Demonstratie voor Tommy Robinson, 14 juli 2018 in Den Haag

IMG_0897

(Door: Raffie Chohan)

Hallo allemaal. Voor diegenen die mij niet kennen, mijn naam is Raffie Chohan (foto) van de Dutch Defense League. Fijn dat jullie hier zijn om Tommy een warm hart toe te dragen. Ik heb hem een email gestuurd in de gevangenis. Geert Wilders en Filip Dewinter hebben toespraken gehouden op een eerdere Free Tommy Demo in Londen. Geert Wilders zal vandaag niet in Londen spreken. De Britse ambassadeur in Den Haag heeft de Nederlandse autoriteiten geïnformeerd dat de Britse overheid niet voor Geert Wilders´ veiligheid zal zorgen vandaag. Tommy is een held. Het is een schande dat hij in de gevangenis zit. Robinson werd geboren als Stephen Christopher Yaxley in Luton. Robinson is getrouwd en is de vader van drie kinderen. Ik heb de eer gehad om met Tommy Robinson te speechen in Utrecht op de eerste demonstratie van Pegida Nederland. En ik heb hem leren kennen als een vriendelijk man, die precies wist waarover hij sprak!

Robinson was naar Leeds gegaan om als journalist verslag te doen van een proces tegen een groep Britse mannen van Pakistaanse komaf die terecht stond wegens het seksueel misbruiken van tientallen meisjes. Tommy Robinson werd buiten de rechtbank gearresteerd en vijf uur later voerde de politie hem, na een spoedzitting, af naar de gevangenis hier wegens een tenuitvoerlegging van een eerder opgelegde straf bij een soortgelijke zaak waar hij verdachten probeerde te filmen. Het publicatieverbod was waarschijnlijk bedoeld om beïnvloeding van de twaalfkoppige jury tegen te gaan, maar het effect werkte averechts. Beelden van de arrestatie werden 250.000 keer bekeken en informatie over Robinson´s gang naar de cel was op sociale media vindbaar, alsmede bij buitenlandse media.

Een internetpetitie voor zijn vrijlating wierf een half miljoen handtekeningen. Geert Wilders stelde Kamervragen en Donald Trump meldde via Twitter dat dit geen navolging zou moeten vinden in de Verenigde Staten. De namen van Orwell en Kafka doken op in het debat over Robinson´s lot. Volgens de advocaat die Robinson bijstond, toonde zijn cliënt berouw toen de rechter hem informeerde over de mogelijke gevolgen van zijn verslaggeving, zoals het opnieuw doen van het proces of zelfs vrijspraak voor de verdachten. Robinson zei in de veronderstelling te hebben verkeerd dat wat hij op de camera zei al bekend was. In het Britse rechtssysteem mogen media tussen de dagvaarding en de uitspraak van een proces niet over een zaak berichten. Dus Tommy werd opgepakt wegens verstoring van de openbare orde en opruiing.

Britse media mochten van de rechter aanvankelijk niet publiceren over de veroordeling van Robinson. Dat leidde tot veel kritiek binnen en buiten het Verenigd Koninkrijk, waarna het verbod werd opgeheven. Robinson, die eigenlijk Stephen Yaxley-Lennon heet, is een van de voorvechters van de Britse vrije berichtgeving. Hij is sinds hij de EDL in 2009 mede oprichtte al verschillende keren gearresteerd bij demonstraties. Robinson heeft een trouwe aanhang. Ik wil iets zeggen over hoe hij EDL heeft verlaten. Ik citeer Tommy: “Ik heb deze stap al een tijd overwogen, omdat ik vaststel dat de straatdemonstraties tot niets meer leiden. Ik erken zowel de gevaren van het rechtsextremisme als de blijvende noodzaak om de islamitische ideologie tegen te werken, maar dan met betere, democratische ideeën.” Einde citaat. Dat was ongeveer 5 jaar geleden. Gedurende zijn voorzitterschap van de EDL is Robinson naar eigen zeggen regelmatig bedreigd door tegenstanders. Robinson zelf was ook enige malen betrokken bij vechtpartijen, uit zelfverdediging, en werd hiervoor gearresteerd.

Zelf wil ik nog iets zeggen over de term “Asian grooming gangs”! Deze benaming is bewust misleidend! Asian behelst ook de Filipijnen, Japan, Thailand, Vietnam etc. Men benoemt niet wat men bedoelt. Hier wordt bewust de eigen bevolking een loer gedraaid door te spreken van Aziaten, terwijl er islamieten worden bedoeld. Je zult maar een Vietnamese loempia-verkoper zijn en iedereen wijst je na, want je bent een Aziaat, dus…..

Gisteren werd de Amerikaanse president Trump in Londen verwacht. Nu gaf de islamitische burgemeester van de stad, Sadiq Khan, hoogstpersoonlijk toestemming om de “Trump-baby” boven de stad te laten zweven. De groteske zes meter grote ballon, die de Amerikaanse president als dikke baby in een luier belachelijk maakt, zal in de buurt van het parlementsgebouw, goed zichtbaar voor iedereen, in de lucht zweven. Zelfbenoemde “antifascistische kunstenaars” hadden voor hun “Trump-baby” een bedrag van bijna € 20.000,- aan schenkingen opgehaald. “De burgemeester ondersteunt het recht op vreedzaam protest, dat zich in vele verschillende vormen kan uitdrukken.” Zijn team zou een ontmoeting met de “activisten” hebben gehad en hen toestemming hebben gegeven om gebruik te maken van de Parliament Square Garden voor hun doelen, aldus een woordvoerder van de burgemeester die de religie van de VREDE aanhangt. “De luier-Trump” zou niet hoger dan 30 meter boven de grond mogen zweven – door niemand over het hoofd te zien – om niet in botsing te komen met de toren van de Big Ben. De ballonvlucht zal tegelijkertijd met de “Stop Trump” protestmars plaatsvinden.

Sadiq Khan, onder wiens beleid de criminaliteit en het moordcijfer in Londen ongekende hoogten heeft bereikt, is een beslist tegenstander van de Amerikaanse president. De 47-jarige streng islamitische politicus van Labour had zich tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen steeds opnieuw tegen de kandidaat Trump uitgesproken en de latere verliezer Hillary Clinton openlijk gesteund. Khan heeft over het aanstaande bezoek van de president nadrukkelijk benadrukt dat die “niet welkom” zou zijn in Londen. Premier Theresa May werd door hem opgeroepen om het bezoek af te zeggen. Khan verwacht protesten, maar voor hem zou het “niet gepast” zijn hieraan deel te nemen, had de Londense burgemeester goed opgevoed meegedeeld. Deze uitspraak dat zijn stad “een baken van tolerantie, diversiteit en acceptatie” zou zijn, schijnt in ieder geval niet voor iedereen te gelden. En daarom grijpt Khan vermoedelijk ook graag de kans om de huidige president van de Verenigde Staten belachelijk te maken als vliegende “Trump-baby”.

Tot slot nog iets over strijd voor de vrije meningsuiting. Ik ben in Cassatie gegaan tegen een vonnis van de rechtbank voor overtreding van art. 137 c en d wetboek van strafrecht en het spreken voor mij kan gevolgen hebben m.b.t. gevangenisstraf. Ik word net als Jayda Fransen, Paul Golding, Geert Wilders en natuurlijk ook Tommy vervolgd en de vrijheid van meningsuiting wordt hiermede bedreigd. Daar waar vroeger de pen het wapen van de criticus was, wordt de pen steeds meer omgevormd tot tralies waarachter de criticus gevangen gehouden wordt. Journalisten, althans de onafhankelijke, plegen meer en meer zelfcensuur. Dit is onwenselijk, omdat jullie en ik voor onze vrije nieuwsgaring afhankelijk zijn van wat zij schrijven. Laat de geïndoctrineerde media niet je enige nieuwsbron zijn. Lees kritisch en steun journalisten en activisten in hun strijd voor jullie vrijheid. Laten we allemaal nog eens naar deze woorden luisteren en daar goed over nadenken: “Wij staan tesaam voor het gericht voor goed of kwaad te kiezen, een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.” Ik wil jullie bedanken voor je komst en nog een fijne zaterdag.

Door:
Raffie Chohan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

17 reacties op Demonstratie voor Tommy Robinson, 14 juli 2018 in Den Haag

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Hoi Raf
  Gelezen. Raak en doeltreffend. Dat laatste hopelijk ook voor Tommy.
  Groet
  Rinus

  Geliked door 3 people

 2. Petra de Geus zegt:

  Goed gesproken!

  Geliked door 3 people

 3. Marc zegt:

  Het effectief opschorten van de vrijheid van meningsuiting door diverse regeringen en gerechtsinstanties heeft nu inmiddels diverse grenzen ernstig overschreden. Ik moet nu vaststellen dat het, in ieder geval in West-Europa, niet alleen gedaan is met regeringen die opkomen voor de nationale belangen, maar dat ook de rechtsstaat niet langer functioneert!

  Overigens ben ik al een tijdje van mening dat, binnen een democratische staat, niet alleen parlement en regering, maar ook de rechterlijke macht in (aparte) verkiezingen door het volk gekozen moet worden: deze rechters mogen niet partijgebonden zijn, en ze moeten het volk overtuigen hoe zij vrijheid, rechtszekerheid en menselijke waardigheid denken te verdedigen.

  Geliked door 1 persoon

 4. koddebeier zegt:

  GB is een dhimmitude pro islamitsche dictatuur !

  Geliked door 1 persoon

 5. delamontagne zegt:

  Sam Brownback, de Amerikaanse ambassadeur, is voor internationale religieuze vrijheid.
  Hij beklaagde zich bij de Britse Ambassade in Washington DC over de behandeling van de rechtse
  Engelse activist, Tommy Robinson, die gevangen zit omdat hij een rechtszaak heeft verstoord, volgens drie bronnen die bekend zijn met deze zaak.

  Tijdens een onderhoud met de Britse Ambassadeur,Sir Kim Darroch, stelde hij de kwestie van de gevangenneming van Robinson aan de orde.
  Brownback zou Darroch naar verluidt hebben verteld dat, als Groot-Brittannië Robinson niet sympathieker zou behandelen, de regering van Trump mogelijk kritiek zou kunnen hebben op de Britse behandeling van de zaak.

  Volgens de bronnen vreesden de aanhangers van Robinson, die ook in contact waren geweest met de regering van Trump over deze kwestie, dat hij misschien zou worden aangevallen door andere [ muslim ]gevangenen.
  De Britse ambassade had geen commentaar op de details van de discussie.

  Bron:
  https://www.news.suavelos.eu/lambassadeur-de-trump-aurait-fait-pression-pour-que-le-royaume-uni-offre-un-meilleur-traitement-a-tommy-robinson/
  Bron: Reuters
  Trump’s ambassador lobbied Britain on behalf of jailed right-wing activist Tommy Robinson

  Geliked door 2 people

 6. delamontagne zegt:

  De Heer Wilders werd niet toegelaten tot U.K, Filip de Winter was er wel gisteren………
  http://lionelbaland.hautetfort.com/archive/2018/07/14/filip-dewinter-a-londres-6066497.html

  Geliked door 2 people

 7. Pingback: Demonstratie “Free Tommy Robinson”, Den Haag: OORDEEL NIET, VAN DER GALIËN: JE WAS ER NIET EENS BIJ! | E.J. Bron

 8. Arnold Meijer zegt:

  Wat zijn de contactgegevens van Tommy? Kan dat naar me ge-mailed worden?

  Like

 9. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogd.

  Like

 10. Rapunzel zegt:

  Fenixx heeft een interview met Sam, ik denk gemaakt door een Vlaamse journalist https://fenixx.org/2018/07/15/free-tommy-robinson-demonstratie-den-haag-14-juli/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s