Albanië wil snel in de EU

Screenshot_91

De vlag van Albanië.

(Vertaling: E.J. Bron)

Brussel zou de Balkan niet mogen verwaarlozen, aldus de Albanese minister-president. Daarbij speelt hij ook de Rusland-kaart uit. Hij verwacht spoedige EU-toetredingsonderhandelingen.

Contra magazine

Door middel van een soort “morele chantage” probeert Edi Rama, de Albanese minister-president, er bij de EU op aan te dringen zijn land mogelijk snel op te nemen. Want: “Het zou niet goed zijn voor de EU om de Balkan een grijze zone te laten, waarin dan derden zouden meespreken”, aldus de politicus tegenover de “Welt”, die ook de Rusland-kaart uitspeelt.

“Men zou ook niet moeten vergeten dat wij al lid van de NAVO zijn. Het is een paradox dat we niet in de EU zijn. Men heeft immers onlangs in Montenegro gezien waartoe de Russische beïnvloeding zou kunnen leiden. Een anti-NAVO of anti-EU-regering is wel degelijk een realistische mogelijkheid.” Op dit moment neemt vooral de invloed van Turkije en de Arabische landen toe, terwijl Moskou zich eerder op de Slavische landen concentreert. Maar de “Rusland-kaart” werkt altijd, zal hij denken.

Rama hoopt op de spoedige opname van toetredingsonderhandelingen met de EU. Zo zou Albanië inmiddels aan alle voorschriften van de Europese Commissie hebben voldaan, waaronder een omvangrijke justitiële hervorming: “Eerlijk gezegd: ik denk dat w e inmiddels met de toetredingsgesprekken zouden hebben kunnen beginnen, want we hebben de verplichtingen vervuld. De belangrijkste was de hervorming van justitie, waarvan de invoering moeilijk was. Daartoe moesten we onze grondwet wijzigen, dat is niet iets wat je dagelijks doet.”

Verder zou men de grenscontroles aangescherpt hebben om de emigratiegolf naar de EU te minimaliseren. Vooral Frankrijk had daar op aangedrongen, omdat het aantal Albanese asielzoekers daar in 2016 sterk was toegenomen. Rama kritiseerde echter dat Albanezen in vergelijking met andere bewoners van de Balkan er slechter aan toe zouden zijn: “De procedure is niet fair: verleden jaar waren er 50.000 Kroaten die hun land hebben verlaten. Maar die telt niemand, want zij zijn gewoon EU-burgers. Ze zoeken ergens anders een baan, en dat geldt als normaal. Wanneer onze mensen dat doen, moeten ze asiel aanvragen, want ze hebben geen toegang tot de arbeidsmarkt van de EU.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Albanië, Balkan, EUSSR, Hypocrisie, Islamisering, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Albanië wil snel in de EU

 1. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  En wij willen snel uit de EU! Dus ruilen maar!

  Geliked door 4 people

  • King Arthur zegt:

   Albanie en Kosovo, de 2 grootste crimi-pislam-landen van Europa. Maar ja, het van ons gestolen geld lonkt naar deze pislamstaatjes. En zodra lid, volgen er hordes zware niets ontziende criminele bendes om ons land nog verder leeg te roven. Pislam is vrede whahahahahahahahahaha, hoe kan ik het eigenlijk uit de bek krijgen??

   Like

 2. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Nou Albanië bij de EU, goed plan wel. Meer dan helft van de bevolking is mohammedaan en erg rijk zijn ze er ook niet dus daar zou ook weer lekker wat van ons belastinggeld naar toe kunnen. Waar het in Albanië wel echt goed mee gaat is de misdaad. Dus al met al een welkome aanvulling voor de EU lijkt me zo.

  Geliked door 4 people

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Goed plan, nog een maffia land bij de EU.

  Hoe meer maffioso, hoe meer vreugd zullen we maar denken.

  Geliked door 3 people

 4. Statler & Waldorf zegt:

  Geliked door 2 people

 5. Statler & Waldorf zegt:

  Geliked door 5 people

 6. Guardiacivil zegt:

  MAG IK EVEN VANGEN….?

  Like

 7. Duchesne zegt:

  Als Alabanie lid word van de EU hebben we officieel IS troepen in de unie ter verdediging……

  Like

 8. Cathja zegt:

  Niet toelaten! We hebben al genoeg landen binnen de EU die er -om het voorzichtig te zeggen- financieel niet al te warmpjes bij zitten, en waarvoor uiteindelijke de noordelijke lidstaten zullen moeten opdraaien.
  Als je NAVO-lid bent wil dat nog niet zeggen dat je dan automatisch recht hebt op een EU-lidmaatschap. Als dat wel het geval was, dan zaten we ook al met de Turken opgescheept.

  Wat mij betreft: NL moet er uit stappen, voordat Brussel nog meer rare bokkesprongen gaat maken, en we straks financieel nog zwaarder zullen worden belast.

  Geliked door 1 persoon

  • Harry Willemse zegt:

   U denkt werkelijk dat we nog niet met de Turken zitten opgescheept? Die holle retoriek van die slappe dweil Rutte is er alleen maar voor de bühne. Nog even doorbijten en Turkije is ook lid van de EU.

   Like

 9. ReaGluurder zegt:

  Lang geleden eens geweest. Nog in het oude Albanië. Er reed amper een auto. Helaas komt het allemaal moeizaam van de grond. Heeft zeker toeristisch potentieel. Mooi landschap, mooie stranden. Zou er zo weer heengaan voor een strandvakantie oid. ‘k Heb het idee dat ik me daar toch veiliger zal voelen dan in menig w-europese stad. (3opReis was ook erg enthousiast over Albanië!)

  Like

 10. Bas zegt:

  Quote: Albanië wil snel in de EU
  Het land loopt daarna leeg, mensen gaan op zoek naar werk en huisvesting, of een uitkering..

  Like

 11. Jan zegt:

  De manipulatieve activiteiten van Hussein Obama en Soros in Albanië

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s