De EU wil dat Israël de Golan overdraagt aan Syrië: Assad, Assad über alles

Screenshot_68

(Door: Michael van der Galien)

De Jodenhaters van de Europese Unie slaan weer toe.

De “High Representative” van de Europese Unie heeft laten weten dat de EU de soevereiniteit van Israël over de Golan niet erkent. De Amerikaanse president Donald Trump deed dat eerder wél. Dit omdat Israël dat gebied al letterlijk decennia in handen heeft én omdat het een ieder bekend is dat de Golan van het grootste veiligheidsbelang is voor de joodse natiestaat.

Maar de EU denkt daar dus heel anders over:

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, EUSSR, Golanhoogte, Hypocrisie, islamappeasement, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, Rotzakken, Syrië, verloedering. Bookmark de permalink .

36 reacties op De EU wil dat Israël de Golan overdraagt aan Syrië: Assad, Assad über alles

 1. klaas zegt:


  N.E.X.I.T.
  ….

  Geliked door 2 people

 2. Frans de Wit zegt:

  Wel toevallig nu net Amerika het heeft erkend als dat het bij Israël is gaan horen. De Eu speelt een gevaarlijk spelletje.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ach ik doe hetzelfde als waarschijnlijk Netanyahu doet, ik haal mijn schouders op en denk “ze zien maar wat ze doen”.
  Wat zouden ze eraan willen doen dan ?
  Vervelender is dat Rusland ook de toekenning van de Golan hoogte niet erkent, maar zelfs zij denken wel twee of drie keer na voordat ze ingrijpen.
  Ook zij zien heus wel dat dit stuk voor Israël van levensbelang is en dat die het niet zonder slag of stoot weg zullen geven.
  Gek is wel dat na de Tweede Wereldoorlog de complete kaart van Europa en Arabië op de schop ging, stukken Duitsland gingen naar Polen, Rusland en Frankrijk en er kraaide geen haan naar, in het Midden-Oosten werd zelfs een heuse monarchie opgetuigd (Jordanië) inclusief een ‘koningshuis’.

  Like

  • Anna zegt:

   Rusland lijkt hier een dubbelspel te spelen. Voor “ de hulp” aan Syrië heeft Rusland nog geen enkel financieel gewin terug gekregen. Mogelijk aast Rusland in de toekomst op de bodemschatten van de Golan. ( Gas en Olie) Zolang Putin nog aan het bewind is lijkt de relatie met Nethanyahu goed te zijn, en geeft Rusland de “ vrijheid” aan Israël om Iran met hun “ schiettuig “ op een redelijke afstand te houden maar hoe lang Putin dit nog zal tolereren??? En wat dan de escalatie zal veroorzaken? Wie het weet mag het zeggen, het is en blijft een kruitvat.

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Nou dat ‘geen enkel financieel gewin’ zou nog weleens kunnen meevallen, Rusland was al ver gevorderd met een (zeer) grote pijpleiding die door Syrië zou gaan en dat werd gehinderd door de oorlog en daarom moest die zo snel mogelijk voorbij zijn. Het heeft vele malen langer geduurd dan ze wilden maar hun prioriteit is nu natuurlijk het werk zo snel mogelijk afmaken, en als het geld/olie eenmaal loopt dan is het gedane leed gauw vergeten.

    Like

   • Thomasson zegt:

    @Anna. Zolang Putin aan de macht is in Rusland, blijft het rustig. Putin is een eerste klas strateeg. Eigenlijk speelt hij zijn strategie met net zo veel bekwaamheid als een top schaker. Hij heeft in zijn teen meer verstand dan de hele psychiatrische inrichting genaamd EU in de glazen paleizen in Straatsburg en Brussel.

    Like

 4. Ruud zegt:

  Zodat ze beter vanaf een hoogte beschoten kunnen worden!?. De EU-gekkies hebben de oplossing. Kennelijk niet bedacht door iemand met verstand van zaken. Om je dood te lachen.
  Misschien dat ze zich beter eerst kunnen buigen over de eenwording binnen de EU zelf; als ze dat lukt is er weer reden eens wat verder over de grens te kijken.

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Toen het gebied nog Syrisch was, voor de 6-daagse oorlog, werden de dorpen beneden in het dal bij meer van Tiberias, regelmatig vanuit de steile hoogte van Golan beschoten door de arabieren van Syrië.
   Israel heeft ’t al moelijk aan de zuidgrens, Golan teruggeven zou zelfmoord betekenen.

   Like

   • Thomasson zegt:

    @delamontage. De dorpen in de vallei boven het meer van Tiberias werden beschoten met dumdum- en fosfor kogels; twee soorten munitie die volgens alle internationale verdragen verboden zijn. De Syriërs hadden gewacht totdat de tarwe- of andere gewassen in de velden rijp waren, en dan werd met fosforkogels geschoten om de boel in de hens te jagen. Andere geliefde Syrische spelletje was het beschieten van grazende koeien en schapen in de velden, en natuurlijk ook beschietingen uitvoeren op de dorpen zelf. De “Derde Wereld Natives Toko” genaamd VN (of “Wilden” hoe Kuifje ze noemde) vond niemand het erg. Zij vonden het heel normaal dat kinderen groeiden op in schuilkelders omdat ze maar weinig nachten in hun bed in huis konden slapen.
    Syrië is ook een land waar ISIS praktijken heel normaal zijn. ISIS mentaliteit maakt integraal deel van Arabisch islamitisch cultuur.

    Als Israël zou gedwongen worden de Golan hoogte terug te geven, is er maar een mogelijkheid de rust te bewaren: met ANTHRAX bombarderen. Op deze wijze zou dit gebied levensgevaarlijk zijn voor iedereen. In 1942 werden op het eiland Gruinard bij de Schotse kust experimenten met Anthrax bacterie(miltvuur) als onderdeel van biologische oorlog tegen nazi Duitsland. De bedoeling was het land te bombarderen en zorgen dat er miljoenen mensen zouden er doodgaan. Het plan is niet uitgevoerd, maar Gruinard is tot aan de dag van vandaag levensgevaarlijk voor iedereen die het eiland betreed.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Na de 6-Daagse oorlog heb ik een tijdje voor de Israelische Co “ZIM-Lines” gewerkt.
    Vanuit Haifa gingen we soms met auto naar dat meer zwemmen, het is maar korte afstand.
    Het vreemde: als je vanuit Haifa bij dat meer aankomt, heb je geen flauw benul dat het onder zeespiegel ligt, nadat je eerst omhoog de heuvels bent ingegaan.
    Die Golan hoogten zie je als een donkere wand vanuit de Israeilisch kant opdoemen.
    Geen wonder die dorpelingen makkelijke prooi waren voor die arabs………..

    Like

 5. Anna zegt:

  Gelukkig is de EU een tandeloze tijger.

  Geliked door 1 persoon

 6. Harry zegt:

  Wat een stel smerige leugenachtige verraderlijke hypocrieten zijn het toch ,die EU-ers !
  Eerst hielpen ze de terroristen in Syrië om tegen Assad te vechten , want Assad móest weg ,
  en nu zouden ze juist HEM matsen ?

  Wat is dat voor beleid ?
  We moeten zo snel mogelijk uit die smerige verradersclub zien te treden !
  Het is een schizofrene opportunistenbende , die hele EU .

  Ook ons toekomstig EU-kopstuk Rutte heeft zich schuldig gemaakt aan hulp aan de terroristen .
  Zorg dat die klootzak niks in de melk te brokkelen krijgt in die EU-maffia .
  Het is totaal onduidelijk waar ie voor staat .

  Het is toch duidelijk , eigenlijk is die HELE EU een antisemitische bende .

  Bondgenoten , lotgenoten en loyaliteit zegt ze kennelijk niks !
  Opdoeken die troep .

  Geliked door 3 people

 7. Jan zegt:

  Het EP is een antisemitische kliek die probeert het werk van Hitler af te LATEN maken

  Jubeltonen voor terrorist en moordenares Leila Khaled

  Mogherini zwaait financier van de moordenaars van de Israëlische atleten van 1967 toe in het EP

  De smerigste aantijgingen komen van Abbas en hij krijgt een daverend applaus
  seconde 25

  Waar bleef de MOAB?

  Geliked door 1 persoon

  • Marc zegt:

   Om die reden eis ik niet zozeer de liquidatie van Khaled of Abbas, maar van het presidium van het EU-parlement en die leden van het EP en de EC die het spreken van deze twee criminelen hebben mogelijk gemaakt of ondersteunt.

   Like

 8. De ‘EU’ laat steeds meer van zichzelf zien, althans, zijn ware bedoelingen…..vandaar natuurlijk de massaimmigratie van Jodenhaters..ASAD uber alles? Hitler uber alles

  Like

 9. Thomasson zegt:

  Sinds wanneer is de EU zo bevriend met Bashaar Assad? Is dat een gebaar van dank voor de bombarderen met gas op burgers in zijn eigen land?
  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/04/assad-over-gifgasaanval-waren-die-kinderen-wel-echt-dood-491153/ en https://www.ad.nl/buitenland/trump-beest-assad-moet-boeten-voor-gifgasaanval~a5bc9cfa/
  Het lijkt alsof de PSYCHOPATEN van de EU staan werkelijk te trappelen en kunnen met moeite wachten totdat vriend Assad, net als zijn voorgangers tussen 1948 – 1967, het noorden van Israël zal vanuit de Golan hoogte weer dag en nacht bombarderen? Ze zouden vissers in de meer van Tiberias kidnappen en vervolgens na vele jaren later als levenloze Zombies retourneren? Helaas, moet men ook constateren dat de EU bobo’s – vooral uit de monsterlijke linkse en liberale hoek – zijn ter wille van de Syrische despoot, ook bereid goedkope leugens te verkopen in hun propaganda voor “Rechtvaardigheid” en “Mensenrechten”. De Golan hoogte was tot 1967 van Syrië, gewoon omdat het staakt de vurenlijn van 1949 daar liep. ER WAS DAAR NOOIT EEN GRENS! Net zo goed dat de oude “Groenen lijn” tussen Israël en de Gazastrook en de West Bank was een staakt de vurenlijn (1949) en geen grens. De 1967 oorlog heeft de boel veranderd. Een oorlog die Syrië graag wou hebben- en heeft verloren. In de oorlog van 1973 heeft het Syrische leger een deel van de Golan Hoogte (met de stad Kuneitra) terug gewonnen.
  DEEL 2

  Like

 10. Thomasson zegt:

  de bombarderen moet zijn de bombardementen

  Like

 11. jannes zegt:

  Ik stel voor dat niemand dat stuk land krijgt, probleem opgelost. Laat ze het lekker zelf oplossen. Snap niet waar de VS en de EU zich mee bemoeien. Dit gaat puur om de olie en gasrechten in dat gebied. Dick cheney en Jakob rothschild hebben zich de rechten toe geëigend (genie oil). De vs steunt Israël blind en de EU haat Israël blind, het klopt allebei niet. Iedereen haat elkaar in dat deel van de wereld. Waarom blijven derde de partijen olie op het vuur gooien? Waanzin.

  Like

 12. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  De vraag is: Waarom accepteert de EU niet de Golan Hoogte als Israëlische grondgebied en wel de grenzen die bepaald waren na 5 mei 1945? Duitsland als verliezer moest afstaan: Oost Pruissen, Pommern, Danzig https://www.youtube.com/watch?v=GaMx0haqhgw en nog veel meer. Men accepteert ook dat Transylvania is Roemeens gebied en niet Hongaars. Dat er anderhalve miljoen Hongaren zijn uit Transylvania door Nicolae Ceaușescu eruit gesodemieterd.
  Dat zijn eigenlijk domme vragen. De EU is een pathologische en zwaar corrupte organisatie, die zelfs is bereid de eigen Europese bevolking te verplaatsen/ ontvolken. De EU importeert een tsunami zwermen van parasieten uit islamitische landen en Afrika om de Kalergieplan uit te voeren. Men is zo bezig met “nep mensenrechten”, “nep rechtvaardigheid”, “nep multiculturalisme” en “nep klimaat en CO2 issue” dat men helemaal geen oog heeft voor de Armageddon die de geïmporteerde parasieten van plan zijn hier aan te richten. Voor de Islam is Europa al een islamitisch gebied, waar men van plan is zo snel mogelijk over te nemen. DE OORLOG IS AL AAN DE GANG https://angelusnews.com/news/simon-caldwell/vandals-arsonists-target-french-catholic-churches en https://www.express.co.uk/news/world/1102958/christian-persecution-france-catholic-church-christianity-religion-edouard-phillipe-isis
  Islamgeleerden hebben al bepaald dat Europa is van de moslims https://ejbron.wordpress.com/2019/03/27/moslims-verklaren-europa-tot-islamitisch-land/ maar de EU despoten accepteren dit feit als zoete koek. Dat kan ze ook niet zo erg interesseren. Ze zijn VAN ONS GELD al rijk genoeg geworden. Zodra de boel begint te rammelen zijn de Timmerfransen, de Margarini’s, de Junckers en de Schulzen enz. met de nordenzon vertrokken.

  Like

 13. Henk der Niederlánder zegt:

  De golanhoogte is in 1967 verovert op Syrie en word vanaf die tijd gebruikt om de verdediging van Israel in het noorden sterk te houden.
  Syrie heeft tijdens de Yom Kippoer oorlog geprobeerd de hoogten terug te veroveren maar dat is niet gelukt omdat de legerleiding in Israel maar al te goed op de hoogte is van de stratigische waarde van de Golan hoogte.
  Tijdens de Yom Kippoer oorlog is zelfs de Sayeret Matkal ingeschakeld om de hoogte te verdedigen en dat wil nogal wat zeggen.
  En zeker nu Iran in Syrie zit kan het Israelische leger niet toe staan dat het de Golan terug geeft aan de Syriers.
  Daar is men in Brussel goed genoeg van op de hoogte want de Navo zit daar net om de hoek dus ze hoeven niet ver te gaan om inlichtingen te verkrijgen.
  Het lijkt er dus op dat men in Brussel er een voorkeur aan geeft om Israel van de wereldkaart te vegen.
  Ik wens ze dus in Brussel veel succes met hun hetze tegen Israel maar Ik geef ze weinig kans.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Wanneer wordt. ‘ EU in Brussel ‘. eens ‘van de kaart geveegd’?… wordt de “omvolking” gestopt, ( barbaarse volkeren retour naar landen van herkomst eventueel gedeporteerd,) en…worden de Joden eindelijk. eens. met. rust. gelaten,( hopenlijk!)

   Like

  • Thomasson zegt:

   @Henk der Niederlander. De Syrische leger heeft een gedeelte terug veroverd in 1973. Trouwens bedankt voor je informatie m.b.t. Sayeret Matkal. Dat wist ik niet. Natuurlijk moest het Israelische leger er alles aan doen de Golan te verdedigen. De Golan is ook economisch van onschatbare waarde. De Syriers hebben met dit waardevol gebied niets gedaan. De boel was vol met bunkers, roestige prikkeldraad en geblakeerde tanks en pantserwagens. Nu groeit daar de beste groente en de beste fruit ; inclusief kersen die net zo lekker zijn als de Italiaanse kersen. De Golan is de graanschuur van het land, langgestrekte wijngaarden, er wordt kaas gemaakt enz. Verder is dat een toerisme regio. Wie geeft zo’n goudmijn terug? En aan wie?

   Like

 14. J. C. Th. Köhler zegt:

  De EU erkent de soevereiniteit van Israel over de Golan niet.

  Maar tijdens de Conferentie van San Remo (1922) is bepaald dat Samaria-Judea (“de Westbank”), Gaza en de Golan hoogte tot het vestigingsgebied van de Joden behoren.

  Israel heeft Gaza aan de zgn. Palestijnen gegeven. Israel had daar het recht toe, omdat volgens internationaal recht (San Remo 1922) Gaza tot het vestigingsgebied van de Joden behoorde.

  Judea-Samaria is tijdens de aanvalsoorlog direct na het uitroepen van de staat Israel door Jordanië veroverd. Gedurende de Zesdaagse Oorlog van 1967 heeft Israel dit gebied, in een verdedigingsoorlog heroverd. Grondgebied dat tijdens een aanvalsoorlog is veroverd mag NIET geannexeerd worden. Israel heeft het HERoverd tijdens een verdedigingsoorlog.

  Soortgelijk verhaal is van toepassing op de Hoogte van Golan. Oorspronkelijk vestigingsgebied van de Joden (San Remo 1922), werd het veroverd door Syrië tijdens dezelfde, hierboven genoemde, aanvalsoorlog. Ook dit gebied werd door Israel HERoverd tijdens de verdedigingsoorlog van 1967. Dus wederom legitiem grondgebied behorend tot Israel.

  Wie Israëls soevereiniteit over de Hoogte van Golan niet erkent, is óf ziende blind, óf een notoire antisemiet. Gelet op de eerdere acties van de EU houd ik het op het laatste.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 15. Dr. Heinz zegt:

  Die EU proleten zijn pro Assad??
  De EU proleten hebben samen met USA Obama liggen stoken in Syrië, en hebben de rebellen geholpen om Assad weg te krijgen, wat gelukkig mislukt is!!
  En onze? Marx Rutte heeft ook nog eens honderden miljoenen Euro’s en niet te vergeten, nieuwe Toyota pickup trucks geschonken aan die rebellen.
  Dus ……
  Roept u maar….

  Like

 16. M.A.L. Sion zegt:

  Het is m.i. twijfelachtig of deze medeling van de Commissie van de EU onderdeel heeft uitgemaakt van beraadslaging met de regeringsleiders van de aangesloten landen van de EU. Er zijn onder die 28 landen ongetwijfeld die het met Amerika eens zijn en de Golan in handen van Israël willen houden. Waarom met vuur spelen?

  Like

 17. boorzalf zegt:

  https://www.franklinterhorst.nl/GroenLinks%20steunt%20BDS%20beweging%20die%20streeft%20naar%20Vernietiging%20van%20Isra%C3%ABl..htm
  En dan even dit:
  Klaver werd op 17 september 2009 benoemd tot voorzitter van CNV jongeren. Hij volgde daarmee Klaas Pieter Derks op.[6] Klaver wilde als voorzitter minder het accent leggen op het christelijke karakter van het CNV.[7] Klaver sprak zich uit als voorstander van de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67.
  Wat een smerig vies clubje, dat groen links.

  Like

 18. kampersrene zegt:

  Ik hoop dat Amerika zoals in 1944 ons komt verlossen van die Euro dictator en zijn moslims-oogappels..misschien kunnen ze ook ook de Paus opsluiten in een instelling voor verwarde geesten

  Like

  • fleckie zegt:

   Deze paus is absoluut GEEN. ‘verwarde geest’, hij benadrukt zelfs wat via de zogenaamde ‘omvolking’, uitgedacht door JEZUIETEN, ( paus is immers zelf een Jezuïet)
   …………..tot stand is gekomen!!. ( VATICANNEWWORLDORDER.blogspot.com)……. en. verder. ‘ uitgewerkt’ wordt door te beginnen vanuit het centrum in Brussel?. En Duitse madam Merkel!, ( want zij kan diverse zaken niet ‘ klaarspelen’. ZONDER. de toestemming. van…anderen! op. regeringsposities!!

   Like

 19. Jan zegt:

  Syrie is een nepstaat dat voortkwam uit het Ottomaanse rijk, maar daarover hoor je Brussel niet. Historisch behoort het al duizenden jaren tot Israel
  https://www.jewishvirtuallibrary.org/history-and-overview-of-the-golan-heights

  Dan is het nog zo dat Syrie dit gebied kwijt is omdat het Israel aanviel en de oorlog verloor, iets dat Brussel vergeet. Duitsland raakte o.a. Kaliningrad kwijt en de omringende gebieden.

  Maar dit is natuurlijk anders want Joden, en die horen in een schtetl.

  Geliked door 1 persoon

 20. Thomasson zegt:

  @kampersrene. Amerika heeft de EU opgericht. Dat wil zeggen sommige clubs in Amerika die nog sterker zijn dan de Amerikaanse regering.

  Like

 21. Jan zegt:

  PvdA en SP laten zich voor karretje van boycotlobby spannen

  Kamerleden van de PvdA en SP hebben afgelopen week Kamervragen ingediend naar aanleiding van het eenzijdige Amnesty-rapport over toerisme in Oost-Jeruzalem en Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Kirsten van den Hul, William Moorlag (beiden PvdA) en Sadet Karabulut (SP) willen dat de regering het Nederlandse bedrijf Booking.com aanspreekt, omdat het bedrijf geen boycotbeleid voert.

  De Kamerleden laten zich voor het karretje spannen van een goed geoliede anti-Israel lobby, die toeristische bedrijven wil overtuigen om geen zaken meer te doen met Joden in betwist gebied.

  Dit is volgens Amnesty een groot probleem, omdat toeristen op deze manier financieel bijdragen aan de instandhouding en groei van nederzettingen. Het eenzijdige rapport, grotendeels gebaseerd op tendentieuze claims van lokale NGO’s, ontkent echter de duizenden jaren oude Joodse connectie met Jeruzalem en schenkt bovendien geen enkele aandacht aan andere betwiste gebieden.
  ….
  https://www.cidi.nl/pvda-en-sp-laten-zich-voor-karretje-van-boycotlobby-spannen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s