De volgende EU-idiotie: voetbalclubs mogen weldra hun kunstgrasvelden niet meer gebruiken!

Screenshot_176

(Door: Prof. Dr. Jörg Meuthen – Vertaling: E.J. Bron)

Screenshot_177Beste lezers, veel burgers zijn uiterst ontevreden over het feit hoever de Brusselse bureaucraten-moloch verwijderd is van de realiteit – en hebben desondanks bij de vorige EU-verkiezingen hun stem aan de kartelpartijen gegeven, die allemaal staan voor een “ga zo door”. Dat is spijtig, want de volgende kans op verandering op Europees niveau zal er pas over bijna vijf jaar weer zijn. Tot dat moment zullen er ontelbaar meer idioterieën zijn besloten, die ons land zullen ringeloren en zijn burgers in het nauw zullen brengen.

politikstube

Nu de nieuwste EU-idiotie. Het dichtstbijzijnde voetbalveld, waarop de plaatselijke voetbalvereniging speelt, is gegarandeerd niet ver weg. Duizenden van deze voetbalvelden werden in de afgelopen jaren gelukkig veranderd van onfraaie (en deels ook met schadelijke stoffen belaste) sintelvelden in kunstgrasvelden. Een financiële krachttoer voor de betreffende gemeenten of verenigingen, die vanuit het oogpunt van de burgers echter de moeite waard was.

Het enige probleem is: weldra moeten deze mooie, nieuwe (en dure) kunstgrasvelden gesloten worden en mogen door niemand meer worden gebruikt.

De reden: omdat de EU dat zo gepland heeft en de Duitse “regering” er tot nu toe niets effectief tegen heeft ondernomen.

Op dit moment wordt er namelijk door de eurocraten in Brussel een richtlijn bedacht, die ongeveer 5000 (!) voetbalvelden in Duitsland bedreigt. Volgens deze richtlijn dient vanaf het jaar 2022 het rubbergranulaat verboden te worden dat op kunstgrasvelden wordt gebruikt. De volgende EU-idiotie.

Het granulaat wordt verantwoordelijk gemaakt voor de belasting van het milieu door microplastic. Op welke manier echter kunstgrasvelden hun omgeving met microplastic vervuilen, heeft tot nu toe niemand overtuigend uitgelegd.

Zoals zo vaak in deze EU wordt met volledig overdreven kanonnen op onschuldige mussen geschoten – problemen die tot nu toe volledig van secundair belang waren, worden met een kostenintensieve EU-verbodsorgie een echt probleem voor de betrokkenen.

En de betrokkenen zouden in Duitsland ontelbare amateurvoetballers zijn. De Duitse voetbalbond DFB waarschuwt nu dat de organisatorische afwikkeling en uitvoering van wedstrijden niet meer gehandhaafd kan worden als het verbod er komt.

Om de velden opnieuw te veranderen, zou gemiddeld namelijk € 500.000,- kosten – enorme bedragen, die de verenigingen niet kunnen opbrengen.

De voormalige voetbalprof Mike Rietpietsch, die tegenwoordig erg betrokken is bij de opleiding van de jeugd, vat het kort samen: “Als het er werkelijk op zou uitdraaien dat er weldra geen kunstgrasvelden meer zijn, dan zou dat voor veel verenigingen zeker de nekslag betekenen.”

Om deze nekslag nog wat uit te stellen, wil de heer Horst Seehofer [minister van Binnenlandse Zaken van Duitsland] zich nu voor een “zesjarige overgangsperiode” sterk maken. Waarom maakt hij zich er met zijn hele regering niet sterk voor om de hele onzin achterwege te laten – of in ieder geval bestaande velden te beschermen?

Het antwoord luidt: omdat deze links-groene Merkel-regering in principe niets tegen EU-idioterieën onderneemt.

Tijd voor een regering die zich tegen deze EU-idioterieën keert. Tijd voor de AfD.

(www.welt.de)

Bron:
https://politikstube.com
Door: Prof. Dr. Jörg Meuthen

Vertaald/bewerkt uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), belangenverstrengeling, betutteling, Brussel, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, Milieu, moralisme, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op De volgende EU-idiotie: voetbalclubs mogen weldra hun kunstgrasvelden niet meer gebruiken!

 1. er zijn studies met bewijzen van gezondheidschade door deze korrels in kunstgras, dus helemaal gek is het niet

  Geliked door 3 people

  • Cathja zegt:

   @Alphons Mantel

   Sinds wanneer bekommert Brussel zich om de gezondheid van de bevolking? Als dit zo was, dan zouden ze nooit ontelbare vreemdelingen ongecontroleerd binnen hebben gelaten, waarvan we inmiddels weten dat velen allerlei zeer besmettelijke en soms dodelijke ziektes bij zich dragen! Is het soms geen reden tot zorg dat er epidemieën kunnen uitbreken, en velen het misschien niet overleven? Denk aan Ebola. Niets horen we daarover. Zelfs TBC schijnt ‘goed behandelbaar’ te zijn. Waar maken we ons druk over?

   Dit verbod heeft helemaal niets met ‘onze veiligheid’ te maken, maar alles met een enorm stuk machtsvertoon.
   Ziekmakend, die lui daar in Brussel.

   Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Teveel koffie en thee drinken schijnt ook schadelijk te zijn. Gelukkig is de miljoenen import van kansloze steuntrekkers een verrijking want stel je voor dat dit in de verste verte ook schadelijk zou zijn.

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ben het helemaal met u eens, in feite is de grootste schande dat men de aanbouw van nieuwe velden niet per direct verbood nadat dit bekend was geworden.
   We gaan dezelfde kant op als destijds met het geïmpregneerde tuinhout. Grote multinationals hadden een manier gevonden om hun gevaarlijke chemische afval kwijt te raken met als resultaat grote en zeer gevaarlijke verontreiniging, hoe men er in godsnaam in is geslaagd om dit buiten de publiciteit te houden is een nog niet opgelost raadsel.
   Waarschijnlijk omdat we geen echte journalisten meer hebben, ze schrijven alleen wat de grote persbureaus vertellen.
   Vergis u maar niet; het was zelfs niet afdoende om dat hout met handschoenen aan beet te pakken, daar ging de rommel dwars doorheen!!
   Nu was de bandenindustrie op het lumineuze idee gekomen om hun rotzooi op sportvelden te dumpen onder het motto je kunt de K krijgen.
   De kosten om die velden te vervangen zijn zo hoog omdat het afval moet worden afgevoerd, je kunt het namelijk moeilijk in de afvalverbranding storten.
   De industrie die dit op voorhand al wist lacht zich de ballen uit de broek, ze hebben hun chemisch afval verkocht in plaats van ervoor te moeten betalen en zeggen nu “Wie het heeft mag het houden”!!

   Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Gorbachev had gelijk, de EU is erger dan de sovjet-uni was. Alleen het martelen en moorden ontbreekt nog (maar dat zie ik ook nog wel op grote schaal gebeuren)

  Geliked door 1 persoon

 3. Wachteres zegt:

  Andrew Neil questions appointment of new European senior figures including Ursula von der Leyen

  Andrew Neil zet vraagtekens bij de benoeming van hooggeplaatste Europese personen, inclusief Ursula von der Leyen.

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Gelukkig zijn de betonblokken zo groot als gezinswoningen onder de windmolens en de Tesla batterijen geen belasting voor het milieu.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Het is wel gebleken dat het spelen op voetbalvelden met echt gras fijner is dan op een veld met kunstgras. Wat de natuur voortbrengt is altijd beter dan de rommel die de mens in een chemische fabriek produceert, dat is een vaststaand feit ! En gras brengt in ieder geval geen gezondheidsrisico’s met zich mee. Maar welke club heeft nog de financien om na de aanleg van een peperduur kunstgrasveld terug te keren naar het aloude natuurgras. Je zou voor veel clubs bijna zeggen; gedane zaken nemen geen keer !

  Geliked door 1 persoon

 6. Jules Vismale zegt:

  Eigenlijk is die hele EU-elite te vergelijken met de Farizeeërs en Schriftgeleerden uit het Nieuwe Testament die iedereen ook zware regels en lasten oplegden waar niemand iets aan had en hier zijn daar een paar treffende voorbeelden van te lezen:

  Toen kwamen er tot Jezus de Farizeeërs en Schriftgeleerden uit Jeruzalem en zij zeiden:

  “Waarom overtreden uw discipelen eigenlijk de overlevering van de ouden? Want zij wassen hun handen niet, wanneer zij brood aan het eten zijn.”
  Hij echter antwoordde en zei tot hen: “Waarom overtreedt ook u het gebod van God ter wille van uw overlevering? Want God heeft gezegd: ‘Eer uw vader en moeder’ en: ‘Wie vader of moeder vloekt, moet de dood sterven”.
  Maar u zegt: “Wie tot zijn vader of moeder zegt: Het is een gave, wat u ook van mij ten nutte zou kunnen komen’, die zal zijn vader of zijn moeder geenszins eren. En u hebt zo het woord van God krachteloos gemaakt ter wille van uw overlevering. Huichelaars, treffend heeft Jesaja over u aldus geprofeteerd:
  “Dit volk eert Mij wel met de lippen, maar hun hart is ontzettend ver van Mij vandaan en tevergeefs vereren zij Mij, door leringen te leren of te dwingen die geboden van mensen zijn.”

  En het gebeurde dat Jezus op de sabbat door de korenvelden ging, en zijn discipelen begonnen onder het lopen de aren te plukken.
  En de Farizeeërs die dat opmerken zeiden tot Hem: “Zie, waarom doen zij nou op de sabbat wat niet geoorloofd is?Zij zijn aan het oogsten en dorsten op de sabbat!”
  En Hij zei tot hen: “Hebt u zelf nooit gelezen wat David deed toen hij op de vlucht was voor Saul en hij gebrek leed en honger had, hij en zij die bij hem waren? Hoe hij het huis van God binnenging onder hogepriester Abjathar en de toonbroden at die men niet mag eten behalve de priesters, en hij deze ook gaf aan hen die bij hem waren?”
  En Hij zei plechtig tot hen: “De sabbat is gemaakt om de mens, en de mens is niet gemaakt om de sabbat. Daarom is de Zoon des mensen Heer ook van de sabbat.”

  En Hij kwam opnieuw in de synagoge; en daar was een mens met een verschrompelde hand.
  En de Farizeeërs letten op Hem of Hij de man op de sabbat zou genezen, om Hem hierna te kunnen aanklagen.
  En Hij zei tot de mens met de verschrompelde hand: “Kom hier in het midden staan!”
  En Hij zei tot hen: “Is het geoorloofd op de sabbat goed te doen of kwaad te doen, een leven te behouden of anders te doden?” Maar zij zwegen daarop.
  En Hij keek hen rondom met toorn aan, bedroefd over de verharding van hun hart, en Jezus zei tot de mens: “Strek thans uw hand uit. En hij strekte die uit en zijn hand werd snel hersteld.”
  En de Farizeeërs gingen terstond en vertoornd naar buiten met de Herodianen en beraadslaagden tegen Hem, hoe zij Hem uiteindelijk zouden ombrengen.

  Helaas hebben de linkse volgelingen van de EU-elite even zwaar verharde harten als de Farizeeërs en Schriftgeleerden omdat zij namelijk iedereen waardeloze en nutteloze lasten opleggen en geen naastenliefde tonen aan hun medemensen in Europa, uitgezonderd de “asielzoekers, vluchtelingen en moslims” die alleen maar Allah aanbidden en, gelijk aan de Farizeeërs en Schriftgeleerden alleen aan moord en doodslag denken op de “ongelovigen en goddelozen”!
  En eens worden al deze hoogmoedigen daar ook voor gestraft daar zowel God als Magere Hein GEEN onderscheid maken tussen dat soort gespuis en hen, gelijk naar de rechtschapenen, eens van de wereld zullen verwijderen als ware zij oud vuil of kaf dat van de koren wordt gescheiden!

  Like

 7. Rinske de Vries zegt:

  Beste E. J. Bron, meerdere reacties worden niet geplaatst. Sinds vanmorgen, en vanmiddag, krijg ik dat niet meer gelukt. Censuur???! Nee toch he!

  Like

 8. Rinske de Vries zegt:

  De ‘elite’ “in Brussel staat zo ver van de bevolking af, dat zij geen enkele compassie heeft,voor datzelfde volk. Wij mogen enorme bedragen ‘ophoesten’ voor de bodemloze pit die de EU in Brussel IS! De salarissen, de enorme verspilling van belastinggelden!

  Like

 9. Rinske de Vries zegt:

  De Dictatuur die EU heet: toen het Oost-Europa, en de Oostbloklanden werden ‘bevrijd’ van het communisme, kregen wij langzamerhand steeds minder vrijheden. Anno 2019 is dat omvormen van soevereine natie’s al zo ver gevorderd.

  Like

  • bobzelf zegt:

   ja, ik ben ook reuze benieuwd ,,,,,,,,
   wat voor standpunt ze in brussel hebben

   OVER DAT VRESELIJKE SCHRIJVEN MET HOOFDLETTERS

   met een chinese computer met een russisch toetsenbord, een
   losse 0 en slecht werknde e

   EN DAT DAN DOORSCROLLEN !! IK PROTESTEER !!

   geeft u even het strafwet boek nr. door, altijd makkelijk whahahaa

   BOBZELF

   Like

 10. Rinske de Vries zegt:

  Ik denk dat het punt van : NO RETURN, al gepasseerd is… Tenzij het volk in verzet komt, én hun gezinnen, bezittingen, en het LAND gaan beschermen tegen de INVADERS! ZIJ zijn /komen hier om onze cultuur, én alles wat Nederland, Nederland maakt, wordt afgebroken. Onze “eigenheid”, moet verdwijnen : muli culti! Laat dat nu NIET de bedoeling zijn! Wij moeten, goedschiks, maar vaak kwaadschiks, allemaal geislamiseerd worden. WEG ZWAAR BEVOCHTEN VRIJHEID. De sharia als ‘wet’. De barbaarse straffen ondergaan voor een relatief klein vergrijp. De doodstraf, vooral voor vrouwen, die “overspel” hebben gepleegd: lees-zijn veerkracht, door steniging…

  Like

 11. Rinske de Vries zegt:

  De Dictatuur die EU heet: toen het Oost-Europa, en de Oostbloklanden werden ‘bevrijd’ van het communisme, kregen wij langzamerhand steeds minder vrijheden. Anno 2019 is dat omvormen van soevereine natie’s al zo ver gevorderd. Dat het punt :”NO RETURN”, al is gepasseerd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s