Moslims winnen in Nunspeet

Screenshot_100

(Door: Wim van Schaik)

Razendsnel waren politie, gemeente en aanbieder van de inburgeringscursus erbij om te ontkennen dat de onverdraagzame islam een rol speelde. Wat was er aan de hand? In Nunspeet gingen tijdens een inburgeringscursus een moslim en een christen uit het Syrische Homs met elkaar op de vuist. Tenminste, dat is wat men er van officiële zijde van maakt: gewoon een ruzie die wat uit de hand liep. Kan gebeuren. Komt meer voor. Niets aan de hand. Maar zoals we inmiddels bij dit soort berichten (meestal terecht) vermoeden, worden we weer eens op het verkeerde been gezet.

Een Syrische christen uit Nunspeet volgt in zijn woonplaats sinds acht maanden een inburgeringscursus. Van de zeven cursisten is hij de enige christen. Alle anderen zijn moslim. Eén van hen kan kennelijk niet samenleven met christenen en treitert hem stelselmatig, omdat hij christen is. Dat tijdens de cursus vaak Arabisch wordt gesproken, maakt  het voor de aanhanger van de religie van de vrede een stuk makkelijker. De docente merkt niks, want zij verstaat geen Arabisch. Zelfs buiten de lessen gaat het treiteren en dreigen door. De politie en gemeente weten dat, maar willen er niets over horen.

Screenshot_99Het escaleerde toen de Mohammedaan de christelijke cursist in de keuken van de school van achteren (!) aanviel en met de dood bedreigde. Uit zelfverdediging sloeg hij terug. Prompt werden de beide mannen door de aanbieder van de cursus geschorst. Maar wat gebeurde er daarna? De aanvaller mocht na twee weken de cursus weer vervolgen, maar de christen kreeg een brief met de mededeling dat het vanwege de vechtpartij niet meer mogelijk was om een inburgeringstraject voort te zetten op de les-locatie in Nunspeet. Het slachtoffer moest het veld ruimen en volgt nu de cursus 35 km verderop in Zwolle.

Dit ‘kordate’ optreden van het samenspannende gezag in Nunspeet kreeg nog wel een staartje.  Raadslid Polinder (SGP) stelde in de gemeenteraad de kwestie aan de orde. Hij vond het maar vreemd dat er tijdens een inburgeringscursus Arabisch werd gesproken en vond het raar dat niet de dader, maar het slachtoffer van de cursus moest vertrekken. Bij het effect van de inburgeringscursus plaatste hij grote  vraagtekens:

Het kan niet zo zijn dat personen die andersdenkenden niet accepteren en zelfs bedreigen en intimideren toch de inburgeringcursus halen. Het is leuk als mensen weten hoe ze een tompouce moeten eten, dat worst bij boerenkool hoort en hoe het Wilhelmus klinkt, maar dat is niet de kern waar het om draait. Iedereen heeft fatsoenlijk en respectvol om te gaan met anderen en anders is er geen plaats binnen onze prachtige gemeente.’

Volgens politiek correcte burgemeester Van de Weerd (SGP, foto), bij de handhaving van de openbare orde de enige gezagsdrager, was de zaak ‘tot op de bodem uitgezocht’ en bleek het conflict ‘niet religieus geïnspireerd’. Het was gewoon zo dat de twee ‘elkaar niet lagen’. Ook was er bij de moslim beslist ‘geen sprake van radicalisering’.

Screenshot_98Dat klinkt daadkrachtig, maar bij doorvragen viel de burgemeester door de mand. Hij kende de details van de kwestie niet en zocht zijn toevlucht in de dooddoener ‘vanwege privacy niet alles te kunnen zeggen’. ‘Geen sprake van radicalisering’  bleek ook maar uit de lucht gegrepen, want een echt onderzoek had niet plaatsgevonden. En zijn verklaring dat VluchtelingenWerk Nederland een melding bij de politie had gedaan, bleek gewoon niet waar. Kortom, een rammelend verhaal dat haaks staat op het verhaal van het slachtoffer.

En dan hebben de directeur WES educatie (inburgering) nog, Joan Kruitwagen. Zij ‘wil niet in termen van dader en slachtoffer spreken’, omdat beiden geweld gebruikten. (Die christelijke Syriër had zich gewoon in elkaar moeten laten slaan, of erger…) Overal waar moslims en christenen samenleven, zijn christenen min of meer vogelvrij. En dat is al jaren zo. Maar in Nunspeet is dat nog niet doorgedrongen. En ja, soms gebeurt het dat er tijdens de cursus Arabisch wordt gesproken, ‘maar de regel is dat de voertaal Nederlands is.’  En één persoon moest de cursus verlaten ‘en dat had net zo goed de moslim kunnen zijn’. Zou het?

Christen zijn is op veel plaatsen gevaarlijk. Het probleem wordt onderschat. Ze zijn vogelvrij, worden gediscrimineerd, beledigd, bedreigd en aangevallen en zelfs gedood. Niet alleen in Pakistan of Indonesië, maar dat kan zelfs in Nunspeet zo zijn… onder de ogen van een SGP-burgemeester die moeite heeft met de ‘eenzijdige, stigmatiserende wijze waarop onder andere de PVV naar de samenleving kijkt’, maar zelf kampioen wegkijken is als het over de islam gaat.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Elite, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, SGP, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

56 reacties op Moslims winnen in Nunspeet

 1. King Arthur zegt:

  Geweldig goed stuk Wim,.
  Helaas weer een lulmetvingers die de polletiek correcte lamzak uit moet hangen. Een aanhanger van de club van Gods eigen gestapo, de smerige rat, want stel je voor dat hij zijn mooie baantje kwijt zou raken, of den Haag tegen de haren instrijken???

  Geliked door 3 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   christenen zijn nou eenmaal laf opgevoed met gods woord dat ze zich op hun lazer moeten laten slaan. Dan de dader vergeven en je aan de andere kant nog eens op je bek te laten slaan. Dan maar geen christen den ga ervoor. Ros hem in elkaar de intruder

   Geliked door 2 people

 2. Peacepipe zegt:

  Dat gebeurt zelfs in het streng “christelijke “Nunspeet”! Met een SGP-burgemeester! (eer de haan kraait zult gij mij 3 x verloochenen Mattheüs 26:75)

  Als een christen daar al niet meer veilig is waar dan wel?

  Geliked door 3 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   kinderen zijn daar ook niet veilig want er schijnt daar veel incest voor te komen

   Like

  • Nemesis zegt:

   Het streng calvinistische Nunspeet waar je al anders gelovige christen ook niet veilig bent. Ondertusse wonen er ook niet calvinisten in Nunspeet, er is behoorlijk bijgebouwd. Maar denk maar niet dat je tussen zwarte kousen kerk lui kunt wonen en zondags in je auto stappen, en nog meer van die geintjes.

   Like

   • Rookmelder zegt:

    @Nemisis, allemaal -fantasie- gedachten en aannames, die u niet kunt staven, tenzij u een voorbeeld weet en noemt, en dan nog…….zou het een zeer, zeer zeldzaam individueel geval zijn, de kans op een prijs-je- bij de staatsloterij is nog groter !

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Grapje zeker Rookmelder. ijn tante kwam er vandaan, was er geboren en getogen. Zondags bij haar ouders p bezoek gaan ging niet, want dan kwamen we met de auto.
    Verder had ik twee, overigens heel prettige collega’s die daar woonden. Kwamen beide niet daarvandaan maar waren getrouwd met dames uit Nunspeet. Die geen van mijn collega’s en ik ook niet in al die jaren nooit hebben gezien. Ze kwamen altijd alleen als we een feest of etentje hadden.
    Een van deze collega’s was ook op ons huwelijk, alleen. Hoewel ik z’n vrouw ook had uitgenodigd. Zij kwam niet, want wij waren katholiek. Ik kan je nog een hele boel meer vertellen over het leven daar wat ik van dichtbij heb mogen meemaken, maar ik ga de rest niet zitten te vervelen met alle verhaaltjes en anekdotes.

    Weet je,ik vind het altijd weer heel erg knap, dat bepaalde mensen denken helderziende te zijn en precies te weten wat mensen die ze persoonlijk niet kennen en er ook niets van ze afweten, wat diegene nu wel of niet meegemaakt of gezien heeft..

    Like

   • BertG. zegt:

    @Nemesis, rookmelder hoeft maar de kleinste opmerking te horen waarin een bepaalde groep christenen eventueel als negatief naar voren kunnen komen, en hij zit er boven op.
    En blijft dit net zo lang verdedigen zodat jij vanzelf gaat zeggen, nou vind ik het wel weer mooi geweest zo?
    Hij kan dit dagen volhouden, tot vervelens toe. Wie houd ‘m tegen.
    We hebben hier te maken met de meest fanatieke gelovigen op deze site.
    Ondanks dat hij dat ten stelligste zal ontkennen.

    En dan beweren sommige nog dat ik fanatiek ben, ik sla zeker meer dan de helft over aan godsdienst opmerkingen die ik hier tegen kom.
    Anders heb je daar een dagtaak aan soms.

    Mijn ouders hadden jarenlang een caravan staan in Garderen, dat is vlakbij Nunspeet.
    En daar hoefde je zondag ook geen gekke dingen te doen in het dorp.
    Op de camping zelf werd daar minder an getild, maar niet in het dorp.
    Anders kon je het wel vergeten dat je ooit nog een brood kon kopen in dat dorp daar.

    Waar ik woonde zag ik wel wat in een alleraardigst meisje, maar zondag was totaal uitgesloten om wat dan maar ook te mogen doen.
    Niet een stukje fietsen, helemaal niets.
    Ze kwam het huis gewoon niet uit op zondag zodat haar ouders er op konden letten dat ze ook echt niks deed op zondag.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Alleen maar 3 x naar de kerk op zondag, maar wel lopend 😀
    Winkeltjes open op zondag veroorzaakt nog steeds heisa, en dat zijn dan toeristendorpen waar de mensen graag een souveniertje zouden willen kopen.
    Wat Rookmelder betreft, daar reageer ik verder niet meer op, laat hem rustig opgaan in de rook. Er zijn veel belangrijkere dingen te melden en erop te reageren.,

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Je hebt nog gelijk ook.
    Zonde van je tijd en elke aanslag op je toetsenbord.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Gelijk heb je.

    Like

   • BertG. zegt:

    Je zou bijna gaan denken dat Rookmelder een jehova training achter de rug gehad heeft, gezien het maar eeuwig door kunnen gaan ergens over en het eeuwig blijven volhouden erover.
    En misschien is dat ook wel zo.
    Deze volharding ben ik tot op heden alleen nog tegen gekomen bij trouwe jehova klanten.

    Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    Nou de calvinisten kunnen er ook wat van.: Gelukkig heb ik met dit soort gelovigen niks meer van doen hier in deze omgeving en m#n calvinistische tak van de familie heeft gelukkig ook het aardse al verlaten, nou ja ze liggen onder de grond.

    Like

   • Rookmelder zegt:

    @Nemesis, nee, geen grapje, u suggereert dat als je tussen zwarte kousen kerklui woont, je zondags niet in de auto kunt stappen, oftewel, je wordt door kerklui daarvan weerhouden, nou, dat is voor mijn onbestaanbaar ! Vervolgens komt u met een voorbeeld dat uw tante niet door haar ouders wordt ontvangen omdat ze op zondag met de auto komt, het ligt daar dus aan de ontvangende mensen, dat is een wezenlijk verschil ! Het andere voorbeeld neem ik wel aan, alhoewel dat niet perse om het geloof hoeft te zijn, een maatje -hardrocker- van me trouwde, ik ging naar de receptie, maar op de feestavond incl. band was ik pleite, ik ga niet een hele avond die klereherrie aanhoren, maar……dat wist het bruidspaar al, de aanleiding was dus hier een andere oorzaak….
    En nee, ik ben gelukkig geen helderziende maar -wel- een logisch denker, vandaar mijn reactie !

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Weerhouden niet, maar tenmiste wel een steentje , tomaat of ei tegemn je auto.
    Wij woonden ergens in de buitenwijken van Rotterdam, direct grenzend aan onte huiten was een calvinistische school. De kinderen weren zelfs van de eilanden daarheen gebracht. Ook van het onderwijzend personeel alsook de jeugd hebben we behoorlijk wat onprettige dingen meegemaakt. Ben het met @BertG. 100% eens, hoeu eens op dit gestoorde eloof te verdedigen en val niet de mensen aan die er genoeg mee bellefd hebben. Lijken verdorie wel erger als moslims.
    En voor de rest wat je schrijft is wartaal, verslik je maar niet in je woede.

    Geliked door 1 persoon

   • Rookmelder zegt:

    @BertG, kap nou eens met die -ver-storende insinuaties wat mijn naam betreft !
    Wat je rondbazuint zal me worst zijn, maar…..niet gebaseerd op aannames en je foute denkbeelden, want als je het goed gelezen zou hebben zou je inmiddels kunnen/moeten weten hoe ik in het leven sta en bij deze, wees overtuigd, zeker niet als Jehova !
    Rest me nog een opmerking, “eeuwig”, “tot vervelens toe” en “nou vindt ik het wel weer mooi geweest” zijn jouw woorden, ik probeer alleen iemand te wijzen op de juistheid op basis van….. en stop als ik daar geen nut/heil -meer- in zie…..

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Sinds wanneer heb jij de waarheid in pacht over wat het juiste is.
    We hebben allemaal onze eigen ervaringen hierover.
    Ik geef hier zelf ook een mooi voorbeeld over, w.b. de zondag.
    Of is dat ook niet waar.

    En kap er dan ook ook eens mee om altijd maar weer dat geloof te verdedigen.
    Zelfs als het niet eens aan jouw gericht is, zit je er nog direct bovenop.
    Zelden heb ik ze zo fanatiek hier aangetroffen, jij overtreft alles daarin.
    En ik hou het net zo lang vol als dat jij het zelf van plan bent.

    Geliked door 2 people

 3. BertG. zegt:

  Er komt definitief geen referendum over het afschaffen van de referendumwet.

  De rechtszaak van een actiegroep om een referendum te kunnen houden over juist het afschaffen van een referendum is van de baan.

  De Raad van State, waar de zaak diende, vindt dat zij er ‘in dit stadium’ geen oordeel in mag vellen. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) kan nu haar wetsvoorstel doorzetten om een einde te maken aan referenda.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/02/de-executie-van-het-referendum-mag-doorgaan-raad-van-state-verwerpt-rechtszaak-voor-referendumreferendum/

  Like

  • Heniusz zegt:

   Op dat moment kan er dan gewoon weer een nieuwe rechtszaak worden aangespannen. Het gaat om het juiste moment. Goede kans overigens dat tegen die tijd Orwellgren al weer minister af is.

   Like

 4. Cleo zegt:

  Het heeft er alle schijn van dat er vanuit het Torentje en de Trèves-zaal een ‘geheime’ instructie aan burgemeesters en politie is gegeven, want iedere keer schieten deze ‘gezagsdragers’ in een afzichtelijke kramp wanneer er zich weer een ‘asielzoeker’ op grove wijze misdraagt.
  Dit soort primitieve holbewoners ‘etnisch profileren’ zich zelf!!!
  Gelukkig weet het WODC-rapport ons te vertellen dat AZC’s geen verhoging van criminaliteit teweeg brengen…
  Ik zou er niet van opkijken wanneer er inderdaad een burgeroorlog ontstaat over slechts enkele jaren, zoals blijkt uit CIA-stukken in die Zeit…

  Geliked door 3 people

 5. Comerius zegt:

  Het wordt tijd dat de christenen eens de ogen openen voor het gevaar van de islam. Ook bij hen veel wegkijkers en goedpraters. Ze zouden veeleer op de barricades moeten gaan staan omdat hun God onderuit wordt gehaald door “god” van de moslims.

  Geliked door 1 persoon

 6. theresageissler zegt:

  Zo, dat weten we dan definitief: Zelfs de SGP is niet immuun voor de “policorrecteritis.”
  (Niet dat ik er erg van opkijk: Ze herkènnen stiekem natuurlijk te veel aan de islam; dat risico loop je nu eenmaal met die zwarte-kousen-gelovigen, die eigenlijk nog steeds het vrouwenkiesrecht zouden willen terugdraaien.)

  Geliked door 2 people

 7. Guardiacivil zegt:

  Mijn comment hierop ………………….Weer laat de elite zien dat islam knuffelen……niet werkt……..de SGP en de lul van een burgervader het systeem omarmt dat christenen niet gewenst zijn en de islam wel…….ze lulkoek verhalen ophangen voor de schone schijn…….en schijnheilig als ze zijn……de pers bewust op het verkeerde been zetten……..maar diezelfde pers vindt het ook goed…..want zij staan achter het systeem van islamknuffelaars en weten dus waar het om gaat……..niet de christenen zijn be…
  Te lezen op:https://www.facebook.com/nieuwsblogdontessers/

  Geliked door 2 people

 8. J.C.Jans zegt:

  Goed gebracht onderwerp,christenen worden verraden door hun eigen soortgenoten. aan alle kanten.

  Kom zelf uit een vissersgeslacht,vroeger stonden de kerken gezinnen bij waarvan de man op zee gebleven was [naar de kelder gegaan].Tegenwoordig [als ze nog niet gesloopt of omgebouwd tot haathok zijn],staan de deuren wagenwijd open voor de invasiemacht van gewelddadige economische [hoofdzakelijk islamitische] parasieten.

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   De zee heeft gegeven en de zee heeft genomen. Aangezien vissers niet meer massaal verzuipen is er aan goddelijke ondersteuning geen behoefte meer. Gods zegen is goed maar aan een eu,visvergunning heb je meer aan. (electrisch dat dan weer wel)

   Like

 9. Pietersen zegt:

  Typisch laffe Nederlandse aanpak. Politiek verdwaasde struisvogels steken hun kop weer in het zand en kiezen de weg van de minste weerstand, waarna men met een lulverhaaltje probeert de burgers te besodemieteren.
  Is dit nou een SGP-burgemeester, of moet ik zeggen : dat is nou juist een SGP-burgemeester. De islam heeft in die kringen al lang gewonnen en geniet de voorkeur boven een Christen uit Syrie die in de rug wordt aangevallen.
  Dit land is schreeuwend ziek !

  Geliked door 1 persoon

 10. Sabeltant zegt:

  De meeste Syriërs zijn Soennieten.
  Op Salafisten na (fundamentalistische stroming binnen de soennitische islam) de meest onverdraagzame islam.
  We gaan nog wat te stellen krijgen met deze naar Europese normen barbaren.
  Zo’n cursus doet echt niets aan hun haat naar het westen, ze komen hooguit omdat het voordeel oplevert.

  Geliked door 1 persoon

 11. ildiko zegt:

  christelijke asielzoeker heeft dus niks te vertellen tegenover een groep van moslim barbaren, nergens op de wereld en hier in het westerse wereld wegens zo veel naive linkse doordrammers helemaal niet. Onze kinderen en kleinkinderen hebben straks geen toekomst.

  Geliked door 1 persoon

  • Heniusz zegt:

   Hetzelfde soort barbaren die het nodig vinden het lijk van een gedode YPG strijdster te onteren en te mutileren. Nee, die moet je inderdaad de hand boven het hoofd houden…. Dat van die hand klopt overigens, maar die dient er alleen toe de scheerbeurt perfect af te ronden.

   Like

 12. Karel Dokter zegt:

  Ik ken sgp-ers die fel anti-moslim en anti-islam zijn.
  Maar wat die Van de Weerd ventileert grenst aan landverraad.

  Geliked door 1 persoon

 13. leefbarbaar zegt:

  Daarom ook: de grenzen dicht en buitenlanders terug.
  En de SGP? Christenen horen niet ons bestuur: Nederland is seculier en hoog tijd dat we dat gaan handhaven ook.

  Geliked door 2 people

 14. P.verhaaren. zegt:

  Ik denk dat als ik hier oo reageer.dat ik weer 30 dagen word geschorst.maar ik vind wel dat het moslim zooitje een beschermde soort is.en met opzet de E.U. word binnen gehaald.om zo van de E.U. een moslimstaat te maken.het ide’ van hitler met zn dritte reich.

  Like

 15. Jan zegt:

  Wat wil je met zo’n laf figuur

  Burgemeester ing. Breunis van de Weerd (SGP) van Nunspeet plaatste maandagavond in zijn eerste nieuwjaarstoespraak „het Evangelie” tegenover de „polarisatie van Wilders.” Die opmerkingen kwamen hem op kritiek te staan.

  In zijn speech uitte Van de Weerd zijn zorgen over de „polarisatie” in de maatschappij, in de aanloop naar de parlementsverkiezingen in maart. „Als ik denk aan de islamstandpunten van Wilders, de vluchtelingen, de brand in een toekomstige moskee in Culemborg, de autobranden.”

  U krijgt na uw nieuwjaarstoespraak het verwijt dat u te naïef bent over de islam.

  „Er zitten twee kanten aan het verhaal. Ik heb enerzijds moeite met de polariserende politiek van Wilders. Aan de andere kant wijs ik islamextremisme faliekant af. Dat mag duidelijk zijn. Ik heb goed contact met islamitische burgers in mijn gemeente. Het zijn vriendelijke mensen, die echt geen gekke dingen uitbroeden.”
  https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/sgp-burgemeester-nunspeet-we-zijn-als-christenen-te-bescheiden-1.1363971

  03-01-2017

  Like

 16. Miriam zegt:

  En zo is dat hier in België ook hoor

  Like

 17. Fred Tijhof zegt:

  Schandalig dit is weer eens de wereld op zijn kop. Het moet afgelopen zijn met dit verstoppen van de waarheid. Het houd niet op, niet vanzelf.

  Like

 18. Jos Vroomen zegt:

  Te gek voor woorden

  Like

 19. Rookmelder zegt:

  @Webmaster, er is een reactie van mij niet geplaatst, wat was uw motivatie daartoe ?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   ??? Zo, zo . . . en om welke reactie gaat het dan volgens u? Want ik ben me van geen kwaad bewust.

   Like

   • Rookmelder zegt:

    @Webmaster, hahaha, niks aan het handje, op mijn scherm stond een -langere- reactie over het artikel ter moderatie, en is nu weg, kan gebeuren, we zijn mensen, maar ik begreep het niet en dacht dat het om de inhoud ging, heb de blogregels nog eens extra nagekeken, dat kon het niet zijn, mijn vraag was zodanig dat er misschien iets instond wat u persoonlijk niet beviel en ik daar dan in de toekomst rekening mee kan en moet houden…zonder voor Jan Doedel te tikken, vandaar mijn vraag….

    Like

  • Rookmelder zegt:

   Oh, dat dus ook niet, mhh, maar..hij is weg en ik heb het niet gedaan…

   Like

 20. W.R zegt:

  In Syrië, in Saoedi Arabië, in Iran. in Irak, maar nu ook in Nederland! !!!Als zelfs de overheid de christenen niet meer beschermt! Wat een schande 😢 😢 😢

  Like

 21. P. Puk zegt:

  Wen er maar aan. En het zal nog (veel) erger worden.

  Like

 22. BertG. zegt:

  Bert, alles verdwijnt weer wat ik hier plaats.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s