De staat handhaaft geldend recht niet!

Screenshot_26

Voormalig rechter aan Duits federaal constitutioneel gerechtshof, Hans-Jürgen Papier, over de aanhoudende illegale migratie: De rechtsstaat erodeert!

(Door: Dr. Alice Weidel – Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige president van het Duitse federaal constitutioneel gerechtshof, Hans-Jürgen Papier, vindt zowel duidelijke als weldadige woorden over hetgeen er op dit moment nog over is van de rechtsstaat. De aanspraak om steeds opnieuw recht en wet te verdedigen, heeft plaatsgemaakt voor een politieke willekeur, die je de haren te berge doen rijzen.

Papier noemt hier de catastrofale asielpolitiek, die het zichtbaar al jarenlang redt zonder geldend Duits of Europees recht. In plaats van de Duitse regering eindelijk te zien handelen, zou men veelmeer moeten vaststellen dat er nog steeds in aanzienlijke omvang illegale immigratie naar Duitsland te registreren is. Hoe de protagonisten van de “grote coalitie” zichzelf hier moreel verheffen, staat gelijk aan een erosie van de rechtsstaat.

Dat weerspiegelt zich ook duidelijk in het verlies van vertrouwen van de kiezers, die intussen bij iedere verkiezing hun onvrede met de voormalige volkspartijen tot uiting brengen en voor hun successievelijke crash in de betekenisloosheid zorgen. Wanneer de staat zelf geen recht toepast, ignoreert of niet handhaaft, vallen de structuren uiteen die de samenleving samenhang geven. Of zoals de jurist Papier zegt: “De zaken zijn aan het afglijden.”

Bron:
www.facebook.com
Door: Dr. Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, Merkel, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op De staat handhaaft geldend recht niet!

 1. paulzwueste zegt:

  Wetten indienen en aannemen is alléén voor de Bühne!!!!

  Het “handhaven” van wetten is ’n héél ander verhaal, en gebeurt alléén als de heersende politici er voordeel mee zouden hebben.
  Dus in het geval van de beperking van de vrijheid van die vervloekte islam kun je alles maar dan ook ALLES op het gebied van handhaving van wetten vergeten!!!

  Like

 2. Henk der Niederlander zegt:

  De zaken zijn al aam het afglijden sinds het duivelse olie voor immigratie pact
  Sinds die tijd ging het steeds slechter met Europa en in steeds grotere snelheid.
  In die tijd maakten bijna overal de socialisten de dienst uit en die dachten op die manier stemvee te importeren.

  Like

 3. Jan zegt:

  Roep om de AfD door de veiligheidsdienst in de gaten te laten houden neemt toe. Tja, de marxisten verliezen hun macht en daarmee hun centjes

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Een korte maar krachtige conclusie! Elk zichzelf respecterend land zou zich gelukkig moeten prijzen dat er nog een partij bestaat die moreel besef heeft en door heeft wat het begrip rechtstaat inhoudt en daarnaar wil handelen..
  Dat de verworden ”regeringspartijen” zich als van haat vervulde bezetenen gedragen tegen de AfD zegt eigenlijk al genoeg..

  Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  In vele westerse landen speelt het zelfde probleem !

  Like

  • Henk.V zegt:

   Jammer genoeg is dat zo, Koddebeier. Omdat onze premier zijn inspiratie haalt uit wat Merkel denkt, zegt en doet zal hier de situatie nauwelijks beter zijn. In Midden Europa zijn de voormalige satellietstaten van de U.S.S.R inmiddels een stuk verder gevorderd in het terugwinnen van het nationale zelfbewustzijn dan hier. De democratie kan daar misschien nog in de kinderschoenen staan: één ding hebben zij op ons voor: zij herkennen de symptomen van toenemende dictatuur ogenblikkelijk.

   Geliked door 2 people

   • Roni zegt:

    Wat is er eigenlijk geworden van die advocate in Tsjechie die toen ze inzag wat islam echt betekenen kan haar afschuw van datgeen duidelijk, publiekelijk, heeft laten blijken in een zaal vol met mensen. Ze had de moslims nog geholpen in het verleden. Het aanwezige publiek wilde men ook monddood maken maar pikte dat niet…..??

    Like

 6. droevige mof zegt:

  Zogenaamde activisten vertrappen het veld van een boer. Hij wil dit voorkomen en gebruikt daarvoor zijn grote tractor. Als hij daarmee een vergadering van de AfD had ontbonden, dan zou hij een held zijn, maar nu is hij een potentiële moordenaar.

  “Activisten van het Hambach-woud veroorzaken een schade van 6000 € op het veld van Markus Hemmersbach. Nadat de boer met zijn tractor tussen de fronten rijdt, komt hij zeven uur in hechtenis en wordt beschuldigd van poging tot doodslag.”
  https://www.msn.com/de-de/video/auto/hambacher-forst-aktivisten-zertrampeln-feld-landwirt-bekommt-eine-anklage/vp-BBPlX6K

  Like

 7. Elisah zegt:

  Ondertussen,
  https://tpo.nl/2018/11/05/hans-georg-maassen-nooit-gedacht-dat-angst-voor-waarheid-tot-paniek-en-hysterie-zou-leiden/

  Hans-Georg Maassen: ‘Nooit gedacht dat angst voor waarheid tot paniek en hysterie zou leiden’
  Duitse ex-inlichtingenchef beweert in afscheidsspeech dat politiek en media klopjachten in Chemnitz verzonnen

  De volgende dag en in de dagen die volgden kreeg niet de moord alle aandacht in de politiek en media, maar de rechtse ‘heksenjachten tegen buitenlanders’. Deze ‘jacht’ vond niet plaats op basis van de bevindingen van de lokale politie, officieren van justitie, de lokale pers, de minister-president van Saksen en mijn werknemers. Ze was fictief.
  Ik heb al veel meegemaakt aan Duitse mediamanipulatie en Russische desinformatie. Maar dat politici en media ‘Hetzjagden’ verzinnen of op zijn minst deze valse informatie zonder nader onderzoek verspreiden was voor mij een nieuwe standaard in de valse nieuwsvoorziening in Duitsland.

  Like

  • droevige mof zegt:

   Ja, dat is nieuw, “feiten” verzinnen. Tot dusverre is in de Duitse media gemanipuleerd door eenzijdige berichtgeving en door weglating en verzwijging, net als bij jou in het NOS Journaal. Maar nu hebben we een nieuwe kwaliteitssprong, naar beneden.

   Like

 8. albert van der pol zegt:

  Laten we een voorbeeld nemen aan Denemarken. Alles er uit wat hier niet thuis hoort. We hebben het al moeilijk genoeg met onszelf. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Er blijven genoeg punten voor onszelf over. Nu die verdomde Islam zien te beteugelen. Dat zal niet gemakkelijk zijn. Die doden alles wat zelf nadenkt, als ongelovig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s