Radioberichten uit het kalifaat van Rotterdam

Screenshot_301

(Door: “Ignatius” – Vertaling: E.J. Bron)

Een stevige verkoudheid dwingt me om tijdens mijn zakenreis een dokter te bezoeken. In Rotterdam waait een rauwe wind uit zee en de herfst was weliswaar zonnig, maar ´s nachts niet zonder temperaturen die een man doen huiveren. Vooral wanneer hij ´s avonds een biertje drinkt met collega´s en te licht gekleed naar zijn hotelkamer waggelt.

Jonge Duitser

Op maandag in alle vroegte zit ik dus bij de dokter. De zuster aan de balie is een Nederlandse met rood haar. Ze is dik, zo niet vet. Toen ze me naar de wachtkamer stuurde, ging ik bij nog ongeveer 20 andere personen zitten, die allemaal hoesten of andere ziektes hebben. Om de zoveel minuten komt er een assistente binnen en roept de patiënten op – vanuit mijn herinnering ongeveer als volgt:

Mombeke, Mohammed, Rivali, Özkan, Bese, Ranwali.

De assistente spreekt de namen goed uit, vooral de Turkse en Arabische. Ze draagt geen hoofddoek, in plaats daarvan schmink en rode lippenstift. Zo te zien een geïntegreerde Turkse of Koerdische, die nauwelijks van de Nederlands is te onderscheiden. Toen ik de dokter een hand gaf en ging zitten, valt me het grote portret van Muhammad Ali Jinnah achter zijn stoel op. De stichter van Pakistan, de islamitische afsplitsing van India, kijkt ernstig op ons neer. We praten in goed Oxford-Engels over mijn klachten, voordat hij me een recept voorschrijft en vriendelijk afscheid van me neemt. Er was zelfs een snoepje bij het afscheid, dat me niet zwaar valt.

“Er is geen reden om te klagen”, zeg ik meerdere keren tegen mezelf en probeer te begrijpen waarom de praktijk me desondanks zo gestoord heeft. Ze waren allemaal toch heel vriendelijk, spraken Nederlands of Engels en kwamen in ieder geval oppervlakkig geïntegreerd over. De Rotterdamse straten zijn naar verhouding schoon, een paar Nederlanders rijden me voorbij op hun fiets en Arabische toeristen, jonge mannen met donkere stoppelbaarden, laten zich met opgeheven wijsvinger voor een brug met een huisje met een rood dak fotograferen. Geen reden om me ongerust te maken – het zouden ook neonazi´s kunnen zijn die de Hitlergroet brengen! Dus waarom moet ik me juist aan deze mensen hier storen? Idioten zijn er overal! Of niet?

De volgende dag zit ik in de vergaderzaal met enkele Belgische, Franse en Nederlandse collega´s. We drinken koffie uit blauwwitte kopjes en praten met elkaar over cijfers en records die van belang zijn voor het zaken doen. Met de geopende ramen kun je de kinderen op straat horen, die bij de openbare school horen. Een betonnen kolos, die naast het kantoor werd gebouwd en natuurlijk niet wordt bezocht door kinderen van diegenen die hier werken. Maar andere ouders sturen hun kinderen daar naartoe.

Tijdens een blik uit het raam in de middagpauze kan ik hen zien, de kleine jongens met zwart haar en de meisjes met gekleurde hoofddoeken. Bij een hek zijn vijf of zes kinderen bij elkaar gekomen, allemaal jonge krijgers, die met opgeheven wijsvinger voor een “selfie” poseren. De schijnbaar oudste vertegenwoordiger van de groep roept daarbij steeds opnieuw: “Takbīr, Takbīr!” en de andere kinderen antwoorden dienovereenkomstig met de strijdkreet “Allahu Akbar!”

Ik raak het gevoel niet kwijt dat deze kinderen waarschijnlijk niet naar Bugs Bunny of de kindertelevisie kijken.

Bron:
https://younggerman.com
Door: “Ignatius”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Afrika, Arabieren, cultuurrelativisme, Islamisering, Multiculti, Rotterdam. Bookmark de permalink .

41 reacties op Radioberichten uit het kalifaat van Rotterdam

 1. delamontagne zegt:

  In een woord VERSCHRIKKELIJK………………..
  Alleen al die namen omgeroepen.
  Dat is de stad waar ik in de jaren 50 m’n jeugd doorbracht.
  Als er toen nieuwe buren kwamen die eerst in Groningen of Limburg hadden gewoond, was dat al een erge nieuwsgaring.
  Een dokter met portret van
  Muhammad Ali Jinnah achter zich ?
  Hij was dus een Pakistani uit een van de meest verschrikkelijke Islam-landen die er zijn, Pakistan.
  Een verachterlijk land.
  Lees het boek van Betsy Udink:”Allah en Eva”, over hoe vrouwen in Pakistan moeten leven.
  Ik had die dokteur gevraagd waarom hij niet in eigen land, Pakistan zijn hulpbehoevende landgenoten moest gaan helpen.

  Geliked door 5 people

  • King Arthur zegt:

   Zo gaat het in iedere grote stad in dit land, Adam, Rdam, denHaag, Utrecht, Groningen, Eindhoven, noem maar op. De invaders trekken nnaar goedkope woningen in de grote steden en de autochtonen geen andere keuze dan dure huizen betrekken in de nog redelijk bewoonbare randgemeenten. De grote steden worden als eerste overgenomen en langzaam maar zeker ook de kleinere provinciesteden. De hele ambtenarij werkt er aan mee om de invaders de grootse en goeiekoopste woningen te geven. Ambtenarij in grote steden is allemaal links en minimaal partij v/d afgrond of erger.

   Wat dat portret van Muhammad Ali Jinnah achter die dokter, zo is ook de oorlog in oud Joegoslavie begonnen. Booslims hadden begin 90-er jaren in veel openbare gebouwen portretten van ene khomeini opgehangen want dat moest van hun afgodengeloof en zo werd ook daar stukje bij beetje de publieke ruimte ingenomen door het uitschot hetgeen uiteindelijk resulteerde in een burgeroorlog. Maar de huidige NL-zombies zijn geen Serven, dus vrees voor het ergste!!!!!!

   Geliked door 3 people

   • Steven zegt:

    Inderdaad.. geen Serven..
    Hier staan ze in grote meute op de boot met tanga slipje en een gekleurde vlaggetje in handen te zwaaien. Als je BOE roept dan kruipen ze in elkaar!

    Geliked door 2 people

   • Roni zegt:

    Helaas ken ik hier genoeg Serven en Montenegrijnen die ook zooooo multicultureel willen zijn…KOTS

    Like

  • Anneke zegt:

   Wat een reacties allemaal en het komt op hetzelfde neer, een ding kunnen jullie allemaal nog doen om enigszins het tij te keren: stem toch eens op een partij die de grenzen dicht wil, stem toch eens op een partij die voor de Nederlanders is: stem toch eens op een partij die uit die verdomde EU wil, het is aan de Nederlander zelf om de overname
   van Nederland een halt toe te roepen, dus….stem eens anders samen staan we sterk.

   Geliked door 2 people

   • ruud beijer zegt:

    Beste Anneke op deze site vindt je veel PVV ‘ers.De goede raad aan jou is dan ook dat je die energie in je buren of vrienden of familie steekt om hen ervan te overtuigen dat Nederland verloren is. Alleen als de PVV aan de macht komt dan hebben we een kans om het tij te keren. Nog teveel Nederlandse mensen snappen de ernst van de situatie niet.Zij snappen niet dat de islam ons land overneemt. Dus beste Anneke doe je best voor je kinderen en kleinkinderen.

    Like

   • mahoog zegt:

    Niet dus…….

    Like

   • zonnigbrazil zegt:

    Water is een natuurprodukt. Heel veel water geeft overlast en kunnen er vele mensen aan sterven door verdrinking. Een moslim is ook een natuurproduct. Heel veel moslims geven overlast en kunnen er vele mensen door sterven. In beide gevallen is het een natuurramp waar elke regering verantwoordelijk voor is om erger en herhaling te voorkomen…. Zie de Deltawerken en al de andere zeeweringen die hoog genoeg moeten zijn. Goed zo Goed gedaan !… Nu de moslims nog. Opruimen en herhaling voorkomen en schade en verbeteringen tot stand brengen om het eigen volk zo goed mogelijk tegen invasies te beschermen en dit voor eens en altijd! Ook goed zo?

    Like

 2. Edgy Veggie zegt:

  Een week of drie geleden was ik voor het eerst in lange tijd weer ‘ns in het centrum van Rotterdam.Het was uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar en ik had de raampjes van mijn auto halfopen.Het eerste wat me opviel wanneer ik bij een stoplicht stilstond was de Arabische muziek die uit menig autoradio
  schalde.Eenmaal buiten de auto had ik geen moment de indruk dat ik mij in een Nederlandse stad bevond.Ik hoorde een hoop talen spreken,maar Nederlandse zat daar niet bij.Ik vond het shockerend;ik was een vreemde in mijn eigen land…Het is ook precies de reden waarom ik nog maar zelden naar een grote stad ga.

  Geliked door 6 people

  • mahoog zegt:

   Ik hou het schoon,dus blijf mooi in mijn Brasil.Als Bosinaro wint vandaag….wordt he nòg schoner.

   Geliked door 1 persoon

   • Edgy Veggie zegt:

    Van islamisering heb je bij jullie in ieder geval geen last!En zolang Bosinaro alleen maar voor tucht en orde gaat zorgen en zicht niet ontpopt tot één of andere machtsgeile dictator, zit je daar voorlopig goed (ervan uitgaande dat je niet in één of andere favela woont!;) )

    Geliked door 1 persoon

 3. jungleelephant zegt:

  Mag ik even over mijn nek gaan?

  Like

 4. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 5. M.A.L. Sion zegt:

  De man of vrouw met het kleine denkraam zal zeggen: Nou, en? Je hebt je recept toch en nog een snoepje toe. Alles O.K., toch?
  Een man of vrouw met een iets groter denkraam zal denken: Wel wat veel buitenlanders in de wachtkamer en ook in de spreekkamer.
  Een man of vrouw met een goed functionerend denkraam zal denken: Hoe lang zal ik als autochtone patiënt nog geholpen worden? Er komt een tijd dat ik alleen maar geholpen kan worden als ik Turks of Arabisch spreek. Als ik dan zonder geholpen te worden de praktijk verlaat zal door mijn hoofd spelen: “Vluchten kan niet meer.”
  malsion@orange.fr

  Geliked door 1 persoon

  • mahoog zegt:

   Ze kan ook nog ff verkracht worden onder verdoving,zoals hier veelvuldig is gebeurd door een moslim dokter enige jaren geleden,hij vluchte maar ze kregen hem e pakken en zit mooi vast.

   Like

 6. marijke zegt:

  een ongemakkelijk gevoel krijg je hierbij, ons land……is onderhand niet meer van ons ! En dan heb ik nog helemaal NIKS te klagen, tegenover sommige andere steden en gebieden Maar ik zie met lede ogen aan hoe de situatie steeds erger wordt, en dat de gewone hollander aan het verdwijnen is….waar moeten we toch naar toe…..als het nog erger wordt wil ik hier echt niet blijven en naar een ander land zie ik EIGENLIJK ook niet zitten. Ik weet dat Hongarije ons vriendelijk zal ontvangen, maar dan nog ??? Wat doe ik daar…..terwijl ik hier thuis hoor ! Bovendien vind ik het enerzijds logisch dat hollanders vertrekken en emigreren, anderszijds : denk ik ook, ` doen wij dan niet hetzelfde als die vluchtelingen ? Zelf worden wij ook vluchteling, als we vertrekken. En toch wil ik hier niet blijven, als ik me hier niet meer thuis voel tussen al dat gespuis…..Tja het is heeeeel dubbel……….soms weet ik het even niet meer, wat is nu het beste ?
  De tijd zal het leren…….

  Like

  • Inge zegt:

   Heb hetzelfde gevoel. Het Hongaars lijkt me geen makkelijke taal, maar het Arabisch ook niet! Want hoe lang nog zal de Nederlandse taal de voertaal zijn? Maar hoe kom je in Hongarije aan een inkomen? Misschien dat je met pensioengeld wel beter uit bent in Hongarije dan in Nederland.

   Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Als je de mogelijkheid hebt om naar veiligere oorden te trekken zou ik het doen. Afhankelijk van je leeftijd natuurlijk en of het nog zin heeft.
   Ik ben ooit in 2001 vertrokken naar Azië om nooit meer terug te komen….helaas ben je daar niet zo welkom als je niet de hoogste schoolpapieren bezit, dus moest uiteindelijk gewoon weer retour Nederland.
   Wij Nederlanders kunnen geen kant op en zitten gewoon als ratten in de val als je de middelen niet hebt om weg te gaan. Jij kan nergens blijven, maar gespuis uit Afrika van zonder meer gewoon hierheen komen, maandelijks geld aanvragen en krijgt ook nog voorrang op alle voorzieningen.
   Ze zijn dit continent doelbewust aan het verwoesten.
   Ik heb net een nieuw huis gekregen een paar maanden geleden…mijn angst werd helaas werkelijkheid…rondom worden allemaal mooie eengezinswoningen gebouwd…huur en koop… het sociale gedeelte (vooral de 4 kamerwoningen) alleen maar allochtonen die erin komen. Je hoeft de straat hier niet op of je komt niks anders tegen dan buitenlanders. Ik heb vroeger in een achterwijk van de Bijlmer gewoond…maar nu zit komt het grootste gedeelte hierheen en ze krijgen de mooiste woningen.
   Ik heb er enigszins spijt van dat ik deze woning heb genomen…het heeft mij een hoop geld gekost..geld die je zoals het er nu naar uit ziet straks nodig hebt om hier nog weg te komen.

   Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ marijke 28 oktober 2018 om 02:44

   anderszijds : denk ik ook, ` doen wij dan niet hetzelfde als die vluchtelingen ?

   Nee, want WIJ zijn geen parasieten; WIJ vluchten straks écht voor ons leven.
   Maar waarheen? En waarvan moet je als bejaarde leven in bijv. Hongarije?

   Like

   • marijke zegt:

    ja dat klopt wel wat je zegt…..wij moeten straks echt vluchten, das waar. en je laatste 2 vragen, tja……da is t um nou net…….da weet ik ook niet……daar zit ik soms echt mijn hoofd mee te pijnigen met die 2 vragen……..er is al vaker geschreven ` dat we als ratten in de val zitten ` …..maar langzamerhand begin ik dat ook zo te VOELEN, steeds meer….

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ marijke 29 oktober 2018 om 01:32

    we als ratten in de val zitten ` …..maar langzamerhand begin ik dat ook zo te VOELEN, steeds meer….

    Het net sluit zich steeds sneller om ons heen. Het zit al aardig strak.
    Soms vraag je je af waarom je nog iets doet.

    Geliked door 1 persoon

 7. ildiko zegt:

  dit is geen land meer van de Nederlanders maar van Allah. Wat je zaait zal je oogsten ! Hier helpt geen verkiezingen meer, patriottisme wel !

  Geliked door 1 persoon

 8. leefbarbaar zegt:

  Rotterdam is voor meer dan de helft allochtoon. Dat geldt voor de gehele Randstad zo’n beetje. De kinderen van gastarbeiders vormen al jaren een meerderheid in het onderwijs en velen volgen ook nog haatonderwijs.
  Is dit nieuws?
  Het is slecht nieuws voor Nederland, dat wel, maar deze ontwikkeling is al vele jaren gaande en er zijn te weinig mensen, die er iets aan willen doen.
  De groep mensen die menen dat slechts 6% van de bevolking allochtoon is, wil maar niet kleiner worden. Inzicht ontbreekt. Eigen waarneming is taboe. En de media zijn fout.

  Al dit soort berichten zouden moeten leiden tot het besef dat ons Nederland niet meer kan worden doorgegeven aan onze kinderen. Omdat het niet meer bestaat. We hadden een geweldig land en klagen is verboden, want we hebben het zo goed. Beter dan ooit. Maar intussen is er bitter weinig van over voor onze kinderen. Eens in de vier jaar op de PVV stemmen is niet afdoende, we zullen met z’n allen aan de bak moeten, want emigreren is geen optie. Pik het niet meer. De-islamiseren is noodzakelijk.

  Geliked door 5 people

 9. jack black zegt:

  Vanavond op VPRO 21.10 gaat het over Rotterdam !
  70% nakomelingen GEEN Nederlanders !
  Braakemmer niet vergeten !

  Geliked door 2 people

 10. Marc zegt:

  Goed. Welke Nederlandse politici gaan daarvoor de prijs betalen? Mm ..?

  Geliked door 1 persoon

 11. delamontagne zegt:

  Ook in Canada neemt de Gekte toe;
  CANADA:
  De terugkeer van de wetgevende vergadering wordt gemarkeerd door een moslim-gebed……….

  In Saskatchewan is de “TROONREDE !” niet onopgemerkt voorbij gegaan.
  Voor de eerste keer in de geschiedenis van deze Canadese Provincie werd er een islamgebed voor de 61 afgevaardigden van de Provinciale Wetgevende Vergadering van de Provincie Saskatchewan, uitgesproken.
  Het markeerde het beginvan het “nieuwe” vergaderjaar.

  Het initiatief voor het gebed werd genomen door de afgevaardigde “Mark Docherty” van het kiesdistrict “Regina Coronation Park”.
  Hij rechtvaardigde zijn besluit door erop te wijzen dat de Provincie er een is van Diversiteit en dat haar bevolking steeds meer gediversifeerder aan ’t worden is.
  Hij had de Provinciale afgevaardigden niet eerst vooraf geraadpleegd voordat hij de imam uitnodigde voor ’t gebed.
  Ici.radio-canada.ca
  https://ici.radio-canada.ca/nouvelle/1131745/assemblee-legislative-session-automne-discours-trone-religion

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Zo diep zijn we als land al gezonken ! Afschuwelijk ! Afgrijselijk ! Bedankt Haags rapalje en sufkutten van stemmers !

  Geliked door 1 persoon

 13. ruud 2 zegt:

  Mijn ouders gingen in 1964 verhuizen naar een nieuwbouw wijk, alles mooi, binnen en buiten, grote grasvelden en mooie bloesembomen, Tot begin jaren `70 de eerste allochtonen ook in de flats werden gehuisvest, het was snel gedaan met gelukkig wonen voor mijn ouders, de kleine turkies begonnen met het slopen van de mooie bomen want die waren van allah en dus van iedereen, de grotere jongens hadden de gewoonte om de zwerfkatten met een aansteker gevuld met gas eerst het gas in de kattenharen te laten lopen en dan een vlammetje erbij, dan zag je weer een soort naaktkat lopen. Buiten de containers brood die ze `s avonds op de velden gooiden was het echt niet meer fijn wonen, als mijn vader ergens iets over zei tegen de kinderen was steevast het antwoord over een poosje zijn wij de baas.Tussen hun en mij komt het nooit meer goed.

  Geliked door 3 people

  • NederViking zegt:

   Klopt Ruud, ik heb soortgelijke dingen meegemaakt en ken de uitspraken van islamitische immigranten:

   “straks zijn wij (islamieten) de baas” “dan maken we jullie honden af” “islam is een heel mooi geloof” “in het land waar we vandaan komen is alles beter dan in NL”

   Als deze islamitische straattereur families op vakantie waren naar Marokko, Turkije of een land er tussen, was alles vredig to ze weer terug kwamen.

   Daarnaast waren er ook niet islamitische families uit india, china , korea en Indonesië, die gaven nooit veel overlast.

   Islam is heel slecht.

   Like

  • leefbarbaar zegt:

   Dierenmishandeling. Ook een taboe waar de linkse kerk haar ogen voor sluit en de media niets van willen weten. Moslims vinden dierenmishandeling leuk.
   En ja, ze zijn niet allemaal zo, maar het kwellen van een dier vindt de meerderheid leuk. En dan mag het van de linkse kerk.

   Geliked door 3 people

   • marijke zegt:

    Ja, ik woon in een randgemeente, en heb de `denktijd ` om het van een afstand te zien, en ondertussen wat `strategie ` te bepalen…….tot nu toe geen overlast hier ( maar hoelang zal dat nog duren ? ) …..als ik echter wel overlast ga krijgen : ben ik bang van mijzelf. Heb veel vogels de hele dag door, in de tuin achter….een hond, en 5 katten, waarvan er 1 ook buiten komt ( 4 kittens niet ) Als ik hier wat negatiefs zou merken naar mijn dieren toe, haal ik onmiddellijk Hart van Nederland ( maar dan zit IK, al in de bak op dat moment ) …ik heb een zeer afwachtende houding, maar op het moment dat het fout gaat, gaat het ook goed fout. Voor mij betekenen deze ontwikkelingen in Nederland `levensgevaar ` ….voor wie dan ook. Als deze situatie zo door gaat, weet ik al hoe ik sterf, IN DE STRIJD dus ( of die ander ) .
    Bah Bah wat een vooruitzichten, had ik dit ooooit kunnen denken een paar jaar geleden
    ??? Wat een klote-toekomst gaan wij tegemoet ! Het is gedaan met de rust als dit niet heel snel keert…

    Geliked door 2 people

 14. ruud beijer zegt:

  De zorg wordt onbetaalbaar.Gelukkig niet voor onze allochtonen. Daarvoor is alles gratis. Dit wordt graag betaald door de Nederlandse huichelaars en wegkijkers.

  Geliked door 2 people

 15. Henk der Niederlander zegt:

  Zo dat zal weer goed gaan komen.

  https://nos.nl/artikel/2256709-leiders-willen-speciale-commissie-voor-nieuwe-grondwet-syrie.html

  De gekken zullen wel even de democratie in gaan voeren in Syrie.
  Waar kennen we dat weer van.
  Irak Tunesie en nog wat landen waar de arabische lente geintroduceerd werd en die nu een grote bak ellende zijn die door de plaatselijke maffia’s geregeerd worden.
  Er komt totaal geen einde aan deze misdadige praktijken van de ”grote” leiders.
  De volgende vluchtelingengolf in opbouw zal Ik maar zeggen

  Like

 16. Inge zegt:

  Pfff, ga straks heel bewust met zoon naar Sinterklaas film in de bioscoop om nog even een stukje Nederlandse cultuur op te snuiven, tenminste wat er nog van over is want de pieten zijn roetveegpieten, maar goed, eventjes weg uit de werkelijkheid, heerlijk!

  Like

 17. Jade zegt:

  De overheid heeft het zo goed met je voor…
  40 jaar wegkijken, grenzen wagenwijd open,
  fluor in de tandpasta en chemtrails.

  Like

 18. NederViking zegt:

  Het is erg verontrustend waar dit naar toe zal leiden, zeker met in het achterhoofd dat islamieten in de grote steden verantwoordelijk zijn voor 50% van de nieuw geborene. Maar goed, dat dit zou gebeuren en wat nog moet gaan komen, wist ieder weldenkend mens 30 jaar geleden al.

  De politiek elite wilde islam, het volk stemde voor de politiek elite, en nu is er islam.

  De islam past zich nooit aan en heeft zich nog nooit ergens aan aangepast. De islam neemt hele wijken over, hele stadsdelen, hele steden en zo complete landen over. Net zoals het in Pakistan, terwijl er 1400 jaar geleden nog geen eens islam bestond op de wereld.

  Zo zal het ook in Nederland land gaan. Islam knuffelende regels en open grenzen maken dat de islam groeit en woekerd als kool.

  De hoorn van Afrika is zo ook geislamitiseerd in een paar honderd jaar. De eerste islamieten kwamen als gasten en vluchtelingen, ze werden warm onthaald door de lokale naïeve Afrikaanse bevolking. Zie het resultaat vandaag de dag van islamitisering van Afrika. Zo zijn er heel veel voorbeelden in de wereld van de sluimerende islamitisering.

  Geliked door 1 persoon

  • Roni zegt:

   KLOPT, kijk maar naar wat er oa in Ethiopië staat te gebeuren. Haile Selassie had destijds een vooruitziende blik al. Hij werd afgestraft door vele Christelijken aldaar die zich lieten bekeren tot de Islam als protest.

   Like

 19. marijke zegt:

  Overigens wil ik Bron bedanken voor de uitlaatklep die we hier hebben, ik merk steeds meer dat naarmate de situatie slechter wordt en de titels van alle artikelen steeds baggerder klinken, het mij toch wel goed doet om hier eens mee en dan, wat van je af te kunnen schrijven. Je kunt immers niet ELKE keer je kennissen of je familie lastig vallen, als je weer iets gelezen hebt en je iets dwars zit ! Bedankt Bron……dit is toch wel de fijnste site op heel internet !

  Geliked door 1 persoon

 20. Republikein zegt:

  Allemaal Nederlanders zakenpief, het heet Foreign Accent Syndrome and it’s a condition that’s as rare as it is strange.
  Vaak na trauma, of migraine aanval.
  Heb ik overdronke.. uh, overwonnen dat laatste
  Kan het niet vertalen , ben een beetje dom.
  Was ik maar ook zakenpief geworden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s