Salvini wil media aan de ketting leggen

Screenshot_384

(Door: “Pluto” – Vertaling: E.J. Bron)

Italiaanse pers en tv moeten zich voorbereiden op sancties

De rechtse Italiaanse regering wil zich de eenzijdige, tegen haar gerichte propaganda van de pers en de publieke omroep niet langer laten welgevallen. Minister van Binnenlandse Zaken en leider van de partij LEGA, Matteo Salvini (foto), heeft de bedoeling bevestigd zich bezig te willen houden met het “ergste gebroed” en de “rode bende” en deze te ontgiften.

PI News (2)

Zoals “Der Spiegel” bericht, dreigen de Italiaanse mediahuizen aan de ketting gelegd te worden. Daartoe willen Salvini en zijn regeringspartner vooral de financiële hefboom gebruiken en de “indirecte financiering” door de staat en het volk beperken. Wat betekent: de inkomsten van de uitgeverijen uit reclame voor bedrijven die geheel of gedeeltelijk van de staat zijn, zoals de luchtvaartmaatschappij Alitalia, manifestaties van gemeenten, openbare instellingen, musea etc. De geldkraan dient desnoods helemaal dichtgedraaid te worden.

Ook zijn regeringspartner Luigi Di Maio, minister van Arbeid en leider van de Vijfsterrenbeweging, is het eens met Salvini´s initiatief. Want “samen met de EU willen de media de regering zo snel mogelijk ten val brengen”, zegt hij volgens “Der Spiegel”. Zij bedrijven “mediaal terrorisme”. De oprichter van de Vijfsterrenbeweging, Beppe Grillo, gaat nog verder in zijn kritiek en noemt Italië´s journalisten en intellectuelen “idioten en demagogen”, die met Fake News “het machtsbehoud van de heersende klasse” zouden dienen.

Grillo stelde al een “volkstribunaal” voor media voor, waarin uitgelote burgers meldingen op hun waarheidsgehalte controleren en de hoofdredacteurs zich desnoods in het openbaar zouden moeten verontschuldigen. Minister van Binnenlandse Zaken Salvini heeft namelijk de elite van RAI op het oog, die hij weg wil hebben.

Daartegenover is de politiek rechtse kritiek in Duitsland op de media naar verhouding onschuldig. Zelfs op achterbakse journalistieke vallen, zoals bij het ZDF-zomerinterview met AfD-chef Alexander Gauland, was merkwaardig weinig kritiek door de partij. Weliswaar heeft de AfD vanaf het begin een moeizame relatie met de meeste klassieke media en ergert zich enorm aan het feit dat de partij door hen als rechts-populistisch tot rechts-radicaal wordt gekwalificeerd, toch is zij blijkbaar sinds kort in een zakelijke verstandhouding geïnteresseerd. De onlangs plaatsgevonden openbare discussie tussen AfD´ers met topmensen van de ARD en het ZDF kan hiervoor een bewijs zijn.

Anderzijds is het echter de door de regering-Merkel van belastinggeld en medeplichtige sympathie voorziene media niet gelukt de snelle succesvolle opkomst van de AfD te verhinderen. Sinds de deelstaatverkiezingen in Hessen is de partij in alle deelstaten vertegenwoordigd, en bovendien de grootste oppositiepartij in het parlement. Menig strateeg in de regeringspolitiek en de aan hem gelieerde mediahuizen heeft al het vermoeden dat wellicht de contante eenzijdige en vaak overtrokken kritiek bij de lezers voor het tegendeel van het strategisch gewenste heeft gezorgd. Daarbij komt een ondertussen grote aanwezigheid van vrije internet-blogs, die steeds meer als alternatief informatieplatform gebruikt worden en vaak al meer bekeken worden dan de gevestigde digitale media-aanbiedingen. Daartegenover moeten systeemmedia al jarenlang drastisch dalende oplages accepteren.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Pluto”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", belangenverstrengeling, demoniseren, Desinformatie, Elite, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Indoctrinatie, Italië, kwaadaardige opzet, landverraad, LEGA, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, political correctness, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Salvini wil media aan de ketting leggen

 1. koosv8 zegt:

  Er is nog hoop, maar hier in ons eigen land weet ik het nog zo net niet. Het is zo door en door verrot LINKS in dit landje, dat er dooie moeten vallen om iets te veranderen!!!

  Geliked door 4 people

 2. Marc zegt:

  ‘Mediaal terrorisme’.

  Kijk, dat is nou een niet bestaande term die wél een eerder niet weergegeven deel van de werkelijkheid aangeeft!

  Het begrip mediaal terrorisme is dus geen nepnieuws, maar informeert de luisteraar over zaken die hij zich nog niet eerder bewust was.

  Klasse!

  Geliked door 2 people

 3. fleckie zegt:

  De volgende ZET mag best zijn: de NGO’s, ( N o n. ….Gouvermentele …….Organisaties ) doen ophouden met hun ‘belastinggeld-opslorping’……..*~*~*~*~*~*~*

  Like

 4. GT zegt:

  Salvini een kerel naar mijn hart, deze denkt na monitort en haalt en zet het mediaal terrorisme op de kaart, ik hoop als het ooit zover komt dat deze die linkse rotzooi (terroristen die een hekel hebben aan hun eigen ras voor een tribunaal brengt) ook in Nederland met zijn rooie bevolking kunnen er wat van veel bedrijven maken er zich schuldig aan onder de noemer (DIVERSIETIJD) kijk om uw heen zie ze eens rondlopen als zombies achter hun smartphone, de jonge vaders en moeders compleet in slaap gesukkeld, kinderen met kinderen!

  Geliked door 3 people

 5. Ef Verschoor zegt:

  Inderdaad vreemd als je de tegen jou spannende machten zou subsidiëren. Ik zie PVV/FVD ook niet de beurs open trekken voor de “staatsomroep” als ze in de gelegenheid waren.

  Like

 6. Blaffertje zegt:

  In de tweede wereldoorlog zag iedereen het duidelijk dat de media een grote propaganda machine was.
  Dat men na deze oorlog de media serieus is gaan nemen is zéér gevaarlijk want het was en is nog steeds de machtigste propagandamachine die onze gedachten bepaald en in linkse richting stuurt.
  Gelukkig zijn er nu kritische bronnen zoals deze die je de ogen openen door een tegengeluid.

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Op de school voor de journalistiek worden nu de propagandamethodes van Joseph Gübbels onderwezen, zoals “herhaling is de toverkracht van de reclame”. In de muziekwereld noemen ze dat “pluggen”.

   Like

 7. Stef zegt:

  We hadden het er deze ochtend nog over.
  Onder onze (vrienden ) bevinden zich er een aantal linkse graaiers. Als ze komen vreten ze onbeschoft alles op maar als je daar komt is er niets te vreten. Ze hebben dan banen gehad als directeur van e.o.a.stichting / instelling in de zorg. Maar ze zorgden alleen voor zichzelf.
  We gaan stoppen hiermee. Alles wat links is deugt niet. Het is de kanker in de wereld.

  Geliked door 1 persoon

 8. Steven zegt:

  Dit soort mensen moeten op den duur voor hun leven vrezen. Als LINKS wordt dwarsgezeten komt vanzelf het schuim op de bek en zijn ze niet zo sociaal meer.
  Niemand anders dan LINKS mag regeren in de ogen van deze landverziekers!
  Salvini is een vent naar mijn hart en ben er min of meer een beetje jaloers op dat WIJ niet zo iemand hebben.
  Helaas moeten wij het met een niet uit de kast gekomen HOMO doen!

  Geliked door 1 persoon

 9. Tistochwat zegt:

  het “ergste gebroed” en de “rode bende”

  Kijk, dit is gespierde taal.
  Zo zie ik dat graag: het tuig bij de naam noemen en er niet zalvend omheen draaien.

  Geliked door 1 persoon

 10. koddebeier zegt:

  Linkse media ratten aan de ketting !!

  Like

 11. Petra DeBoer zegt:

  In Amerika worden er ook ingrepen gedaan om de bevolking van de waarheid te voorzien en volgende week is dat tijdens de midterm verkiezingen erg belangrijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s