Herdenkingsbijeenkomst in de Bondsdag: Schäuble waarschuwt voor “nieuw geïmmigreerd antisemitisme”

screenshot_151

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse Bondsdag heeft vanochtend in een herdenkingsbijeenkomst n.a.v. de 74e jaarlijkse herdenkingsdag van de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz de slachtoffers van het nationaalsocialisme herdacht. Daarbij is de toon met betrekking tot het antisemitisme in Duitsland in vergelijking met de voorgaande jaren duidelijk veranderd.

philosophia perennis

Beide sprekers tijdens de herdenkingsbijeenkomst, de president van de Bondsdag, Wolfgang Schäuble, en de Holocaust-overlevende prof. Saul Friedländer wezen in hun toespraken op een schokkend feit: steeds meer Joden zouden van plan zijn uit Duitsland te emigreren, de Jodenhaat zou sinds enkele jaren weer duidelijk toenemen.

Friedländer wees nadrukkelijk op het antisemitisme van de linksen

Voor de eerste keer in de geschiedenis van deze herdenkingsbijeenkomsten vestigde daarbij een president van de Bondsdag ook expliciet de aandacht op de daadwerkelijke oorzaak van deze toename: Schäuble waarschuwde voor een “nieuw geïmmigreerd antisemitisme”, dat onacceptabel zou zijn.

Ook Saul Friedländer bekritiseerde niet alleen de Jodenhaat in het nationaalsocialisme, maar wees ook op het antisemitisme van de linksen, die dit vaak achter een anti-Israëlisme zouden verbergen, dat het bestaansrecht van Israël zou betwisten.

Bij de linksen zou de “politiek-correcte manier van de rechtvaardiging van hun haat erin bestaan de Israëlische politiek obsessief aan te vallen en daarbij tegelijkertijd het bestaansrecht van Israël te betwijfelen.” Vanzelfsprekend zou het legitiem zijn om de Israëlische regering te bekritiseren, maar de pure heftigheid en omvang van de aanvallen zouden “gewoon absurd zijn en de bijsmaak bevatten van een slechts pover verhuld antisemitisme.”

Alice Weidel diep geraakt

Terloops dient opgemerkt te worden dat de burgemeester van Berlijn, Michael Müller (SPD), die overwoog om het Simon Wiesenthal Centrum op een lijst met de wereldwijd tien ergste gevallen van antisemitisme te plaatsen, tijdens de toespraak slechts ongeveer 10 meter van Friedländer verwijderd zat.

Terwijl politici zoals Peter Altmeier (CDU) tijdens de toespraak van Schäuble op hun mobiele telefoons zaten te spelen en met documenten bezig waren, was Alice Weidel in het aansluitende gesprek met vertegenwoordiger van de “Joden in de AfD” (JAfD) diep geraakt door de toespraak van Friedländer.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", antisemitisme, asielwaanzin, Barbarisme, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Links fascisme, Marxisme, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

6 reacties op Herdenkingsbijeenkomst in de Bondsdag: Schäuble waarschuwt voor “nieuw geïmmigreerd antisemitisme”

 1. RottenPikwick! zegt:

  Frau Merkel en haar vriendjes hebben het nieuwe antisemitisme in W-Europa geïmporteerd. Die vriendjes daar schaar ik Frans Timmermans, Junckert, Trutte, VRHFSTD, Ruud Lubbers, Bakellende, Halalsema, Segers etc etc etc ook onder! En die hele Hypocriete Wegkijkzooi van Het Binnenhof / EU! Lang Leve Geert Wilders!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: JODENHAAT IN DUITSLAND TOEGENOMEN! | eunmask

 3. Eric zegt:

  Even, aan de hand van enkele artikels, deze meneer Schauble – rechterhand van Frau ‘Wir schaffen das’ Merkel duiden. Eerst massa’s moslims binnenhalen, en dan verontwaardigd zijn over het meegekomen antisemitisme: je moet het maar durven. Schauble behoort tot die rampzalige kliek Duitsers die sinds Ludendorff en Hitler Europa in een eeuw tijd volledig de vernieling in hebben gestuurd.

  https://ejbron.wordpress.com/2018/04/02/schauble-de-burgers-moeten-accepteren-dat-er-steeds-meer-moslims-zijn/

  https://ejbron.wordpress.com/2017/05/26/krankzinnig-schauble-christenen-zouden-van-de-islam-tolerantie-en-gastvrijheid-kunnen-leren/

  https://www.demorgen.be/buitenland/schauble-we-hebben-een-duitse-islam-nodig-b3276831/

  Like

 4. kampersrene zegt:

  Straks herdenken wij de joden vervolging in Europa en de Merkel-vernietigingskampen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s