Leyla Bilge plant nieuwe “Vrouwenmars” in Berlijn: Nieuwe commissaris van politie uitgenodigd mee te demonstreren tegen vrouwen-vijandig geweld

Screenshot_37

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

“De AfD-referente van het Duitse parlement Leyla Bilge (36) kwam zelf uit nood naar Duitsland, hielp in Syrië. Nu noemt ze 80% van de mannelijke “vluchtelingen” een “horde ongecontroleerde, islamitische mannen”, schreef de “Berliner Zeitung” eind maart over de bekende initiatiefneemster van de eerste Berlijnse “Vrouwenmars”. Ik heb met haar gesproken over haar volgende plannen.

philosophia perennis

Beste Leyla, voor de 2e juni plan je een voortzetting van de Vrouwenmars. Heel slecht zou ik nu kunnen vragen: Heb je er na de moeilijkheden en pesterijen van de laatste Vrouwenmars in het begin van het jaar nog niet genoeg van?

Nee, nu pas goed. Na onze eerste Vrouwenmars in Berlijn konden we successen boeken. Er vond een speciaal debat over onze Vrouwenmars in het Duitse parlement en de Berlijnse Senaat plaats. Het thema vrouwenrechten werd, nadat wij zelf naar aanleiding van de demonstratie in onze rechten (demonstratierecht, vrijheid van meningsuiting) beperkt werden, in de media en door veel burgers bediscussieerd.

Maar dat had verder geen consequenties…

Jawel, het mooiste was namelijk dat de hoofdcommissaris van politie vanwege ons moest vertrekken. Ook al was onze Vrouwenmars de laatste druppel die de doorslag gaf voor zijn “ontslag”. Als de Vrouwenmars en de ongelukkige handelwijze van de politie niet hadden plaatsgevonden, daar ben ik zeker van, zou de hoofdcommissaris van de politie op dat moment niet zijn ontslagen.

Was het niet onverstandig om de demonstratie uitgerekend in Kreuzberg te laten beginnen, zogezegd in die omgeving die door velen het “rattennest van de Antifa” wordt genoemd?

Ik heb die plek bewust voor de demonstratie uitgekozen, omdat ik de linksen en de Antifa een spiegel wilde voorhouden. En dat is me gelukt… We zullen net zolang demonstreren tot we ons recht op demonstratievrijheid in dezelfde omvang mogen gebruiken als iedere andere burger in dit land ook.

Wat mij vooral verbaasd heeft, was de leuze van de anti-demonstranten: “Geen recht op nazipropaganda!” Ik liep tijdens de demonstratie immers in de voorste gelederen mee: mensen, die een Koerdische, Libanese, Iraanse of joodse achtergrond hebben – en ook homoseksuelen. Mensen, die voor democratie, vrijheid van meningsuiting, gelijkberechtiging van de vrouw en vooral tegen ideologisch geweld demonstreren. En er zeker van kunnen zijn: Hitler zou hen in een concentratiekamp gestopt hebben – Hoe voelt men zich dan wanneer je een “nazi” genoemd wordt?

Dan helpt slechts één ding: niet laten intimideren, gewoon doorgaan en deze mensen de spiegel voorhouden. Dan wordt ook de gewone burger wakker wanneer hij ziet dat migranten, homoseksuelen en Joden dusdanig uitgescholden worden. Deze linkse demonstranten maken zichzelf belachelijk.

Kun je al iets meer over de volgende demonstratie verklappen?

Er zullen meer prominente persoonlijkheden deelnemen dan de vorige keer. Mocht op dat moment bekend zijn wie de nieuwe hoofdcommissaris van politie is, dan nodigen we hem/haar er hartelijk toe uit om vooraan met onze vrouwen voor de vrijheid van de vrouw te demonstreren. Ook deze Vrouwenmars zal neutraal zijn. Het gaat ons om de zaak. En die is extreem belangrijk voor de mensen van alle partijpolitieke richtingen.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", Berlijn, burgermoed, Duitsland, gezond realisme, Links fascisme, Verzet. Bookmark de permalink .

7 reacties op Leyla Bilge plant nieuwe “Vrouwenmars” in Berlijn: Nieuwe commissaris van politie uitgenodigd mee te demonstreren tegen vrouwen-vijandig geweld

 1. BertG. zegt:

  Mooie naam, mijn kat heet ook Leyla.

  Like

 2. Helena zegt:

  Goed zo Leyla Bilge ga zo door!!!

  Like

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. hans zegt:

  Echt zon hekel aan, ex moslimwijven die nu pas ontdekken dat sinterklaas niet bestaat!
  Weet je, ” de meeste wijven hier en daar zijn zelf-islamiserend, dus why i should care!
  Wat een op onthoud.

  Like

 5. Pingback: Kandel: Nieuwe schokkende details over de moord op Mia | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s