Zonnevlekken: NASA waarschuwt voor “mini-IJstijd”

Screenshot_62

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Een reductie van de zonneactiviteit en de zonnevlekken zorgen er volgens NASA voor dat we aansturen op een “mini-IJstijd”. Deze zou meer dan vijftig jaar lang kunnen duren.

Contra magazine

Terwijl de gevestigde politiek ermee bezig is het broeikaseffect te verminderen en zodoende de klimaatverandering af te remmen, komt er van NASA een waarschuwing die het in zich heeft: de ontbrekende zonnevlekken kunnen, aldus Amerikaanse wetenschappers, een mini-IJstijd veroorzaken.

(Klik rechts onderin de balk voor Engelse ondertiteling)

“Dat kan al over enkele maanden gebeuren”, aldus Martin Mlynczak van het Langley Research Center van NASA. “Als de actuele trend aanhoudt, zou er weldra sprake kunnen zijn van een recordkoude”, aldus de wetenschapper verder. En ook de data van de TIMES-satelliet (Thermosphere Ionosphere Mesosphere Energetics and Dynamics) van de NASA laat zien dat de thermossfeer (de grote luchtlaag rondom onze planeet) afkoelt en krimpt. Dat betekent dat we overgaan naar een globale koudefase.

“Tijdens het solar-minimum koelt de thermossfeer altijd af. Het is een van de belangrijkste manieren hoe de zonnecyclus onze planeet raakt”, aldus Mlynczak verder. En uit twee onderzoeken blijkt dat de zonneactiviteit dezelfde kant opgaat als tijdens het Maunder-minimum in de 17e en het begin van de 18e eeuw. Dat betekent ook dat we rekening zouden moeten houden met minstens 50 koudejaren.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in klimaat. Bookmark de permalink .

58 reacties op Zonnevlekken: NASA waarschuwt voor “mini-IJstijd”

 1. Corné zegt:

  Daar gaat het hockeystick model. Alle milieu-medicijnmannen en moralisten voorspellen opwarming door het broeikaseffect. Maar de echte deskundigen bevestigen – wat natuurlijk allang bekend was – dat de invloed van een kleine verandering van de zonneactiviteit een veel grotere invloed heeft. Misschien is de warme deken van koolzuurgas dan zo gek nog niet. In ieder geval mag de gaskraan in Groningen weer een paar slagen verder open. Want met alleen warmtepompen wordt het bibberen. Trouwens ook goed nieuws, de zeespiegelstijging zal dan ook niet zo’n vaart lopen en de migranten zullen ook weer snel de warmte bij de kamelen gaan opzoeken. Goed nieuws dus.

  Geliked door 8 people

  • Thomasson zegt:

   @Corne. Geweldige reactie.

   Like

  • kampersrene zegt:

   Eindelijk gaan we de islamieten zien bibberen en vluchten naar hun thuilanden

   Like

  • Theo zegt:

   Wat een goed artikel. Maar hoe gaan de milieumaffia en onze linkse politici ( dat zijn ze bijna allemaal ) hier mee om. Wie gaan ze in dat geval de schuld geven van die weersverandering. Het gewone volk natuurlijk, want die willen schaatsen, als daar de anti zwarte pieten bende niet tegen is. Want ijs en sneeuw kunnen wel eens wit uitpakken. En mocht het waar blijken te zijn, heb ik medelijden met al diegene die een warmtepomp hebben.
   DEN HAAG : WEL NU AL STARTEN MET EEN AANSLUITING VAN ONS GASNET OP DAT VAN DUITSLAND !!!

   Like

  • Alex Wiegeraad zegt:

   Broeikaseffecten hebben altijd al bestaan en ijstijden ook, dus het is echt niet van deze tijd

   Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Eindelijk weer een kans op een Elfstedentocht.

  Like

 3. alwine kerkhof zegt:

  Tijd voor een elf steden tocht.

  Like

 4. Mary zegt:

  Nee nee dat kan niet dat zou een flinke streep zijn door de rekening van die corrupte politiek moeten ze toch weer iets anders verzinnen om dat stomme volk uit te melken.

  Geliked door 3 people

 5. Henk zegt:

  Dan moeten alle huizen wel heel goed geisoleerd worden ! Dat gaat heel veel gas kosten !

  Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   En die huizen die nu zonder gasaansluiting zijn gebouwd zijn onverkoopbaar of moeten deels gesloopt worden om de leidingen aan te leggen. Straten moeten weer worden open gebroken.

   Geliked door 3 people

   • Blaffertje zegt:

    Juist.
    Want al die gasloze woningen moeten bijstoken met elektrische kacheltjes om het warm te krijgen.
    De zonnepanelen op het dak kunnen in de winter niet voldoende stroom leveren om de elektrische kacheltjes te voorzien van stroom dus word en grijze stroom gebruikt en de warmtepomp kan het water maar max. 55 graden laten worden in tegenstelling tot de oude CV ketel die het tot 80 graden kon verwarmen.
    Ik ken mensen die een naheffingen kregen van enkele honderden tot uitschieters van 1100 en 1600 euro.
    Één ding is zeker dat alle nieuwbouw en naar gasloos getransformeerde huizen allemaal fors bij moeten betalen.

    Geliked door 1 persoon

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  Waarom vragen we niet aan Al Gore wat we nu moeten doen? Hij is toch de man van de Inconvenient Lie?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 3 people

 7. orelius zegt:

  Ik ga stoppen hier . Want hier wordt alleen van achter de pc allerlei dingen geroepen . Er zit totaal geen beweging in . Commentaren geven en klagen daar redden we het land niet mee. Heer E J Bron ik verwijt u en uw blog helemaal niets . Weet zeker dat u de juiste intentie heeft . Ook voor u vind ik het jammer dat hier alleen maar een legertje klagers komen . Ik heb ook de wijsheid niet in pacht . Maar zo bereiken we niets . Waarom niet organiseren heb ik hier al zo vaak toe opgeroepen maar geen enkele reactie. Nee dan heb ik voor de identitairen echt meer respect . Want ook al zijn hun acties klein ze ondernemen wel iets . In de VS is nog een tegen geluid hier heeft de antifa vrij spel. Ik wens jullie veel succes.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Het volk zal echt eerst wel wakker moeten worden, @orelius.

   Met anderhalve man en een paardekop zie ik ons niet demonstreren.

   Afgezien van het feit dat ik het niet meer zou volhouden om uren ergens te staan.

   En zo zullen hier wel meer zijn. We doen wat we kunnen.

   Wat mij betreft helpen alleen demonstraties van duizenden mensen. Die maken nog indruk.

   Geliked door 2 people

   • Wachteres zegt:

    31-dode-bij-blokkadeactie-van-boze-burgers-in-frankrijk.html

    Dode bij blokkadeactie van boze burgers in Frankrijk

    “Het verkeer in heel Frankrijk moet vandaag rekening houden met blokkades. Automobilisten voeren actie tegen de stijging van de brandstofprijzen, onder meer met langzaamaanacties en door tolpoortjes bij snelwegen te blokkeren. Verspreid over het hele land zijn 1500 acties aangekondigd. De ANWB raadt af vandaag naar of door Frankrijk te reizen.

    Na de dood van de actievoerder in de buurt van Lyon werd bij meerdere blokkades een minuut stilte in acht genomen”.

    !500 acties verspreid over het land en dat voor verhoogde brandstofprijzen.

    Zie je dat in NL al gebeuren?

    Geliked door 2 people

 8. bigljohn zegt:

  Mini ijstijd ? Moet je horen ! Den Haag blijft zich maar met handen en voeten aan dat imbeciele klimaatakkoord van Parijs vasthouden. Iedereen moet van het gas af en een peperdure warmtepomp aanschaffen. Zo’n dure herrieschopper die na 10 jaar alweer vervangen moet worden omdat hij dan versleten is. Kolencentrales en gasgestookte centrales moeten gesloten worden, en we moeten allemaal van het gas af. Kernenergiecentrales moeten ook gesloten worden, en alle energie moet voortaan komen van windturbines en zonnecollectoren. Als wij dat terugzien in onze Kilowattuurprijs dan kost een Kilowatt geen €0,24 meer, maar €2,40. Maar hoe moet het verder als het in het najaar c.q. lente niet waait en de zon zich slechts sporadisch, of zelfs helemaal niet, laat zien ????? De Haag kleedt ons financieel uit en laat ons letterlijk in de kou zitten !

  Geliked door 2 people

 9. David zegt:

  Nasa is een grote leugenkliek , goed voor miljoenen dollars per dag

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Aan de ene kant vind ik het wel komisch maar aan de andere kant; ik moet er niet aan denken ! Ik heb het nu al koud en het vriest nog niet eens !!

  Like

 11. Fockewulf190 zegt:

  Zojuist een lange voordracht (in duits) bekeken met o.a. de zelfde conclusie. 🙂 Neemt wat tijd in beslag, maar zeer interessant!

  Like

  • droevige mof zegt:

   Tegenwoordig zijn in Keulen veel tankstations en benzinepompen gesloten. De automobilisten zijn woedend. Wat is er gebeurd?
   Hete zomer, weinig regen, de Rijn heeft laagwaterstand, de tankschepen rijden niet.
   De vraag of de droogte met de chemtrails te maken heeft, moet niet worden gesteld, want dat is complottheorie. CO2 en broeikaseffect, ja dat is wetenschap en de elektrische auto is de toekomst. Waar komt de elektriciteit vandaan? Uit de stopcontact.

   Geliked door 2 people

 12. Nemesis zegt:

  We hebben wel wat anders aan ons hoofd dan een elf steden tocht lijkt mij. Eerst maar eens die leugenachtige, stinkdomme regering eruit, de EU zuipkneuzen eruit en op het schavot en alle azieligers eruit, met een schip en de schotten dichtlassen. Alle Ministeries schoonvegen van links gebroed en een nieuwe regering vormen. Heel snel het leger weer op sterkte brengen en voldoende materieel aanschaffen, want dat zullen we nodig hebben. De knalrode en groene Khmer partijen verbieden en wie het er niet mee eens is, krijgt z’n paspoort afgenomen en wordt eerst maar statenloos. Stel vast we hebben heel veel schoonveegacties te doen. Als alles is gedaan, kunnen we zoveel elf steden tochten rijden als men wil.

  Geliked door 3 people

  • alwine kerkhof zegt:

   Voor mij valt dit onder iets, wat echt bij Nederland hoort. Er word ons al genoeg af gepakt, dus als de kans zich voor doet, waarom dan niet een keer alle rotzooi even op de achtergrond zetten?

   Like

   • Nemesis zegt:

    Je het hoort echt bij Nederland een keertje per 20 of 30 jaar.
    En er hoort zoveel bij Nederland, o.a. voetbal, BZV en andere dergelijke onzin, tegenwoordig ook de GP met Max, super optreden in de Kuip en andere gelegenheden. En zo kan ik nog even doorgaan. Alles kansen die je echt moet waarnemen en alle rotzooi even op de achtergrond.

    Zo blijft dus de rotzooi op de achtergrond en hoeft men zich daarom niet druk te maken, toch ?

    Like

 13. Henk der Niederlander zegt:

  Dat word lachen want op welke manier moet de opwarming van de aarde daar op aansluiten.
  Daar gaan de bollebozen nog een hele kluif aan krijgen.
  Waar we wel de klok op gelijk kunnen zetten dat de regering per direct aan de slag gaat om te bedenken op welke manier dit ingezet kan woorden om ons weer geld uit onze zak te kloppen, want de import uit Afrika moet toch ergens van betaald worden.
  Een ander probleem wat op gaat duiken, zal zijn dat Nederland zonodig van het gas af moet.
  De Russen met hun gas zijn dan uiteraard de lachende derde

  Geliked door 2 people

 14. Jan zegt:

  Zouden al dat jungle- en steppevolk en dat woestijnvolk nu weer naar warmere oorden trekken?

  Thousands of Iraqi refugees leave Finland voluntarily

  Thousands of Iraqi refugees who arrived in Finland last year have decided to cancel their asylum applications and to return home voluntarily, citing family issues and disappointment with life in the frosty Nordic country.

  https://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-finland/thousands-of-iraqi-refugees-leave-finland-voluntarily-idUSKCN0VL0UE

  Geliked door 1 persoon

 15. jack black zegt:

  We leven al 30 jaar in een moslim ijstijd !

  Geliked door 3 people

 16. ruud beijer zegt:

  Ging het maar zo hard vriezen dat al die allochtonen naar huis gaan waar alla woont. I have a dream .

  Geliked door 1 persoon

 17. Blaffertje zegt:

  Volgens mij is die ijstijd al in gezet met de komst van de moslims.
  Maar nu effe serieus.
  Het is al begonne.
  Verkijk je niet op deze prachtige zomer, dat was een oprisping.
  Tot dusver is de temperatuur wereldwijd de laatste jaren niet meer gestegen maar licht gedaald.
  https://www.nemokennislink.nl/publicaties/temperatuur-daalt-wereldwijd/
  https://www.ninefornews.nl/vertellen-wereld-afgelopen-afgekoeld/

  Geliked door 2 people

 18. BertG. zegt:

  We zijn weer lekker selectief aan het verwijderen hier.
  Ik hou het voortaan dan wel bij stomme en simpele reacties.
  Is iedereen weer blij.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik weet het nog beter, ik ben helemaal weg hier.
   Dan hoef je je ook aan niks meer te storen of verwijderen.
   De groeten aan iedereen verder.
   Alle mail adressen die ik heb van reageerders zal ik verwijderen.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    @BertG.: Je hebt niets op met kritiek he? Nogmaals: ik heb NIETS van je verwijderd! En doe verder wat je wilt.

    Like

   • alwine kerkhof zegt:

    Ik kon een lange tijd helemaal niets delen van hier, heb het aan de webmaster verteld, die er ook niets aan kon doen, is nu weer goed, had dit trouwens ook met wat andere sites, die de waarheid verkondigen.

    Geliked door 1 persoon

   • Elisah zegt:

    Maak in het vervolg een screenshot, Bert.

    Like

   • boorzalf zegt:

    BertG,er zit vast een boze geest in je computer, even naar de pastoor voor heilig water om over je computer sprenkelen. Wel eerst de stekker er uit trekken.

    Like

   • g2-91e8a788030faf65537511fb6d208583 zegt:

    alsjeblieft BertG…. we ZIJN al zo verdeeld… denk toch aan de veel grotere Belangen die we willen dienen… dat kan alléén met saamhorigheidsgevoel lukken toch ?
    .
    Jasterke
    .

    Like

  • E.J. Bron zegt:

   IK HEB NIETS VERWIJDERD BertG.!!!!
   (Overigens ben ik een beetje klaar met die beschuldigingen van je dat ik comments van je zou verwijderen. Daar is geen enkele sprake van!)

   Webmaster

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Tot 3x aan toe zie ik mijn reactie staan nadat ik het geplaatst heb.
    Zelfs nog nadat ik ergens anders even gekeken heb.
    Kijk ik nog een keer, is alles tot 3x aan toe alles verdwenen.
    En allemaal stonden ze onder, orelius zegt:17 november 2018 om 00:40
    Hoe had ik dat anders moeten opvatten dan.
    Als ik ze terug kan zien, na 10 min nog, en ineens is alles verdwenen, dan is dat zeer vreemd.
    Alsof er een geheimzinnige onbekende kracht is die mee modereert.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik heb dat NIET verwijderd Bert!!!! Wat er dan eventueel wel aan de hand is, weet ik niet!

    Like

   • BertG. zegt:

    Ok, sorry dan. Ik geloof je.
    Maar ik vind het wel heel erg vreemd en heb dit nog niet eerder mee gemaakt ergens.
    Als ik het zie staan na ruim 10min., dan verschijnt het vanzelf wel.
    Maar verdwenen is het daarna nooit, en nu plots 3x achter elkaar.
    En ook omdat ik niet de minste reactie meer retour kreeg op een simpele vraag.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik weet dat sommige comments wat later doorkomen dan andere. Dat komt, omdat ze dan in het spamfilter of de prullenbak terechtgekomen zijn.
    Die controleer ik niet wanneer ik bijvoorbeeld zelf met een vertaling bezig ben. Later zie ik ze dan staan en plaats ik ze door naar “wachtend” om ze daarna goed te keuren of eventueel te verwijderen.
    Wat er met jouw drie comments is gebeurd, weet ik dus echt niet!
    (Fijn dat je blijft trouwens!)

    Webmaster E.J.

    Like

  • ruud beijer zegt:

   Zitten ze je te plagen Bert?

   Like

  • Republikein zegt:

   Sorry Bert, waarom dan?
   Zie het niet hoor.

   Like

 19. Jan zegt:

  Alexander Kops: ”Heeft u wel enige idee wat dit met mensen doet?!”

  Geliked door 2 people

 20. Pieter G zegt:

  Hier heb ik zo vaak voor gewaarschuwd.
  Elke poging om de warmte te reduceren zorgt voor een snellere koude periode die zich aandient.
  En dan: Om het klimaat “stabiel” te houden gaan we dan weer meer CO2 in de atmosfeer brengen?
  Het idee dat er een buitenthermostaat is die we naar believen kunnen bijstellen is en was grotesk.
  Daarnaast is een koude periode veel schadelijker dan wat opwarming. Het is niet voor niets dat er in de tropen de meeste biomassa en diversiteit aanwezig is. Tijdens ijstijden blijven de zeer gespecialiseerde organismen over onder de erbarmelijke omstandigheden. Als er hier in dit land 2 sneeuwvlokjes vallen loopt het systeem al vast. Als er 2 maanden sneeuw en de daarbij horende temperaturen het land beheersen loopt iedereen en alles op zijn tandvlees en wenst de opwarming terug. Voordeel is wel dat de immigratie ook vastloopt en er velen terug willen naar Afrika omdat de kou niet te harden is en nog slechter valt dan alle shit in het thuisland.
  Voordeel is ook dat het klimaatgedram de nek om wordt gedraaid. Windmolens lopen toch al vast en de zonnepanelen werken niet onder 2 meter sneeuw bedekt….waarna de klimaatspecialisten met pek en veren achterna worden gezeten…..waarna de politiek aan de beurt is…

  Geliked door 1 persoon

  • Erik Breuker Eikelenboom zegt:

   “Elke poging om de warmte te reduceren zorgt voor een snellere koude periode die zich aandient.” Hoe kom je hierbij? Het is namelijk precies andersom, zie mijn reactie op dit artikel.

   Like

 21. AEO zegt:

  Al dat achterlijke gedoe over het broeikasgas CO²! Waar gaat het over?
  In onze atmosfeer zit 0,038% CO², en driekwart daarvan is van natuurlijke oorsprong, en dat betekent dat slechts een kwart van die 0,038% afkomstig is van menselijke activiteiten!
  Als we dat omrekenen, dan is 0,0095% de hoeveelheid waar we het over hebben. Als we alle CO² die we produceren naar 0 willen reduceren, dan zou onze atmosfeer in principe 0,0285% gaan bevatten. In een ander perspectief bekeken, slechts 1 deeltje op 10526 van onze atmosfeer kunnen wij beïnvloeden! Zal dat invloed hebben op ons klimaat? Zelfs de grootste sukkel kan nog begrijpen, dat zoiets verwaarloosbaar is, maar onze overheden gaan ons de komende jaren honderden miljarden uit de zak kloppen voor deze onzin!

  Geliked door 2 people

  • ruud beijer zegt:

   De overheden maar ook maatschappelijke organisaties zoals bijv vereniging Eigen huis. Die zijn zwaar op de hand van die lul van een Nijpels die ons geld gaat kosten.

   Geliked door 1 persoon

  • Kamphuis zegt:

   Mijn biologieleraar op het vwo zei altijd dat iets minder zuurstof voor de mens geen probleem is, maar een minimale verhoging van het co2-gehalte zou ons allen laten hyperventileren door de co2-spanning in ons bloed.

   Like

   • Erik Breuker Eikelenboom zegt:

    @Kamphuis: Heb je dit zelf onderzocht? Want dat is complete onzin.
    @AEO: inderdaad. Het grootste broeikasgas is waterdamp. Wolken dus. En gelukkig maar want anders zou deze planeet onbewoonbaar zijn.

    Like

 22. Tistochwat zegt:

  En dan te bedenken dat een dronken klootzak met ‘rugklachten’ en twee verschillende schoenen aan zijn poten… @#$%^&&^%$@#$%%&*()^^%$ 😡

  Geliked door 3 people

 23. boorzalf zegt:

  Ik kijk net in mijn glazen bol, december wordt het koud, maar in maart wordt het weer warmer.

  Met andere woorden wat worden we belazerd. Zeker door de groene khmer.
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/4487186/leiders-rode-khmer-tot-levenslang-veroordeeld-voor-genocide
  Ze zijn paul rosenmöller vergeten, wegens medeplichtigheid aan genocide.

  Like

 24. Erik Breuker Eikelenboom zegt:

  Dit klopt niet helemaal. Binnengekomen zonlicht wordt door het aardoppervlak omgezet in ultraviolette straling. Door de broeikasgassen in de lucht – waarvan waterdamp veruit de grootste is – wordt deze straling vastgehouden. Daarom is de planeet leefbaar. Waterdamp zorgt voor wolken. Wolken ontstaan door verdamping van het water. CO2, een broeikasgas dat maar een zeer klein aandeel heeft in het vasthouden van ultraviolette straling, wordt opgenomen door water. De oceanen. Wanneer er minder zonlicht binnenkomt, wordt er dus minder omgezet in ultraviolette straling. Dit zorgt voor minder verdamping van het water, Hierdoor ontstaan er minder wolken en zal er minder CO2 in de lucht zijn. Hierdoor heeft het zonlicht wat er nog wel is, dus meer ruimte om het aardoppervlak te bereiken. Moeder Aarde houdt op die manier alles zelf in balans. Er is dus niets om ons druk om te maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s