Behoed ons voor politici die CNN volgen

Screenshot_257

(Door: Wim van Schaik)

Wat doet een politicus in de kerstvakantie? Gert-Jan Seegers (CU, foto) kijkt dan graag CNN voor zijn dagelijkse portie politiek correct nieuws. Hij werd op zijn wenken bediend met de opwinding over “Fire and Fury” van Michael Wolff, een opportunist met dollartekens in zijn ogen die grossiert in halve waarheden en hele leugens. Wolff schetst in zijn boek een ontluisterend beeld van Trump. En omdat het maar niet vlotten wil met Trump en de Rusland-connectie, was dat precies waar CNN op zat te wachten. Ook onze ‘kwaliteitsmedia’ konden hun vreugde over het (b)roddelwerk van Wolff nauwelijks verbergen.

Seegers moet wel heel erg graag Trump bashen dat hij nu nog aan komt zetten met dit boek. Maar ja, het was op CNN en het paste ook nog eens naadloos bij het wereldbeeld van een zelfingenomen moralist. Dus gaat Gert-Jan alsnog helemaal los. En dat alleen op basis van een reportage die er, volgens hem, ‘niet om loog’, maar die wel werd uitgezonden door een zender die de ‘Fake News Award 2017’ kreeg. Trump is volgens Seegers ‘een tierende man in het Witte Huis’. ‘Een instabiele twitteraar vlak naast de rode knop’. ‘Een man met grote eigen zakelijke belangen’. Iemand ‘zonder politieke ervaring en zonder het vermogen fatsoenlijke meerderheden voor fatsoenlijke voorstellen te krijgen’. Driemaal fout zeg maar: blank, rijk en niet van de fatsoensclub.

Maar de man die het graag over fatsoen en fatsoenlijk heeft, blijkt zelf helemaal niet zo fatsoenlijk. Als hij zich ook maar even verdiept had in Trump en zijn successen zou hij weten dat Trump hard werkt en gestaag zijn verkiezingsbeloften inlost. Nu etaleert hij alleen maar zijn kwaadaardige beperktheid. Bovendien sjoemelt Gert-Jan met de principes die hij zo graag etaleert. In plaats van ernst te maken met de Tien Geboden lapt hij het achtste gebod gewoon aan zijn laars. Hij verspreidt valse informatie, verdraait woorden, roddelt en veroordeelt in plaats van ‘zijns naasten eer en goed gerucht naar vermogen voor te staan en te bevorderen’. Maar ja, Trump is dan ook geen zielige ‘vluchteling’, maar de held van de deplorables.

Hoe komt zo’n Seegers zo ver om klakkeloos de linkse hetze tegen Trump te omarmen? Wel, zendeling Seegers ziet zichzelf graag als een politicus die ‘iets goeds wil doen’. Dat verklaart veel. Juist politici die de mond vol hebben van het goede hebben de grootste ellende over de  wereld uitgestort. Wim van Rooy legt daar de vinger bij in ‘Waarover men niet spreekt’ en illustreert dat met Hitler (wilde de voorname deugd van de Eenheid dienen), Mao, Stalin en Pol Pot.

In plaats dat Seegers zijn licht eens opsteekt bij de christenen in de VS, die veel van Trump verwachten, paait hij liever zijn linkse vrienden. Dat doet hij door de boer op te gaan met wat losse christelijke begrippen, waar links ook wel wat mee kan. Maar geïsoleerd en losgemaakt uit hun verband, ontaarden en verworden die tot vals maakbaarheidsdenken, alles door de vingers zien, zelfhaat, oogkleppen gedrag, anderen de mond snoeren, ontkennen van wezenlijke verschillen, en nationale zelfmoord.

Een voorbeeld. Ze bestaan echt. En je komt ze te vaak tegen, gristenen die zich afvragen of je wel een goede christen bent als je je eigen territorium, welvaart en grenzen verdedigt. Want u weet wel, naastenliefde en zo…  Ze zouden vanuit het bredere christelijk perspectief zich dat helemaal niet af moeten vragen. Ze zouden zich wel de vraag moeten stellen of zij het land waar hun voorouders voor gezwoegd hebben in hun stompzinnige achteloosheid zomaar mogen verkwanselen. De Bijbel heeft het over ‘de erve der vaderen’. Dat is precies  waarom Wilders – het schijnheilige lachje van Van der Staay ten spijt – helemaal gelijk heeft dat het een christelijke waarde is om die erfenis te verdedigen.

Ik zeg Wim van Rooy na dat losgeslagen goedheid veel erger is dan door egoïsme ingegeven slechtheid. Geen dief, geen roofmoordenaar kan zoveel ellende teweeg brengen als de echte idealist. Want de rover houdt op met moorden als hij zijn zakken heeft gevuld, maar de idealist stopt pas als het ‘paradijs’ op aarde is gesticht. In het geval van Seegers betekent dat, als heel Afrika in Europa is gehuisvest…

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", ChristenUnie, cultuurrelativisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse media, moralisme, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, political correctness, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op Behoed ons voor politici die CNN volgen

 1. monalisa64597182 zegt:

  CU de gleupers van Nederland daar moet je voor oppassen 🤮🤮🤮🤮

  Geliked door 1 persoon

  • Drs.P. zegt:

   Het geeft gristen Segers wel een heeeeeeeelllllllllllllllll goed gevoel vanbinnen dat hij zo barmhartig en op kosten en ongemak van anderen ladingen criminele luie Afrikanen naar binnen haalt. En daar gaat het om, een goed farizeers gevoel vanbinnen, dat is de enige motivatie, maar er lopen ook hier in de buurt in de Krimpenerwaard meer van dit soort gestoorde idioten rond. Het schijnt een soort van gekkekoeienziekte te zijn die op bepaalde en dan vooral CU-ers is overgeslagen.

   Geliked door 1 persoon

   • Drs.P. zegt:

    Misschien denkt deze mafkees ook wel dat hij zijn God een handje moet helpen om het “ongelovige” Europa te moeten vernietigen met de zwarte pest, cholera, tering, tyfus, tbc en nog velen andere ziektes???

    Geliked door 1 persoon

 2. Roeland zegt:

  CU…. ? Een vreselijk verraderlijke kartelpartij! Slechte ervaringen mee, niet oprecht en zeker niet Christelijk! Weg ermee!

  Geliked door 2 people

 3. Rookmelder zegt:

  Heerlijk, een uitstekend artikel waarin de scribent genadeloos en terecht een paar “heren” een veeg uit de pan geeft. Wolff, de auteur, een doortrapte en stiekeme linkse rat die de gelegenheid aangreep om over de rug van Trump zijn verdienmodel -op het niveau van Evert Santegoeds- op te krikken en Seegers ? Een christen, het zal wel, te pas en te onpas, omwille van zijn status en zijn kiezers die hij met mooie beloften paait, ongeacht de consequenties daarvan, en daar waar nodig zijn principes verloochent, als hij die al had !

  Geliked door 1 persoon

 4. Taljaard zegt:

  En dan te bedenken dat ik daar ooit nog eens lid van ben geweest.
  Weet Segers niks beters te bedenken dan die rioolzender CNN?
  En ze dan ook nog eens klakkeloos in het openbaar na te papegaaien?
  Dan zal hij wel niet zo kritisch en intelligent zijn zoals hij zich voordoet.
  Je zou van iemand als hij, die de islam toch vrij goed kent, een heel andere instelling verwachten.
  Dat gaat ze bij de CU ook geen extra stemmen opleveren, want het gemiddelde Nederlandse kerkvolk, zeker de jongeren, wordt wel steeds kritischer richting de islam en de multikul.

  Like

  • Jan zegt:

   ChristenUnie-leider: geef islam de ruimte

   De ChristenUnie waarschuwt voor het in een hoek drijven van Europese moslims, omdat dit radicalisering in de hand zal werken. Na de terreuraanslagen vorige week in Parijs vindt de partij het belangrijker dan ooit dat moslims de ruimte krijgen om hun geloof uit te dragen in het openbare leven in Frankrijk, Nederland en andere Europese landen.
   ….
   https://www.volkskrant.nl/binnenland/christenunie-leider-geef-islam-de-ruimte~a4190695/

   Dat moslims uit zijn op onze vrijheid is veel te generaliserend

   🤦🏻‍🤦🏻‍🤦🏻‍🤦🏻‍🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻

   Geliked door 1 persoon

   • boorzalf zegt:

    De boodschap van de islam is duidelijk: kies voor de islam of sterf, en dat wil Segers niet begrijpen.

    Geliked door 1 persoon

   • Statler & Waldorf zegt:

    Gert-Jan Segers is buitengewoon naïef met z’n gewauwel over wederzijdse tolerantie.

    Like

   • Voor Volk&Vaderland zegt:

    Dat zou radicalisering in de hand werken… Daarmee ligt de verantwoording dus bij ons. Dus als iemand mij in de hoek drijft, ben ik daarna niet meer verantwoordelijk voor mijn eigen daden. Wat een onzin.
    P.S. Wat te denken van een slechte jeugd? Dan heb je helemaal een vrijbrief voor alles….

    Like

 5. Hovawart zegt:

  Met opperste verbazing aanschouw ik dagelijks de jongeren in de Nederlandse steden en wijken. Als succesvolle nakomelingen van de culturele assimilatie, afgietsels uit de smeltkroes van de maatschappij, vers uit de onderwijsinstellingen, waar naast kennis en vaardigheden ook het overdragen van een bepaalde houding (ook attitude genoemd), manieren, normen en waarden, de studenten voorbereid op een gelukkige toekomst als kostwinners, pijlers in de maatschappij en gerespecteerde onderdanen van het koninkrijk der nederlanden, belasting bijdragende burgerservicenummers die onze welvaart door hun 52,00 % via schijf 4, in stand zullen houden, de ouderen, zieken en zwakken zullen beschermen,verzorgen en onderhouden, zichzelf en anderen respecteren, en godsdienstvrijheid en vrije partnerkeuze als vrijheid aanvaarden en nastreven, en zichzelf kan vergeven als het niet altijd gewaardeerd word.
  Deze generatie die zich moet wapenen om niet te bezwijken voor alledaagse verleidingen, niet van het rechte pad te wijken, en anderen te behoeden en weerstand aan de verlokkingen moet bieden, zal de geschiedenis in gaan als zelfopofferende offerdieren van de globalisering, de slachtoffers van een rijk verleden, dat als een aangepraat superioriteitscomplex, door discriminatie en onzekerheid, een tweederangs burgerschap, hun identiteit moesten verloochenen, door aanhoudende haatcampagnes in de Europese media, het lijdende voorwerp in de ontvolking werden.
  Dan is het niet gek dat een toenemend aantal jonge EU-burgers Groot-Europié verlaat.

  Geliked door 1 persoon

 6. Pietersen zegt:

  Segers, is dat ook niet die fijn gristelijk politiek correcte druiloor die beveiliging op Nederlandse schepen tegen de piraterij wil toestaan, maar dan wel onder de voorwaarde dat er camera’s worden geinstalleerd om beveiligers te begluren of die wel op een nette manier Somalische barbaren afschieten ?
  Ja, dat zal hem zijn, en hij weet dat god naast hem staat, hem in de gaten houdt en dat de aarde slechts 5000 jaar oud is.

  Geliked door 1 persoon

 7. N.E. Derlander zegt:

  Zou Gert-Jan Seegers geloven dat Jezus Christus ooit in vlees en bloed geleefd heeft? Seegers zal deze vraag, zo deze aan hem voorgelegd wordt, nooit of te nimmer beantwoorden. Uit zijn hang naar macht blijkt in ieder geval niet dat hij het voorbeeld dat Jezus ons gegeven heeft, wil naleven.

  Voorbeeld: zie het onchristelijke (door D66 voorgeschreven, de zelfmoordpil, experimenteren met embryo’s, versoepelen abortus en euthanasie, de keer op keer voor de beeldvorming gehanteerde onvolledige argumenten als “vergrijzing”, als “de ouderen willen langer zelfstandig blijven wonen”, als “langer doorwerken is noodzakelijk”, als “de oorzaken van zogenaamde klimaatverandering, zonder Schiphol te noemen”, enz.) beleid van Rutte I, II en III, dat in de afgelopen 6 jaar voor het overgrote deel door de CU is gesteund. Overigens ook door het CDA (maar die club staat nergens voor, die is alleen maar machtsgeil), en door de SGP (citeert lolbroekerig te pas en te onpas uit de Bijbel, met nadruk op te pas en te onpas. Ik hoor nooit de vraag: zou Christus een beetje experimenteren met embryo’s ook acceptabel vinden?)

  Echte christenen kunnen niets anders doen dan deze zichzelf christelijke noemende politieke partijen heel snel de rug toe te keren.

  Geliked door 1 persoon

 8. Flo zegt:

  De fijne zijn de mijne, oppassen met dit volk ,christelijk ,zou er beter aan doen om zich druk te maken over de grote slachtpartijen onder zijn geloofsgenoten,uit het nieuws gehouden of verdraaid door CNN

  Geliked door 1 persoon

 9. edwin vissers zegt:

  Genderneutraal zonder ballen aders en haren en bijkomende luchten .dit soort mensen blaas ik omver ,met mijne enorme eikel en haren en skippy ballen en zweetlucht .heerlijk

  Like

 10. Jan zegt:

  Wie met pek omgaat in het cabinet wordt er mee besmet

  Geliked door 1 persoon

 11. leefbarbaar zegt:

  De CU is een zwaar foute, dwalende instelling en lijkt in doen en laten verdacht veel op Groenslinks. Zo wil de domineeclub haatkinderen gaan ophalen in Syrië. Op onze kosten natuurlijk en ten koste van onze toekomst natuurlijk.
  Daarom ook moet Nederland eindelijk seculier worden. Men kan geloven, wat men wil, goed doen zoveel men wil en daarnaast moet ons land bestuurd worden. Zonder geloof, zonder fratsen.

  Geliked door 2 people

 12. Charles zegt:

  ben ooit lid geweest van deze partij die slechts nog een schaduw is van wat het ooit was, helaas.
  Men kreeg steeds meer “linkse” ideeën en noemde de islam een gelijkwaardige religie, daarom ben ik er met mijn vrouw eruit gestapt want we waren het helemaal zat, zeker met dit “figuur” aan de leiding wat een naïeveling. Hij snapt, of wil niet snappen, totaal niets van de islam.

  Geliked door 2 people

 13. Anneke zegt:

  Ha, NEP christen !!! Stomme NWO-trol !!! Wat ben ik blij dat ‘k nooit op deze partij heb gestemd. Socialist, in een zogenaamd christelijke jas. Deze jas is sterk aangevreten door motten…

  Like

 14. Wolf zegt:

  CU, Extreme puur linkse rooie NEPPERS en dienaars van de gelukzoekers en islam dobber NIKKERS!!!!!!! Het zijn Blanke Nikkers!

  Like

 15. Jan zegt:

  CNN valt PJWatson aan, want geen ‘mainstream’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s