Italië: Frontale aanval op de euro

Screenshot_221

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De zich aftekenende coalitie tussen M5S (“Vijfsterrenbeweging”) en Lega plant een frontale aanval op de euro. Er dient o.a. een parallelle munt ingevoerd te worden. Ook is men een omvangrijke belastinghervorming van plan, die echter het fiscale akkoord van de eurozone zou schenden.

Contra magazine

In Italië zal het tamelijk zeker tot een coalitie tussen de “Vijfsterrenbeweging” (Movimento 5 Stelle, M5S) en de Lega komen. Bij de coalitieonderhandelingen dienen echter ingrijpende politieke veranderingen besloten te worden, die niet alleen nationale gevolgen kunnen hebben, maar ook voor de Europese Unie.

Volgens Italiaanse media zouden er belangrijke veranderingen komen, die de grootste economische omwentelingen in de geschiedenis van het land met zich mee zouden brengen:

 • Het einde van de pensioenhervormingen van Mario Monti. Weliswaar is de M5S op dit punt iets weker dan de Lega, maar hier zal het vermoedelijk tot grotere omwentelingen komen.
 • Een “flat tax” voor personen en ondernemingen. Ergo een massale belastingverlaging.
 • Vooral de M5S dringt aan op een “burgerinkomen”, dat vermoedelijk in de richting van een “onvoorwaardelijk basisinkomen” zou kunnen gaan.
 • Verder dient de migratie duidelijk verminderd te worden, waarvoor zich zowel de M5S als de Lega uitspreken.

De vraag is echter: hoe moet dit allemaal gefinancierd worden? Alleen al de intrekking van de pensioenhervorming van Mario Monti zou jaarlijkse kosten van ongeveer € 20 miljard veroorzaken, tegelijkertijd zou de invoering van een flat tax tot een enorm verlies bij de belastinginkomsten leiden. Ook daarom willen beide partijen met de EU over het fiscale akkoord praten en een uitzonderingsregeling voor Italië krijgen. Als Brussel hiermee niet instemt, zullen de Italianen waarschijnlijk een eigen weg gaan, die onvermijdelijk tot het uittreden uit de eurozone zal leiden.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, euro, EUSSR, Italië. Bookmark de permalink .

18 reacties op Italië: Frontale aanval op de euro

 1. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Kennelijk openen de coalitie onderhandelingen in Italië perspectieven. Maar nog niet gaan juichen. Voorlopig zijn het alleen nog maar ballonnetjes die oopgelaten worden, om de reacties te kunnen peilen. In Brussel zullen ze er wel niet blij mee zijn. Afwachten wat er straks echt uit de bus komt.

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Oeps48, ik juich pas echt luidkeels als de EU valt maar elk haarscheurtje in het rode marxistische fundament van de EU juich ik stilletjes ook toe en dus ook deze Italiaanse en de scheur die Trump met het intrekken van de Iran deal heeft veroorzaakt was prachtig. Alle scheuren en scheurtjes samen laten dat vreselijke gedrocht van een EU hopelijk snel vallen. In elk geval is de paniek bij deze lui al merkbaar.

   Geliked door 5 people

 2. hendrikush zegt:

  Dit zijn de echte “schuivende panelen”.
  Gelukkig heeft Frankrijk de geldsluizen van ons land al opengezet.
  De korting voor netto betaler Nederland moet meteen worden ingetrokken vinden ze.
  Juncker zal wel weer een paar flessen opentrekken vanavond.

  Geliked door 2 people

 3. peter zegt:

  Billenknijpen voor Druncker met zijn roversbende .

  Geliked door 1 persoon

 4. Sabeltant zegt:

  De EU houdt zich vast en zeker muisstil. Maar onder die stilte zijn ze vast en zeker haastig op zoek naar alle mogelijke antwoorden op zaken die ze niet bevallen en hoe ze die over de Europese propaganda kanalen moeten uitsmeren.
  De lijst met onwelgevallige landen, partijen en leiders wordt steeds groter dat is zeker.
  Gelukkig wordt de schreeuw om minder EU en minder ongekozen dictators uit Brussel steeds luider.

  Geliked door 2 people

 5. guusvelraeds zegt:

  Als Brussel hiermee niet instemt, zullen de Italianen waarschijnlijk een eigen weg gaan, die onvermijdelijk tot het uittreden uit de eurozone zal leiden.

  Laten we hopen dat het zover komt. Ergens op een punt moet de ontmanteling van de EU beginnen.

  Met de EU is een vrij Europa verloren.

  De EU veinst democratie te bevorderen terwijl het zelf de grootste anti democratische organisatie is van na de oorlog.

  De EU neemt altijd bezit van de naam Europa. Dit is een bewuste misleiding. De EU is de grootste vijand van Europa.

  Europa is een werelddeel van vrije nationale staten die met elkaar samenwerken. Brussel is daarbij niet nodig en zal alleen maar uitmonden van een zachte dictatuur in een harde.

  Weg met de EU leve Europa.

  Geliked door 4 people

  • louis-portugal zegt:

   Misschien kunnen we terug naar de vroegere E,E,G,
   Dan hebben we in Brussel nog een paar honderd mensen nodig.
   Het zal toch wel zover komen omdat het uitdijende “varken dat wij EU noemen” zich vanzelf dood vreet, zoals het overal met die linkse systemen gebeurd is.

   Like

 6. Mary zegt:

  Laten de Italianen heerlijk hun eigen weg gaan en de migratie gewoon stoppen, goed doen voor eigen volk en doei duistere EU club, beste scenario!!!!

  Geliked door 3 people

 7. bigljohn zegt:

  Maar hopen dat de coalitievorming slaagt. Mogelijk word Italie het tweede land (na Engeland) dat de Eurozone verlaat. Ik heb in ieder geval goede hoop daar op. En hoop doet leven. Maar een ding is zeker; steeds meer Europeanen krijgen een hekel aan Brussel. Alleen duurt het zolang eer ze allemaal wakker geworden zijn uit hun diepe slaap !

  Geliked door 2 people

  • abouneenee zegt:

   Italië zal het eerste land worden, het Verenigd Koninkrijk was geen onderdeel van de Eurozone.

   Like

  • guusvelraeds zegt:

   Logisch dat het zo lang duurt. De pro EU propaganda is massief en onophoudelijk. Vanaf de middelbare scholen begint het gedram en het geneuzel over nooit meer oorlog. De grootste leugen van de EU is de uitgesproken gedachte dat zij de grondslag zijn van 70 jaar vrede in Europa. Dat is natuurlijk niet zo. Integendeel ze hebben oorlogen veroorzaakt. Joegoslavië, Libië en vergeet vooral niet hun proxy oorlog in de Oekraïne. De EU is vanaf het begin een project geweest van en voor de elite en nooit van en voor het volk.

   Geliked door 2 people

 8. abouneenee zegt:

  Ik vind het heerlijk dat de Euro eindelijk lijkt te gaan klappen aangezien men alles doet om Wilders van de macht te houden, alsof dat een heilige missie is, inclusief de vele vele Nederlanders die niet op hem of een partijgenoot hun stem durven uit te brengen, terwijl Wilders weet wat nodig is om goed te doen voor Nederland, omdat we gewoonweg niet door kunnen bouwen op een niet-flexibele munteenheid zonder intrinsieke waarde. We kunnen als land zelfs onze eigen munt niet devalueren om onze concurrentiepositie te verbeteren tegenover andere Europese landen, Dat is natuurlijk de hele opzet van één enkele munteenheid, maar het is nog altijd misdadig jegens de bedrijven en vooral ook de burgers van die landen. De misdadigers: de regeringen van Euro-landen ten tijde van de invoering alsook alle daaropvolgende regeringen aangezien zij de macht over het monetaire beleid, dus soevereiniteit, aan Frankfurt hebben afgestaan respectievelijk hebben verzuimd om deze terug te halen.

  Like

 9. Marian zegt:

  Dit kan heel leuk gaan worden, ik hoop dat ze echt hierin slagen.

  Like

 10. Guardiaangel zegt:

  Yep en straks met scherp schieten op die maffia bende.

  Geliked door 1 persoon

 11. jungleelephant zegt:

  Het gaat langzaam,maar het brokkelt af,vertoont scheuren!En ik kan dat alleen maar toe juichen:weg met de Brusselse maffia!Dan nog het Binnenhof cleanen en daarna kunnen we opnieuw gaan beginnen,maar wel beter deze keer!

  Geliked door 1 persoon

 12. Piet Karbiet. zegt:

  Het was niet op de NOS dus het zal wel waar zijn.

  Geliked door 1 persoon

 13. Trol zegt:

  Allemaal uit de EU en weer lekker veilige grenzen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s