‘Links heeft zijn tijd gehad’

Screenshot_28

CSU-voorzitter Horst Seehofer (l-r), de Hongaars premier Viktor Orbán en de CSU-fractieleider Alexander Dobrindt ontmoeten elkaar op de winterconferentie van de CSU in Seeon.

(Door: Dirk Rochtus)

Beierse christendemocraten willen dam tegen Duitsland als een ‘linkse republiek’

Als het deze keer niet lukt, dan komen er nieuwe verkiezingen in Duitsland. Meer dan drie maanden na de Bondsdagverkiezingen knopen de christendemocraten van CDU en CSU en de sociaaldemocraten van de SPD zondag verkennende gesprekken (in het Duits: Sondierungsgespräche) met elkaar aan. Mocht het enkel liggen aan Angela Merkel (CDU), kanselier van lopende zaken, zou de vorming van een Grote Coalitie (CDU/CSU en SPD) gauw in kannen en kruiken zijn. De kopmannen van de CSU, de Beierse zusterpartij van de CDU, zijn echter niet zinnens zomaar te plooien naar de linkse tijdgeest, zoals die door de ‘Genossen’, de kameraden van de SPD, wordt belichaamd.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Doorbraak.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Linkse Kerk, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op ‘Links heeft zijn tijd gehad’

 1. Rookmelder zegt:

  Bemoedigend, en nu maar duimen en hopen dat de CSU niet te snel door de knieen gaat of zich laat inpakken door mooie praatjes of loze beloften van Eurofiel en migrantenknuffelaar Merkel.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Allemaal flauwekul.
   Moet je maar eens opletten hoe snel ze nu ineens ’n regering hebben…!!!!

   Like

   • Rookmelder zegt:

    @paul, dat mag je zo vinden, het is en blijft politiek, maar Seehofer -SCU- schurkt met zijn beleid tegen die van Orban aan, wat haaks staat op de wensen van de SPD als het over migranten gaat, en heeft in wezen nu de stekker in handen. De SPD en het CDU zullen elkaar ook concessies doen om Merkel in het zadel te houden, maar als het CSU dwars gaat liggen is het over en uit, en kan het SCU in Beieren bij nieuwe verkiezingen als beloning hoger scoren, wat dan tevens een opsteker voor Seehofer zou zijn. We wachten af en gaan het zien !

    Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Merkel gaat heel wat aanbieden, want ze wil overleven.

   Like

 2. Peter zegt:

  Denk dat de CSU toch zwicht, Merkel kan nieuwe verkiezingen niet winnen, en wil kost wat kost haar vernietigende taak ten uitvoer brengen ,zij komt uit Oost Duitsland ,en wat daar vroeger gebeurden aan het in de gaten houden van mensen ,afluisteren, en het verdere systeem heeft ze bijna voor elkaar, heb altijd al gezegd ,wij hebben Oost Duitsland er niet bij gehaald maar zij ons .

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Dat vrees ik ook. Het soort van Merkel is als een valse PittBull. Ze heeft nu haar tanden erin en laat kost wat kost niet los. Levensgevaarlijk mens en zij niet alleen, maar hetzelfde soort in dezelfde kring.

  Like

 4. Louis Portugal zegt:

  Haddeb we die Frans Jozef Strauss n og maar een maandje terug.

  Like

 5. biebie zegt:

  De Groco gaat er komen kosten wat kost, nieuwe verkiezingen levert alleen maar grotere verliezen op bij de oude garde.
  Zolang de Afd minder dan 50% van de stemmen heeft wordt deze buiten spel gezet en hoef je daar geen veranderingen van te verwachten.
  Dan blijft er toch niks anders over dan de CDU/CSU van Merkel die nu wel met handen en voeten gebonden is.
  Het migranten plafond van 200.000/jaar (CSU eis) heeft ze schoorvoetend moeten toezeggen in het vooroverleg tussen CDU en CSU.
  In Bayern zijn dit jaar deelstaat verkiezingen dus de CSU zal zeer zeker harde eisen op tafel leggen al is het alleen maar voor eigen lijfs behoud.
  Dan zal de DWAAS Schultz ook enkele oktaven lager moeten zingen met zijn verenigde staten van europa in 2024 en meer gerechtigheid voor de zieligen.
  Bij de Groenen hebben vandaag ook al een paar personen aangegeven zich niet meer beschikbaar te stellen om voor vernieuwing in de partij plaats te maken.
  En dat zal zeker niet nog meer verrijking binnen halen zijn want dan krijgen ze ook met het “Schultz effect” te maken! (PvdA dreun).

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Schoorvoetend moeten toezeggen? Het is toch ongelooflijk, wat een zelfdestructie.

   Like

  • Rookmelder zegt:

   @biebie, het migranten plafond is inderdaad 200.000, maar…. incl. de nareizigers.

   Like

   • biebie zegt:

    Helaas niet rookmelder maar er begint zich wat te roeren bij diverse partijen voor terug zenden naar veilige gebieden.(niet persé veilige landen).
    Tijdens de coalitie onderhandelingen mag geen informatie naar buiten lekken.
    (alhoewel de eerste zondaar al zijn verworvenheden naar buiten heeft gebracht).
    Dus even afwachten wat hierover onderhandeld wordt.
    Het besluit over terugzending is uitgesteld tot dit voorjaar om geen moeilijkheden te ondervinden tijdens de verkiezingscampagnes.
    Het zal wel een heet hangijzer zijn tijdens de onderhandelingen dus alle hoop zal uitgaan naar Horst Seehofer van de CSU die hier drastisch in wil snijden.

    Like

 6. Armani zegt:

  Als Merkel opdondert wat ik hoop , heb je jaren nodig om wat zij allemaal heeft vernietigd weer op te bouwen , maar een goede start zou zijn om GEEN familie hereniging van 25 % asielzoekers en 75%gelukszoekers plaats te laten vinden in Duitsland , ze ( moslims) kunnen weer terug naar land van herkomst oorlogsdreiging van IS is er niet meer , laten ze daar met hulp van Superrijke Arabische landen die tot nu toe niets hebben gedaan voor hun Soennitische soortgenoten de zaak maar weer opbouwen , en in de rest van Europa kunnen ze deze handelswijze ook hanteren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s