Dom plan van CU razendsnel achterhaald

Screenshot_574

(Door: Wim van Schaik)

De ChristenUnie trok weer eens een grote broek aan met te pleiten voor een nieuwe missie van het Nederlandse leger in Syrië. EU-landen zouden de Fransen en Britten moeten bijstaan in de strijd tegen IS nu de Amerikanen vertrekken. CU-Kamerlid Voordewind (foto) riep minister Blok op om het initiatief te nemen bij het formeren van een ‘coalition of the willing’ waarmee de EU de Amerikaanse inzet in Syrië gaat overnemen.

De afgelopen jaren was Nederland al met F-16’s actief in Syrië. Die missie, waarbij bases van IS vanuit de lucht werden gebombardeerd, loopt 31 december af. Omdat de CU er gek op is om met missies in veraf gelegen gebieden ‘iets goeds te doen’ voor de veiligheid, stond Voordewind gelijk in de startblokken om die gekke Trump eens te laten zien hoe ‘het hoort’. Wat Ploumen kon met haar abortusfonds moet ik toch ook kunnen met ‘We gaan ze helpen’, zal hij gedacht hebben.

Een EU-missie zou moeten voorkomen dat Turkije de Koerden gaat aanvallen zodra de Amerikanen vertrokken zijn. Zo’n Turkse aanval is niet denkbeeldig. President Erdoğan is, zacht uitgedrukt, geen vriend van de Koerden en zeker in staat om het gebied dat nu door de Koerden gecontroleerd wordt te annexeren. Dat zou voor Koerden en christenen die daar wonen heel slecht uitpakken.

Voordewind is ook bang dat Assad het Koerdische gebied zal innemen. Maar dat gebied hoorde toch al bij Syrië? Hoezo innemen? En dan zijn er nog de IS-strijders, die volgens de tegenstanders van Trump nog behoorlijk sterk zijn. Die wil Voordewind ook verder bestrijden. Maar even niet aan hem vragen waarom hij dan die zo gevaarlijke gekken ongecontroleerd ons continent binnen laat of zelfs meewerkt aan hun terugkomst…

Trump heeft door zijn onverwachte actie de Koerden in beweging gekregen. Die hebben – met de hete adem van de Turken in de nek – nu Assad verzocht om bijstand. Direct daarop is het Syrische leger de stad Manbij binnengetrokken.

Het zou mij niet verbazen als Trump deze reactie van de Koerden in zijn beslissing ingecalculeerd had. Als dit een vervolg krijgt en uitloopt op onderhandelingen tussen Assad en de Koerden, kan het terugtrekken van Trump als een meesterzet gezien worden. Macron (“vraagtekens bij betrouwbaarheid Trump”) en May hebben het nakijken. En Joël Voordewind? Naïef van hem om te denken dat er alle tijd zou zijn om een missie op te tuigen. Hij is razendsnel ingehaald door de ontwikkelingen in de echte wereld en kan zich nu weer gaan bezig houden met het klimaatschandaal ‘Wij laten ze betalen’.

Met de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Syrië lost Trump (een deel) van een verkiezingsbelofte in. Tegelijk vindt hij een uitweg voor de VS uit de netelige situatie die hij van zijn voorgangers en met name van Obama heeft geërfd. De afgelopen zestien jaar hebben de oorlogen in het Midden-Oosten de VS meer dan 7.000.000.000.000 dollar (7000 miljard dollar) gekost. Een gigantisch bedrag! Maar generaals zitten daar nooit mee. Die zijn alleen verongelijkt als zij hun speeltjes niet mogen uitproberen in de praktijk. Voor hen maakt het niet uit dat die waanzinnige regime change van Obama (Nobelprijs voor de Vrede!) honderdduizenden mensen het leven heeft gekost, dat duizenden Amerikaanse soldaten sneuvelden en tienduizenden nu kampen met fysiek en/of psychisch letsel.

Generaals mogen dan verongelijkt doen. En EU-politici kunnen nu wel de terugtrekking aangrijpen om Trump weer eens af te kraken, maar toen Trump op 20 januari 2017 als president werd ingezworen, had Poetin al alle troefkaarten in het Midden-Oosten in handen en de VS en de VN feitelijk buitenspel gezet. Het zou daarom voor ieder duidelijk moeten zijn dat er maar één beslissing is die een Amerikaans president in zo’n situatie kan nemen: terugtrekken van de Amerikaanse soldaten uit een gebied waar de door Obama bewerkte regime change niet alleen uitliep op een totale mislukking, maar ook een zee van ramp en leed veroorzaakte.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", ChristenUnie, Donald Trump, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Naïviteit, Nederland, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

23 reacties op Dom plan van CU razendsnel achterhaald

 1. Hovawart zegt:

  De strijd tegen IS in Syrië….of de Koerden beschermen tegen ErdoGannef ? wie is er nu Europa’s grootste vijand .….en onze grootste bedreiging.
  Dit is de huidige stand van zaken, de EU heeft met de belofte van vrede nog nooit Zo Veel vijanden gemaakt.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Net als de Golfoorlog gevolgd werd door een Crisis, zal ook deze Syrische rekening weer op het bordje van de Europeanen worden gelegd……en betaald worden.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Misschien is het geen gekke gedachte om ErdoGannef een EU-lidmaatschap aan te bieden en hem direct op de presidentsstoel in Brussel te zetten, want likken aan ErdoGannef zijn nooduitgang vinden de Europese politici geen enkel probleem, héck je zou zelfs kunnen zeggen dat ze het heerlijk vinden………ik wacht de fantasierijke voorstellen van de politieke partijen met spanning af…..EN DAAR STEMMEN HELE VOLKSSTAMMEN OP!! …onbegrijpelijk.

  Geliked door 2 people

 4. King Arthur zegt:

  @Wim
  Heel goed en duidelijk artikel!!
  Tot nu toe zijn alle zogenaamde politieke missies in het water gevallen en nu weer een veel te grote broek aantrekken net als in Yoegoslavie. Zodra de politiek een missie wil gaat het fout omdat militairen geen eigen initiatief mogen vertonen.

  En dan, WTF is de gristen unie nu eigenlijk?
  Een gewone burger naaiende hobbyclub van machtsgeile idioten die steun verlenen aan het slechtste cabinet ooit, die 1000 miljard van de NL-burger wil stelen voor een niet te meten klimaat doel terwijl dat het hele CO2 verhaal een grote hoax is om de burgers arm te maken. Wat een verschrikkelijk landverradende smerige idiotenclub is die CU en hopelijk verdwijnen ze zo snel mogelijk uit de politiek.

  Ik moet nog steeds denken aan de minister van “schaamhaar”, ene Rouvoet die van alle NL-meiden de kleur van hun schaamhaar wilde opslaan in een database. Deze vacuum gezogen narcistische vol idioot wilde ook met zijne excelentie aangesproken worden, want de macht steeg hem naar het hoofd.

  Geliked door 4 people

 5. duinsnip zegt:

  Zijn beslissing is ingegeven door de wens om de Turken de gelegenheid te bieden een wig te drijven tussen Iran en Syrië, door het oosten van Syrie onder het gezag van de Turken te brengen. Zodoende worden de Russen in Syrië opgesloten en met Israëlische raketten onderen controle gehouden. Die afweerraketten van de Russen stellen niks voor, Israël bewees dat laatst weer.
  De vraag is hoe de Russen nu gaan reageren als ze zien dat hun landbrug naar Iran wordt afgesloten. Is hun dit een nieuwe oorlog waard gezien ook de westerse defensieopbouw rond de Oekraïne. Welkom 2019, we gaan gewoon door met bommen en granaten.

  Like

 6. Hovawart zegt:

  De ‘coalition of the willing’ is meer een ‘Attempt of the unable and incapable’…wat een hersenloos zooitje tijdens het kerstreces, zeker te uitbundig getafeld.

  Geliked door 2 people

 7. Wim Vreeswijk zegt:

  Goede uitleg Wim !

  Like

 8. Hovawart zegt:

  Met enige verbazing heb ik bij goede vrienden een tijdje naar de NPO met de Top 2000 op tv geluisterd, maar telkens viel mijn oog op het enigszins blauwe Lcd-scherm, alleen maar blauwe-blanke mensen in die studio, bezoekers en knoppendraaiers….en dat voor het Best Bekeken en Beluisterde TV-programma van de NPO,….en daar hoor je niemand over, wel over de gevarieerdheid van de muziek las ik, maar dit ‘witte’ feestje is toch een verkeerd beeld van alle grondbeginselen waar de Linksche NPO-Kerk voor staat.

  Like

 9. Elisah zegt:

  Dom plan van de pvda…
  https://tpo.nl/2018/12/28/pvda-wil-isis-kinderen-naar-nederland-halen/

  PvdA wil ISIS-kinderen naar Nederland halen
  AIVD waarschuwt dat Kalifaatkids gevaar voor Nederlandse veiligheid kunnen betekenen

  De PvdA wil dat minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) contact opneemt met zijn Belgische ambtsgenoot om te kijken naar de mogelijkheden om kinderen van ISIS-strijders uit Syrië terug naar Nederland te halen. De Brusselse kortgedingrechter besliste woensdag dat zes kinderen van twee Belgische ISIS-strijdsters naar België moeten worden gerepatrieerd. De moeders zitten met hun kinderen vast in het Koerdische kamp Al-Hawl. Ook de moeders moeten van de rechter worden teruggehaald.

  Like

  • QENQ6 zegt:

   Bepaalt de rechter dat? We hebben toch een regering?
   Schending van Trias Politica: de leer der scheiding der machten:
   1. Wetgevende macht
   2. Bestuurlijke macht (politiek)
   3. Rechtsprekende macht
   De rechter mag niet op de stoel van de bestuurder gaan zitten (althans, hij moet ZEER terughoudend zijn). .

   Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Ik ben van mening dat alle is.strijders in nederland gedood moeten worden, inclusief hun families. IS is een besmetting te vergelijken met ebola. vandaar mijn oplossing

   Like

 10. QENQ6 zegt:

  Ik ben die grenzeloze naieviteit van West-Europa zoo zat… Een wereld met alle rassen en soorten (mag ik die woorden gebruiken?) en waarin geen wapens zullen zijn, gaat er echt niet komen, hoor… Ook niet in Nederland. Ook niet in Amsterdam, Femke.

  Like

 11. Marc zegt:

  Mijn aanvankelijke reactie op Trumps aankondiging zijn troepen uit Syrië terug te trekken was er een vol ongeloof. En dan gaf hij als reden nog wel op dat de Turken het karwei tegen IS zouden afmaken. Dat is natuurlijk helemaal van de zotte, want iedereen weet dat de Turken niet alleen achter de Koerden aanzitten, maar ook jarenlang IS gefaciliteerd heeft.

  Wel vaker stelt Trump ook medestanders voor raadsels. Maar evenzo vaak viel mij op dat de uitkomst van zijn alle normen doorbrekend handelen onverwacht positieve resultaten had.
  Dus vandaag zat ik mij het volgende te bedenken.

  Eerst stellen de Turken verbeterde relaties tussen hen en Iran voor. Dan kondigen de Amerikanen hun vertrek aan. Hierop kondigen de Turken hun aanstaande invasie van Koerdische gebieden in Syrië aan. De Koerden in Manbij roepen de hulp van Assad in, die stelt hieraan gehoor te hebben gegeven. Tot zover de recente feiten.

  Welke vijanden komen tegen elkaar te staan? Koerden (soennieten), Assad (sjiiet) en Iran (sjiiet) in samenwerking met de Russen die, ondanks het door de Turken neergeschoten toestel (een jaar terug ongeveer), met de Turken in ieder geval in gesprek zijn. Nu de Amerikanen vertrekken zijn er plots gesprekken tussen de Turken en de Russen. De inhoud daarvan is mij nog niet bekend.

  Ik houd het erop dat Poetin met Erdogan alleen zoete broodjes bakt zolang het hem uit komt. Niet vergeten moet worden dat Russen en Turken honderden jaren elkaars doodsvijanden zijn geweest. Dat sentiment zal niet verdwenen zijn. Ook de Iraniërs zullen alleen pro forma met de Turken onderhandelen. Niet alleen zijn zij religieuze opponenten die beiden grenzen aan gebieden (Syrië, Irak, Libanon) die beide willen beheersen, ook zijn de Koerden een Iraans volk. Hoe sterk die banden tussen Koerden en Iran zijn weet ik niet, maar een kleine rol zal dat toch wel spelen.

  Ik vermoed dat Trump willens en wetens zijn troepen terug trekt zodat nieuwe allianties gevormd kunnen worden. Niet alleen om IS definitief te verslaan, maar ook om nieuwe krachtvelden te laten ontstaan. Daarbij zal hij zonder twijfel in gedachte houden dat de Russen Assad nooit zullen laten vallen. Zolang dat verbond blijft bestaan, kunnen de Koerden zich veiliger voelen onder Assad, en zal de Turkse expansie langs die weg getemperd worden. Maar ook Iran zal zich gebonden voelen.

  Trump moet beseffen dat, met het oplossen van het ene probleem in het Midden-Oosten, er zonder meer een ander probleem voor in de plaats zal komen. En hij zal ook beseffen dat de VS zich niet eindeloos kunnen mengen in conflicten die linksom of rechtsom uitgevochten zullen moeten worden. Dus waarom Amerikaanse levens wagen, als bij een nieuw conflict plots allianties met de vijand van gisteren moeten worden gesloten.

  Het Midden-Oosten is en blijft een wespennest, en dat zal Trump zich realiseren.

  Like

 12. theoprinse zegt:

  Spoiled brat Trump is nooit in het leger geweest en heeft geen kennis van militaire zaken. Trump beoordeelt de door het Amerikaanse congres bij wet bekrachtigde deelname van zijn land in oorlogen in het midden oosten als een Al Bundy met een blikje bier en een zak chips achter de tv. Het besluit van Trump bij wijze van een tweet op 23 december om zijn 2.000 militairen geheel uit Syrie terug te trekken is helaas voledig terug te voeren op zijn mechanische uitvoering van zijn demagogische verkiezingsbeloften.
  Er s veel over te vertellen maar hieronder wat hoofdlijnen:
  Het besluit kwam in de wereld tijdens een dagen vooraf door naaste medewerkers voorbereid telefoon gesprek op 14 december tussen Trump in Washington en Erdogan in Ankara.
  Trumps catch phrase was: ‘it’s all yours. We are done’.
  Het telefoongesprek was on speakers en naast Trump zaten zijn national security advisor John Bolton en min. van buza Mike Pompeo. Pompeo en Bolton waren volledig overdonderd want deze manouevre was pertinent NIET de bedoeling.
  Het was een vuil geraffineerd woordspelletje van Trump waarmee hij Bolton en Pompeo fait acompli voor het blok zette. Trumps minister van defensie James Mattis en US gezant in Irak Brett McGurk namen terecht meteen ontslag. Het besluit was simpel maar de situatie uitermate complex alsmede de consequenties.
  Ten tweede kondigde Trump ook aan de troepen in Afghanistan met 7.000 te halveren. Woensdag bezocht hij in een voor de Iraakse regering geheim gehouden vlucht de amerikaanse luchtmachtbasis in Irak en belde vandaaruit de iraakse president om hem op de luchtbasis te ontmoetten. Het is zeker dat Trump de Iraakse president op de Amerikaanse basis met de amerikaanse seals en militaire media mee te delen dat Trump ook uit Irak zou gaan vertrekken.
  De president van Irak nodigde trump uit om dat in Bagdad voor de iraakse politici en iraakse media te komen vertellen. Trump weigerde met een leugen en boodt de Iraakse president aan hem in Washington te bezoeken. Dit geeft wel aan dat Trump in een politieke vlucht nbaar voren bezig is.
  Ten derde is het Erdogan naar wiens pijpen Trump danst. Erdogan dreigde het russische s-400 raket systeem aan te schaffen tegen de zin van de nato staten want de s-400 is superieur aan de nato F-16 etc. Trump heeft voor 3.5 miljard aan patriots verkocht aan Turkije maar Erdogan moet van Rusland ook de s-400 aanschaffen. Rusland heeft een deal rond de Turkstream oliepijpleiding lamgs Istanbul om van de oekraine af te zijn. Verder is door de Kashoggi affaire die door de geheime dienst van Hakan Fidan in geconstrueerd.
  Het is absoluut NIET te tolereren dat de president van de VS en leider van de westerse wereld zich door Erdogan laat chanteren.
  Grijze wolf gladio B Erdogan wil een terugkeer naar een islamitische staat en het ottomaanse rijk van de vml ottomaanse haven Suakin in Soedan tot het inlijven van noord syrie met verdrijving of uitroeiing van de koerdische bevolking die er volgens het verdrag van Lausanne van 1923 recht op heeft.
  Trump heeft de oorlog tegen de islamitische terreur feitelijk de rug toegekeerd en de belangen van Israel geschaadt door Irans positie in Syrie sterker te maken om wapens naar Hezbollah in Libanon te smokkelen en verder de banden met Saudie Arabie en Israel tegen Iran te verzwakken.
  Trump heeft op laaghartige wijjze de moedige koerdische strijdmacht verraden die als enigsten met blote handen ISIS hebben bestreden. Daarbij zijn duizenden Koerdische strijders Peshmergas, YPG Peoples Protection units gesneuvelt en hebben 3.500 ISIS jihadis in kampen gevangen gezet.
  In Afghanistan heeft Trump India verzwakt omdat de taliban uitzaait naar kashmir en Chinas in aanbouw zijnde zijde route over land schade toegebracht dat Xi Jinping dwong met de Pakistaanse Imran Khan die eerder dit jaar door trump is gekort op miljarden steun voor terreurbestrijding te manen geen zogenaamde militaire oplossing voor Afghanistan na te streven.
  De van oorsprong democratische Trump heeft met zijn mechanische uitvoering van zijn demagogische verkiezingsbelofte verraad gepleegd met een kniebuiging naar de islamitische terreur en voor links van de democraten die hem daar openlijk dankbaar voor zijn.

  Like

  • Marc zegt:

   Theoprinse, daar zit een hoop waars in wat je zegt. Maar probeer af te zien om Trump als een zuipende randdebiel af te schilderen. Dat helpt niet zijn bedoelingen te doorgronden.

   Ook ik kan veel zaken niet plaatsen, waaronder de Amerikaanse bombardementen op Assad vanwege vermeende gifgasaanvallen door dat regime. En ook zijn onomwonden steun voor Amerikaanse wapenverkopen aan Saoedi-Arabië en Turkije, met als argument dat met de productie hiervan honderdduizenden Amerikaanse gezinnen zo van inkomen voorzien worden, stuit mij tegen de borst.

   Eind 2013 leidde de Amerikaanse weigering wapens te leveren aan ‘gematigde’ rebellen in Syrië en de gewijzigde Amerikaanse politiek ten opzichte van Iran, tot een verzwakking van hun band met S-A. Het gevolg was toen dat S-A Libanon bewapende met Franse wapens!

   Als tweede argument voor de wapenverkopen aan S-A gebruikte Trump dat anders de Russen of Chinezen deze wapens wel zouden leveren. Dat bleek een krachtig argument, want in de weken na deze uitspraak deden aantal westerse landen als Duitsland en Spanje hun uitspraken om hun wapenverkopen aan S-A aan banden te leggen, om zo de druk op Jemen te laten afnemen. Hier zie je dus een positief effect van een op zichzelf immoreel standpunt. Trump maakt zo duidelijk dat de hele wereld boter op zijn hoofd heeft.

   Op het oog lijkt het of Trump Erdogan ruim baan geeft. Als ik dat lees, schiet ik ook in de ontkenning. Maar wel blijft wel dat in het Midden-Oosten het ene conflict nog niet opgelost lijkt, of er dient zich wel een andere aan. Trump heeft dan ook gezegd dat de VS niet de ‘politieman van de wereld’ kunnen blijven spelen. En in die uitspraak zit ontegenzeggelijk veel waarheid. Niet alleen hebben vele, ook westerse, landen over de laatste decennia hun ergernis over de Amerikaanse suprematie uitgesproken, maar Trump geeft aan dat ook binnen de VS isolationisme altijd een grote rol heeft gespeeld. Zo is bekend dat de publieke opinie aan de vooravond van de Amerikaanse deelname aan WO I fel gekant was tegen deelname. Ook bij de oprichting van de Volkenbond, in de nasleep van die oorlog, stemde het Amerikaanse parlement tegen lidmaatschap hiervan. Er valt dus wat voor te zeggen.

   Trump lijkt inderdaad de Koerden verraden te hebben. Zo spreken zij hierover van ‘een dolkstoot in de rug’. Maar je ziet direct een nieuwe alliantie ontstaan, namelijk die van de Koerden met Assad, en zo indirect met Iran. Assad en Iran beide vijanden van Israël (zoals Turkije dat net zo is) zouden gezamenlijk kunnen optreden tegen de Turken om de Koerden te beschermen.
   Het valt niet uit te sluiten dat Trump deze nieuwe allianties, die binnen 48 uur na zijn uitspraken al een feit zijn, van te voren heeft aangevoeld. En je kan dat maar beter duidelijk hebben, voordat je verdere militairen inzet.

   Voor wat betreft de Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan. Je kan dan wel verwijzen naar de negatieve effecten hiervan op India, maar duidelijk is dat na zeventien jaar Amerikaanse militaire inmenging in dat land de Taliban sterker dan ooit zijn. Wat is dan het positieve effect van deze Amerikaanse bemoeienis? De negatieve effecten op India moeten dan door India zelf opgelost worden. Lijkt me fair. En ongetwijfeld zullen daar nieuwe spanningen, allianties en gewapende conflicten uitbreken. Is dat de fout van Trump of de VS?

   Like

   • QENQ6 zegt:

    De steun van Trump aan S-A en Turkije, lijkt te zijn ingegeven door de antipathie van Israel voor Iran. Moeilijk te begrijpen: de Koerden worden het kind van de rekening. Accepteert Trump dat?

    Like

 13. theoprinse zegt:

  Trump war niemals in der Armee und hat keine Kenntnis von militärischen Angelegenheiten.
  Trump urteilt, uber die Teilnahme seines Landes an Kriegen im Nahen Osten wie ein Al Bundy mit einer Dose Bier und einer Tüte Chips hinter dem Fernseher.
  Die Entscheidung von Trump in Form eines Tweets vom 23. Dezember, seine 2.000 Soldaten vollständig aus Syrien abzuziehen, lässt sich leider vollständig auf seine mechanische Ausführung seiner demagogischen Wahlversprechen zurückführen.
  Es gibt viel zu erzählen, aber unter einigen Hauptzeilen:
  Seine Entscheidung kam einen Tag als enge Kollegen am 14. Dezember ein Telefongespräch zwischen Trump in Washington und Erdogan in Ankara vorbereiteten.
  Trumps Schlagwort lautete: ‘Es gehört Ihnen. Wir sind fertig.
  Beim Telefongespräch von Trump befanden sich sein nationaler Sicherheitsberater John Bolton und seinen Außenminister Mike Pompeo.
  Pompeo und Bolton waren völlig überfordert, weil dieses Manöver war NICHT beabsichtigt.
  Es war ein schmutziges, raffiniertes Wortspiel von Trump, mit dem er Bolton und Pompeo auf den Block setzte.
  Trumps Verteidigungsminister James Mattis und US-Gesandter im Irak, Brett McGurk, trat zu Recht sofort zurück.
  Trumps Chamberlainishen Entscheidung war idiot einfach, aber die Situation sowie die Folgen sind äußerst komplex.

  Zweitens kündigte Trump an, die Truppen in Afghanistan um 7.000 zu halbieren. Am Mittwoch besuchte er die US Air Force Base im Irak in einem geheime Flug vor der irakischen Regierung und rief den irakischen Präsidenten dazu auf, ihn auf dem Amerikanischen Luftwaffenstützpunkt zu treffen.
  Es ist sicher, dass Trump den irakischen Präsidenten mit amerikanischen Seal Kommandos und militärischen Medien Anwesend auf den amerikanischen Stützpunkt informieren wollte, dass er auch die amerikanischen Truppen den Irak verlassen lassen würde.
  Stattdessen lud der irakische Präsident Trump ein, den irakischen Politikern und den irakischen Medien in Bagdad zu berichten.
  Trump lehnte dies mit einer Lüge ab und bot dem irakischen Präsidenten an, ihn in Washington zu besuchen.
  Dies deutet darauf hin, dass Trump, nachdem er seine Mehrheit im Kongress verloren hat, auf einer politischen Flucht vorwärts geht (links).

  Dritter ist Erdogan, zu dessen Pfeifen Trump tanzt. Erdogan drohte mit dem Kauf des russischen s-400-Raketensystems gegen den Willen der NATO-Staaten, da die s-400 der NATO-F-16 usw. überlegen ist. Trump hat durch seinen beabsichtigten Nachfolger für James Mattis – den stellvertretenden Verteidigungsminister Patrick Shanahan – für 3,5 Milliarden Dollar Patriotraketen, die an die Türkei verkauft wurden, aber Erdogan muss auch die s-400 von Russland kaufen.
  Russland hat auch einen Deal um die Turkstream-Erdölpipeline herum Istanbul abgeschlossen, wegen die Ukraine im Austausch für den Verrat der kurdischen Stadt Afrin an Erdogan zu beseitigen. Darüber hinaus ist Trump auch durch die Kashoggi-Affäre, die vom Geheimdienst von Hakan Fidan aufgebaut wurde, rund 100 Milliarden Waffengeschäft mit Saudi-Arabien abgewickelt.

  Es ist absolut inakzeptabel, dass der Präsident der USA und der Führer der westlichen Welt vom muslimischen Erdogan erpresst werden.

  Der graue Wolf Gladio B Erdogan wünscht die Rückkehr in einen islamischen Staat und das Osmanische Reich des ehemaligen ottomanischen Hafens Suakin im Sudan zur Eingliederung Nord-Syriens mit Vertreibung oder Ausrottung der kurdischen Bevölkerung, die laut Vertrag von Lausanne von 1923 berechtigt ist .
  Tatsächlich kehrte Trump dem Krieg gegen den islamischen Terror den Rücken zu und beschädigte die Interessen Israels, indem er die Position des Iran in Syrien stärkte, um Waffen an die Hisbollah im Libanon zu schmuggeln und die Beziehungen zu Saudi-Arabien und Israel gegen den Iran weiter zu schwächen.
  Trump hat die mutige kurdische Streitmacht gnadenlos verraten, die als einzige ISIS mit bloßen Händen bekämpft hat.
  Außerdem wurden Tausende von kurdischen Kämpfern, Peshmergas, YPG People Protection Units, getötet, und 3.500 ISI-Dschihadis wurden in Lagern eingesperrt.
  In Afghanistan schwächte Trump Indien, weil die afghanischen und pakistanischen Taliban nach Kaschmir gesät und Chinas Bebauungsschäden an der Seidenstraße beschädigt hatten, die Xi Jinping zusammen mit dem pakistanischen Imran Khan der Anfang dieses Jahres von Trump wegen Milliardenwaffen für Terrorismus bekämpfung verkürzt wurde – Jinping zwang,eine sogenannte militärische Lösung für Afghanistan nicht zu verfolgen.
  Der ursprünglich demokratische Trump mit seiner mechanischen Ausführung seines demagogischen Wahlversprechens, ist ein an und einem Kniebeugung am islamischen Terror und die Demokraten sind ihm offen dankbar.

  Like

 14. Goed artikel, dat de vinger op de pijnlijke plek van de christelijke mannenbroeders weet te leggen , deze lieden schijnen totaal geen moeite te hebben met geweld als het maar ver van hun bed is verwijderd en uitgeoefend wordt door niet christelijke soldaten lijkt het.

  Dit verhaal kenschetst de bedoeling van een Godvruchtige ‘ware’ christen zoals Joel Voordewind (Zuch). Toch noemt 73% van de Amerikanen zich christelijk, terwijl de Verenigde Staten in mijn opinie de bakermat van het geweld is geworden, de politieagent van de wereld die overal vrede en democratie weet te brengen (Kuch).

  Like

 15. D. de Jong zegt:

  Christen Unie ??? Lijkt wel Anti Christen Unie !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s