De vermeende superioriteit van de islam

Screenshot_29

(Door: Herman Boon)

Superieur in theorie

Christenen verkondigen nog wel eens dat in andere religies ook veel goeds te vinden is en dat hun eigen godsdienst niet per se beter is. Zo niet mohammedanen. In hun ogen is de islam alleenzaligmakend. Aanhangers van het mohammedanisme zijn ervan overtuigd dat zij superieur zijn ten opzichte van aanhangers van alle andere religies. Dat staat in de koran (3:110), die geacht wordt het letterlijke woord van god Allah te zijn. Afshin Ellian schrijft: “Deze superioriteit heeft geenszins betrekking op een beperkt aspect van de menselijke prestaties zoals techniek, muziek, denken of staatskunde. Nee, de superioriteit omvat alles en is onbeperkt.” Dat zou zich in islamitische landen moeten vertalen in meer ontwikkeling en een grotere welvaart dan in andere landen.

Inferieur in praktijk

In de praktijk blijkt van superioriteit geen sprake. In islamitische landen, met uitzondering van die met bodemschatten, heerst armoede. Westerse landen, waartoe ook Israël moet worden gerekend, laten daarentegen welvaart, innovatie en vooruitgang zien. Neem Israël, dat erin slaagt met uitgekiende irrigatiesystemen landbouw in de woestijn te ontwikkelen, en vergelijk dat met het eens vruchtbare Mesopotamië (Irak), dat door slecht waterbeheer van de mohammedanen verzilt is. Wat in vergelijkbare klimatologische omstandigheden de in hun ogen minderwaardige Joden presteren, lukt hen, vanouds woestijnbewoners, niet.

Frustratie

Inwoners van de islamitische landen maken wel gebruik van de westerse technologie, maar komen zelf niet of nauwelijks met vernieuwingen; de achterstand wordt niet ingelopen. Dat geldt ook voor wapentechnologie, die echter voor hen niet toegankelijk is, zodat zij in de strijd waartoe Allah hen oproept het onderspit moeten delven. Het leidt tot frustratie en haat tegen het Westen. Zij wijten hun achterstand aan de toorn van Allah, die boos is omdat zij te kort geschoten zijn, en reageren daarop door echte, betere moslims te worden, dat wil zeggen met nóg meer geweld op te treden tegen degenen die Allah en Mohammed verwerpen. Ellian laat een jonge baardman in Teheran aan het woord: “Zij bouwen raketten, zij produceren medicijnen, televisie, auto´s, maar zij zijn ongelovige westerlingen. We moeten hen niet bewonderen, maar haten. Omdat zij hun superioriteit te danken hebben aan de onderdrukking van moslims. En wij waren geen echte moslims. Aan de echte moslims heeft Allah alles beloofd. De imam zal ons leren om weer moslim te worden.” Dat zij daarmee verkeerd bezig zijn, komt niet bij hen op. Zij trekken de verkeerde conclusie.

Causaliteit

In de islam heerst de mening dat Allah ieder moment de werkelijkheid herschept en daarbij niet gebonden is aan regels of natuurwetten. Hij kan het ene doen, maar ook het andere. Dit houdt in dat er geen causaliteit is, of anders gezegd: eenzelfde oorzaak kan elke keer een ander gevolg hebben. Het is dus zinloos om te zoeken naar natuurwetten; die kunnen niet bestaan, omdat ze de almacht van Allah zouden inperken (Hans Jansen in: De islam. Kritische essays, 2010, pag. 425). De islam is in dit opzicht niet beter dan het veelgodendom. Wedijver tussen goden leidt tot wisselende uitkomsten, omdat nu eens de ene en dan weer de andere god de winnaar is. Ook daar leidt een oorzaak niet onomstotelijk tot één bepaald gevolg. Natuurwetenschappelijk onderzoek is gebaat bij een monotheïstische godsdienst, maar die ene god moet dan niet zoals in de islam continu ingrijpen.

Het gouden tijdperk van de islam

Van de late zevende tot het midden van de tiende eeuw zou de wetenschap in de islamitische wereld gebloeid hebben. Maar het bijna volledig ontbreken van islamitische archeologische vondsten uit deze periode bewijst dat dit een mythe is (Frank Tipler). De veroveringen van de islam vernietigden juist beschavingen. In Noord-Afrika werd de op akkerbouw gebaseerde christelijke cultuur volledig verwoest door de binnengevallen Arabische nomaden, van wie de geiten de gewassen opvraten. Bagdad was wel een kenniscentrum, maar dat dreef op christelijke Arameeërs en Joden, die onderworpen waren aan de islam. Toen dezen in het begin van de elfde eeuw onder dwang geïslamiseerd waren, was het met de wetenschap afgelopen. (John O’Neill ; Fubar)

Christelijke wetenschapsbeoefening

Christenen gaan ervan uit dat de natuur voldoet aan wetmatigheden, die door onderzoek opgespoord kunnen worden. Ook het christendom kent overigens rechtstreeks ingrijpen door God in de vorm van wonderen, maar anders dan in de islam gebeurt dat uiterst zelden en is het geen beletsel voor natuurwetenschappelijk onderzoek. De Kerk was al in de middeleeuwen geïnteresseerd in de ontwikkeling van kennis. (Hans Jansen; Thomas Woods: De bouwmeesters van Europa, 2018, pag. 59) Honderden kloosters deelden hun uitvindingen en werkwijzen met elkaar. Al vóór de Reformatie hadden 53 universiteiten in Europa een pauselijke bul. Later waren met name veel Jezuïeten actief in de wetenschap. Op de maan zijn 35 kraters vernoemd naar Jezuïeten. De sterrenwacht in het Vaticaan was een van de eerste; wegens storing door licht van de stad is zij in 1935 verplaatst naar Castel Gandolfo.

Zonder geloof in causaliteit en het bestaan van natuurwetten was de technologische vooruitgang in de westerse, oorspronkelijk christelijke landen, en ook Israël, niet mogelijk geweest. Hij is het bewijs dat de mohammedaanse opvatting van de stoffelijke wereld als ondoorgrondelijk en onvoorspelbaar niet klopt. Allah is niet continu aan het herscheppen.

Allah als misleider

Allah is de grootste listensmid of misleider (Koran 8:30), in dit geval echter niet van de ongelovigen, maar van zijn eigen gelovigen! Allah verklaart dat zijn aanhangers superieur zijn, maar maakt hen wijs dat hij de wereld geschapen heeft zonder natuurwetten. Daarmee houdt hij hen af van natuurwetenschappelijk onderzoek en blijft technologische ontwikkeling uit. Deze valse voorstelling is een van de redenen waarom islamieten in de praktijk niet superieur zijn. Waarom wil Allah niet dat zijn gelovigen onderzoek doen naar de natuurwetten, die wel degelijk bij de schepping van de wereld in het leven zijn geroepen? Als Allah die wetten niet wilde, had hij ze niet moeten maken. De conclusie dringt zich op dat de wetten dan ook niet van hem afkomstig zijn. Dat betekent dat hij geen almacht over de wereld heeft en niet de schepper ervan is.

Door:
Herman Boon
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Religie van de vrede", achterlijkheid, Allah, Barbarisme, Desinformatie, Historie, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, Moslims, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken. Bookmark de permalink .

23 reacties op De vermeende superioriteit van de islam

 1. Hendrik zegt:

  islam is een en al achtelijkheid………..

  Geliked door 2 people

 2. Qvic zegt:

  Elk land wat geïslamiseerd wordt holt de wetenschap en kennis en kunde naar beneden en hoe meer dat land islamitische wordt, hoe dommer de bevolking wordt. Dat gaat met elke generatie qua kennis en kunde op achteruit. Stel dat de islam de gehele wereld geïslamiseerd zou hebben, dan helpt de islam met rasse snelheid alle bestaande kennis en wetenschappen om zeep. Dat resulteert in miljoenen c.q. miljarden mensen die door hongersnood de dood zullen vinden. Dan gaan we letterlijk terug naar de basis, waar niets meer mogelijk is qua techniek en echt alles in verval raakt.

  Geliked door 2 people

  • hendrikush zegt:

   Misschien wil allah dat wel doelbewust. Hoe meer moslims, hoe meer achterlijkheid, hoe meer hongerdoden; hoe beter voor het milieu.

   Like

  • Claudia M. zegt:

   Helemaal eens en de laatste moslims zullen elkaar nog afmaken vanwege het feit, dat zij onderling ook nog eens van mening zijn, dat de ene het geloof beter belijd dan de ander. De zeg maar, “sociale controle” (lees; onderlinge dwingelandij) is killing!

   Like

 3. Jean zegt:

  Beste mensen, weten jullie waarom islamieten zo achter die perverse bullshit van die pedofiel mohamed staan? Zo kunnen ze ongestraft kinderen blijven misbruiken, verkrachten resp. bevruchten en kunnen ze vrouwen als slavinnen blijven gebruiken…., en zeggen dat er achterlijken onder eigen volk die smeerlapperij blijven verdedigen!!!! Zouden ze soms ook voor die perversiteit zijn?

  Like

 4. Pietersen zegt:

  De islamitische superioriteit is nergens op gebaseerd en een niet te behandelen geestesziekte. Dankzij de profeet mohammed en de koran houden zij zichzelf dom maar dat vinden zij juist fijn. Hoe dom ben je dan wel niet.
  Tis zoiets als de topsporter die faalt, maar zegt : als ik meer had getraind was ik wereldkampioen geworden.
  https://nl.express.live/2012/06/05/islamitische-nobelprijswinnaar-was-niet-voldoende-islamitisch-exp-169470/

  Like

 5. Jan Saeys zegt:

  ooit eens een imam gehoord die stelde dat we (Arabische wereld) alles konden kopen, maar niet eens in staat waren een schroefje te produceren. Een van de weinige imams met een verruimde blik

  Like

 6. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 7. Patriot 2.0 zegt:

  Interessant:
  Thomas Woods: De bouwmeesters van Europa.

  Like

 8. Elisah zegt:

  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/partij-islam-lijsttrekker-op-facebook-ik-snijd-je-de-keel-door-als-een-halal-schaap~afcf3859/

  Partij Islam-lijsttrekker op Facebook: “Ik snijd je de keel door als een halal-schaap”

  De MR-afdeling van Sint-Lambrechts-Woluwe heeft klacht ingediend tegen Philippe Latteur, de lokale lijsttrekker voor Partij Islam in de Brusselse gemeente. De klacht komt er nadat Latteur via Facebook doodsbedreigingen tegen een vrouw had geuit. Hij dreigt ermee haar te stenigen en noemt haar een ‘slet’. De man verklaarde aan de RTBF dat hij niet nadacht toen hij de reacties op Facebook plaatste.

  De politicus liet vervolgens een reactie achter waarin hij meedeelde dat hij de vrouw “de keel zou oversnijden als een halal-schaap”. De MR-afdeling kwam hier pas zondag achter en verwijderde de berichten.
  Latteur uitte ook doodsbedreigingen in een privébericht aan de inwoonster. “Ik zal je sneller stenigen dan je denkt”, luidde het. Latteur scheldt haar uit voor ‘slet’ (petite salope). Op inmiddels verwijderde berichten schrijft hij ook waar de vrouw werkt. Indien de plaatselijke MR-afdeling haar commentaren niet zou verwijderen, zal hij die persoon “stenigen”.

  Like

  • Oma zegt:

   Wij eisen permanente ontzetting uit zijn burgerrechten, verbod om ooit nog politiek actief te zijn in belgië en ontnemen van belgische nationaliteit van deze islamitische barbaar voor het plegen van meineed bij het opnemen van zijn mandaat als bélgisch politicus ten dienste van het bélgische volk, voor het schofferen van onze burgers, overtreden van de grondwet en feiten van strafbare doodsbedreigingen met schending van privacy van zijn mogelijk toekomstig slachtoffer!!!!!!!! Als tegenactie mag schild en vrienden op facebook deze verraderlijke rat aan de schandpaal nagelen, met het adres van zijn rattenhol, evenals van elk lid van zijn terroristische islam partij.

   Like

 9. Elisah zegt:

  https://www.rd.nl/kerk-religie/christenvervolging/ranglijst-christenvervolging-2018-laat-toename-geweld-zien-1.1458983

  Ranglijst Christenvervolging 2018 laat toename geweld zien

  Het zichtbare geweld tegen christenen nam vorig jaar toe. Ruim 3000 christenen werden omgebracht vanwege hun geloof. In 2016 ging het om 1207 slachtoffers.

  In Pakistan komt het meeste geweld voor tegen christenen. Zij en andere minderheidsgroeperingen krijgen te maken met aanslagen door radicale islamitische groeperingen, zoals IS en de taliban. Zesentwintig christenen kwamen in 2017 om vanwege hun geloof. Ook werden 168 kerken aangevallen en 110 christenen gearresteerd zonder vorm van rechtspraak. Daarnaast zijn 700 christenen ontvoerd en ten minste 83 verkracht of seksueel mishandeld.

  Like

 10. Elisah zegt:

  https://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/nigeria-in-tien-jaar-tijd-ruim-15-500-christenen-vermoord-en-13-000-kerken-verwoest

  Nigeria: in tien jaar tijd 15.500 christenen vermoord en 13.000 kerken verwoest
  Boko Haram
  De voornaamste geweldpleger in Nigeria is volgens de organisaties de islamitische terreurgroep Boko Haram, die vooral in de noordelijke staten van het Afrikaanse land actief is.

  In de noordelijkste Nigeriaanse staten is de islamitische sharia-wetgeving van kracht, aldus Open Doors en CAN.

  Like

 11. Patriot 2.0 zegt:

  http://www.cultuurondervuur.nu

  Brochure: Klassen op de knieen voor de islam.

  Like

 12. De moslim was blij als hij een oase vond…..daar waren met geluk wat palm…..dadel….en vijgenbomen en zette men de tenten op. Dan kon het gebeuren dat de bron droog viel en al het groen dor werd en tenslotte dood ging…..tent opbreken en de volgende oase zoeken en het spel begon zo opnieuw.
  Eeuwen is het zo gegaan……met de geiten voorop…..de kamelen goed laten fokken want die zorgden voor vervoer en men wist niet beter. Soms met het passeren van een karavaan handelsreizigers werden er goederen geruild……een nieuwe theepot was wel belangrijk en natuurlijk verse stuf voor de waterpijp.
  Moslims leren niets……ze gebruiken tot het op is……en pakken als het kan (van de andere ongelovige) nieuwe zaken. Moslims ontwikkelen zich niet zelf tot meester in….. of specialist in……..nee….daar zijn ze te lui voor. Alleen de vrouwen waren in staat…..om voor zichzelf …..of in opdracht van een man of leider…..kleding te weven…..kleden te weven…..eten conserveren (drogen) enz. alle taken die een vrouw behoorde te weten en te kunnen.
  Moslim=misleiden…… om ook over andermans spullen en eigendom te kunnen beschikken……want dat kost niets.
  Bij mijn observeren van moslims op markten zie je het zelfde…..goederen van mindere kwaliteit en kleding uit Marokko…….weinig gekost……worden op lange tafels gegooid als grote hopen……..met prijskaartjes van 2…3….5…..en 10 eur. Wat overblijft en vaak over de grond heeft gedweild gaat naar 5 eur. Na een maand blijft er van de 5 eur. nog weinig goeds over en dat gaat naar de tafel van 2 eur tot 1 eur. Daarna komt er een opkoper die voor alle goedkope restanten nog wat geld over heeft en legt dit na eventueel gewassen door de familie weer op zijn eigen tafel voor 1 eur. en 50 cent of 2 eur.
  Zo wordt alles opgemaakt.
  Het frappante van dit verhaal is dat de meute Westerse vrouwen echt lopen te graaien in die hopen en met een arm vol kleding nog wat weten af te dingen, telkens weer zie je het zelfde gebeuren, de vrouwen die de markt bezoeken zie je telkens als eerste naar die Marokkanen gaan om door die hopen kleding te wroeten.

  Like

  • Oma zegt:

   De meute Westerse vrouwen? Je vergist je deerlijk, dat zijn de marginalen van de westerse vrouwen…net zoals de marginalen die ook naar moslimlanden op vakantie gaan omdat het goedkoop zou zijn om dan achteraf te jammeren dat ze in ’t zak werden gezet door oplichters…

   Like

 13. Pingback: Verlaat de islam! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s