flikkeren, lopen ze over ’n paar jaar weer in boerka.
   Die lui leren het nooit.

   Like

 2. anna zegt:

  hier komt niets van terecht …..

  Like

 3. Pieter zegt:

  Het zijn perzen en dus geen arabieren, maar het blijven moslims….
  Een wisseling van de macht zou goed zijn. Hezbollah een vriendje minder zodat Erdogan gedwongen word zn ware gezicht nog meer te laten zien. Misschien gaan de westerse ogen dan nog meer open.

  Like

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Ik heb geen enkele boodschap aan islamieten. Hopelijk roeien ze zich onder elkaar royaal uit zodat ze niet meer naar Europa kunnen komen. Dat is het enige dat voor mij en de rest van Europa belangrijk is.

  Geliked door 1 persoon

 5. Guardiacivil zegt:

  Moslimsland…….daar heb je niets te eisen of te willen als vrouw en burger.
  Ik zie eerder dat zulke protesten bloedig in elkaar geslagen zullen worden.

  Like

 6. Eric zegt:

  Hopelijk volgt hierna de nog grotere Duivel Saoedi-Arabië. Maar daartoe moeten de VS eerst ook dat regime laten vallen. Een atoombommetje op Mekka zou ons al een heel eindje op weg helpen.

  Like

 7. Pietersen zegt:

  De moed die ten toon wordt gespreid om te demonstreren kunnen wij nog een puntje aan zuigen. Wanneer gaat de EU-populatie los op zijn onderdrukkers.

  Geliked door 1 persoon

 8. Tistochwat zegt:

  Mohammedanen zijn niet uit te roeien.
  De krachten achter hun doodscultus zijn té machtig.

  Like

 9. Taljaard zegt:

  En je kon erop wachten…..
  Linksen gaan nu al los over deze demonstranten als ”islamofobe populisten die de legitiem gekozen regering van Iran willen omverwerpen.” Met hulp van de Grote Satan VS/ Trump natuurlijk. alsmede de kleine satan Israel. (Dat zijn termen van Khomeini, maar weten die linksen veel)
  En ach heden nog an toe; de regio wordt gedestabiliseerd.

  Like

 10. Petra DeBoer zegt:

  Ik weet niet wat ik van de protesten in Iran moet denken want de neocons kunnen er ook achter zitten. Op hun lijstje staat Iran om net als in Syrië een “regime change” te bewerkstelligen.

  Afgelopen april 2017 was John McCain op de Balkan en was aanwezig bij een conferentie van de Iraanse Volksmoedjahedien (MEK) die in ballingschap buiten Iran leven en hun militante trainingskamp in Irak hadden of nog steeds hebben. Zoals we van de neocons weten gebruiken ze altijd terroristen als proxyleger om regimes omver te werpen en momenteel staat de presidente van de Mek (wat tegenwoordig ook NVRI genoemd word), Maryam Rajavi min of meer te juichen middels twitter over de ontwikkelingen in Iran. Uiteraard ondersteunt John McCain de protesten ook.

  http://balkanspost.com/article/106/mccain-using-terrorist-group-mek-his-proxy-war-ally-us-covert-war-against-iran

  Nu gun ik de Iraniërs vrijheid in eigen land en dat ze van de vreselijke islamitische wetten afkomen. Dat ze nu protesteren is prima maar de vraag is: komt het uit hun zelf of zitten de neocons er achter. Moet er weer een land in de vernieling met grote vluchtelingenstromen zodat de wapenindustrie in Amerika weer grof geld kan verdienen en er grondstoffen zoals olie gestolen kan worden.

  Trump juicht de protesten ook toe en neem niet aan dat hij dezelfde redenen heeft als de neocons of zich bij hun aan heeft gesloten. Hij is aan het schaken op het wereldtoneel want hij weet best waar John McCain mee bezig is.

  Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen en ook naar de reactie van Erdogan want een regime change in Iran komt hem in elk geval slecht uit.

  Like

 11. Moedige vrouwen inderdaad! Ooit hadden zij de volledige vrijheid en laten we hopen dat ze her weer terug veroveren met z’n allen. Jammer dat de Europese leiders zich niet uitspreken tegen dit regime. Maar ja, als je er zaken mee doet… omwille van het vele geld?
  !https://twitter.com/RitaPanahi/status/946908207229820928
  Trots op onze President die zich wel uit durft te spreken! https://twitter.com/realDonaldTrump/status/947810806430826496

  Geliked door 1 persoon

 12. guusvelraeds zegt:

  Ben benieuwd wat Afshin Ellian hierover gaat schrijven. Maar zolang geen Korans en masse en in het openbaar verbrand worden in de islamitische wereld wacht ik voorlopig nog even af hoe het verder gaat.

  Like

  • Henk der Niederlànder zegt:

   Je kunt erop wachten @Guus dat dhr Ellian deze week komt met een artikel dat duidelijkheid zal brengen in de rol die de vrouwen spelen in Iran.
   Geloof me, de vrouwen in Iran worden door de Iraanse samenleving meer gehoord als menigeen hier in reacties laat doorschemeren en denkt.
   Men mag niet vergeten dat de jeugdige Iraanse burger niet echt hard weg loopt met religie.
   Je kunt ze ook niet vergelijken met de conservatieve moslims.
   Doordat de scholing in Iran op een veel hoger niveau staat dan een gemiddeld moslimland en met name de jeugd goed gezien heeft wat hen word onthouden worden ze opstandig.
   Men wil daar mee in de vaart der volken en niet blijven hangen in een antieke woestijncultuur.
   Mischien dat deze opstand tegen de fanatiekelingen ook deze keer weer stranden in bloed, maar dan is het gewoon weer wachten op de volgende opstand en dat duurt net zo lang totdat de macht van de fanatiekelingen gebroken is.
   In 2009 heb Ik hierover al eens een artikel geschreven maar helaas is dat samen met een groot deel van het archief van Amsterdampost verloren gegaan

   Geliked door 1 persoon

 13. Jan zegt:

  Trudeau en het Iraanse regime

  Geliked door 1 persoon

 14. Jan zegt:

  Beelden uit Tunesië

  Like

 15. Jan zegt:

  Iran valt Israël aan

  video/1

  https://www.timesofisrael.com/israel-caused-serious-harm-to-syrias-air-defenses-says-iaf-second-in-command/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s