Beatrix von Storch (AfD): “Antisemitische in welke vorm dan ook is een schande”

Screenshot_224

(Vertaling: E.J. Bron)

Beatrix von Storch in het Duitse parlement: “Antisemitisme in welke vorm dan ook is een schande. Antisemitisme is een aanval op onze joodse burgers, het is een aanval op de fundamenten van onze westelijke civilisatie. Deze civilisatie is gebaseerd op een joods-christelijk fundament.”

Die Freie Welt

Antisemitisme is een toenemend probleem geworden in Duitsland. Niet alleen rechts-extremen, maar ook radicale moslims vallen steeds opnieuw op door antisemitische leuzen en delicten. Dit probleem wordt vaak versluierd. Het toppunt was bereikt, toen er voor de Brandenburger Tor Israëlische vlaggen in brand werden gestoken. Dit heeft duidelijk gemaakt dat het al lang niet meer gaat om een randverschijnsel.

Op donderdag 18-01-2018 werd in het Duitse parlement over de bestrijding van het antisemitisme gediscussieerd. Voor de “Alternative für Deutschland” (AfD) sprak de vicefractievoorzitter van de AfD, Beatrix von Storch. (hier de video van haar toespraak).

Hieronder de volledige tekst van haar toepsraak in het Duitse parlement:

“Meneer de president, zeer geëerde dames en heren. Antisemitisme in welke vorm dan ook is een schande. En antisemitisme is een aanval op onze joodse burgers, het is een aanval op de fundamenten van onze westelijke civilisatie. Deze civilisatie is gebaseerd op een joods-christelijk fundament.

Het voorliggende voorstel benadrukt met recht dat antisemitisme in alle politieke kampen te vinden is. Wij in Duitsland hebben op grond van onze geschiedenis een zeer bijzondere verantwoording, en tot deze bekennen wij ons nadrukkelijk.

Het behoort echter ook tot onze bijzondere verantwoording om niet de ogen te sluiten voor de nieuwe kwaliteit van antisemitische aanvallen in West-Europa. Behulpzaam hierbij is het tweede rapport van de onafhankelijke deskundigencommissie antisemitisme. In opdracht van het Duitse parlement heeft deze commissie antisemitisch gemotiveerde delicten onderzocht en daarover Joden in Duitsland geënquêteerd.

Ik citeer: “Gevraagd ´Wat was dat voor persoon, van wie de daad uitging´”, wordt de categorie ´een islamitische persoon´ veruit het vaakst genoemd, gevolg door ´mij onbekend´. Pas daarna volgen in dezelfde kwantiteit links-extreme en rechts-extreme personen.”

Dat dit niet tot uitdrukking komt in statistieken van de politie, verduidelijkt een voorbeeld uit Berlijn van 25 juli 2014:

Nationaalsocialistische parolen van de sjiitische Hezbollah tegen dragers van Israëlische vlaggen aan de rand van de Al-Quds mars werden in de politiestatistiek als “rechts-extreem” geregistreerd. Dames en heren, laten we eerlijk zijn: statistieken, die delicten van islamitische terreurmilities als “rechtse criminaliteit” registreren, zijn onbruikbaar. Ze camoufleren, maar op een bepaald moment haalt de realiteit ze in.

In Frankrijk bijvoorbeeld is de realiteit al een andere: sinds het jaar 2006 zijn er in totaal 40.000 Joden uit Frankrijk alleen al naar Israël “geëmigreerd”. Ze zijn gevlucht voor terreur en de dagelijkse overvallen en bedreigingen. Dat zijn vluchtelingen waarover niemand spreekt – omdat ze voor moslims vluchten. Dat is het heden in Frankrijk. […] De AfD zal er uit alle macht voor strijden dat dit niet de toekomst van Duitsland zal zijn. Het zijn natuurlijk niet allemaal moslims, van wie deze terreur tegen Joden en andersgelovigen uitgaat, maar het zijn er veel teveel. Wanneer in Duitsland Israëlische vlaggen worden verbrand, […] of joodse scholieren door hun medescholieren worden gepest, wanneer joodse burgers er bang voor moeten zijn in het openbaar een keppeltje te dragen of wanneer joodse instellingen door de politie beveiligd moeten worden, is dat onacceptabel. Maar het kan immers ook anders:

Ik was vorig jaar mei als Europarlementariër in Hongarije. Daar heb ik een joods centrum bezocht. Dat hoefde niet door de politie beveiligd te worden. De deuren stonden open. De kinderen speelden op straat – de jongetjes met een keppeltje op. Viktor Orbán wil dat dit zo blijft. Dat verklaart ook zijn houding in de vluchtelingenkwestie. Hij heeft een zero tolerance politiek tegen antisemitisme aangekondigd en daarom krijgt Hongarije ook de ondersteuning van Israël.

De politieke wetenschapper Bassam Tibi, die o.a. werkzaam was aan het Center for Advanced Holocaust Studies in Washington D.C., noemde in een bijdrage voor “Cicero” de huidige islamitische Jodenhaat de “sterkste variant van het totalitaire antisemitisme in de 21e eeuw.”

Daarvan is in het voorliggende voorstel helaas niets terug te vinden. De islam is de olifant in de kamer. En desondanks zien we hem allemaal. Ze noemen hem immigratie, of tegenwoordig, zoals meneer Kauder en ook mevrouw Griese hebben gezegd: “Mensen uit andere cultuurkringen, Noord-Afrika en het Nabije Oosten”. Maar we zien de olifant in de kamer.

Maar er is een aantal punten in het voorstel dat opweegt tegen deze tekortkomingen. Vooral de aanscherping van het verblijfsrecht is een belangrijk punt. Het is de hoogste tijd dat de haat-preken tegen Joden, maar ook tegen christenen en zogenaamde ongelovigen, leiden tot een bijzonder zwaarwegende reden om uitgezet te worden. Dat is goed, en dat is juist. Het zal de AfD er om gaan dat er dan echte rook consequent wordt uitgezet. En dat niet alleen bij asielzoekers, maar ook bijvoorbeeld bij imams, die hier al langer haat prediken. Bovendien begroeten we het ten zeerste dat bij antisemitische delicten de motivering van de dader in het vervolg geregistreerd moet worden. Hezbollah hoort niet in de categorie “rechts”.

Het belangrijkst is echter:

Joods leven en joodse tradities horen bij Duitsland. Ze hebben altijd bij Duitsland gehoord. Ze zijn een belangrijk deel van ons cultureel erfgoed. Dat moeten we tegen aanvallen beschermen. En daarover kunnen geen twee meningen bestaan.”

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", AfD (Alternative für Deutschland), antisemitisme, Barbarisme, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Beatrix von Storch (AfD): “Antisemitische in welke vorm dan ook is een schande”

 1. Cleo zegt:

  Laat de AfD het bestuur van Duitsland overnemen, alstublieft!

  Geliked door 1 persoon

 2. delamontagne zegt:

  Het gezellige multi-culti Europa.
  Hier Duitsland, Hannover waar groepen Turken en Koerden elkaar te lijf gaan op de luchthaven van die stad.
  Maandag- eind van de middag.
  http://www.haz.de/Hannover/Aus-der-Stadt/Uebersicht/Flughafen-Langenhagen-Massenschlaegerei-zwischen-Tuerken-und-Kurden

  Massenschlägerei am Flughafen

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Ach, hier in Nederland is het helaas niet beter…
  Hier is het antisemitisme geweldig gegroeid door het toelaten van moslims en groeit nog door.
  Zeker ook door de gut-mensch slijmerds en andere linkse heulers.
  Kan aan mij liggen, maar van rechts of zgn. ultra rechts merk ik daar niets van.
  Daar de Joden hier al honderden jaren zijn en volledig geïntegreerd zijn en ook assimileren is het een misdaad om door hun doctrine vijandige volkeren (islammers, een soort mensen dat hun doctrine boven onze grondwet stelt) hier toe te laten.
  Degene die de islam hier als Godsdienst heeft toegelaten dient alsnog (postuum) gehangen te worden!

  Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   Dat is een goed argument, wat u aanvoert. Dat zie je weinig in de discussie. Er worden massaal mensen binnen gelaten die alles en iedereen discrimineren, inderdaad zeker ook Joodse mensen worden gediscrimineerd. Schijnt allemaal niet uit te maken.

   Like

 4. Patriot 2.0 zegt:

  Onze maatschappij is helemaal niet, of dient niet te zijn, multi-cultureel. Er dient maar 1 cultuur leidend te zijn, en dat de is de onze. Onze maatschappij is wel pluriform.

  Like

 5. Johan de derde zegt:

  Respect hoe Israel omgaat met de situatie in het Midden-Oosten tevens hebben zij leiders zoals de premier die voor zijn volk opkomt. Wat dat betreft benijd ik de burgers van Israel ik kan mij niet herinneren dat wij ook politici hadden van dat caliber. Wij hebben van agt bos rutte kok en noem maar op gehad die mijn Nederland naar de verdommenis hebben geholpen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Erika zegt:

  De pleuris is in Duitsland uitgebroken. Weet nie juist meer welke stad, maar het is een grote stad. Asielzoeker vielen steeds burgers aan en hebben een oudere vrouw zwaar verminkt omdat ze geen respect voor hen toonden. De pleuris is er uitgebroken. Het staat in het laatste nieuws. In de Nederlandse msn lees je er niks over. Ook hier niet. Wat ik vreemd vind.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Er is GEEN ENKEL ANDER BLOG in Nederland dat zijn lezers zó veel en objectief informeert over de vreselijke situatie in Duitsland!

   Webmaster

   Geliked door 4 people

  • Rookmelder zegt:

   @Erika, het is is te begrijpen dat je het vreemd vindt, maar troost je, alhoewel niet direct, het komt altijd uit ! De regering-en- en Brussel willen en zullen -proberen- dit kost wat kost onder de pet te houden, zodat de situatie niet uit de hand loopt en ze er geen greep meer op hebben en een burgeropstand het gevolg zou zijn. Dit enkel om hun positie, status en macht te kunnen behouden en de vrees dat hierdoor hun droom, de EU, op termijn ex,- zoniet implodeert. Blind als ze zijn en ondanks mooipraterij, het gaat goed met de economie, een gaaf land, zal deze toestand op termijn echter onhoudbaar blijven en een opstand onvermijdelijk zijn, tenzij het -EU- leger dat mag en gaat voorkomen !

   Like

 7. Rookmelder zegt:

  Heerlijk, een vrouw-tje- naar mijn hart, in het parlement eerst even de “deugers” inwrijven wat er gaande is in Frankrijk, als gevolg van, om er daarna fijntjes aan toe te voegen hoe het ook kan, hoort en moet, zoals in Hongarije, waar Duitsland, Europa, ja, de hele wereld een voorbeeld aan kan nemen. Daar hebben heel veel parlementsleden geirriteerd, onrustig en schuifelend op hun stoeltje gezeten, laat Beatrice maar schuiven !

  Like

 8. kampersrene zegt:

  Ik denk dat antisemitische gewoon berust op jaloezie Hoeveel Nobel-prijswinnaars telt de Islam en hoeveel Joodse mensen hebben die Nobel-prijs gekregen . Wat was hun bijdrage in de muziek , film , wetenschap enz Wat was de bijdrage van de islambroeder in de muziek , wetenschap enz zero , nul komma nul , nihil , nog niet bijna. Ze weten , behoudens uitzonderingen dat ze geen sjot onder hun kloten waard zijn. Met een grote smoel komen ze Europa bezetten en zeggen dat is hier allemaal van ons en de regeringen willen dat maar niet begrijpen , zelfs de Paus snaapt er de ballen niet van

  Like

 9. J.W. van der Meulen zegt:

  Flinke taal van Kampersrene. Toch zijn er steeds weg-met-ons-Joden die niet willen leren van de geschiedenis: Max van Weezel, Lody van de Kamp, Hanneke Groenteman e tutti quanti.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s