Het gaat om Macron´s kop – demonstranten roepen tot bestorming van zijn ambtszetel op

Screenshot_172

(Vertaling: E.J. Bron)

Voor zaterdag roepen de demonstranten in Frankrijk tot de bestorming van de ambtszetel van de president op – het Élysée-paleis. Na drie weken van protesten roepen de “gele hesjes” op tot de jacht op de Franse president Emmanuel Macron. De protesten richten zich al lang niet meer alleen tegen alleen maar hoge belastingen en kosten voor levensonderhoud. Het gaat om de kop van de president. De crisis in Frankrijk is ook een waarschuwing aan de EU.

epoch times

De oproep van een “gele hesjes”-activist tot protesten voor het Élysée-paleis verbreidt zich als een lopend vuurtje in de sociale netwerken. Op de vraag van een tv-journalist wat de activisten daar van plan zijn, zei de vrachtwagenchauffeur Eric Drouot: “We gaan naar binnen”.

Het is de “oorlogsverklaring” aan een staatschef, die zich sinds tien dagen in stilzwijgen hult. Tijdens een van zijn zeldzame openbare optredens – het bezoek aan een tijdens de protesten afgebrande prefectuur – werd Macron uitgejouwd. Zijn populariteitscijfers bevinden zich in een vrije val, in een nieuwe peiling komt hij op nog maar 18%.

“Dat figuur denkt dat hij God is”, zegt een woedende activist, die in Le Mans ten zuidwesten van Parijs een brandstofdepot blokkeert. Hij zou er zelfs voor zijn om Macron te onthoofden. Een “gele hesjes”-delegatie verlangt om vrijdag persoonlijk door Macron ontvangen te worden. “Het land staat aan de rand van een opstand en een burgeroorlog”, waarschuwt ze.

In Frankrijk komt nu jarenlange frustratie over stijgende belastingen, dalende pensioenen en een hoge werkloosheid naar buiten. De op rebellie gelijkende protesten worden aangedreven door haat op een president, die zich steeds opnieuw liet verleiden tot arrogante uitspraken – bijvoorbeeld toen hij een werkloze terechtwees dat hij alleen maar “over de straat zou moeten lopen” om een baan te vinden. Of toen hij de Fransen bespotte als “opstandige Galliërs”.

En die nog steeds niet bereid is om symbolische concessies te doen: bijvoorbeeld de herinvoering van de vermogensbelasting. De afschaffing hiervan maakte de voormalige investeringsbankier in de ogen van velen tot de “president van de rijken”. Macron zou in de verkiezingscampagne beloofd hebben de sociale ongelijkheid te verminderen, klaagt een 66-jarige activist, die van € 700,- pensioen leeft en bij Metz een straat blokkeert. “Het tegendeel is het geval.”

Politieke krachten aan de uiterste rechte en linkse rand profiteren. De politica Marine Le Pen adviseerde Macron al: “Praat u met de ´gele hesjes´, verstopt u zich niet in het Élysée.” Het kamp van de president dreigt bij de Europese verkiezingen volgend jaar van haar te verliezen.

Wanneer de staatschef de komende week naar de EU-top in Brussel vertrekt, kan hij zichzelf nauwelijks nog presenteren als “bolwerk tegen populisten”, waarvoor hij aangetreden is, zegt de Brusselse communicatieonderzoeker Nicolas Baygert. Ook zijn hervormingspolitiek wankelt. Het “probleem” Macron zou voor Europa zijn opgelost, jubelt de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini van de LEGA, al.

Toen Macron´s grote voorbeeld Charles de Gaulle in mei 1968 met gelijksoortige opstanden geconfronteerd werd, bezat hij volgens de historica Danielle Tartakowsky een “historische legitimiteit” door zijn strijd tegen de nazi´s. Het lukte De Gaulle om de situatie om te draaien en de verkiezingen in zijn voordeel te beslissen. “Macron bezit deze historische legitimiteit niet”, benadrukt de historica.

Ook de “gele hesjes” bezitten geen legitimiteit buiten de peilingen, die hen de sympathie van ruim 70% van de bevolking verzekeren. Of het hen lukt om, zoals aangekondigd, een “gele” lijst voor de Europese verkiezingen op te stellen, is niet zeker. Steeds meer ontevreden mensen sluiten zich echter aan bij de zelfverklaarde “volksopstand”: gymnasiasten, boeren en vakbondsleden.

Voor de komende week heeft de linkse oppositie opgeroepen tot een motie van wantrouwen tegen Macron. Deze maakt vanwege de absolute meerderheid van de president geen kans. De motie van wantrouwen op straat hebben de “gele hesjes” al gewonnen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, Elite, EUSSR, Frankrijk, Nationalisme, Patriottisme, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

47 reacties op Het gaat om Macron´s kop – demonstranten roepen tot bestorming van zijn ambtszetel op

 1. Jan zegt:

  Martina Markota in Parijs: traangas vlammen als tekenen van revolutie

  Geliked door 2 people

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Blijf het volk treiteren en uitzuigen en het gevolg is begrijpelijk en duidelijk.

  Nu in de rest van Europa nog.

  Geliked door 6 people

  • Judge zegt:

   We willen het. We kunnen het. Als we de macht maar inzien die we gezamenlijk bezitten en het lef krijgen deze in te zetten voor onze toekomst en die van onze kinderen. Sla voorraden in. Bewapen u en trek ten strijde….. Hoe dan ook, wanneer dan ook, waarmee dan ook. Liberté, Fraternité, Egalité. Vive La France!

   Geliked door 1 persoon

 3. Ruud zegt:

  Jammer dat we zo fatsoenlijk en lankmoedig zijn opgevoed. Daar hebben we nog de meeste last van. Het tij keert echter, mijnheer Rutte…..!

  Geliked door 3 people

 4. Tistochwat zegt:

  Hij zou er zelfs voor zijn om Macron te onthoofden.

  Goed idee!
  Waarom zouden alleen mohammedanen anderen mogen onthoofden?
  Degenen die door mohammedanen worden onthoofd, zijn onschuldige ‘ongelovigen’.

  Die vuile Macron is een crimineel en verdient de zwaarste straf.
  Ik zou er geen seconde om treuren als alle EU-dictators een kopje kleiner zouden worden gemaakt.
  Met inbegrip van al hun laarzenknechten.

  Geliked door 5 people

 5. scherpschutter1943 zegt:

  Ik hoop dat het alleen maar erger wordt en dat de fransen gewapend op de barricade gaan zodat heel frankrijk in elkaar stort. Als dat gebeurt stort de hele e.u. in is mij vaste overtuiging en slaan juncker en die landverrader timmermans, op de vlucht. Ik hoop het mee te maken. 1 ding weet ik zeker, ver komen ze niet.

  Geliked door 5 people

 6. Joannes den Hollander zegt:

  Dit is verheugend nieuws. Ze willen Macron zelfs onthoofden. Dan is de nood wel heel erg hoog. Nu vooral doorzetten zodat in elk geval het Marrakesh verdrag NIET getekend wordt. De rest van de chaos komt daarna wel. In elk geval uit de E.U. stappen dan volgt de rest van Europa vanzelf. En alles wat niet in Frankrijk thuishoort, Europa uit natuurlijk.

  Geliked door 2 people

 7. Perfide Albion zegt:

  Dat ze die smerige globalist maar snel onder een guillotine gooien. De lijst met zijn misdaden tegen het Franse volk is te lang om hier op te noemen.

  Geliked door 2 people

  • Taljaard zegt:

   Toekomstige boekentitels;

   Les 10 dernieres jours du Macron.
   Macron, le president sans avenir et sans tete.
   La chute de la bete mondialiste.
   La troiseme revolution Francaise et sa implications pour l’Europe.
   Macron, le Ceaucuscu Francais.

   Like

 8. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Er was eens ’n zekere Macron
  die de beker der koplozen won…
  met vlag en met wimpel,
  maar de man bleek zó simpel
  dat hij ook nog de koprol-prijs won…
  .

  .

  Geliked door 2 people

 9. Elisah zegt:

  Ondertussen,
  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/professor-vermoord-door-ex-student-voor-universiteit-in-parijs~ac58ce99/?utm_medium=twitter&utm_content=Nieuws&utm_source=dlvr.it

  Professor vermoord door ex-student voor universiteit in Parijs

  In het Parijse zakendistrict La Défense is een professor Engels neergestoken met een mes voor de ingang van een private universiteit. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen. De dader is een 27-jarige oud-student van Pakistaanse origine

  Like

 10. Cleo zegt:

  Die Fransen hebben tenminste pit! Goed voorbeeld !

  Geliked door 1 persoon

 11. Jean zegt:

  Ik zie de koppen al rollen, heerlijk.
  Macron, Merkel, May, Michel, Mohamed, mohamedanen, moslims en vooral niet te vergeten de Mollen in dat EU gedrocht.
  Al die verraders & vernietigers van onze beschaving horen thuis in een Mollengraf. Mmmmmmmm

  Like

 12. Thom zegt:

  Macron is een rasechte Franse president. Zoals hij waren bijna al zijn voorgangers behalve oetloello Hollande. Ga maar na ze deden allemaal net of ze Napoleon waren: De Gaulle, Pompidoe, Giscardd’Estaing, Mitterrand, Sarkozy. Ze gingen zoals het bij een Alfamannetje hoort bijna allemaal vreemd en hadden bij meerdere vrouwen kinderen. Alleen oetloello Hollande ging op zijn brommer naar zijn bijzit, maar daarom was het ook een oetloello.

  Like

 13. Elisah zegt:

  Gele hesjes in Nederland,
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/12/Gele-Hesjes-Nederland-zetten-zich-in-voor-sociale-zekerheid-en-zijn-tegen-open-grenzen

  Gele Hesjes Nederland zetten zich in voor sociale zekerheid en zijn tegen open grenzen

  Paul Joseph Watson: ‘De Europese Lente verspreidt zich’ – Leider Nederlandse Gele Hesjes opnieuw gearresteerd wegens ‘opruiing’ – Opiniepeiling: Coalitie Rutte op zwaar verlies (VVD -10, D66 -9, CDA -8)

  De politie van Maastricht heeft vanochtend voor de tweede keer de leider van de Gele Hesjes in Nederland gearresteerd wegens ‘opruiing’. Volgens de man heeft hij enkel opgeroepen tot vreedzaam protest tegen het beleid van de links-liberale regering Rutte. De Nederlandse Gele Hesjes zeggen zich met hun protest te verzetten tegen de diep doorgedrongen politieke correctheid waarmee de vrijheid van meningsuiting in ons land wordt onderdrukt en die daarmee juist de ‘verharding van de samenleving’ veroorzaakt. Daarnaast zijn ze tegen open grenzen en massa immigratie, en vóór het behoud van de sociale zekerheid.

  Geliked door 1 persoon

 14. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Een nieuwe Franse revolutie; dat we dat nog eens mee mogen maken!

  Like

 15. Tineke zegt:

  Zodan, de Fransen hebben de smaak te pakken…….

  Like

 16. delamontagne zegt:

  De Franse Overheid vreest a.s. Zaterdag zeer groot geweld te Parijs……………..
  Er worden grote aantallen “Gilets-Jaunes” in Parijs verwacht.
  De autoriteiten hebben o.a. een 15-tal pantser-wagens ingezet.

  De voertuigen zullen worden ingezet op de meest gedegradeerde plekken en situaties, maar zijn symbolisch voor de [ver]harde situatie die a.s. Zaterdag worden verwacht.
  Ze werden o.a. in 2005 gebruikt tijdens de rellen in Calais
  Behalve deze gepantserde voertuigen heeft de Gendarmerie besloten om al haar troepen te mobiliseren voor de verwachte protesten a.s Zaterdag.
  Alle verloven zijn ingetrokken.
  In Parijs zowel als in de Provincies zullen de gendarmes en de reservisten al in de vroege ochtenduren klaar staan om elk begin van geweld, plundering en verdere verslechteringen in de kiem te smoren.

  video/1
  BRON :
  https://www.cnews.fr/france/2018-12-06/acte-4-des-gilets-jaunes-des-blindes-dans-les-rues-de-paris-samedi-802138

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   Bedankt voor de info want ik had al een foto gezien op twitter met militaire voertuigen die op weg zijn naar Parijs maar kon er niet uithalen of het werkelijk waar is.

   Like

 17. Henk zegt:

  Nu in Nederland nog massaal naar Den Haag, Het volk is het zat aan alle kanten leeggezogen te worden en middels valse beloftes wijsgemaakt te worden dat het hier zo goed gaat. Voor het volk is nooit geld , voor de import gelukszoekers gaan alle deuren en geldlade’s open !!

  Geliked door 1 persoon

 18. Peter zegt:

  Onthoofden hoeft nou ook weer niet ,ze kunnen hem toch gewoon ophangen .

  Geliked door 2 people

 19. Thomasson zegt:

  Vandaag verscheen een jankerig artikel op Nu.NL over de Anne Frank Stichting die beweert dat PVV en FvD verspreiden samenzwering theorieën https://www.nu.nl/binnenland/5613965/onderzoek-pvv-en-fvd-verspreiden-extreemrechtse-samenzweringstheorie.html?redirect=1
  Om het publiek bang te maken van de EU en andere organisaties die de blanke bevolking van Europa willen verdelgen. Men is bang voor de waarheid en vooral voor de realiteit die alle bewijzen voor deze theorie levert.
  Het is overduidelijk gebleken dat Emmanuel Macron is niet de president van Frankrijk, maar de geplante agent van Bilderbergers/NWO. Hij heeft dezelfde taak als de wetenschapper Ash in de film Alien van 1979. Ash was een borg die als een mens eruit zag, maar geen mens was. Hij moest ervoor zorgen dat de manschap zal nooit naar de aarde terugkeren. Daarom gaf hij ze verkeerde onlogische adviezen. De “primaries” van Macron naar het presidentschap leken in niets op een gewone Franse verkiezingen. Het was op en top een Amerikaanse show. Macron is in feite de Franse Mitt Romney met dezelfde gelikte uiterlijk. Zijn duidelijke opdracht is: zorgen dat Frankrijk een 100% pro EU (pro Bilderberg/NWO) beleid voert en zorgen dat zijn bazen op de Olympus meer invloed krijgen in Europa. Maar zoals wij weten de NWO/Bilderberg Boys (& Girls) hebben net zoveel contact met de realiteit als destijds Marie Antoinette en ze zijn vooral net zo arrogant. Punt 2) hen kennis van de Europese en vooral Franse geschiedenis & cultuur is uiterst mager om te begrijpen dat Fransen zijn geen Amerikanen. Op gegeven moment gaan ze op de barricaden. Ja! Dat figuur denkt dat hij God is …Dat deed Louis XVI en zijn adel ook .. Totdat ze werden geleid naar de guillotine; gejoeld door zwermen van Sans Culottes. Nu precies op dit moment kunnen zich de nieuwe Dantons en Robespierres bij de gele hesjes bevinden. De vraag is of zijn “matties” bij de NWO/Bilderbergers zouden hem helpen te vluchten. Het kan zijn dat ze geen tijd voor zulke spelletjes hebben. Ze verkiezen een tijdverdrijf met paar lijntjes cocaïne: een verre falende vriend is niet interessant; niet meer!. .

  Like

 20. delamontagne zegt:

  Het Elysée verwacht zeer veel geweld a.s. ?Zaterdag, zo verklaarde het Presidentieel Paleis woensdagavond, kort nadat de regering een gebaar had gemaakt in de hoop de gemoederen tot bedaring te brengen.
  Dit door het bevriezen van de brandstofprijzen en de verhogingen niet door te laten gaan.
  Dit was de oorsprong van de beweging van de “Gilets-Jaunes”.

  Donderdag ging premier “Edouard Philippe” door in de Senaat met het debat dat woensdag werd begonnen om de noodmaatregelen te verdedigen die werden genomen om tijdelijk de verhogingen van de belastingen te bevriezen.
  Het gaat om de tarieven voor gas en electriciteit deze winter en de verzwaring van de Controle Technique niet door te laten gaan voor a./s. zomer.
  Hij vond het ook noodzakelijk een debat te houden over de hervormingen van de Vermogensbelasting ( ISF ), die President Macron niet door wilde laten gaan.

  Al deze aankondigingen beantwoorden aan de eisen van de “Gilets-Jaunes”.
  Maar voor ongeveer 8 van de 10 (78%) van de Fransen gaan ze niet ver genoeg volgens een peiling afgelopen Zondag gehouden

  Het Regeringshoofd kon woensdag alleen maar toegeven dat de “Woede” ongrijpbaar en onbeheersbaar was geworden.
  President Emmanuel Macron, die het doelwit is van alle kritiek op de punten die de oorzaak zijn van de oproer, vroeg plechtig aan de politieke partijen, de vakbonden en de werkgevers, om een duidelijke en expliciete oproep tot kalmte te geven.

  “Wat er op het spel staat, is de veiligheid van de Fransen en onze instellingen”.
  De uitvoerende macht vreest vooral een nieuwe explosie van geweld dit weekend en een uitbreiding van de woede naar andere sectoren.
  Dit zou kunnen gebeuren als de FNSEA aankondigt dat boeren zich ook zullen gaan mobiliseren. De CGT- en FO-federaties van de wegvervoerssector riepen op om vanaf zondagavond voor onbepaalde duur te gaan staken.
  De situatie is ook op middelbare scholen gespannen .

  Overal in Frankrijk neemt de oproep om opnieuw te gaan demonstreren toe voor zaterdag en het Ministerie van Binnenlandse zaken vreest een “mobilisatie zowel ter Linker als uiterst Rechter zijde.

  Geliked door 1 persoon

 21. delamontagne zegt:

  Uit dezelfde bron: Een ware radicalisering constateert men bij een aantal “Gilets_Jaunes” zoals men vanaf afgelopen Maandag herhaaldelijk kon zien op bepaalde plaatsen in hun optreden maar ook door hun voorstellen.
  Ze radicaliseren zowel door politiek als geweld;
  “Manuel we komen eraan”, de pot op met dat zooitje, Ontbinding van de 2e kamer, Allemaal naar de Bastille…………etc./

  Een “Gilet-Jaunes”geïnterviewd door AFP:
  “Ik krijg Euro 700 pensioen……..je wilt leven, de mensen willen van hun inkomen rond kunnen komen “.

  Een ander:” Joël, 66 jaar heeft sinds 1966 niet gedemonstreert, werkte in de bouw:
  “Macron heeft een mierenhoop overhoop gehaald, de mensen geloofden eerst dat hij de dingen zou gaan verbeteren en veranderen en hun koopkracht zou vergroten, zoals beloofd.
  MAAR ALLES WERD HET OMGEKEERDE VAN HETGEEN WERD BELOOFD……”

  Sylvain, 63 jaar, een gepensioneerde militair:
  “De President denkt dat we achterlijk zijn, idioten. We moeten hem uit ’t Elysée gooien. Zolang hij daar zal zitten, verandert er niets. Het is een bedrieger, een LEUGENAAR, hij minacht ons.”

  Like

 22. Taljaard zegt:

  Dit doet mij sterk denken aan de situatie in Roemenië, nu precies 31 jaar geleden.
  Want de ontwikkelingen in Frankrijk lijken komende week in een zodanige stroomversnelling te raken dat er geen houden meer aan is.
  Dat kan ERG SNEL gaan.
  En Macron ”et sa mere” zouden nog wel eens net zo kunnen eindigen als Nicolae en Elena Ceaucescu. Binnen minder dan 3 weken van een koningspaar tot wormenvoer.

  Like

 23. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Hoezeer ik het ontstaan van weerstand tegen de politieke elite in de EU ook toejuich is het toch goed eens stil te staan bij het feit of de Fransen nu zoveel recht van spreken hebben.
  Frankrijk heeft lange tijd gigantische landbouwsubsidies van de EU binnengesleept. Zonder die subsidies (honderden miljarden) zou de hele agrarische sector failliet zijn gegaan.
  De Franse auto-industrie bestaat alleen nog vanwege vergaande overheidsbemoeienis. In feite zijn het staatsbedrijven.
  Waar Mercedes, BMW, Audi en Volkswagen zo’n beetje de pijlers zijn van de sterke Duitse economie blijven merken als Renault, Peugeot en Citroën zorgenkindjes alleen overeind dankzij hun overheidsbemoeienis.
  Het begon allemaal vanwege de benzine en diesel prijzen maar met € 1,43 voor een liter benzine betalen ze toch grofweg zo’n € 0,15 per liter minder dan wij in Nederland !
  Met andere woorden; wij hebben in Nederland meer recht van spreken alleen wij zijn niet gewend aan het radicalisme van de Fransen.
  Wij slikken het zelfs als we belasting over belasting moeten betalen; bij de kostprijs van een nieuwe auto wordt eerst BPM gerekend en over dat totaal wordt dan weer BTW berekend.
  Wim Sonneveld zou zeggen; “lust u nog peul zegt men bij ons in Schin-op-Geul”.

  Geliked door 2 people

  • Taljaard zegt:

   @Tijl
   Kun je nagaan wat voor een schapen Nederlanders zijn.
   Het hier al jaren gezegd; als er een Europese omwenteling/burgeroorlog komt dan begint die in Frankrijk. En wanneer deze omwenteling, traag maar onstuitbaar en onwrikbaar, langs politieke kanalen gestalte krijgt dan gebeurt dat in Duitsland.
   Hier gebeurt niks.
   Want de Orde moet worden gehandhaafd.
   Omdat de boel anders anders onder water loopt.
   En revolutie slecht is voor de handel.

   Like

  • Jan zegt:

   De verhoging wil Macron om de niet bestaande ‘global warming te bestrijden’ en dus slaat verhoging nergens op. Het is ordinaire belastingverhoging, net als de zogenaamde obamacare een ordinaire belastingheffing was.

   Like

 24. Aegolius cs zegt:

  Parijs mei 1968: studentenrevolte, stakingen, De Gaulle en het begin van de Europese Monetaire samenleving:

  http://www.roeljanssen.nl/blog/parijs-mei-1968-studentenrevolte-stakingen-de-gaulle-en-het-begin-van-de-europese-monetaire-samenwerking

  De “mei-opstand” hoeft niet per se, evenals hulp van studenten samen te vallen met de christelijke decembermaand….

  De afloop/toekomst van het Frans-bestuurlijk apparaat versus volk, zal ons niet onopgemerkt voorbijgaan….!

  Like

 25. Yvonne zegt:

  Goede ideeën wat met monsieur Macron te doen maar ik denk toch echt niet dat hij als een sukkel in zijn paleis blijft zitten tot ze hem eruit sleuren
  Die is al lang ergens anders

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s