Wennen aan het ziekenhuis zonder spoedeisende hulp

screenshot_69

(Door: Liza van Lonkhuyzen)

Ziekenhuizen in Drenthe en Groningen sluiten twee afdelingen voor spoedeisende hulp. Patiënten zijn daardoor straks langer onderweg. Maar de posten zijn duur, en personeel is schaars.

Vijftienhonderd ongeruste Hoogeveners tekenden onlangs een petitie tegen de mogelijke sluiting van de spoedeisende hulp in ziekenhuis Bethesda. „Het is niet normaal dat in een welvarend land als het onze steeds maar medische voorzieningen sluiten.”

Deze maandag werden de bange vermoedens bevestigd: de spoedeisende hulp in Hoogeveen en die van het Refajaziekenhuis in Stadskanaal gaan sluiten. Dat blijkt uit een plan dat Treant, zorgaanbieder in Oost-Groningen en Drenthe heeft gemaakt, samen met zorgverzekeraars Menzis en Zilveren Kruis en andere zorgaanbieders in de regio. Straks is op de twee locaties alleen nog een ‘spoedpost’ voor hulp bij niet-levensbedreigende aandoeningen, zoals botbreuken.

STEM PVV!

PVV nieuw

Lees verder>>>
NRC.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Bananenrepubliek Nederland, Barbarisme, belangenverstrengeling, Graaien, Krankzinnigheid, Nederland, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Wennen aan het ziekenhuis zonder spoedeisende hulp

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Aangezien minister Blok een hekel heeft aan het Nederlandse volk vindt hij het niet erg als hier ziekenhuizen sluiten of inkrimpen wegend geldgebrek. Hij gaat liever naar Syrië om daar persoonlijk een miljard Euro belastinggeld weg te geven voor de bouw van een nieuw ziekenhuis.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Gelukkig hebben we nog gratis gezondheidszorg voor vluchtelingen en allerlei andere niet gedocumenteerden. Betalen jullie ook het eigen risico in 10 termijnen. Helaas ben je er dan nog niet want veel medische handelingen (producten) hebben ook nog een eigen bijdrage. Heb je helemaal pech dan is een gemiddeld ouder echtpaar in Nederland samen met de zorgpremie en het eigen risico en de eigen bijdrage al snel 1000,00 Euro extra kwijt per jaar aan zorgkosten. Volgens de oude media hebben we het wel nog goed in dit land.

  Like

 3. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 4. Cleo zegt:

  Ronduit schofterig dat de huidige bestuurders van ons land (in innige samenwerking met de uitgerangeerde politici die ‘leiding’ geven aan diverse grote zorgverzekeringsorganisaties) de originele hardwerkende Nederlanders financieel kapotbelasten en tegelijkertijd al dat van ons gestolen geld huichelachtig rondstrooien aan merendeels NEP-vluchtelingen die ALLE ZORG krijgen!, STEM ZE WEG, STEM PVV!

  Like

 5. Taljaard zegt:

  Kun je vanaf Hollandscheveld naar Hardenberg kachelen als er wat is..
  Mooie bedoening!

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Met andere woorden we betalen steeds meer en krijgen steeds minder…!
  Lang leve de marktwerking !
  En let wel; al die aanrijtijden zijn louter theoretisch.
  Voorbeeld; ik woon hemelsbreed ongeveer 1 à 1 1/2 km. van een zeer groot ziekenhuis, ’s avonds voelde ik dat het misging, ik had een aantal jaren eerder een licht hartinfarct gehad en herkende min of meer wat er gebeurde, 112 bellen dus, tegen de tijd dat je de telefoniste hebt overtuigd dat er echt iets ernstigs aan de hand is ben je zo tien minuten verder, maar uiteindelijk, ja hoor daar kwam het verlossende woord, er werd ‘direct’ een ambulance gestuurd, toch duurde dat ondanks de zeer korte afstand ook nog eens een kwartier voordat die er was.
  Niets dan lof voor de verpleegkundigen die wel direct al tot actie overgingen maar voordat je in het ziekenhuis bent; weer zo’n tien minuten.
  Daarna naar een operatiekamer en uiteindelijk kwam het goed zoals u begrijpt (anders had ik dit niet kunnen schrijven) maar kom mij niet aanzetten met de snelheid van spoedeisende hulp, die is belabberd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s