De onnavolgbare logica van “hoogbegaafden” en politici (deel 1)

Screenshot_102

(Door: Drs. E.N. Schilder)

‘Hoogbegaafden’ en hoger opgeleiden scheiden zich maar wat graag af van de ‘gewone man’ op basis van hun vermeende ‘geniale’ brein. Zelfs de markt speelt erop in met speciale datingsites en er is zelfs een autoverzekeringen speciaal voor hoger opgeleiden, hahaha, en ze trappen er nog in ook. Ik mag toch hopen dat de premies navenant zijn, gezien de grote schades die deze met hoge eigendunk belaste ‘meesterbreintjes’ de samenleving kosten. Èn dat de verzekeraars uitbetalen natuurlijk… want ook die worden, net als o.a. Shell, ‘bestuurd’ door deze narcistische, hypocriete egoïsten.

Hersenafwijking met riante toekomst

De hersenschades die zij zichzelf aandoen, komen al voor in hun pubertijd (een ‘tijdelijke’ dubbele handicap noem ik dat). Daarin blijkt vooral dat het feitelijk slechts zielige meelopertjes betreft i.p.v. de intelligente ‘sterke’ persoonlijkheden die zij zichzelf voorhouden te zijn. Ik definieer in mijn onderzoeken meelopers als rokers. Die zijn in hun pubertijd àllemaal begonnen om ‘ergens bij te mogen horen’. Zelfs op een Gymnasium (!) – u zou van dèrgelijke leerlingen verwachten dat juist zij ‘de slimsten’ zouden zijn – komt dat, ondanks alle waarschuwingen en onderzoeken, nog altijd voor. Dat deze ‘slimsten’ in werkelijkheid helemáál niet zo slim zijn, komt voornamelijk tot uiting in de ‘bovenbouw’, waar ze zich onder ‘groepsdwang’ (!) klaarblijkelijk moeten afscheiden van de onderbouw. En dan doen zij ‘stoer’ (lees; ontzettend DOM!) door te gaan roken, veel alcohol te drinken en met allerlei drugs te experimenteren. Kijk, dàt getuigt nog eens van aantoonbare intelligentie…

Eigenlijk best zielig, die beïnvloedbare puber breintjes… En deze leeftijdscategorie willen ze nog stemgerechtigd maken ook? Wat zal meneer Klaver daar blij mee zijn. Al die op school door (Groen) linkse docenten voorgeprogrammeerde stemmertjes. Jongeren stemmen namelijk massaal Klaver, “omdat hij ‘zo knap is’ en van die mooie ogen en krullen heeft.” Kijk, dat is nog eens een goed beargumenteerd stemargument! Misschien kan deze zichzelf verheerlijkende ‘messias’ van Groen-Links nòg een film over zichzelf laten maken… Persoonlijk word ik ronduit onpasselijk als ik deze totaal inhoud-loze dromer met zijn droevige puppie-ogen hoor praten, want inhoudelijk komt er slechts utopische, onuitvoerbare onzinnigheid uit, maar de jeugd ziet dat blijkbaar anders. En die heeft de toekomst…

Huidige en toekomstige ‘leiders’

Na het Gymnasium gaat de Niet Aangeboren Hersenbeschadiging tijdens de vervolgstudie echter gewoon verder. Daar worden deze ‘geniale meesterbreintjes’ namelijk lid van het studentencorps… En wat daar onder invloed van overmatig drugs- en drankgebruik qua ziekelijke gedachtegang van komt, mag inmiddels overduidelijk zijn. Het reeds door nicotine, alcohol en drugs aangetaste meesterbreintje wordt er zelfs nog eens èxtra zwaar belast, omdat een of andere rand-debiele corpsbal even op het hoofd gaat staan.

Maar dat zijn wèl de mensen die momenteel het land besturen/gaan besturen, topfuncties hebben/krijgen (bijvoorbeeld bij Shell!), uw arts zijn/worden of het verzorgingstehuis van uw ouders ‘besturen’. Het Europarlement, de Haagse kamers, gemeentes en multinationals zitten er helaas vol mee. Maar zijn dat nu daadwerkelijk ‘de slimsten’? Neeeennnnnn! Het zijn (door blijvende hersenschade?) bijna allemaal inhalige parasieten die er niet voor ú, maar uitsluitend voor zichzelf zitten. Ik schreef het al eerder: u leest het in hun ogen – leeg en emotieloos – en het gaat ze uitsluitend om hun eigen belangen (geld!). En de rest? De rest interesseert ze   h  e  l  e  m  a  a  l   niets! Een mentaliteit en gedrag die één op één lijken te zijn overgenomen uit de meest egoïstische en meest asociale cultuur/manier van zaken doen, de Amerikaanse! Zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld scoren dus om vervolgens de (partij/ministerie/bedrijfs-) functie/verantwoordelijkheid over te ‘dragen’…

Slim betekent toch intelligent?

Deze ‘slimsten’ moeten het echter veelal voornamelijk hebben van een soort van fotografisch geheugen, waardoor zij snel veel opslaan en dat, als in Wikipedia, óók heel snel weer terug kunnen vinden. Is dat nu ‘goed kunnen leren’? Is dat nu zo knap? Is dàt nu intelligentie? Neeeennnnnnn! Èchte intelligentie heeft namelijk te maken met hoe u problemen of vraagstukken oplost en NIET met wat u uit een goed geheugen haalt. Dáárom blijven ze in Den Haag ook altijd maar weer hangen in de dingen duurder maken i.p.v. fatsoenlijke, duurzame en vooral werkbare oplossingen te bedenken voor probleemstukken die zij (9 van de 10 keer) met hun ondoordachte, vanachter het bureau bedachte, onzinnige beleid nog zèlf gecreëerd hebben ook!

Hiermee neem ik tevens de lans op (ik breek ‘m liever niet, want dan ben ik niet strijdbaar meer) voor de mensen die helaas NIET ‘goed kunnen leren’, omdat zij, door wat voor reden dan ook, de schriftelijke stof niet tot zich kunnen nemen. Deze mensen zijn op de diploma dicterende arbeidsmarkt volledig kansloos, omdat zij eenvoudig geen diploma’s kunnen hálen. Veelal zijn dit echter mensen die, als u ze laat zien hoe iets gedaan moet worden, dat feilloos uitvoeren èn vaak nog met verbeteringen in het proces komen ook! Eenvoudig omdat zij wèl logisch nadenken en door te doen, zien wat er beter kan en al bedacht hebben HOE dat kan worden verbeterd ook nog! Aan deze mensen heeft u mijns inziens vele malen meer dan gediplomeerde ‘hoogbegaafden’ die vanachter een bureau denken de aangeleerde wijsheid in pacht te hebben en beter denken te weten welke behoeftes en benodigdheden er op de werkvloer zijn dan de mensen op de werkvloer zelf. Hoezo zelfingenomen en arrogant? Dat klinkt wel heel erg als Buma…!

Een voorbeeld? Iedereen in de zorg ontslaan (uiteraard alleen de uitvoerenden, NIET het management!) en vervolgens óók het toelatingsniveau nog eens op te schroeven naar minimaal niveau 3, is er een duidelijk voorbeeld van. Het resultáát is echter dat er nu véél te weinig personeel is èn, door deze bedachte belachelijk hoge eisen (!), voorlopig ook nog geen personeel beschikbaar komt (!) om onze kwetsbaarste groep mensen te kunnen verzorgen. Als neveneffect raken de huidige verplegers hiermee óók nog eens zwaar overbelast (Eén verplegende op ongeveer 60 (!) patiënten in de nachtdienst is inmiddels heel gewoon…). En het maar vreemd vinden dat het ziekteverzuim zo hoog is. Dank u wel voor uw ‘briljante’, visieloze idee meneer Rutte en consorten.

‘Hoogbegaafden’ en politici, vertrouwt u ze nog?

Feitelijk zijn het dus zielige meelopertjes die vooral zichzelf goed bedelen, hun status heel goed beschermen èn hun egocentrische en abjecte gedrag maar wat graag in stand blijven houden. Zo’n ‘corps’ samenhorigheid is namelijk ‘zeuhr belangrijk en handig voor verdere ‘carrière-moves’. Dat zij als geen ander zèlf nep-nieuws verspreiden, mag inmiddels bewezen zijn. Het mooiste is echter dat zij zich in slechts één zin volledig kunnen tegenspreken…

“Er is vastgesteld dat asielzoekers overdadig betrokken zijn bij de groeiende criminaliteit, maar een asielzoekerscentrum/opvang in uw buurt maakt uw buurt en omgeving NIET onveiliger”, volgens een recent onderzoek… Gelooft u gerust wat deze proleten u met hun zogenaamde onderzoek proberen voor te liegen, maar de cijfers liegen er niet om en linea recta retour land van afkomst is geen optie. Sterker nog; een Amerikaan, in Nederland geboren uit Nederlandse ouders, moest per eergisteren (31 januari) Nederland verlaten hebben. Feitelijk een Nederlandse Amerikaan met èigen huis en daarnaast een eigen vast inkomen uit zijn Amerikaanse pensioen mag niet terug naar zijn eigen vaderland. Neeeeennnnnnn, die moet plaatsmaken voor criminele nep-vluchtelingen en ISIS- tuig uit de Noord-Afrikaanse landen die we hier met gratis geld kunnen ‘vertroetelen’ en bemoederen. Begrijpt u het nog?

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Bureaucratie, Elite, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, Overheid, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

29 reacties op De onnavolgbare logica van “hoogbegaafden” en politici (deel 1)

 1. Republikein zegt:

  Nee, snap er geen bal van Edith.

  Geliked door 1 persoon

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Tja,

  Genialiteit grenst aan de waanzin.

  Verlatingsangst grenst aan bindingsangst.

  Hoogbegaafdheid grenst aan zwakbegaafdheid.

  Like

 3. Perfide Albion zegt:

  Een mooie beschrijving van de gang van zaken op het vwo en later de universiteit. Vooral daar- schooltje van de “slimpies” tref je de makkelijkst manipuleerbare zieltjes aan. Dat lijkt gek maar is het niet. Een iq van 120 is helemaal niet zo veel hoger dan een iq van 100 of 90. Het is niet echt een doorslag gevend verschil in intellect.

  In Nederland wordt je ook niet geacht om kritisch te denken op het VWO. Alles moet vooral snel reproduceerbaar zijn en in de officiële leer passen. Iets dat later op de universiteit een handicap wordt voor de gemiddelde student.

  Iemand ooit op school geleerd dat er op Nederlands grondgebied nog tot 20 mei 1945 zwaar gevochten is? Met honderden doden.. https://nl.wikipedia.org/wiki/Opstand_van_de_Georgiërs
  Zo “goed” zijn “wij” nou met ons onderwijs 🙂

  Like

 4. Peacepipe zegt:

  Genialiteit grenst aan krankzinnigheid! Een grens die gemakkelijk overschreden wordt, zoals wij helaas dagelijks moeten vaststellen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Heel herkenbaar. Ik heb veelal tussen deze mensen opleidingen genoten maar heb er nooit bijgehoord. Reden: ik gebruik gewoon mijn boerenverstand. Nooit gerookt, nooit gedronken etc. Je zou inderdaad denken dat op het gymnasium niemand rookt en drinkt. Dermate ‘slimme’ mensen zouden beter moeten weten. Maar niets is minder waar…het zijn de ergste.
  Blowen, roken, zuipen…dat is wat ze doen. De irritante teringlijertjes in de klas waren vaak van het gymnasium geschopte grappenmakers…

  Slim is iets anders als ‘wijs’. Ik heb overal voor gevochten. Moeite moeten doen, voor ieder papiertje. En dan heb je zo’n lulletje als manager. Nooit nergens geen fuck voor gedaan, maar wel poen. En dus direct vanaf school manager geworden. Onder zulke lui moet ik dan werken. Alle fouten zie je maanden van tevoren aankomen, maar naar mij wordt niet geluisterd. Ik ben namelijk niet van hun ‘kaliber’. Wat ik ook doe, ik ben weinig serieus genomen door de jaren heen. Altijd loop je teg die muur op.

  Ik heb een goede carriere dan ook opgegeven. Daar ben ik te eerlijk voor.
  Die klaplopers krijgen inderdaad alle leidingevende functies, en daar kun je weinig aan veranderen. Alle respect als ze ook echt het meeste weten, maar tot noch toe in mijn werkervaring zijn het idioten, niet eens half weten hoeveel ze in de schoot geworpen hebben gekregen.

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Speelt veel in de ambtenarij de grootste nullen zitten op de leidinggevende plekken !!
   Hetgeen de burgers ook vaak moeten ondervinden !

   Like

  • Onno zegt:

   Alle fouten zie je maanden van tevoren aankomen, maar naar mij wordt niet geluisterd. Ik ben namelijk niet van hun ‘kaliber’. Wat ik ook doe, ik ben weinig serieus genomen door de jaren heen. Altijd loop je teg die muur op.
   Ik heb een goede carriere dan ook opgegeven. Daar ben ik te eerlijk voor.
   Die klaplopers krijgen inderdaad alle leidingevende functies, en daar kun je weinig aan veranderen. Alle respect als ze ook echt het meeste weten, maar tot noch toe in mijn….
   ————————–

   Ja, ik ben dan echt als hoogbegaafd getest (hoogste testscore ter wereld tot dan gemeten met een medio jaren ’70 veel in gebruik zijnde gerichte IQ test), maar ik zie (mogelijk door mijn eveneens hoge morele/emotionele intelligentie) wel wat in het bovenstaande. De leiding moet het bedrijf vanaf de bodem (!) hebben doorlopen en van haver tot gort kennen als de broekzak (een beetje pleonasme-achtig maar soit). Oude Gilde mentaliteit en helemaal niet verkeerd!
   De psychopaten van de ‘deep state’ willen echter de normale (!) mensen onder de duim houden en zeker christelijk (daar hebben ze wat tegen: psychopaten kunnen geen normale religieuze of psychische integratie kennen) Europa helemaal ontwrichten/vernietigen, zodat het nooit meer opstaat.

   Dat is het plan/psychopathisch project..

   Krijg je bijv. “Jort Kelder” als leidinggevende op je dak…..en als je mooie bedrijf dan failliet is en jij arm bent, komt Prins Bernhards “jeugdzorg” gewapend je verhongerende kinderen uit huis plaatsen bij……..Jort Kelder. Zo krijgen de psychopaten je er wel onder!

   Like

 6. nikolaos zegt:

  Ik kijk uit naar deel 2 alleen zie ik wel erg veel boosheid naar hogeropgeleiden en/of studenten waarvan ik me afvraag of dat wel terecht is. Ik denk dat de leerlingen en studenten er weinig aan kunnen doen dat zij (of een deel ervan) zo geworden zijn. En ik gok dat hetzelfde geldt voor de docenten of in ieder geval het grootste deel ervan. Ik studeerde aan een afdeling waarbinnen vaak over maatschappelijk gevoelige onderwerpen werd gesproken en naar mijn idee kunnen de meeste niet buiten de lijntjes van het dogma denken. Ook de docenten niet. Zo’n discussie, of wat er voor door moest gaan, verliep meestal volgens een bepaald patroon: Eerst werd het stil en keek iedereen elkaar aan, waarna een persoon iets zei wat binnen het policor kader viel waarop de rest op dezelfde wijze reageerden. Soms werd er iets gezegd wat niet heel erg correct was maar “policor” won het uiteindelijk altijd waardoor ik op den duur had ik het idee dat zo’n tegengeluid maar een schijnbeweging was.

  Like

  • nikolaos zegt:

   Een deel was weggevallen maar goed, dan maar zo:

   Wat dat betreft zit er wel een waarheid in dat wat de cartoon zegt. Omdat ik zelf het idee heb dat de cultuur van de elite zoals hij nu is niet in het leven is gebracht door de generaties die er nu zitten maar door de oudere generatie (waarvan de meeste waarschijnlijk al dood zijn). Dat het in stand wordt gehouden is dan omdat de generaties van nu op bepaalde persoonlijkheidskenmerken geselecteerd zijn. In ieder geval diegenen die bepaalde sleutelposities bekleden.

   Mijn departement was een typische alfa-departement dus ik weet niet precies hoe het bij andere typen opleidingen eraan toegaat maar ik vermoed dat het ook daar niet heel erg anders is.

   Like

   • hendrikush zegt:

    Alpha’s worden niet gehinderd door de praktijk en de noodzaak om hun beweringen te “bewijzen”. Beta’s hebben daar wel last van en zijn daardoor gedwongen om zich bescheiden op te stellen.
    In de groep krijg je ge-wekker, ge-vonk en ge-stapel tot iedereen is suf gel.lt.

    Like

   • nikolaos zegt:

    Voor bèta geef ik je deels gelijk. Hoewel daar ook op ideologisch vlak problemen kunnen ontstaan bij een aantal (sub)disciplines bijvoorbeeld biologie. Bepaalde vragen over de wereld zullen niet gesteld mogen worden.

    Bij gamma, en dan denk ik voornamelijk aan sociologie en psychologie heb je het probleem dat er veel gebruik gemaakt wordt van statistiek. De cijfers kun je manipuleren door de definities zo te formuleren dat je de gewenste cijfers krijgt. Wat dat betreft hebben we denk ik juist betrouwbare alfa’s nodig. Daarbij denk ik aan mensen die de taal willen gebruiken om zo goed mogelijk de wereld zoals zij is te beschrijven.

    Oh…en Schopenhauer rules!

    Like

 7. Sabeltant zegt:

  Het gaat allang niet meer om het intellect en zelfs niet aan het gebrek er aan.

  Men wordt uitverkoren op basis van de verdediging van de grote leugen.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1623872/ollongren-baudet-gaat-verder-dan-wilders
  Het populisme bedreigt de „kernwaarden van de democratie” en Forum voor Democratie (FVD) gaat hierin verder dan de PVV.

  In feite staat er dat een democratisch gekozen partij niet democratisch is en de *kuch* kernwaarden van de democratie bedreigt. (met andere woorden, het zou verboden moeten worden)

  Aldus de NIET GEKOZEN Kajsa Ollongren, aka de nieuwe Joseph Goebbels van onze EU marionetten regering.

  Geliked door 2 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   Spijker op de kop ‘Sabeltant’.

   Like

  • Perfide Albion zegt:

   Hoe lang is die Zweedse nou bezig? Fundamentele kritiek op haar houding, gedrag en beleid leidt niet tot enige koerswijziging. Een democratie onwaardig. Martin Bosma heeft haarfijn uiteen gezet dat deze Zweedse achter de tralies hoort omdat zijn Amsterdam zou willen afscheiden van Nederland na een haar onwelgevallige uitslag van verkiezingen.
   Als zoiets in Zimbabwe gezegd wordt is de wereld te klein. Hier kan je gewoon aanblijven als minister.

   Verder probeert deze Zweedse de vrijheid van meningsuiting actief om zeep te helpen.

   Haar kompaan vrouwtje Dijkstra meent de onschendbaarheid van het lichaam van de Nederlandse burgers te kunnen opheffen met een enkelvoudige meerderheid ( 75-74 was eigenlijk 75-75).

   Vandaag kwam er een nieuw dieptepunt. Een Zweedse!? stelt voor om buitenlandse financiering van politieke partijen aan banden te leggen. Het buitenland zou zomaar eens invloed kunnen krijgen op het beleid. Een Zweedse!!! Een voorstel van een Zweedse…

   Sommigen noemen ons parlement een nep-parlement. Ik zeg. Nederland is een open inrichting. Ten dele een gesticht. Zweedse wijven met een gevaarlijke anti democratische grote bek schop je naar Zweden. Of je maakt er een zeehondje met een rooie jas van..

   Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Kan die Amerikaan geen asiel aanvragen en zeggen dat hij gevlucht is uit de Trump dictatuur. Ik zal verdomd zijn als hij geen asiel krijgt en natuurlijk een plaats aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Oud gezegde: “Hoe groter geest, hoe groter beest.”

  Like

 10. Johanna zegt:

  Goed stuk en helemaal mee eens, ik ben heel wat kinderen en volwassenen tegengekomen die juist door die zogenaamde hoogbegaafde arrogante snotneuzen kapot zijn gemaakt zíj zijn degenen die voor tweedeling zorgen in de maatschappij en dat getuigd niet van wijsheid maar van domheid. In het psychologisch onderzoek van het Gronings Perspectief ( ivm de aardbevingen) wordt ook veel te veel de nadruk gelegd of je hoog of laag opgeleid bent, aan de hand daarvan trekken ze hun conclusies, gewoon te belachelijk voor woorden om mensen met een lagere opleiding maar met meer levenswijsheid lager in te schatten dan zij die alles domweg uit boeken hebben geleerd maar zonder gevoel zijn, er zitten veel te veel van dit soort kille ijskoude kwasten op de verkeerde plek, zet hún maar eens als bouwvakker of schoonmaakster aan het werk misschien leren ze dan écht medeleven te tonen voor hun medemensen.

  Like

 11. Onno zegt:

  Ik herken mijzelf niet in het geschetste beeld en bij een echte intelligentie-test heb je weinig aan een “fotografisch geheugen”. Daarbij hebben degenen die zich welbevinden in het Prins Bernhard BV onderwijssysteem bijv. op het Atheneum/Gymnasium en later op bijv. de Univ. van Leiden (waar de psychopaat Winston Churchill een ere-doctoraat heeft….) slechts gemiddeld een (logisch) IQ van 115/120, terwijl ze vaak nog -en leidend tot narcisme/zelfoverschatting, energiek en “over lijken” najagen van posities van macht en controle en bovenmatige zelfverrijking- zo moreel debiel als Donner of Balkenende zijn. Over Kamp en Hennis-Plasschaert heb ik het dan nog niet gehad.

  Like

 12. Tloeder zegt:

  Wat een taalfouten. Geïrriteerd afgehaakt.
  Overigens is hoogbegaafd iets anders dan hoogintelligent. Hoogbegaafden falen juist in ons onderwijssysteem.

  Like

 13. Derk zegt:

  Opzet, dat zit achter al dit “gemier”. Orde uit chaos. Dus?

  Like

 14. Pingback: De onnavolgbare logica van “hoogbegaafden” en politici (deel 2) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s