Tateretáá, de VVD introduceert nieuwe vorm van geld inpikken: de sociale indirecte belastingverhoging

Screenshot_85

(Door: “Weethetwel”)

De VVD heeft een wel heel merkwaardige manier gevonden om weer hogere belastingen uit de werkenden te persen. Met harde middelen wil ze bedrijven verplichten méér salaris te betalen. Dat alles onder het  motto: “We zetten vol in op de middenklasse”. Een op het oog nobel streven. Nadere beschouwing leert anders: salarisverhogingen, verplicht of niet, komen bijna volledig direct in de staatsruif vanwege alle belastingen en premiesSalarisverhoging betekent gewoon: belastingverhoging. Werkgevers hebben al lang in de gaten dat een salarisverhoging geen zin heeft, eerder contraproductief. Een hoger loon beloven en maar een beetje extra uit kunnen betalen, daar maak je je eerder belachelijk mee dan populair. Rutte en de zijnen hebben andere belangen: zij denken populair te worden bij de middenklasse door hogere lonen te eisen en lachen zich ondertussen krom, omdat het geld allemaal linea recta in hun overheidszak verdwijnt.

Wrang

Aan het hele geval zit ook nog eens een extra zure bijsmaak, omdat dit jaar de belastingschijven zijn gewijzigd waardoor de werknemer die boven de € 3000,-  in de maand gaat verdienen volgens een artikel in de Telegraaf meteen al meer dan 60 % van zijn extra inkomen kwijt is. Dat betreft juist de doelgroep van de middenklasse. De rekensom voor het bedrijf dat € 100,- loonsverhoging geeft, luidt dan als volgt:

Loonsverhoging Bruto € 100,- + extra verplicht door het bedrijf te betalen sociale lasten van € 35,- geeft totale loonkosten van € 135,- Daarvan krijgt de werknemer € 40,- uitbetaald en de overheid € 95,-

Samengevat: een bruto loonsverhoging van € 100,- kost het bedrijf € 135,-, waarvan € 95,- direct naar Rutte gaat. U hoort hem al lachen, want van de overige € 40,- die de werknemer netto in handen krijgt, verdwijnt ook nog minimaal 30% in de overheidspot, omdat alle producten die hij koopt zwaar belast zijn met accijnzen en btw.

Schamen

De VVD zou zich diep moeten schamen.

 1. Door zich Volkspartij te noemen, terwijl ze het volk meedogenloos uitzuigt
 2. Door Vrijheid in de naam te voeren, terwijl ze één van de belangrijkste vormen van vrijheid, de financiële onafhankelijkheid, volledig met voeten treedt. De VVD werkt er van harte aan mee dat werkers bijna hun hele inkomen verplicht moeten besteden aan zaken die door de politiek zijn bedacht. Na het betalen van belastingen, premies, heffingen, accijnzen en straks ook nog de milieuflauwekul , gevoegd bij hoge woonkosten en onbedaarlijke regeldrift die alles ook nog veel duurder maakt, blijft er bijna niks over om te besteden aan zaken die échte vrijheid betekenen.
 3. Dan nog het woord Democratie. Als er één partij is die de betekenis van het woord Democratie constant ondermijnt, is het wel de VVD. Ze geeft een aaneenschakeling van beloftes, die later leugens blijken te zijn. Maar het ergste is wel dat ze de indruk wekt begaan te zijn met het lot van de hardwerkende, enigszins conservatieve Nederlander en in de praktijk een Orwelliaanse GroenLinks adept is met een programma van omvolking en communistisch wensdenken.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

27 reacties op Tateretáá, de VVD introduceert nieuwe vorm van geld inpikken: de sociale indirecte belastingverhoging

 1. ruud 2 zegt:

  Je hebt helemaal gelijk, bij Elsevier hadden ze berekend 5000,- euro opslag bruto is 565,- euro netto. Maar het betekend ook hogere bruto lonen dan gaan ook de uitkeringen omhoog en uiteindelijk schiet niemand ermee op. Maar slim zijn ze wel, althans dat denken ze, jammer dat er niet elke week een paar fraudeurs af moeten treden dan zijn ze gauw door de leden heen.

  Geliked door 5 people

  • paulzwueste zegt:

   Het is nog véél erger…
   Als bedrijven verplicht worden meer salaris uit te betalen verslechterd de Nederlandse
   export-concurrentiepositie.
   Gevolg, nòg meer faillissementen, ontslagen en armoede.
   Rutte heeft daar volkomen lak aan!
   Hij zuigt het Nederlandse volk uit om zijn duistere plannen in Brussel te kunnen realiseren.

   De landverrader met de grijns van een waanzinnige!!!!

   Geliked door 2 people

 2. King Arthur zegt:

  Knetterdeknetterdeknettertgek deze volidioot met zijn opleiding van avond BLO+geschiedenis.
  Nu werknemers tegen bedrijven opzetten??
  Verdeel en heers spelletje steeds verder uitbuiten??
  MKB kapot maken? Zijn criminele club moet de lastenverhogingen van de afgelopen 20 jaar maar eens terug gaan draaien!!

  Geliked door 4 people

 3. Hovawart zegt:

  De Dooie Mus van Rutte’s kwakkelkabinet, de sijsjeslijmers pogen een kale kip te plukken, maar van een kale kip, kun je niet plukken met de normale ‘plukmethoden’, en komt de VVDfirma List&Bedrog met een sluw plannetje waarmee men ons voorhoud dat we beter een half ei dan een lege dop moeten kiezen, ook al komt dat halve ei uit de winst/omzet van de werkgevers, die de salarisverhogingen weer doorberekenen in hun eindproduct, en wij allemaal door onze bestedingen, de belastingplicht en de Btw-verhoging achterblijven met een schrale cloaca.

  (als hem dit lukt heeft Rutte alle troeven in handen om Juncker zijn miljoenen kippen te mogen plukken).

  Geliked door 4 people

 4. Hovawart zegt:

  Je kunt als regerende Partij klaarblijkelijk zelfs je principes en overtuigingen verkwanselen, je verkiezingsbeloften schenden, en je achterban verraden om maar in de hoogste kringen van de Europese elite te verkeren…… ‘Te paard, te paard, we zijn verraden!’

  Geliked door 5 people

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  Ik dacht dat Piet Snot het in een reactie al ergens aantikte dat loonsverhoging betekend dat de lasten aan de andere kant de verhoging weer teniet doet.
  Lasten zoals gemeentelijke lasten en dergelijke.

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Klopt.

   Zodra de lonen omhoog zouden gaan, dan worden ook direct alle vaste lasten verhoogt.
   Dat is hier vaste prik.
   Zo dat ze nog meer van je kunnen stelen.
   Nu kunnen ze dat nauwelijks nog maken, dus eerst de lonen dan maar omhoog.
   Of wij dan wat meer besteden hebben boeit ze in Den Haag totaal niet.

   Geliked door 3 people

   • Jan zegt:

    Als je dan ook nog eens door die minieme verhoging in schijf 2 of 4 komt hou je nog minder over dan zonder verhoging.

    Geliked door 2 people

   • Cathja zegt:

    @Piet Snot op 17-6

    Vandaag gelezen dat Minister Schouten wil dat de voedselprijzen omhoog gaan, omdat voeding in de ons omringende landen duurder is, en wij vanwege het ‘goedkope’ voedsel teveel verspillen.
    Dus: eerst de BTW van 6 naar 9%, en dan met het verhaal aankomen dat de boeren en tuinders niet voldoende verdienen en een eerlijker prijs voor hun gewassen moeten krijgen. Duurdere voeding zorgt er volgens mevrouw Schouten ook voor dat men minder eet en minder verspilt.
    Kan het nog gekker in dit land? Ons eten is te goedkoop? Laat haar eens kijken naar wat in Nederland schrikbarend duur is vergeleken met de ons omringende landen!
    En hoe moet het straks met de mensen met een smalle tot zeer smalle beurs, want we krijgen dus een z.g.n. ‘milieuheffing’ op ons eten…..

    Ons voedsel. Basisbehoeften duurder maken, dat is altijd makkelijk geld binnen harken omdat iedereen nu eenmaal moet eten.
    Ik vind dit een ronduit a-sociaal plan, en hoe legt deze ‘christelijke mevrouw’ haar plan uit aan de minder draagkrachtigen in ons land?

    Eens een dief, altijd een dief. Het stelen en roven kent geen einde hier.
    Schandalig gewoon!!

    Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Cathja, als zo’n boer misschien 5 cent voor een kilo uien krijgt, dan betaal jij er 1 euro voor in de winkel. Plus je 9% BTW.
    Dus waar blijft dat geld dan?
    Dat mens is niet goed bij haar hoofd, of heeft er boter op zitten.

    Geliked door 2 people

   • Cathja zegt:

    @Piet Snot op 18 juni om 20:20

    Inderdaad Piet, die boeren krijgen een schijntje voor hun producten, dus het meeste geld zit in de tussenhandel en verdwijnt in de schatkist.
    Weet je wat ik nou zo achterlijk vind? Mevrouw Schouten komt zogenaamd op voor het welzijn van de boeren en tuinders (op zich prima!), maar waarom liggen er dan zoveel soorten groente in de winkel die van ver komen?
    Laatst kocht ik een bos wortelen. Herkomst Spanje. Ik kocht peultjes uit een Midden-Amerikaans land, sugar snaps uit Zimbabwe en gewone sperziebonen uit Marokko.
    Kan mevrouw Schouten mij eens uitleggen wat dit te betekenen heeft?
    Ik weet het wel, er is meer te verdienen aan de export van onze Nederlandse producten dan het op de Nederlandse markt te verkopen.
    Intussen moeten wij vaak geïmporteerde groenten eten, waarvan de smaak anders is, maar waarvan we ook niet weten welke pesticiden er op losgelaten zijn.

    En……, hoe denkt ze met deze kwalijke zaken onze boeren en tuinders te helpen?

    Niet…..dus.

    Geliked door 2 people

 6. Ollongren liep dezer dagen ook al te miepen dat de lonen van politici en ambtenaren om te huilen waren.

  Vroeger gingen de jongens nog een staken voor hoger loon. En als ze er dan een tientje bruto per week bij kregen bleek aan ’t eind van de week dat er een knaak minder in het loontoetje zat.

  Ik weet van opruiers van zo’n bond die daarna nog eens op de bouw kwamen om de zieltjes voor de volgende staking te winnen en er door de jongens met een eind hout afgetimmerd werden.

  Jammer dt ze die hele zooi toen niet in de beton hebben gestort…

  Geliked door 6 people

  • paulzwueste zegt:

   Als we nou eens beginnen met die Ollongren in het beton te storten dan heeft ze nog ’n functie als bewapening.

   Geliked door 1 persoon

   • Ik heb inderdaad heimwee naar de tijd toe de Goodfellas het nog voor het zeggen hadden en elke week een tientje bij je op kwamen halen als beschermingsbelasting waarvoor ze alles en iedereen die jou maar raar aankeek in de beton goten. Geen #dobberlander die ’t in zijn knar haalde om in jouw gebied te komen of een oog op een van de meiden te laten rusten, dat was ie dan kwijt…

    Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Dat is al jaren zo. Heb je dertig euro per maand meer verdiend in 2018, dan krijg je een naheffing op je toeslagen in 2019 over je aangifte van 2018. Weg voordeel.

  Geliked door 6 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Dat klopt inderdaad, ik heb nog eens omdat ik veel onvoorziene uitgaven had een tijdje fanatiek heb overgewerkt in een poging dat wat te compenseren en bij de belastingaangifte bleek dat ik er niet 1 cent mee was opgeschoten.
   Het was een schijnoplossing en de fiscus zat ergens in een donker hoekje te lachen 😦

   Geliked door 6 people

 8. Rensk. zegt:

  Ik had me nog niet in verdiept toen Rutte dat aankondigde. Dacht wel: hier zal wel weer een adder onder het gras zitten. En ja als ik het hierboven zo lees is die adder al goed uitgelegd

  Geliked door 4 people

 9. exmarineman zegt:

  Het lijkt er heel sterk op dat Rutte iets van een opdracht heeft meegekregen van de Bilderbergers om deze “tactiek” toe te passen teneinde de EUkritische partijen wind uit de zeilen te nemen. Het valt ook op dat de VVD opeens ook vóór rekeningrijden is. En met het oog op de klimaatwet kunnen ze dan die resterende netto € 40 die overblijft incasseren en zeggen “je gaat er niet op achteruit t.o.v. vorig jaar”. Overigens over die klimaatwet: valt het jullie allemaal niet op dat er niet 1 politicus heeft gereageerd op het laatste verslag van de VN/IPCC wetenschappers dat zegt “wij zijn er nu achter dat de mens niets te maken heeft met de opwarming van de aarde, een opwarming die zelfs niet bestaat.”????? Vreemd he? Nee helemaal niet vreemd want due wet enz incl. Parijs is alleen maar bedoeld om ons heel veel geld uit de zakken te halen en een paar milieufreaks/maffioso heel rijk te maken. Het hele klimaatgedoe is 1 hele grote HOAX.

  Geliked door 6 people

 10. J.A. Kapteyn zegt:

  Inderdaad, klimaathysterie is een grote hoax. Maar ook dat loonsverhogingsgedoe is een hoax, zoals door diverse reaguurders al opgemerkt. Bemoeienis van de VVD met de loonpolitiek van het bedrijfsleven gaat lijnrecht in tegen het principe van het liberale gedachtegoed, een bewijs hoe ver VVD is afgedwaald van zijn kernuitgangspunten. Het hele kabinet is een hoax omdat het belang van de bevolking niet op de agenda staat. Alles draait om partijbelang, eigenbelang, mooie afleidingspraatjes en instandhouding van de elitaire positie van de zittende macht. Onze oosterburen hebben een mooie uitdrukking daarvoor: ZUM KOTZEN…

  Geliked door 2 people

 11. fleckie zegt:

  Loonsverhoging is een ‘VERKAPTE. LOONSVERLAGING’ …….( heb ik toch meermalen al. verkondigd) ……..( met de bedoeling. ALLES. ZELF; uitrekenen, als proef op de som: met het ‘ ‘nog’. overgebleven te besteden. bedrag)…………..<~<~<~<~<~<~<~

  Like

 12. Pingback: Tateretáá, de VVD introduceert nieuwe vorm van geld inpikken: de sociale indirecte belastingverhoging! | eunmask

 13. ronjaspers zegt:

  exmarineman.Inderdaad rutte is een “marionetpop” van de nazi bilderberg groep,hij voert braaf hun bevelen uit.De nazi bilderberg groep en de illuminatie de rotschilds en de rockerfellers (nepjoden) willen een “new world order” 90% van de wereldbevolking moet uitgemoord worden,en de overige 10% dient als slaven voor deze satanische elite.

  Geliked door 1 persoon

 14. scherpschutter1943 zegt:

  Deze stelling van weet het wel en alle reageerders daarop bewijzen mijn stelling “de staat is je ergste vijand”.

  Geliked door 1 persoon

 15. Hovawart zegt:

  Hogere energiebelastingen en een Verlaging van de belastingVermindering…….want ” min maal min” is toch een plusje voor de mensen, hoor ik de academici op het Binnenhof oreren,…Neen ! mijn Waarden het is slechts ” negatief maal negatief is nog negatiever”….en armer.

  Geliked door 1 persoon

 16. Pingback: De overheid jaagt de particulieren op steeds hogere kosten | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s