Slechts € 140,- pensioen: Familieleden van de slachtoffers van de Breitscheidplatz gegrepen door woede

Screenshot_90

Familieleden van de 12 doden van de Breitscheidplatz geschokt: Zijn terreurslachtoffers ons maar een pensioen van € 140,- waard?

(Vertaling: E.J. Bron)

De aanslag op de Breitscheidplatz in Berlijn heeft Duitsland diep in het hart geraakt. In één woord schandalig is de omgang met de nabestaanden, die deels alles kwijtgeraakt zijn.

Talrijke nabestaanden van de terreuraanslag zijn totaal van streek. De eersten van hen hebben de pensioenpapieren ontvangen en zijn verbaasd met welke belachelijke en pijnlijke bedragen ze afgepoeierd worden. Zij beschouwen de aangeboden bedragen niet als gepast, belachelijk en in één woord pijnlijk: een bedrag van € 140,- per maand is de staat het mensenleven van een slachtoffer van zijn politiek waard.

Aan de pensioenpapieren gingen vernederende onderzoekingen vooraf, die inmiddels meer dan een jaar duurden, want de familieleden moesten nauwkeurig bewijzen dat zij door de gebeurtenissen ter plaatse of het verlies van familieleden dermate benadeeld of getraumatiseerd zijn dat ze daar psychische schade aan hebben overgehouden. Wie tijdens de desbetreffende gesprekken op zijn tanden beet en niet in elkaar stortte voor de instanties, kreeg vaak helemaal niets.

Terwijl de toenmalige Duitse minister van Justitie, Heiko Maas (SPD), nog korte tijd voor de herdenking van de aanslag in december 2017 had verkondigd: “Deze mensen zijn slachtoffers geworden, omdat zij plaatsvervangend voor ons allemaal werden getroffen. En daarom mogen de staat en de samenleving hen nu ook niet in de steek laten.” Nog altijd worden familieleden gekweld door de vraag waarom twaalf mensen moesten sterven, hoewel de veiligheidsautoriteiten de latere dader al maandenlang in het vizier hadden. Dat de staat hen nu ten overvloede ook nog met financiële minachting vernederd, is voor velen onvoorstelbaar.

(Lees eveneens rbb24.de)

Bron:
www.facebook.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), asielwaanzin, Barbarisme, Berlijn, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Merkel, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Slechts € 140,- pensioen: Familieleden van de slachtoffers van de Breitscheidplatz gegrepen door woede

 1. Elisah zegt:

  Wat een gênante vertoning, ze hebben daar totaal geen schaamte meer…

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Het merendeel van de politici zijn psychopaten, geen empathisch vermogen.
  Een politicus die wel beschikt over inlevingsvermogen in de gevoelens van anderen, krijgt van de Linksche Looney Brigade een cordon sanitaire aan zijn broek, want LinkschMenschen houden liever geen rekening met de mening en emotie van anderen.

  Geliked door 3 people

 3. bigljohn zegt:

  Het kan maar niet vaak genoeg gezegd worden; De Staat heeft lak aan zijn eigen onderdanen, en heeft zijn ziel verkocht aan de volgende zes Duivels, te weten; De E.U. de politiek, grote en kleine overheden, justitie en politie, en de islam. En tegen deze zesvoudige bierkaai moeten wij nu vechten. Een volslagen onmogelijke opgave dus. In dit kader is het dus te begrijpen dat de slachtoffers uit het verhaal door de Duitse Staat behoorlijk te kakken zijn gezet, en zich met een jodenfooi tervreden moeten stellen ! Europa is verworden tot een terminale patient die ieder moment kan sterven !

  Geliked door 4 people

 4. Thom zegt:

  Het wordt tijd dat Merkel op straat gezet wordt. Haar afspraak met Macron kan wel eens tegen haar werken.
  Horst Seehofer van de meeregerende CSU zegt hierover: “Merkel heeft een slechte manier van regeren. Ze heeft dat zomaar afgesproken met Macron zonder met ons te overleggen. Of wij daar akkoord meegaan moet nog door onze partij beslist worden.” samen met de migrantenkwestie wordt Merkel toch neergezet als iemand die steeds haar boekje te buiten gaat en wordt vooral in Duitsland aan de poten onder haar stoel gezaagd..

  https://www.welt.de/politik/deutschland/article177924614/Horst-Seehofer-wirft-Kanzlerin-Angela-Merkel-schlechten-Stil-vor.html

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Kennelijk kan alleen de mohammedaanse ‘vluchteling’ maar ‘getraumatiseerd’ zijn.
  Zó erg ‘getraumatiseerd’, dat hij gedurende de rest van zijn leven in elk opzicht volledig in de watten wordt gelegd.
  Op kosten van de belastingbetaler, uiteraard.

  Geliked door 2 people

 6. Jan zegt:

  Moordenaars, terroristen, niemand van hen mag het land uitgezet worden van het Europese Hof van Justitie, want anders worden zij in hun eigen land veroordeeld

  ++ EuGH-Urteil zu abgelehnten Asylbewerbern: Fesseln für den Rechtsstaat ++

  Jetzt fällt der Hammer auf den Sargnagel für Deutschland! Der EuGH beschließt: Asylbewerber müssen ihre Ablehnung wirksam anfechten können.

  Dieses Urteil hat es in sich und ist der Freibrief schlechthin, jede Form von Abschiebung unmöglich zu machen! Abgelehnte Asylbewerber dürfen nach dem Willen des Europäischen Gerichtshofs in einem EU-Land so lange bleiben, bis ein Gericht über ihren Widerspruch entschieden hat. Demnach müssen die Staaten nicht nur auf die Abschiebung verzichten. Auch die Frist für eine freiwillige Ausreise darf nicht beginnen. Die abgelehnten Betroffenen dürfen nicht einmal in Abschiebehaft genommen werden. Sogar Kriminelle können sich jetzt ganz entspannt zurücklehnen.

  Like

 7. Jan zegt:

  Merkel: “Het is gelogen dat de criminaliteit in Duitsland is toegenomen”

  US-Präsident Donald Trump warf jüngst den deutschen Behörden falsche Angaben zur Entwicklung der Kriminalität vor. Er behauptete auf Twitter, die Kriminalität in Deutschland habe um zehn Prozent zugenommen.

  Die mathematisch eher minderbegabte Physikerin Merkel wies die Aussagen umgehend zurück. Denn angeblich wurden trotz dem Bevölkerungszuwachs von zwei Millionen Migranten laut Kriminalstatistik 2017 9,6 Prozent weniger Straftaten verübt. Zudem zeigte sich die große Vorsitzende sichtlich zufrieden, dass der Dreijahresplan einzuschleusender Sozialsystembewohner übererfüllt wurde.

  Like

 8. Jan zegt:

  CSU voor binnenloodsen van nog meer IT’ers en hersenchirurgen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s