“Heilige” dieren versus “heilige” beesten

Screenshot_170

(Door: Drs. E.N. Schilder)

“Katten killen honderd miljoen vogels” (in Nederland), kopte Trouw gisteren. Een letterlijk ‘uit de lucht gegrepen’ aantal (van iemand die zegt geen kattenhater te zijn…) lijkt me, want hoeveel ‘vogeltellingen’ er ook zijn geweest, niemand weet hoeveel vogels er zijn en hoeveel katten er buiten rondlopen, laat staan hoeveel vogels zij uit de lucht zouden halen. De meesten katten worden juist bìnnen gehouden wegens het verkeer en mogelijke geesteszieke kattenhaters. Ik zou daarentegen graag het daadwerkelijke aantal eens willen zien (en dan bij voorkeur níet van déze journalist) van het aantal levens – zowel mens als dier – wat door eveneens geestelijk zieke moslims wereldwijd verminkt en ‘gekilled’ wordt voor een plaatsje in het ‘paradijs’.

Alleen katten?

Buiten dat katten van nature inderdaad vogels vangen en opeten, (“maar niemand dat, volgens deze journalist, wil horen, omdat het voor veel mensen ‘heilig dieren’ zijn”, lees; als volwaardig gezinslid of trouw maatje beschouwd worden), zijn er nog talloze andere dieren die vogels vangen om van te leven maar die hier gemakshalve even vergeten worden. Het toenemende aantal roofvogels, vossen (en dat zijn èchte ‘killers’!), ratten, marters etc. etc. doodt en eet alles bij elkaar veel meer vogels dan katten, maar dàt komt nu dus allemaal op conto van de kat. En dat is merkwaardig, want roofdieren doden en eten alleen de zieke en zwakste vogels. Een natuurlijke proces waarmee alleen de sterksten overleven zoals dat in de dierenwereld normaal is. “Er zouden daardoor inmiddels zelfs bijna geen spreeuwen meer zijn”… Nou, ik was vorig jaar in Berlijn en ben daar enórm veel spreeuwen tegengekomen, dus die zijn mijns inziens gewoon verhuisd van west naar oost en niet ‘gekilled’.

Voor wat betreft  diezelfde kat; die houdt u toevallig wèl vrij van muizen, ratten en ander ongedierte in en om uw woning en geeft u daarnaast een onvoorwaardelijke vriendschap als u zijn/haar vertrouwen eenmaal heeft verworven. Daarnaast eten vogels enorm veel insecten die inmiddels met uitsterven bedreigd worden. Door de mens(!), dus u zou zich kunnen afvragen wie de grootste bedreiging voor de vogels vormt.

Van oudsher een heilig dier in Europa

Veel commotie ook over wilde zwijnen (vanuit de Europese oude cultuur ,en wat mij betreft (!) daadwerkelijk heilige dieren; Zie ook: moskeeën op eeuwenoude varkensgrond) die veel landbouw kapot zouden maken bij de boeren. Dat boeren zèlf heel veel kapot maken op en aan de openbare weg met hun olie- en diesel lekkende tractoren waarvan heel vaak ook de verlichting en andere technische zaken nog eens defect of niet aanwezig zijn èn er juist door hùn toedoen jaarlijks diverse doden vallen, daar hoort u ze niet over. Sterker nog, daar màg u niets van zeggen, want het zijn allemaal hardwerkende mensen… alsof andere weggebruikers niet hard zouden werken en hardwerkende boeren andere/meer rechten zouden hebben dan andere weggebruikers. Vreemde gedachtegang.

‘Heilige’ beesten

Het beste wat Duitsland deed was de Holocaust? Veel moslim ‘vluchtelingen’ willen naar Duitsland waar het inmiddels wemelt van de islam en waarvan 1/3 van deze gehersenspoelde stumpertjes zegt te willen sterven voor de islam. Hoe haatziek en achtergebleven deze cultuur is, kwam onlangs tot uiting toen een ‘zielige vluchteling’ tegen het Duitse gezin, waar hij liefdevol was opgenomen, zei dat de Holocaust het beste was wat Duitsland ooit had gedaan… In Berlijn gaan overigens veel moslims lachend en met de duim omhoog op de foto bij de gedenkplaats voor de Holocaust. Maar niemand stelt vragen… Van katten (en dat geldt voor de meeste dieren) weet u tenminste wat u aan ze heeft, moslims echter lachen naar u en zijn ogenschijnlijk vriendelijk maar of u ze ècht kunt vertrouwen weet u nooit. Met een stalen gezicht liegen is namelijk een van de vereisten in hun opvoeding (Taqiyya) en er wordt zelfs een feestje gegeven als hun kind voor de eerste keer heeft gelogen. In tegenstelling tot dieren is het nut van de islam, anders dan een gedwongen onderwerping aan een ‘samenleving’ waarbinnen de zwakst begaafde  en domste figuren als de ‘heiligste’ worden aanbeden, nog nooit aangetoond. De ‘kansarme’ rapper Droef (ik kan niet zingen dus dan praat ik maar) benadrukt in zijn teksten nog even hoe hij zijn islamopvoeding ter harte heeft genomen. Hij is ‘slachtoffer’ geworden van zijn islamitische opvoeding heet dat nu. Slachtoffer van zijn islamitische opvoeding? De oorspronkelijke Europese bevolking is hier slachtoffer van de 1400 jaar achtergebleven islamitische opvoeding. En dat wordt nòg erger met al die droeftoeters die zogenaamd op zoek naar zichzelf, volledig geïndoctrineerd het salafisme zijn gaan aanhangen en daarmee ‘vrijwillig’ kiezen voor levenslange onderdrukking en gevangenschap. Ofwel, (jonge) mensen die binnen een ‘religie’ op zoek gaan ‘naar zichzelf’, en dat vervolgens laten bepalen door iemand anders… Dat is eigenlijk best gek hè?

Ondanks oogopeners zoals het programma ‘Allah in Europa’, wordt dit ook nog eens in stand gehouden door de linkse gutmenschen die blind (wensen te) blijven voor de keiharde waarheid achter de islamdoctrine en de daaraan gerelateerde, ronduit ziekelijke opvattingen en denkwijze binnen dit ‘geloof’ die het programma aan de dag legt. Maar nergens gaat er een lampje branden en er komen al helemáál geen Kamervragen over. Horen, zien en zwijgen is het devies.

Sowieso bestaat bijna de gehele rappende ‘gangsta scene’ uit maatschappelijke mislukkelingen die daar door hun zogenaamde ‘achterstelling in de maatschappij door discriminatie’, automatisch (want logisch…) in terecht komen. En veel westerse meiden vinden het blijkbaar geweldig…. Moge de opvattingen en teksten van rapper Droef een duidelijke boodschap zijn voor de ‘multiculturele’ vrije westerse samenleving! Dergelijke sukkeltjes hebben geld als doel om hun ‘status’ in de maatschappij te kunnen kopen/opeisen en noemen dat zelf ‘respect’. Terwijl geld ooit is bedacht als ruilmiddel tegen goederen is het voor sommige mensen blijkbaar een doel geworden. Respect is echter iets wat u afdwingt met rechtvaardig en correct gedrag en niet met een hoeveelheid geld of d.m.v. dreiging of geweld. Geweld wordt sowieso vaak verward met respect maar dat is overduidelijk een intelligentie/‘cultuur’ probleem.

Natuurlijk evenwicht

Naast het opkomende Odinisme is er inmiddels nog een ander verschijnsel in opkomst in Europa. Waar christenen vaak een (gouden) kruis(je) om de hals dragen, zijn er steeds meer mensen die Mjolnir, de hamer van Vikinggod Thor, of een ‘heidens varken’ om hun hals dragen als symbool van verzet tegen – en afkeer van – de altijd alles willen overheersen(de) Midden-Oosterse doctrines. Zij geloven, anders dan Odinisten, níet in de heidense goden, maar maken hiermee een statement tegen de onderdrukkingsdrang van deze ‘geloven’. Leven en laten leven en elkaar in de waarde laten. Zij respecteren de werkelijke afkomst van de oude Europese volkeren boven de uit de waterpijp gezogen oosterse ‘religies’ en vormen daarmee een ‘natuurlijk’ evenwicht. En dat is moedig, want van moslims weten we inmiddels dat ze uiterst beledigd en agressief kunnen reageren als andere mensen ‘heidense’, christelijke of joodse symbolen dragen. Ik memoreer hier aan een diversiteit aan beeldmateriaal op o.a. social media, maar ook uit eigen ervaring wat betreft de agressie van moslims op andere mensen. U moet ze eens zien op de kerstmarkt in Essen, waar een klein deel van deze kerstmarkt is geweid en ingericht aan oude Europese/heidense ambachten en symbolen. Boze blikken met schuim op de mond van passerende moslims is er geen uitzondering.

De ‘verlossing’?

Na uw leven lang in de ‘religieuze’ dwangbuis van het christendom of de islam te hebben moeten leven is de dood, en alles daarna, mijns inziens inderdaad een ware verlossing. Word eens wakker mensen, als geweld en dreiging (met hel en verdoemenis) u moeten overtuigen van een ‘religie’ gaat het niet meer over vrijheid van geloof, maar om angst, macht en onderdrukking.

Leef vredig samen i.p.v. u door een godvrezend sukkeltje te laten vertellen wat u wel en niet mag/moet doen. (Overigens iets wat Sylvana naar mijn idee met haar ‘Bij1’ eigenlijk ook voor ogen heeft, maar met haar aanpak en agressie de naam Uit1 voor haar ‘politieke partij’ de lading beter doet dekken). Geef mij maar dieren.

Door:
Drs. E. N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op “Heilige” dieren versus “heilige” beesten

 1. theresageissler zegt:

  En zó is het en niet anders, Mijnheer Schilder! Ik heb zelf ook een aardig aantal van die pluizebeestjes rondlopen en ik zou niet weten, wat ik zónder die viervoetige maatjes zou moeten, inclusief de eersteklas remedie tegen ongedierte!
  Afgezaagde manoeuvre van die journalist: Over katten beginnen, omdat hij de èchte bedreigingen niet durft aan te kaarten!
  Je zou bijna gaan denken, dat-ie nog steeds put uit de lees-ervaringen van zijn jeugd en “Minoes” van Annie M.G. Schmidt nog steeds in zijn achterhoofd heeft zitten! Ha ha!
  Ging tenslotte óók over een journalist, die alleen maar stukjes over katten kon verzinnen. TOT de kátten hem ander nieuws -over mensen- gingen bezorgen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Elisah zegt:

  Onze katten komen alleen thuis met muizen, vogels en vissen laten ze met rust.
  Dit bericht lijkt me zwaar overtrokken.
  Honden vallen vaker mensen en andere dieren aan, regelmatig zie je berichten over doodgebeten herten en schapen. Een kennis van mij had honden die een vogel zo uit de lucht grepen en met huid en veer opvraten.
  Hier nog een bericht over wat er onlangs met schapen 43 gebeurt is….

  https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/schapen/

  Like

 3. Elisah zegt:

  Dit is een erg leuk en herkenbaar filmpje voor kattenliefhebbers.

  Er zij trouwens meerdere leuke KUD-filmpjes te vinden

  Like

 4. Elisah zegt:

  Hier nog eentje…hilarisch

  Like

 5. delamontagne zegt:


  Een ECHTE dierenliefhebber………..

  Like

 6. Sabeltant zegt:

  In Zweden is men op weg naar een oorlog tussen het land en de islamieten.

  https://nyheteridag.se/krig-mot-det-svenska-samhallet-sd-vill-satta-in-militar-mot-upplopp-i-fororter/

  https://fenixx.org/2018/01/19/zweden-op-voet-van-burgeroorlog/

  Natuurlijk heeft zo’n Persgroep leugenblaadje het liever over katten.

  De grootste bedreiging voor Europa is niet het klimaat, niet de Euro, niet de dieselauto.

  Het grootste probleem voor Europa is de import van lieden die ons intrinsiek haten.

  Elke grote stad van Europa gaat Palestijnse ervaringen krijgen, gang’s, stenengooiers, moorden, autobranden, het niet erkennen van Europese wetten en regels, diefstal minachting naar de oorspronkelijke bevolking.

  En onze Persgroep, Mediahuis lugenpresse?

  Die blijft het maar ontkennen en komt met kattenverhalen dat het de goede kant op gaat.

  Like

 7. Pietersen zegt:

  Dit is typisch nep-nieuws van Trouw. De linkse media zijn er mee begonnen en gaan er mee door, komen er mee weg. De EU wil alleen rechts de mond snoeren, meer zit er feitelijk niet achter het ‘aanpakken’ van nep-nieuws.

  Like

 8. Rookmelder zegt:

  De schrijver van Trouw heet te veel en te lang op paddo’s gekauwd en doet werkelijk een slag in de lucht met deze aantallen vogels, alhoewel het tijdsbestek van deze veroveringen er niet bijstaat. V.w.b. de moslims, daar is genoeg onderbouwd over te vinden op www, las het vorige week nog 1400 jaar islam, 273 miljoen doden !! Jawel, allemaal het gevolg van die barbaarse ideologie van liefde en vrede !

  Like

 9. milaK9 zegt:

  Moslims in Canada slaan door.

  Canadese moslims eisen jaarlijkse dag herdenking islamofobieslachtoffers, actie tegen islamofobie
  http://nieuws.tpo.nl/2018/01/19/canadese-moslims-eisen-jaarlijkse-dag-voor-herdenking-islamofobieslachtoffers-en-actie-tegen-islamofobie/

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  De “heilige koe” (hindoeïsme) is onderhoud voor het leven alsook in het Westerse om met je auto de arbeidsplaats te bereiken…..

  Na de dood oude koeien uit een zwart gat halen is alleen toevertrouwd aan religie of kaartlegsters/medium. Ach, media geven het voorportaal aan.

  Like

 11. Jean zegt:

  Is het dergelijk “nep news” wat die EU leeglopers gaan bestrijden of zijn het toch de aanhangers van de PVV, VB, FN, AfD, FPÖ enz. enz. de aanhangers die ‘hun’ EU leegloperspostjes bedreigen…..

  Like

 12. texel zegt:

  Ik woon op het platteland, je ziet hier dan over het algemeen alleen zwakke en zieke vogels te grazen worden genomen door katten, jonge sterke vogels krijgt een kat niet gauw te pakken. Maar in deze hysterische linkse tijd mag dat niet, dat is ziellug. Dus moeten dieren die volgens de natuur niet gezond zijn en ongezonde genen zouden kunnen doorgeven in leven blijven. Dat hebben we hier ook met die malle Lenie het Hart , kapitalen worden er uitgegeven aan zieke en zwakke zeehondjes, die worden weer opgeknapt met emmers subsidie en los gelaten in het bijzijn van blije linkse BN ers, en dan bij de Engelse bocht doodgeschoten door de Engelse die niet op die overpopulatie aan zeehonden zitten te wachten. Paf, weg subsidie zeehondje.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Zelfs de zwerfkatten hier gaan niet achter de vogels aan en zitten alleen op korte afstand geinteresseerd toe te kijken hoe de mezen ruzie maken over zo’n vetbol. M#n allereerste minizwervertje was ca. 2 weken oud toen ik hem had gered van de hongerdood en in huis heb gehaald. Die groeide uit tot een lieve kater, die met mijn man mee naar buiten ging en in de zon ging zitten kijken naar alles en nog wat, ook naar de zwaluwen die in de zomermaanden bij ns op stal hun jongen uitbroeden en opvoeden. 2 Jaar later vonden we nog z’n zielig klein ding, ook in huis gehaald. Zoen hij zo ongeveer zelf 2 jaar was, meende mijn man, dat hij ook wel eens mee kon gaan naar achter op het erf. Maar deze katervriend was wel achter de zwaluwen aan, die dat niet pikten en hem aanvielen en pikten waar ze em maar raken konden, hij wist van ellende niet hoe snel hij weg moest komen om een plekje in de hooischuur tussen de ballen te vinden. Die was genezen van de zwaluwenjagd. Maar hij is wel een enorm goede muizen en ongedierte vanger. We hebben op de deel, in de stal en ook in de hooischuur geen enkele muis en zelfs geen rat meer. Nu haalt hij ze achter op de weide, en brengt ze thuis, soms met twee tegelijk. Maar nog nooit een dode vogel thuisgebracht. Die twee zijn maar een paar uur buiten en dan net als de rest van m’n kattenbeesten zijn en blijven ze gewoon binnen.

   Like

 13. Rob Everwijn zegt:

  Als je niet wil dat a-sociale ‘kattenliefhebbers’ hun katten jouw tuin als kattenbak laten gebruiken ben je een ‘geesteszieke kattenhater’ ?

  Like

  • Thom zegt:

   pssssst psst

   Like

  • Nemesis zegt:

   We hebben hier zo goed als geen tuinen, (wij wel naast het huis een kleintje en daar maken de zwervertjes gebruik van, heb ik geen probleem mee) voor de rest is hier alles achter alles alleen maar landbouwgrond en weideland.

   Mensen kunnen wel kattenhaters zijn, hoewel ik ook ‘haters’ een groot woord, maar daarom zijn ze denk nog niet geestesziek. Dat vind ik alleen van de islamitische hondenhaters, maar niet alleen daarom.

   Like

 14. BertG. zegt:

  Ik heb een poes die kikkers vangt.
  En ze sleept ze dan ook nog eens helemaal naar boven op mijn balkon.

  Like

 15. Republikein zegt:

  Mijn poes is overleden, heb er wel veel plezier van gehad.
  Ook een beetje mijn schuld.

  Like

 16. leefbarbaar zegt:

  Nepnieuws.
  Trouw is ook iedere schaamte voorbij.
  Ik las pas ook ergens dat wij graag in de file staan, omdat dit zo prettig voor ons is.
  Koop nimmer een krant, zorg dat ze geen subsidie krijgen en onze kinderen zijn er dan van verlost.

  Like

 17. Republikein zegt:

  Nepnieuws?
  Een beetje wel.
  Een wilde kat doodt om te vreten, huiskatten doen dat niet, niet van nature, de prooi geven ze als beloning aan haar baasjes, dood of niet, dat besef bestaat alleen bij mensen.

  Like

 18. Petra DeBoer zegt:

  Er zijn katten en katten in Nederland. Huiskatten die zich gedragen als linkse kerk aanhangers en het liefst uit de klaarstaande (staats) ruif eten 🙂 Vaak weigeren ze ook nog eens voedsel te eten want dat is niet naar hun zin en moet het toch echt uit een blikje komen of ander speciaal voer zijn. Dan zijn er huiskatten op het platteland die naast hun klaarstaande eten ook op jacht gaan en vogeltjes en muizen doden maar vaak alleen om hun jachtinstinct recht te doen want qua voedsel zijn ze deze dieren niet nodig. Er wat mee spelen en dan bij voorkeur meenemen naar huis als prooi, en is dat teveel werk dan is het achterlaten bij de buren hun voordeur ook goed. Dan hebben we huiskatten op boerderijen e.d. die daar zijn om op muizen te jagen en op te eten, en aangezien een weldoorvoede kat niet op jacht gaat krijgen deze katten weinig tot geen kattenvoedsel zodat ze hun eigen kostje bij elkaar moeten jagen. Om deze katten toch te socialiseren krijgen ze wel wat eten. Dit zijn wel huiskatten maar in huis komen ze vaak niet. Dan zijn er de huiskatten die uitgezet worden door onverlaten en helemaal verwilderd zijn. Deze katten jagen op muizen, vogeltjes en soms zelfs konijnen. Ze zijn de pest voor de stand van de weidevogels want ze roven ook kleine kievieten e.d. uit het nest. Deze katten zijn zodanig verwilderd dat je ze niet aan kunt halen.

  Wie nog nooit een verwilderde huiskat heeft meegemaakt weet niet wat hem/haar overkomt als de dag aanbreekt als dat wel het geval is. Een ervaring op zich kan ik u zeggen 😦 ook al waren we goed voorbereid met dikke leren handschoenen maar daar sloegen de nagels van pasgeboren kittens, die de oogjes net open hadden, helemaal doorheen. Echte roofdieren dus en die eten alles wat ze behappen kunnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s