Multimiljardair roept op tot verzet: “Merkel was nog nooit een democrate!”

Screenshot_325

(Vertaling: E.J. Bron)

Een van de vooraanstaande Duitse ondernemers heeft met heftige kritiek op Angela Merkel de “burgers” tot verzet opgeroepen. De bondskanselier zou “nooit een democrate” geweest zijn, zei de eigenaar van Knorr-Bremse, Heinz Hermann Thiele (foto): “Ze is vanaf het begin – zoals ze dat in de DDR geleerd heeft – een autocrate.” Hij vergeleek het democratiebegrip van de bondskanselier met dat van een machthebber in Kongo. De burgers zouden dat niet meer moeten accepteren en verzet moeten bieden, eiste de met $ 11,8 miljard vermogen tot de rijkste 100 mensen ter wereld behorende ondernemer.

journalistenwatch

Tijdens een discussiebijeenkomst van de kranten “Donaukurier” en “Passauer Neue Presse” op 23 oktober van dit jaar bekritiseerde de 77-jarige het hele politieke systeem: “Wanneer vandaag de dag grote partijen, die worstelen om hun bestaan en die het afgelopen jaar record verliezen hebben geleden, een nieuwe coalitie vormen en de drie grote verliezers als de drie musketiers optreden, zonder dat ze merkbaar iets in beweging zetten, behalve de bescherming van hun eigen posities en privileges, dan rot er iets in de staat van Denemarken.”

Hij zou echter niet alleen de regering de schuld willen geven: “Ik geloof dat we ons er allemaal van bewust moeten zijn dat de bereidheid om dingen te accepteren – ook dingen die het tegenovergestelde van een positief verloop nemen – schijnbaar oneindig groot is. Ik zou graag willen dat er van de kant van de burgers meer verzet komt. Ik spreek nu niet als ondernemer, maar als burger.”

Op de vraag van de presentator en voormalig chef van het “Handelsblatt”, Gabor Steingart, hoe het verzet van de burgers eruit zou kunnen zien, zei Thiele: “De burgers zijn te tolerant. We moeten een volledig andere positie innemen. En daarom zit ik ook op zulke podia, hoewel me dat niets oplevert. Ik kan er alleen maar toe aanzetten dat mensen zich uitspreken; door middel van lezersbrieven, door discussies in de privésfeer en zich er niet maar gewoon bij neer te leggen. Dit land komt in een uitermate kritieke situatie terecht en daar moeten we allemaal iets tegen doen.”

Het meedoen aan verkiezingen zou bijzonder belangrijk zijn: “En dat is immers ook duidelijk merkbaar, en dat zal ook tot een verandering moeten leiden. Het is de hoogste tijd.” Het klonk heel sterk alsof de miljardair met grote genoegdoening nota zou nemen van de resultaten van de AfD. Hij bekritiseerde eveneens hoe de regering geld zou uitschudden over haar welgezinde organisaties: “Als ik dat zou doen en er geld van de onderneming voor zou gebruiken om een of andere vereniging die nauwe banden met mij heeft te subsidiëren, dan zou ik waarschijnlijk in de gevangenis gestopt worden. Maar de regering mag alles. En daarin wordt ze ook helemaal niet tegengesproken. Men accepteert dat alles gewoon, en dat kan überhaupt niet.”

Als staatsburger zou hij “geschokt” zijn over de ontbrekende kracht van de regering om een bepaalde positie in te nemen, heldere doelen te definiëren en weliswaar niet van hier tot de volgende muur.” De multimiljardair pakte de Europapolitiek ook hard aan: “De ongemeen frustrerende uitlatingen dat we meer Europa zouden moeten hebben, zonder inhoud of richting aan de zaak te geven, zijn nog erger dan wanneer de regering helemaal niets zegt.”

Bijzonder ergerlijk vond de soeverein en rustig optredende miljardair het democratiebegrip van de bondskanselier. Mevrouw Merkel zou bepalen dat e rover bepaalde thema´s – en hier noemde Thiele nadrukkelijk de vluchtelingenpolitiek – niet meer gesproken mag worden: “Hoe wereldvreemd is deze vrouw? En dat komt, omdat ze nooit een democrate was. Ze is vanaf het begin – zoals ze dat in de DDR geleerd heeft – een autocrate.”

Verder zette hij uiteen hoe de machtenscheiding onder Merkel uitgehold zou zijn: “en ze heeft middels de zojuist ontslagen meneer Kauder – die was immers de ophitser – het parlement onder curatele gesteld. Als de regeringsleden steeds opnieuw beweren op het fundament van de grondwet te staan, die immers ook de machtenscheiding bevat, maar zelf het parlement uitschakelen, dat eigenlijk in het leven geroepen is om de regering te controleren, dan zijn we hier toch in de Kongo.”

Hoe patriottisch Thiele gezind is, wordt duidelijk uit deze uitspraak: “Ik geloof dat het vooral gaat om het behoud van identiteit. We maken dat immers bij onze Europese buurlanden mee, die deels zeer radicaal elke opname van vluchtelingen afwijzen. De Duitse regering probeert al jarenlang met dezelfde spreuk, het is een Europese taak, de verdeling te managen. De landen die daar mee te maken hebben, nemen het standpunt in – daartoe behoren ook de West-Europese buurlanden – we hebben er immers al zoveel en ons werd immers helemaal niet gevraagd wat mevrouw Merkel in een of ander weekend alleen besloten heeft.” De kwestie van de verschillende culturen, “die we gedwongen bij elkaar brengen”, zou “tot toenemende problemen leiden.”

Hoe gevaarlijk de migratie uit het islamitisch gebied zou zijn, maakte Thiele duidelijk aan de hand van een enquête onder jonge Turken. Deze plaatsten de koran boven de grondwet: “Zoiets is alleen in zeer beperkte hoeveelheden verteerbaar. Het zou ondraaglijk zijn hoe deze mensen met vrouwen omgaan. Hij zou dat zelf hebben meegemaakt in zijn bedrijf.

De ondernemer: “Ik wil het er helemaal niet over hebben dat er mensen zijn die hier met drie vrouwen en in totaal 14 kinderen verzorgd worden, en dat de man op vragen waarom hij niet wil werken, zegt: ik heb zoveel vrouwen en kinderen, ik kan dat helemaal niet. Op dat moment wordt de culturele onverteerbaarheid duidelijk, en ik ben er van overtuigd dat we onze identiteit op de eerste plaats moeten zetten.”

Vanuit de zienswijze van de ondernemer maakte hij duidelijk hoe hopeloos de situatie is als het erom gaat vluchtelingen in de arbeidsmarkt te integreren: “Wij hebben vluchtelingen aan het werk om het probleem op de een of andere manier aan te pakken. Maar slechts een klein aantal. Misschien tien. U moet echter ook begrijpen dat er in de meeste gevallen geen sprake is van enige kwalificatie, geen capaciteit of bereidheid om de taal te leren. In zoverre zijn de mogelijkheden enorm uitgeput.”

 

(Klik voor Duitse ondertiteling rechts onderin de balk)

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", dictatuur, Duitsland, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

47 reacties op Multimiljardair roept op tot verzet: “Merkel was nog nooit een democrate!”

 1. Eigen volk eerst zegt:

  EINDELIJK???

  Geliked door 2 people

 2. Cleo zegt:

  EINDELIJK wordt Merkel tegen gesproken door iemand waar ze WEL rekening mee moet houden!

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Multimiljardair roept op tot verzet: “Merkel was nog nooit een democrate!” | toodlessss

 4. Anneke zegt:

  Ik ben een gewone Nederlandse en als ik zeg dat, Angele Merkel regeert zoals haar dat als DDR trut is geleerd, gevoelloos geen enkele affectie met de bevolking, kijkt men mij vreemd aan, maar ze is de hoogste in rang in Duitsland zeggen ze dan, ja en…..deze Angele heeft met één korte zin de onderlaag van Duitsland in grote problemen gejast en wel door op te komen voor gelukzoekers en verkrachters en dit op een smerige manier als een soort genoegdoening van haar leven toen de muur er nog stond, armoede armoede armoede! Ik ben het dus geheel met de heer Thiele eens en het verheugt mij zeer dat een Duitser het ook eens uitspreekt, Merkel is een autocraat en geen democraat.

  Geliked door 7 people

  • laura van der storm zegt:

   Wel heel jammer dat hij er nu pas mee komt. Hij had het zich kunnen veroorloven dit al 10 jaar eerder te uiten. Maar toch….klasse!

   Like

  • Jan zegt:

   Merkel: “Ik was er niet blij mee dat het volk van de DDR ineens iets had te zeggen”

   “Dazu bin ich damals in der DDR nicht froh gewesen, dass das Volk dann was zu sagen hatte, nachdem es das viele Jahrzehnte nicht hatte!”

   Like

  • Anneke zegt:

   Zojuist op Telegraaf gelezen, ANGELA MERKEL trekt zich terug uit de politiek! Hoe zou dat mogelijk gemaakt zijn.

   Like

   • Walter Borgers zegt:

    Ze weet het al lang, het wordt te warm onder haar voeten, er zijn steeds meer prominenten die de migratie als een totale verloren zaak beginnen in te zien.

    Like

 5. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  DIT zijn de mensen die nu zo broodnodig zijn
  die worden niet tot “extremist”gebombardeerd,
  die weten op te bouwen en hebben dat dus gepresteerd
  100 van zulke krachten elimineren àlle pijn…
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 2 people

 6. Joannes den Hollander zegt:

  Geweldig. Dit soort mensen zet echt zoden aan de dijk. Graag nog een aantal van die en we gaan de goede kant op.

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat heeft de man dan in te brengen behalve een mening.
   Welke zoden aan de dijk zet deze man dan neer.
   Wij hebben hier allemaal zo’n beetje dezelfde mening over dat mens.
   Of ben je iets meer bijzonder als je wat meer geld heb dan andere mensen met een mening.

   Sommige mensen hebben het van huis uit mee gekregen om tegen mensen op te kijken die wat meer geld hebben.
   Daar lijkt het wel weer op.

   Like

 7. Patriot 2.0 zegt:

  Thiele zegt dat het gaat om : BEHOUD VAN ONZE IDENTITEIT!

  Dat is absoluut de kern van de hele zaak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Dat klopt wel Patriot maar het idiote van het hele gebal is dat de Duitsers nu op de groenen gaan stemmen.
   Die hebben jaren geleden al verklaard dat de Duitse identiteit uitgewist dient te worden.
   Dus Ik durf gerust te stellen dat de Duitsers last hebben van collectief geheugenverlies of ze denken totaal niet na waar ze mee bezig zijn.

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    Ik denk de enorme angst om voor fascist te worden gehouden, de Duitsers nog altijd parten speelt (WOII).

    Like

 8. Eric zegt:

  De meeste mensen, ook in Duitsland, zijn te dom om de redeneringen van zo’n intelligent man als Hermann Thiele te volgen. Ze stemmen, zoals in Hessen, voor 75% op islamknuffelaars. Thiele kunnen ze niet begrijpen, maar wat de staatsgesubsidieerde media uitbraken slikken ze als zoetekoek. Het is spijtig om dit te moeten zeggen, maar ik denk dat intelligente mensen beter uitwijken naar vrijere oorden, oorden waar het gezond verstand nog heerst. Honderdduizenden gestudeerde Turken zijn hun land voor Erdolf ontvlucht, hetzelfde zouden de slimme Duitsers moeten doen. Laat de domme kloten die op Merkel of erger (Die Linke, de Groenen, de SPD) stemmen hun eigen vuil maar opkuisen ! Ik zou de moeite niet meer nemen hen nog enig inzicht bij te brengen. Het is toch hopeloos (de verkiezingsresultaten in Hessen zijn weerzinwekkend !)

  Like

 9. Marc zegt:

  He, he, eindelijk komen de mannetjes mannen los. Precies diegenen ter wille van wie Merkel, Rutte en alle anderen beweren dat die migranten bij de miljoenen binnen moeten komen.

  Ik hoop van harte dat dit interview ook bij Nederlandse ondernemers de boel eens los trekt.

  Like

 10. Pietersen zegt:

  Ze draagt niet voor niets Mao-colbertjes bij elke gelegenheid.

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Merkel is als zovele Nederlandse politici in ‘onze’ regering……zij hebben schijt aan de bevolking !
  Net als de Eurofielen trouwens !

  Like

  • Henk zegt:

   koddebeier Nederland heeft geen regering politici zijn amtenaren
   waar je aan het loket iets kan moet afgeven zodat zij het aan Brussel
   kunnnen door geven
   De slaaf van Brussel is de slaven drijver van wat eens uw land was .

   Geliked door 1 persoon

 12. Henk zegt:

  Met die man wil ik wel een biertje drinken !

  Like

 13. Elisah zegt:

  Hij kan het zich permitteren om dit te zeggen, zijn schaapjes zijn op het droge en hij hoeft zich geen zorgen meer te maken om zijn carrière, want niemand kan hem iets maken.
  Ik weet zeker dat heel veel Duitsers hetzelfde denken, maar uit angst om kapot gemaakt te worden hun mond houden.

  Like

 14. orelius zegt:

  Waarom komt hij daar nu pas mee nou het te laat is . Dit had hij natuurlijk al veel eerder moeten ventileren. Land is al naar de klote .
  Het volk word op een hele geraffineerde wijze opgezweept. Miljardairs hebben vaak een andere agenda dan dat wij denken . Merkel ook trouwens . Dit ruikt een beetje naar de jaren 30 . De totale oplossing misschien ?

  Like

 15. Elisah zegt:

  Ondertussen,

  http://www.spiegel.de/politik/deutschland/adil-yigit-deutschland-weist-tuerkischen-erdogan-kritiker-aus-a-1235556.html

  Deutschland will türkischen Erdogan-Kritiker ausweisen
  Auf einer Pressekonferenz von Kanzlerin Merkel und dem türkischen Präsidenten Erdogan forderte er auf seinem T-Shirt “Freiheit für Journalisten in der Türkei” – jetzt muss Adil Yigit Deutschland verlassen – nach 36 Jahren.

  Like

 16. orelius zegt:

  Ze hebben een totaal mislukt migratie probleem gecreeerd . Een probleem wat ze zelf niet meer op kunnen lossen. Dus hebben ze het nog erger gemaakt in de hoop dat er een volks woede komt en dat het volk het zelf op zal lossen . Waarschijnlijk gaat het zo ook gebeuren. Maar de echte vijand van het volk zijn zoals het altijd al geweest is de elite.

  Geliked door 1 persoon

 17. Elisah zegt:

  Ondertussen,
  https://fenixx.org/2018/10/28/poetins-repatrieringsprogramma-voor-syrie-geld-in-ruil-voor-migranten/

  Poetins repatriëringsprogramma voor Syrië – geld in ruil voor ‘migranten’

  Putin en Assad bieden West-Europa zoiets aan als een eierleggende melkkoe. In een gedetailleerde brochure doen ze een zeer eenvoudige aanbieding: U geeft ons geld voor de wederopbouw van Syrië, en wij nemen alle(!) illegale immigranten van u op.

  http://www.pi-news.net/2018/10/putins-syrien-rueckfuehrungsprogramm/
  GELD GEGEN ALLE ILLEGALEN EINWANDERER

  Putins Syrien-Rückführungsprogramm

  Was sofort auffällt: Die Zahlen der „syrischen Flüchtlinge“ sind die UN-Zahlen. Sie schließen also unzählige Leute ein, die lediglich behaupten, Syrer zu sein, aber von überall her stammen. Offenbar plant Putin, uns selbst diese Typen abzunehmen, wenn wir ihn nur gut genug dafür bezahlen.

  Like

 18. Jan zegt:

  De dagelijkse idiotie in een asielshoppersgesticht

  https://politikstube.com/der-taegliche-wahnsinn-in-einem-fluechtlingsheim/

  Hoezo geen nekschot? (maar dat mag je dacht ik niet vragen)

  Like

 19. Wolf zegt:

  Een man naar ons hart. Een prachtige tegenhanger van Soros!

  Like

 20. Inge zegt:

  En wij hebben Timmermans aka baardmans.. Is die man soms stiekum bekeerd tot de Islam?

  Like

 21. Elisah zegt:

  https://tpo.nl/2018/10/29/na-nederlaag-cdu-hessen-angela-merkel-bereid-te-vertrekken-als-voorzitter/

  Na nederlaag CDU Hessen: Angela Merkel bereid te vertrekken als voorzitter
  Merkel zou wel bondskanselier willen blijven

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zich bereid verklaard haar CDU-voorzitterschap op te geven na het massale stemmenverlies bij de deelstaatverkiezingen in Hessen. Het Duitse persbureau dpa vernam van bronnen binnen de partij dat Merkel dit maandag in een vergadering van de partijleiding duidelijk had gemaakt.

  Like

 22. Elisah zegt:

  https://www.ad.nl/buitenland/merkel-na-massaal-verlies-bereid-te-stoppen-als-voorzitter-van-cdu~a47a69b1/

  ‘Merkel na massaal verlies bereid te stoppen als voorzitter van CDU’
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zich bereid verklaard haar CDU-voorzitterschap op te geven na het massale stemmenverlies bij de deelstaatverkiezingen in Hessen.

  Like

 23. Hovawart zegt:

  “Verstand komt met de jaren” alleen jaren te laat, het roer omgooien en een andere koers gaan varen, de ijsbergen en zwaar weer gaan mijden, de wind weer ruimschoots in de zeilen krijgen van de economie, de bekwaamheid van de endemische bemanning weer benutten, en de klaplopers “voor de Prins laten werken” ,de rest is overbodige ballast en mag overboord worden gezet, voordat we ten onder gaan.
  De kapiteinspetten mogen weer naar de regeringen van de lidstaten, Brussel is slechts de navigator, een zonnetje schieten en een koers adviseren,….meer niet, omdat we heden al in de haven schipbreuk lijden, en muiterij en piraterij op de loer ligt.

  Like

 24. peter zegt:

  We worden weggezet als populist,maar willen eenvoudig niet over 20 jaar totaal overheerst worden door de Islam .

  Like

 25. Williaan zegt:

  Ze is en blijft een gehersenspoelde communist, die net als streng opgevoede religieuzen er nooit helemaal van los kunnen komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s