Het ‘gelijk’ van demoniseren

Screenshot_69

(Door: “bozeoudeman”)

Demoniseren heeft altijd goed voor de slapende zetelzitters gewerkt. Van Muiswinkel zette vele jaren geleden een karikatuur van Janmaat neer, die vanwege de vele malen dat hij deze de huiskamers mocht in slingeren, bij veel van de kijkers uiteindelijk het idee teweegbracht dat de echte Janmaat dus precies als die karikatuur was. Met andere woorden een idioot die wat raaskalde. 

Zo werd de aanslag op Janmaat en zijn aanhang die volgde, en zou leiden tot blijvend invaliditeit van de vriendin van Janmaat, totaal door de ‘beschaafde massa’ genegeerd en eerder afgedaan als ‘eigen schuld, dikke bult’ in plaats van veroordeeld. Er zijn ook nooit daders opgepakt, voor zover ik weet, en sommigen waarvan wordt gesteld dader te zijn geweest, zijn later omhooggekomen zonder ooit echt te zijn aangesproken op die vermeende daden, ook omdat deze daden ‘verjaard’ zijn.

Hoe idioot dit ook mag klinken, zorg uit handen van justitie te blijven, dan kun je zelfs wellicht moorden plegen zonder ooit te worden bestraft, want verjaard, sorry! Maar dit terzijde. De moord op Pim Fortuyn was het logische vervolg van schreeuwwerk bij een groep linkse idioten die vonden het geweten van de wereld te zijn, zoals bijvoorbeeld Freek de Jonge. Om deze verdwaasde personen heen en gesterkt in de correctheid van die mening, omdat die mening op tv werd uitgedragen, vormde zich een andere groep verdwaasden die het recht vonden te hebben om de in hun ogen verkeerde mensen ‘af te schieten’ als dolle honden.

Hierdoor zouden zij de wereld ‘redden’. Zie een Van der Graaf, een totale krankzinnige, die door de overheid op vrije voeten is gesteld en die nu door weer een andere gestoorde wordt gevraagd ‘waar hij nu is’. De gekken hebben hem nodig, de gekken die zelf te laf zijn om de daad bij het woord te voegen, maar wel heldhaftig genoeg lijken om een ander daartoe aan te zetten. De gek Van der G. dus, die denkt de geschiedenisboeken in te gaan als een soort in zijn opzet geslaagde Rinus van der Lubbe, door via het doodschieten van Pim Fortuyn een nieuwe ‘nazi-staat’ te hebben voorkomen.

De idioot heeft eerder het omgekeerde teweeg gebracht, maar dat zal hij nimmer snappen. Aan dit soort valt geestelijk gezien niet veel te corrigeren of te verhapstukken, hun ego’s zijn meestal zo groot als ze zelf vaak klein zijn. En zo zal het demoniseren verder gaan. Het soort gestoorde mensen dat zich hieraan schuldig maakt, denkt dat zij op die manier zal winnen. Op zich hebben zij hierin een punt, aangezien veel mensen door dat demoniseren liever blijven zwijgen over wat er momenteel aan waanzin plaatsvindt, uit angst anders onderwerp van ‘linkse’ haat en repercussies te worden.

Nog altijd is het in een ‘democratie’ als de onze niet verstandig in het openbaar te laten weten PVV of nu ook FvD te stemmen als je niet een storm van scheldwoorden en dreigementen over je heen wilt krijgen, zo ver is die ‘linkse’ – ik noem het liever nieuw fascistische terreur – al in de maatschappij geworteld. Vooral, omdat ‘ons’ bestuur er niets tegen onderneemt, het zelfs eerder met gedragingen oproept en in de kaart speelt door het niet eens met zoveel woorden te verwerpen. Dit laatste heeft naar alle waarschijnlijkheid ook veel te maken met ook een veelheid aan ‘linkse’ types die door politieke partijen op hoge ambtelijke posten worden ‘gedropt’.

Openlijk lid zijn van een partij en een hoge ambtelijke post zouden niet samen mogen gaan, dit om vooringenomen handelen door hoge ambtenaren bij voorbaat proberen uit te sluiten. Een situatie zoals in Amsterdam, dat een hoofdcommissaris persoonlijk bij een politica in spe thuis langsging om haar wel of niet terechte aangifte op te nemen, iets wat de man toch echt niet bij iedereen deed, leidde enkel tot bedenkingen over onpartijdigheid die deze man als hoofdpolitiecommissaris voor alle Amsterdammers zou moeten bezitten.

Door onder andere ook dit soort gebeurtenissen, die enkel toenemen bij verdere politisering van de maatschappij, zoals nu ook de waterschappen, een politisering die enkel politieke partijen uitkomt omdat zij zo overal ‘spionnen’ als spinnen in het web hebben zitten, maar niet in het belang is van burgers noch de maatschappij op zich en zeker niet in het belang van de democratie. Door de hele maatschappij op deze manier te politiseren, zal verharding en strijd in de maatschappij toenemen en burgers als groepen tegenover elkaar zetten. Maar is dit ook juist niet, in ieder geval bij sommige politieke partijen, precies dat wat zij wensen om via verdeel en heers macht te kunnen blijven uitoefenen.

Groepen die onze democratie de nek om willen draaien, hebben door de onrust die plaatsvindt een eitje om hun doel te bereiken. Door vaak dwaze bestuurders die maar wat aanrommelen, van gemeenteraadsleden tot een premier aan toe, en dwazen die rekenen in aantallen stemmers waarvoor de politicus in kwestie van links naar rechts en weer terug zwalkt zonder ooit echt iets te ondernemen, zorgen voor een vacuüm van waaruit groepen gekken de macht proberen te grijpen en met demoniseren van de andere partij proberen die andere partij te demotiveren.

In de tussentijd maakt een derde groep dankbaar gebruik van de onrust die door domme, laffe of juist heel berekende politici wordt geschapen. ‘Waar twee honden vechten om een been, daar loopt een derde hond er mee heen’, dreigt ons lot te worden. Vakkundig tegen elkaar opgezet doen wij allen het vuile werk voor onze toekomstige overheersers die hier zelf weinig tot niets voor hoeven te doen, behalve demografisch de zaak overnemen en in de tussentijd gewoon rustig afwachten.

De start van het uitvoeren van het vuile werk heeft dus plaatsgevonden in de tijd dat Janmaat werd gedemoniseerd. Toen al durfde vrijwel niemand zich uit te spreken in de zin dat ‘Janmaat accepteren in zijn mening echte democratie was, terwijl het hem monddood proberen te maken dictatuur heet’. Ik deed het en was dus een nazi. Maar ja, in die tijd domineerde de mening van schreeuwkanonnen als De Jonge en Muiswinkel de maatschappij. Schreeuwers, die er nu dankzij hen en een wegkijkende overheid in veelvouden zijn. Schreeuwers met giga ego’s, die weten dat zij en enkel zij gelijk hebben en dat maakt het demoniseren van iedere tegenstander bij voorbaat acceptabel en oké. Want denken is bij dit soort nooit aan de orde.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Links fascisme, meningsdictatuur, Rotzakken. Bookmark de permalink .

14 reacties op Het ‘gelijk’ van demoniseren

  1. Ruud zegt:

    Links staat gelijk met emotioneel reageren zonder al te veel verstand van zaken; helaas is er weinig aan te doen. Vooral schreeuwers, niets-doeners en ondermijners van de democratie. dat kun je ze honderd keren proberen uit te leggen maar die les is kennelijk te moeilijk. Samenvattend, een ontbrekend stukje elementair brein in de hersenpan.

    Like

  2. Wim Vreeswijk zegt:

    Er zijn wèl 4 aanslagplegers getraceerd en gedagvaard voor de rechtbank te Dordrecht. Deze 4 zijn echter nimmer komen opdagen, woonden in het beruchte kraakpand Vranckrijck te Amsterdam en hebben door de Amsterdamse autoriteiteiten een andere identiteit gekregen, net zoals gebeurd met kroongetuigen die onderduiken in het buitenland. Er zijn op 29 maart 1986 2 doden gevallen: Hoteleigenaar van ’t End en Karel Kleijn uit Aerdenhout en hoofdbestuurslid, alsmede 2 zwaargewonden: Wil Schuurman waarbij een been geamputeerd werd en sindsdien voor de rest van haar leven zwaar invalide is, alsmede ikzelf die 2 hoog, als laatste uit het fikkend hotel sprong en hierbij een schedelbasisfractuur opliep en 10 dagen op de IC van het AZU moest verblijven.

    Geliked door 6 people

    • ruud beijer zegt:

      Vreselijk dat je dat hebt moeten meemaken .Ik weet nog goed dat de centrumpartij vanuit het niets hier de grootste partij werd. Helaas is deze meneer kapotgemaakt door de NPO
      Ik troost mij met de gedachte dat als de PVV aan de macht komt dan verdwijnt de NPO..
      Dat huichelachtige zootje verliest macht en geld.

      Like

    • bozeoudeman zegt:

      In en in treurig wat u beschrijft, dat was en is nog steeds het DDR Nederland waar die gekken van dromen.

      Onderstaand ingekort stuk van internet gehaald

      Het is chaos op 29 maart 1986 in het normaal zo rustige Kedichem. Een antifascistische betoging tegen een vergadering van de Centrum Democraten (CD) en Centrumpartij (CP) is volledig uit de hand gelopen.

      De twee aanwezige politieagenten kunnen de menigte niet in bedwang houden en de gasten van het hotel zitten als ratten in de val. Het hotel wordt al snel in lichterlaaie gezet en de rust keert pas terug wanneer politieversterkingen vanuit Leerdam ter plaatse zijn. Verschillende oproerkraaiers worden aangehouden, maar niemand wordt tenslotte veroordeeld door gebrek aan bewijs.

      “Er viel niet te praten met die gasten. Ze schreeuwden allerlei verwensingen naar ons hoofd en we zagen dat sommigen gewapend waren”, aldus Schuurman. Zij zoekt met onder andere Janmaat een schuilplek. Uiteindelijk vinden zij die een verdieping hoger in een hotelkamer. Alleen zitten de politici daar niet voor lang veilig.

      “Opeens zagen we rook door de houten vloer komen”, herinnert Schuurman zich. Deze rook wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door rookbommen die naar binnen zijn gegooid. Gordijnen hebben daardoor vlam gevat. Schuurman en alle anderen willen de kamer uit, maar de gang is dan al in bezit genomen door de verstikkende rook.

      Er is nog maar één vluchtweg. Via het raam moeten zij zichzelf in veiligheid brengen. Waar anderen via geknoopte lakens zich naar beneden laten zakken, springt Schuurman uit wanhoop uit het raam. Tijdens haar val raakt ze ernstig gewond en bloedt ze als een rund.

      Na Kedichem verandert het leven van Schuurman drastisch. Ze is als gehandicapte afhankelijk van een rolstoel. Waar je medelijden zou verwachten, is dat voor de politica direct na de fatale gebeurtenis niet vanzelfsprekend. Vooral in de Tweede Kamer niet. De fractiekamer van de CD zit ergens op één van de bovenste verdiepingen en is niet rolstoeltoegankelijk. De partij van Janmaat krijgt geen andere kamer aangewezen.

      Daarnaast krijgt ze weinig steun van andere Kamerleden. “Velen vonden het net goed wat ons overkomen was. We waren toch maar racisten in de ogen van velen”, vertelt Schuurman.

      Commentaar op dit alles van mij
      Er is dus eigenlijk niet veel veranderd, Fortuyn werd ook soms letterlijk de dood toegewenst en uiteindelijk vermoord, Wilders moet al sinds jaar en dag bewaakt worden, Baudet wacht vermoedelijk eenzelfde alleen wat subtielere haatbehandeling, dat terwijl als er een linkse politicus wordt ‘bedreigd’ het hele land in rep en roer wordt gebracht. Denk hierbij aan Rosenmöller, Halsema, Melkert, waarmee Nederland bewijst het gidsland te zijn hoe het niet moet!

      Geliked door 2 people

  3. droevige mof zegt:

    Freek de Jonge lijkt geen probleem te hebben met moordaanslagen, want hij zong zijn liedje vaak genoeg voor ons: “Er is leven na de dood.”
    Maar leuk opzij Tegen Thierry Baudet wordt een klimaat gecreëerd waarin de moordfantasieën van waanzinnigen gedijen als in een broeikas. En er zijn genoeg koudbloedige instructeurs om de krankzinnigen op weg te helpen.

    Like

  4. Lars024 zegt:

    Columnist “bozeoudeman” is TERECHT boos over de valse framing vanuit wéér de linkse hoek.

    L’histoire se répète.

    Like

  5. Tijl Uylenspiegel zegt:

    Zoals wel vaker ben ik het grotendeels met bozeoudeman eens maar ook dit keer weer met een kanttekening.
    Het is een grote fout Volkert van der G. weg te zetten als een krankzinnige of als een gek.
    Dat was hij niet, dat is hij niet.
    Het is ook een fout te denken dat hij een eenling was, hij heeft vele gelijkgezinden.
    Ook het effect van zijn misdaad wordt onderschat, hij heeft er (al dan niet in zijn eentje) voor gezorgd dat Fortuyn de dingen die hij in zijn hoofd had uit te voeren, hoe ver hij daar ooit mee gekomen zou zijn is een nooit opgeloste vraag.
    Zou hij in staat zijn geweest het zootje ongeregeld dat op de LPF af kwam in toom te houden ?
    Ik heb zo mijn twijfels.
    Voor waar het Janmaat betreft, die man is meer onrecht aangedaan dan menigeen beseft, een eyeopener daarvoor kan zijn het boek van Joost Niemöller; “De Verschrikkelijke Janmaat- Nederland en de Centrumpartij (ISBN 978 90 490 2420 8)
    Slechts weinigen weten dat de oprichting van de partij gedaan werd door een aantal academici, intellectuelen die zelf geen zin hadden op de voorgrond te treden, ook Janmaat himself had een studie afgerond en was niet bepaald de halve zool die men graag van hem maakte.
    Helaas, de man ontbeerde elke vorm van charisma.

    Geliked door 1 persoon

    • bozeoudeman zegt:

      Hoi Tijl,
      Iemand die een ander vermoord vanwege het feit dat die ander een andere mening heeft in mijn ogen wel degelijk een psychopaat. En ik stelde niet dat hij een eenling was maar, zoals ik schreef:

      De moord op Pim Fortuyn was het logische vervolg van schreeuwwerk bij een groep linkse idioten die vonden het geweten van de wereld te zijn, zoals bijvoorbeeld Freek de Jonge. Om deze verdwaasde personen heen en gesterkt in de correctheid van die mening, omdat die mening op tv werd uitgedragen, vormde zich een andere groep verdwaasden die het recht vonden te hebben om de in hun ogen verkeerde mensen ‘af te schieten’ als dolle honden. Hierdoor zouden zij de wereld ‘redden’. Zie een Van der Graaf, een totale krankzinnige, die door de overheid op vrije voeten is gesteld en die nu door weer een andere gestoorde wordt gevraagd ‘waar hij nu is’. De gekken hebben hem nodig, de gekken die zelf te laf zijn om de daad bij het woord te voegen, maar wel heldhaftig genoeg lijken om een ander daartoe aan te zetten.

      – Op zich gelukkig dat ze zo laf zijn maar wel bedenkelijk dat zij dit soort types als Van der Graaf op geraffineerde wijze oproepen tot het plegen van hun daden. Vergelijkbaar geldt die loser uit Nijmegen met haar ‘Als je Thiery wil vermoorden, zeg dan paf’. Wat deze persoon psychologisch doet is een kreet lanceren, waarvan het haar bewuste bedoeling is dat die door tientallen zo niet honderden kelen overgenomen wordt en er een Folkert van der Graaf meeloopt, die door de massaliteit waarmee de kreet wordt geroepen het idee krijgt dat hij de uitverkorene is om de daad bij het woord te voegen. Heel gevaarlijk dus zijn dit soort mensjes, die later op het politiebureau zitten te huilen dat ze het niet zo bedoeld hebben. Nee ze hebben niet bedoeld dat zij op het politiebureau zitten, dat klopt, dat geldt voor bijna iedere psychopaat en crimineel die gepakt wordt, altijd hebben zij spijt, dat ze gepakt zijn!

      Like

  6. kampersrene zegt:

    Het ware gelaat van D66 en zijn doelstellingen

    Like

  7. Lucky zegt:

    D66 vital moors noemt FvD een nazi-partij en de stemmers zijn zgn medeschuldig aan de gruwelpraktijken van de nazi’s……
    https://mobile.twitter.com/ScheleJoop/status/1111294365324976129

    Like

  8. Lucky zegt:

    https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/leraren-beginnen-nu-ook-thierry-baudet-gelijk-te-geven-er-is-linkse-invloed-ik-pas-noodgedwongen-onderwerpen-aan/

    Leraren beginnen nu ook Thierry Baudet gelijk te geven: ‘Er is linkse invloed, ik pas noodgedwongen onderwerpen aan!

    Hoe zeewaardig de boot is, weten we nog niet. Maar feit is nu wel dat een piepklein lerarensloepje zich heeft aangesloten bij de Renaissancevloot van Thierry Baudet. Na dagenlang schande te hebben gesproken van het FVD-meldpunt voor linkse indoctrinatie in het onderwijs willen hoogleraren nu mondjesmaat wel toegeven dat dit fenomeen wel degelijk bestaat.

    Like

Plaats een reactie