Sachsen: Terreuraanslag tegen de AfD in Döbeln (+ update!)

 

(Door: “Lupo” – Vertaling: E.J. Bron)

Gisteravond werd er een terreuraanslag gepleegd op het kantoor van de AfD in de stad Döbeln bij Chemnitz in de Duitse deelstaat Sachsen. Om 19.20 uur vernielde een bom de ruiten van het kantoor. Door de kracht van de explosie werden twee voor het kantoor geparkeerde bestelbusjes en een naburig gebouw beschadigd. Als door een wonder raakte er niemand gewond. De politie vermoedt een politiek gemotiveerde aanslag.

PI News (2)

Na de bomaanslag zag het er in de omgeving van het AfD-kantoor uit als op een slagveld. Overal lagen glassplinters en rotzooi. De vicevoorzitter van de AfD-fractie in het parlement van de deelstaat Baden-Württemberg, Emil Sanze, vermoedt een aanslag van linkse krachten.

Viceminister-president Martin Dulig (SPD) van Sachsen veroordeelde de aanslag. Dulig schreef vanochtend op Twitter: “Geweld behoort niet tot de middelen van de democratie. De AfD moet politiek bestreden worden en niet met bommen.” Verder schreef Dulig: “Deze aanslag helpt de AfD en schaadt de democratie”.

Dulig zou er goed aan gedaan hebben wanneer hij in dezelfde ademtocht de loepzuivere geweldoproep van de “taz”-correspondent Ralf Sotscheck veroordeeld zou hebben. In het commentaar van de krant op 30-12-2018 schrijft die met betrekking tot de deelname van AfD´ers aan talkshows op televisie dat fascisten vroeger door een “Groep 43” in elkaar geslagen zouden zijn. De conclusie van de journalist van de “taz”: “Tegenwoordig zou men heel veel ´Groepen 43´ nodig hebben. Dus activisten, die bereid zijn om mensen zoals in het commentaar expliciet genoemde Alexander Gauland en zijn aanhangers daar in elkaar te slaan, aan te vallen waar ze aangetroffen worden. Blijkbaar komt in Döbeln het zaad van links verbaal geweld op.

Wat eveneens walgelijk is, is de relativerende manier waarop de mainstream media de terreuraanslag van Döbeln bagatelliseren. Zo schrijft de “Bild-Zeitung” over een “onbekende substantie”, die ontploft zou zijn als “heel krachtig knalvuurwerk”, om er daarna niet omheen te komen over de enorme verwoestende kracht van de “explosie” te berichten.

Ook de politie houdt “om onderzoek-tactische redenen” het deksel op de informatie pot, heel anders dan in Bottrop, toen slechts enkele uren na de vermeende amok-rit de nationaliteit van de Duitser en zelfs delen van diens medisch dossier werden gepubliceerd.

De “Tagesschau” en andere grote media zoals “Bild-Zeitung” spreken na de terreuraanslag van Döbeln eveneens bagatelliserend van een “explosie voor AfD-kantoor” en haasten zich om er in dezelfde ademtocht op te wijzen dat er niemand gewond zou zijn geraakt. Veel van deze media vergeleken kort daarvoor nog de amok-rit in Bottrop met een radicaalislamitische terreuraanslag, terwijl zij de aanslag tegen de AfD in Döbeln taalkundig met het woord “explosie” bijna onschuldig voorstellen.

Terwijl de “explosie” alleen maar de tot nu toe laatste daad is in een serie aanslagen tegen de AfD in Sachsen. Midden december nog werd het kantoor van de AfD in Borna, dat ongeveer een uur rijden van Döbeln verwijderd ligt, beschadigd. Onbekenden gooiden volgens de politie een afdekplaat van een muur tegen de ramen. In september waren het AfD-kantoor in Chemnitz en het bureau van de AfD-parlementariër Jens Maier in Dresden het doelwit van aanslagen: beide kantoren werden met verf besmeurd. Je kunt dus terecht van terreuraanslagen tegen de AfD spreken.

UPDATE, 04-01-2019, 11.00 uur: Drie verdachten opgepakt

Inmiddels werden er drie verdachten opgepakt. Het zou gaan om drie Duitsers van 29, 32 en 50 jaar, zoals de centrale recherchedienst in Dresden vandaag meedeelde. Een woordvoerster dan de recherche Sachsen zei dat het vermoedelijk om een politiek gemotiveerde daad zou gaan. Ze gaf geen nadere informatie.

Blijkbaar werden de verdachten snel gearresteerd. Ooggetuigen willen een man gezien hebben, die iets in een vuilnisbak had gestopt, bericht de “Sächsische Zeitung”. Daarna zou hij met een oudere combi zijn weggereden, bericht de “Sächsische Zeitung”. De politie zou de achtervolging hebben ingezet.

Langzamerhand wordt de volledige omvang van de aanslag duidelijk. Buren hadden geluk dat het bij hen als door een wonder “slechts” afliep met kapotte deuren, gebroken ramen en vallend puin en dat zij zelf ongedeerd bleven. Een buurtbewoner zegt: : “Nu leeft men in angst”. 

Bij de landelijke parlementsverkiezingen heeft 29% van de inwoners van Sachsen op de AfD gestemd. Zij is voor de CDU de grootste partij van Sachsen.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Lupo”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “BertG.”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, burgermoed, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

17 reacties op Sachsen: Terreuraanslag tegen de AfD in Döbeln (+ update!)

 1. Steven zegt:

  Gewoon weer het werk van de LINKSE fascistische kloten bende in Duitsland die nog erger zijn dan terroristen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ruud zegt:

  In Nederland wordt Cultuur onder Vuur ook door terroristisch-links belaagd. Overheid, grijp in! Laat het niet sloffen zoals bij Pim Fortuijn.
  Wim Kok en Klaas de Vries (beiden PvdA) wensten het, alhoewel gewaarschuwd, niet te voorkomen en bagatelliseerden het dreigend gevaar met het bekende gevolg! Niet nog een keer!!!!

  Geliked door 2 people

 3. Hendrik zegt:

  En links faciliteert het.

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Als een terreur aanslag op een politieke tegenstander van de gevestigde macht geen terreur aanslag meer is dan kun je er donder opzeggen da je leeft in een politieke dictatuur.

  Geliked door 1 persoon

 5. jack black zegt:

  Ergo ?
  Het geeft ook SPD-Groenen en Linken buro’s !
  Gelijk recht voor iedereen !
  Werk in de winkel !

  Like

  • Cathja zegt:

   @ jack black

   Ja, hoe zou de berichtgeving er uit hebben gezien als dit een kantoor van de SPD of het CDU bijvoorbeeld geweest zou zijn? Zouden dan de aanhangers van het AfD misschien verdacht worden?

   Like

 6. flo zegt:

  En de overheid vindt het goed, daar en hier….

  Like

 7. droevige mof zegt:

  Reactie van vicepremier Martin Dulig (SPD) op twitter:
  “Geweld behoort niet tot de middelen van de democratie. De AfD moet politiek bestreden worden en niet met explosieven. Deze aanslag helpt de AfD en schaadt de democratie.”
  De antwoorden die hij toen kreeg zijn schadelijk voor de SPD en nuttig voor de democratie.

  Like

  • Steven zegt:

   De AfD moet politiek bestreden worden en niet met explosieven..
   Het leuke hiervan is als je de SPD politiek wilt bestrijden er dan vanzelf explosieven komen..in iedere gewenste vorm!

   Like

 8. koddebeier zegt:

  Als links verliest ontaard het altijd in geweld !!

  Like

 9. Republikein zegt:

  Nageboorte van RAF.

  Like

 10. Pingback: Hetze tegen de AfD werpt vruchten af! | E.J. Bron

 11. Jan zegt:

  Antifa Bremen pleegt moordaanslag op AfD politicus

  Like

 12. Jan zegt:

  Bisschop lse Junkermann: In het oosten van Duitsland wonen nog steeds halve en hele nazi’s want zij stemmen AfD en voeren alleen hetzes tegen anderen, worden daardoor groot

  Evangelische Kirche Mitteldeutschland Landesbischöfin: Osten übt noch Demokratie

  Die evangelische Landesbischöfin in Mitteldeutschland, Ilse Junkermann, sieht in Ostdeutschland noch großen Nachholbedarf in Sachen Demokratie. Der Osten durchlaufe jetzt eine Phase wie der Westen in den 60er- und 70er-Jahren. Damals sei in der Bundesrepublik die NPD stark gewesen. Junkermann hält in der Auseinandersetzung mit Rechtspopulisten die Kirche für eine wichtige Kraft.

  https://www.mdr.de/nachrichten/politik/regional/landesbischoefin-junkermann-zu-ostdeutschland-demokratie-und-einheit-100.html

  Like

 13. Pingback: Sachsen: Drie verdachten wegens bomaanslag op AfD-kantoor in Döbeln aangeklaagd | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s