Overweldigende meerderheid in Oost- en Zuidoost-Europa is tegen migratie, wil christendom behouden

Screenshot_255

Kerk in Praag, de Tsjechische Republiek.

(Vertaling: E.J. Bron)

De meerderheid van de mensen in de Centraal-, Oost- en Zuidoost-Europese landen is tegen migratie en vindt het behoud van de christelijke cultuur belangrijk, blijkt uit een nieuw onderzoek van het Nezopont Institute dat donderdag werd gepubliceerd.

Het representatieve onderzoek werd telefonisch uitgevoerd onder 1000 mensen tussen 11 mei en 11 juni in 11 landen, inclusief Hongarije, Oostenrijk, Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Slovenië, Kroatië, Servië, Roemenië en Bulgarije.

74% van de geënquêteerden was van mening dat immigratie van buiten het continent “niet goed” was voor Europa. Dit percentage was het laagst in Duitsland en Oostenrijk, waar respectievelijk 53% en 56% tegen immigratie was.

Diegenen die zeiden dat migratie goed was voor de EU bedroegen 5% in Hongarije, 8% in Bulgarije, 11% in Slowakije en 13% in Tsjechië, aldus Nezopont.

Van alle geënquêteerden in de onderzochte landen was maar 30% het eens met de herverdelingsquota van de EU, terwijl 63% deze afwees. Alleen in Oostenrijk (64%) was een meerderheid aan voorstanders voor deze quota, terwijl 76% van de geënquêteerden uit de Visegrád-landen hierop tegen was.

Een meerderheid in de meeste landen zei dat zij ontevreden was met de EU-leiders. Geënquêteerden in Roemenië waren het minst ontevreden (33%), terwijl 54% van de Hongaren en 67% van de Tsjechen  de Brusselse “elite” afwees.

Twee derde deel van alle geënquêteerden zei dat Europa´s christelijke cultuur behouden moest blijven, en 30% zei dat nieuwe religies en culturen geaccepteerd zouden moeten worden. De voorkeur voor het christendom was het hoogst bij de meeste geënquêteerden in Bulgarije (79%),  gevolgd door Slowakije (74%) en Tsjechië (71%).

Volgens het onderzoek werd multiculturalisme het meest geaccepteerd door Kroaten (37%), Duitsers (36%) en Oostenrijkers (34%).

Bron:
https://voiceofeurope.com

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Christendom, Cultuurstrijd, democratie, Demografie, Elite, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Nationalisme, Patriottisme, Socialisten, socialistisch idealisme, soevereiniteit, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

16 reacties op Overweldigende meerderheid in Oost- en Zuidoost-Europa is tegen migratie, wil christendom behouden

 1. John zegt:

  nog veel te veel mensen met oogkleppen …

  Geliked door 1 persoon

 2. alwine kerkhof zegt:

  Diegenen die zeiden dat migratie goed was voor de EU bedroegen 5% in Hongarije, 8% in Bulgarije, 11% in Slowakije en 13% in Tsjechië, aldus Nezopont.

  Toch wel raar, juist in die landen waar geen gelukzoeker welkom is.

  Like

 3. ruud zegt:

  Als er niets veranderd hier is het wel een goed alternatief om daar te gaan wonen.

  Like

 4. Marc zegt:

  Niet alleen hebben Oost-Europese landen historisch meer, en dus vooral meer negatieve, ervaringen met het Turks-islamitisch imperialisme dan West-Europese landen. Ook wordt hoe langer hoe duidelijker dat het traditionele atheïsme in West-Europa in wezen anti-christelijk van aard is. Hierin deelt het overgrote deel van het Westen het al even traditionele anti-christelijk sentiment met de islam, ook al ligt de oorsprong daarvan elders (misschien ook niet? Mooi onderwerp voor vergelijkend historisch onderzoek).

  Dus: het terugdringen van het christendom in West-Europa vergroot de kansen voor een imperialistische islam in West-Europa. Hierbij is het overigens opvallend dat atheisten minstens net zo dogmatisch redeneren en optreden (intolerant) als vele protestantse stromingen: anders denken wordt niet toegestaan! Koren op de molen van de islam!

  Geliked door 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   De geestelijke leegte van het Westen maakt het tot een makkelijke prooi voor verovering, en dat gebeurt dan ook. Zie val van het West-Romeinse Rijk.

   Geliked door 2 people

  • BM Fidel zegt:

   Het atheïsme is in wezen anti-christelijk van aard. Natuurlijk, het atheïsme verwerpt èlke religie. Meer dan 2000 jaar geleden schreef Lucretius al over religie als de duisternis des geestes. Het christendom moest toen nog uitgevonden worden en heeft ons daarna 1000 jaar duisternis gebracht, vergelijkbaar met die van zeven eeuwen islam. Mooi onderwerp van vergelijkend historisch onderzoek!
   Verder beschuldigt u atheïsten ervan net zo dogmatisch te zijn als fundamentele christenen. Ach, zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

   Like

 5. Henk.V zegt:

  We zijn weer bijna terug bij af, lijkt het wel: andermaal ”komen de wijzen weer uit het (zuid)- Oosten 🙂

  Tijd dat ook hier de wijsheid het weer wint van de totale dwaasheid en zelfdestructie..

  Geliked door 1 persoon

 6. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  We zijn weer bijna terug bij af…
  geen wegkijker ontloopt zijn straf
  geen leugenaar ontsnapt daarbij
  want Iedereen wordt vogelvrij…
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 7. delamontagne zegt:

  Macron heeft Eric Fournier, de ambassadeur van Frankrijk in Hongarije, die Hongarije had
  gepresenteerd als een “rolmodel”, ontslagen.
  De ambassadeur had ook de verkiezingsoverwinningen van Viktor Orban geprezen in een vertrouwelijk bericht dat werd onthuld door Mediapart.
  Volgens de diplomaat is Hongarije “een model dat heeft kunnen anticiperen op de problemen van de illegale migratiebewegingen”.
  De Franse “commentatoren” hebben volgens deze diplomaat een soort “magyarophobie” ontwikkeld.
  Een weerstand tegen alle nieuws uit Hongarije.
  / / /
  Na het bekend worden hiervan heeft Macron de ambassadeur van zijn funktie ontheven.
  Eric Fournier is niet langer ambassadeur van Frankrijk in Boedapest.

  In een decreet gepubliceerd op 30 juni en gedateerd 28 juni 2018, is de diplomaat dus “aanbevolen voor andere functies”. !

  https://francais.rt.com/france/52054-emmanuel-macron-remplace-ambassadeur-france-hongrie-orban

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s