VIDEO DR. Nicolaus Fest: over de Agenda 2018 – de ontdekking van de realiteit! (+ vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! In haar nieuwjaarstoespraak zei bondskanselier Merkel dat we ook over 15 jaar goed, veilig en rechtvaardig willen leven. Maar wat we daarvoor moeten doen, dat zegt ze niet. Omdat zij datgene wat daar voor nodig zou zijn de afgelopen 12 jaar heeft nagelaten te doen. Laat mij u het daarom vertellen.

1. Economie.

Duitsland leeft van zijn economie. Zij financiert de welvaartsstaat, zonder haar zijn pensioenen, scholen, crèches niet betaalbaar. Succesvolle economieën leven van innovaties. Voor innovaties heeft men geen sociale therapeuten, gender-professoren of gevolmachtigden gelijkberechtiging nodig. Maar ingenieurs, technici, natuurwetenschappers. Dat betekent: Duitsland moet in technisch onderwijs investeren. En we hebben top-krachten nodig, niet zulke die hun diploma´s met de hakken over de sloot halen. Laten we onszelf dus niets wijsmaken: alleen prestatie creëert welvaart en prestatie leidt tot verschillen. Die moeten we accepteren. We kunnen niet iedereen erdoor slepen, we moeten het kaf van het koren scheiden. Als we nu niet de ingenieurs, technici en top-wetenschappers van de toekomst opleiden, zal het Duitsland, waarin we zo goed en graag leven, verleden tijd zijn!

2. De politiek van de open grenzen is mislukt

We moeten immigratie sturen en we moeten onze manier van leven consequent doordrukken. Maar we kunnen niet achter iedere burger een politieagent neerzetten. Wie zich niet aan de hier geldende regels wil houden, moet uitgezet of opgesloten worden.

3. Het pensioensysteem is kapot

Wie op dit moment 30 jaar is en geld voor zijn pensioen afdraagt, zal geen cent terugzien. En over 10 jaar gaan de jaargangen met de meeste geboorten met pensioen. Honderdduizenden, die nu nog bijdragen aan de pensioenkassen, worden dan pensioenontvangers. Daarom moeten we nu nadenken over een nieuw pensioensysteem. Andere landen laten zien hoe dat moet.

4. We zijn geen rijk land

Duitsland heeft meerdere biljoenen schulden. 50 jaar lange dromen over bloei door de SPD, de Groenen en tenslotte door mevrouw Merkel hebben dit land financieel geruïneerd. De belastinginkomsten waren in 2017 zo hoog als nooit tevoren, maar zelfs de CDU lukte niet meer dan een zwarte nul. In plaats van solide economisch te handelen, verknalt men geld aan deals met Erdoğan, aan vluchtelingen, aan de grote luchthaven bij Berlijn. Solide financiële politiek ziet er heel anders uit.

Onderwijs, immigratie, sociale zekerheid en staatsfinanciën: dat zijn de vier terreinen waarop we moeten handelen. Daarbij zullen we alleen succesvol zijn als we bereid zijn de realiteit onder ogen te zien. Problemen los je niet op door blokfluit te spelen of aardappelsoep te koken. De eerste stap is altijd dat men überhaupt notitie van problemen neemt. En dat is het beginsel van de AfD. Zij neemt notitie van de realiteit. Zij spreekt uit dat de keizer naakt is, terwijl anderen nog steeds over de mooie kleren bazelen. En de AfD beliegt noch zichzelf noch de kiezers met het gezwets over gelukte integratie, over duizenden geschoolde krachten en over het zekere pensioen. Steeds meer burgers zien dat intussen ook zo. En daarom krijgt de AfD er dagelijks kiezers bij. Wat dat betreft kunnen we optimistisch zijn. 2018 wordt een goed jaar! En een beter, optimistischer einde van mijn terugblikken op de week en video´s kon ik niet wensen! Dus: op 2018 en blijft u ons een warm hart toedragen!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op VIDEO DR. Nicolaus Fest: over de Agenda 2018 – de ontdekking van de realiteit! (+ vertaling!)

  1. Jade zegt:

    Europa (niet de “eu”) valt en staat met
    Duitsland, dus ik hoop dat die mafketels
    eens een keer wakker worden.
    Deze mening van Dr. Fest geeft in
    ieder geval hoop…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie