Culturele samenhang is de dragende voorwaarde voor een immigratiestaat

Screenshot_292

(Door: Sid Lukkassen)

Daar is nu al 14 jaar debat over, maar er wordt nauwelijks vooruitgang geboekt

Europa is in de greep van het migratiedebat. Dit speelt in Italië maar ook in Duitsland. Merkel zal het moeilijk hebben om met gezellige beelden van nationale verbroedering de aandacht af te leiden van haar politieke falen, nu Duitsland in het voetbal is vernederd door Korea. In Nederland en Vlaanderen houden DENK en de Islampartij de gemoederen bezig. Gestaag verschijnen er nieuwe boeken over dit thema, zoals onlangs een boek door Sam van Rooy.

Angst voor nieuwe dominante identiteit

Men bediscussieert de houdbaarheid van de sociale voorzieningen, maar ook de betekenis van culturele fenomenen. Moeten man en vrouw elkaar bijvoorbeeld de hand kunnen geven? Is dit vrijblijvend of dienen zulke omgangsvormen ook publiekelijk te worden afgedwongen? Waarom worden discussies over culturele achtergrond en omgangsvormen überhaupt relevant − welke angst steekt hierachter? Is dit het onbehagelijke gevoel om gedomineerd te worden door een groep van buitenaf die hier zijn regels komt opleggen? Door de linkerzijde is dit onbehagen vaak bestempeld als ‘xenofobie’, om zo het debat over deze vragen te ontwijken.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Culturele samenhang is de dragende voorwaarde voor een immigratiestaat

 1. Elisah zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/07/schade-merkel-alles-ist-vorbei/

  CSU-baas en minster van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer vindt de ‘deal van Merkel’ (die overigens niet bestaat) ontoereikend.

  Like

 2. kampersrene zegt:

  Culturele samenhang !…. m’n gat…Ik herinner ten tijde van Borgerhout als ass off.kreeg ik eens een jongeman op bezoek vergezeld van zijn verloofde ….zij waren verliefd op elkaar ….maar papa Mohamed zag dat niet zitten …..ze besloten te vluchten .Ik stelde een PV op en wenste hun veel geluk…Ik kan blijven vertellen over mijn ervaringen ten tijde van Borgerhout . Wij hadden ook een vrouwelijke tolk , ze woonde recht tegenover ons bureel en was dus gemakkelijk te bereiken .Op een bepaald ogenblik toen ik een woestijnridder moest verhoren trad zij als tolk op Mijn collega die wat verder .bezig was met een andere Marokkaan maakte ons na mijn verhoor opmerkzaam dat zij vertaalde ten gunste van haar landgenoot Wat zij vertaalde kwam dus niet overeen met wat die zandstuiver allemaal vertelde . Het tolken was voor haar afgelopen

  Geliked door 2 people

 3. Jan zegt:

  Probeer dat die stupide goudgraver van Willem Alexander dat maar eens bij te brengen

  Like

 4. Patriot 2.0 zegt:

  Ik vind dat we NIET onze eigen cultuur steeds ter discussie moeten stellen (en het gedrag van andere culturen als een gegeven moeten nemen).

  Als ik in mijn eigen huis zit onderhandel ik toch ook niet met mijn gasten over mijn gedrag.

  Geliked door 1 persoon

 5. Eva110 zegt:

  Ik heb niemand gevraagd hier naar toe te komen en al helemaal niet om op mijn kosten zijn of haar cultuur opgedrongen te krijgen.
  Als ik op vakantie ga naar een vreemd land dan word ik geacht de regels van dat land te respecteren en na te leven, dat heet aanpassen.
  Waarom zou ik in vredesnaam moeten samenhangen met mensen die mijn geloof, normen en waarden niet respecteren en met voeten treden.
  Bekijk het maar, laat dat culturele gezever maar achterwege, wie meent dat hij zich niet kan verenigen met onze cultuur die stapt maar lekker op.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s