VIDEO Dr. Nicolaus Fest: over de leugens van de pers (+ vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Vandaag gaat het over verliezers. Behoorlijk ver bovenaan, zoals eigenlijk iedere week: Angela Merkel. Haar reis naar Afrika was een flop. Ze heeft niets bereikt, helemaal niets. Dan erkent met Wolfgang Kubicki eindelijk ook een toppoliticus van de FDP dat mevrouw Merkel de diepere oorzaak is van bijna alle steekpartijen. En tenslotte doet de hoogste man van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, Hans-Georg Maaßen, er nog een schepje bovenop: bij de video, die voor Merkel aanleiding was om van “klopjachten” te spreken, zou het vermoedelijk gaan om “doelbewuste desinformatie om de aandacht af te leiden van de moord in Chemnitz.” Dat is dynamiet. Want de beschuldiging raakt Merkel direct. Heeft ze Chemnitz in de hele wereld zwart gemaakt om de aandacht af te leiden van haar eigen politieke verantwoordelijkheid voor de moord?

Maar er zijn nog grotere verliezers: onbetwist helemaal bovenaan staat deze week de pers. Die faalde meerdere malen volledig. Ook die sprak ongecontroleerd van klopjachten en pogroms, “Der Spiegel” verklaarde heel Sachsen onmiddellijk tot een nazi-gat. Alles zonder één enkel bewijs. Het persbureau AP verbreidt een foto van vermeende nazi´s uit Chemnitz, die een spandoek met de opdruk “terreur” omhoog houden. De foto werd afgesneden. De volledige tekst luidt “Geen toegang voor terreur”! Maar dat past niet bij de legende van Chemnitz als stad van de rechts-radicale meute. Daarna bejubelt de pers, in overeenstemming met diegene die voor president speelt, Frank-Walter “Visfilet”, een concert van links-extreme bands. Pas later merken journalisten dat zinnen als “Ik ram het mes in de journalistenbek” ook voor hen zou kunnen gelden.

In beelden van een vreedzame demonstratie van de AfD monteren de “Tagesthemen” het nazi-gehuil van hooligans. Later moet presentatrice Karen Miosga toegeven dat dit een vergissing zou zijn, men zou verkeerd materiaal gebruikt hebben. Echter, “vergissingen” zijn bij het knippen van digitale opnames helemaal niet meer mogelijk. Wat de “Tagesthemen” doet, is bewust gefabriceerd brandmerken op de Stasi-manier.

Tenslotte: zelfs de belangrijkste foto, die het bruine karakter van de Oost-Duitser moet bewijzen, schijnt verkeerd gekwalificeerd te zijn. Het type, dat de Hitlergroet, doet, past alleen al vanwege zijn uiterlijk nauwelijks bij de rechts-extreme liga. Op een van zijn handen is bovendien een tatoeage RAF te zien. Beste journalisten, RAF staat niet voor “Rechts, Ausländerfeindlich, Faschistisch”, maar normaal gesproken voor Rote Armee Fraktion. Zou men, wanneer zulke aanwijzingen te zien zijn, niet een beetje onderzoek moeten doen? Onderzoek helpt. Dat zouden journalisten gewoon weer eens moeten proberen.

Want er vinden mensenjachten in Oost-Duitsland plaats, en vreselijke, op groepen betrokken mensvijandigheid. Bijvoorbeeld vorige week in Frankfurt aan de Oder. Een meute van 15 tot 20 Syriërs viel met messen, stenen en ijzeren staven een nachtclub aan, riep daarbij “Allahu Akbar!” en “We vermoorden jullie allemaal!”. De bezoekers sloten zichzelf op en stonden doodsangsten uit. Nauwelijks een krant heeft hierover bericht. En als er al over bericht werd, dan pas dagen later. Het leugenachtige Fake News uit Chemnitz had gewoon voorrang.

“Lügenpresse” (Leugenpers) was in 2014 het “verwerpelijk woord van het jaar”. Uitgekozen door de dwaze vereniging “Taalkritische Actie” in Darmstadt. Nu moet men vaststellen: nog nooit waren er meer leugens. En nog nooit minder pers.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, Censuur, Communisme, corruptie, cultuurrelativisme, Desinformatie, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op VIDEO Dr. Nicolaus Fest: over de leugens van de pers (+ vertaling!)

 1. De grote Staats strategie
  Misleiden van het volk.
  Bij vrijwel alle Westerse regeringen.

  Geliked door 1 persoon

 2. dutchess zegt:

  Heeft ze Chemnitz in de hele wereld zwart gemaakt om de aandacht af te leiden van haar eigen politieke verantwoordelijkheid voor de moord?
  Hier is maar één antwoord op. JA !

  Geliked door 2 people

 3. Inge zegt:

  Is de rel van Pechtold ook geen afleiding van het steekincident op het centraal station Amsterdam?

  Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  De leugens van de Duitse regering over de “Hetzjagd” in Chemnitz krijgen ondertussen de dimensie van Watergate.
  Leuk om te zien dat ze hun fout niet kunnen toegeven. Ze zijn daar erg Duits in. Zij hebben altijd gelijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Als het merkel de kop kost wordt je dan een vrolijke mof ?

   Like

   • droevige mof zegt:

    Merkel is slechts het boegbeeld van een gesloopt schip. Als dit schip zinkt, zal het veel mensen zoals in een draaikolk in de ondergang trekken. Helaas is dit het geval bij elke epochverandering. Daarna kan het beter worden, maar het zal niet gemakkelijk zijn.

    En om de vraag te beantwoorden: Natuurlijk zou ik een “fröhlicher Deutscher”, en noch droevig noch mof zijn, als Alice Weidel bondskanselier zou zijn.

    Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: VIDEO Dr. Nicolaus Fest: over de leugens van de pers (+ vertaling!) – En nog steeds geen reactie van Merkel… | toodlessss

 6. Marlies zegt:

  Reactie Frau Merkel? Waait wel weer over, denkt ze. En dat deed het ook, jarenlang. Ik ben benieuwd.

  Like

 7. Elisah zegt:

  Ondertussen bij google,
  https://fenixx.org/2018/09/07/googles-pro-islam-algoritmes/

  In 2007 lobbyde de Organisatie van Islamitische Landen (OIC) bij de Verenigde Naties om wereldwijd blasfemiewetten op te leggen. Hoewel de resolutie de steun genoot van veel niet-OIC-leden en ook al deed ze een appèl op het westerse liberale denken door te stellen dat “onbeperkte en respectloze vrijheid van meningsuiting haat creëert en in strijd is met de geest van vreedzame dialoog en bevordering van multiculturalisme”, was de resolutie van de OIC uiteindelijk een mislukking.

  Vandaag is opnieuw zo’n verreikende poging geprobeerd – deze keer met betere resultaten voor de islamisten. Na vele jaren heeft de Texaanse imam Omar Suleiman met succes bij Google gelobbyd om het algoritme te veranderen dat wordt gebruikt om resultaten te vinden over islam-gerelateerde kwesties. Volgens het staatsgeleide Turkse nieuwsagentschap Anadolu Agency produceerden de resultaten van Google met vragen over de islam of moslims in het verleden tot “wat velen bekritiseerden als propaganda van haatgroepen” en “vermeende desinformatie”. Google’s eerste pagina’s met zoekopdrachten naar termen als ‘jihad’, ‘sharia’ en ‘taqiyya’ geven nu daarentegen grotendeels fatsoenlijke verklaringen voor islamitische begrippen.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  De huidige “pers’ heeft z’n tijd gehad, dit soort journalisten kunnen we missen als kiespijn !

  Geliked door 1 persoon

 9. freda110 zegt:

  Een bericht op de facebook pagina van channel 4 van de BBC.
  https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FChannel4News%2Fvideos%2F10154146133571939%2F&show_text=0&width=476
  Met dit soort idioten gaan Merkel en de EU in Afrika onderhandelen.

  Geliked door 1 persoon

 10. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Een spreker die (voor de verandering) niet liegt…
  ’t begint in Pers en Media bepaald uniek te worden
  halve teksten op bewust verminkte borden
  los nog van Merkel die ons doelbewust bedriegt !
  .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s