Van het gas af en van het pad af

Screenshot_301

(Door: Ton van Kesteren)

Screenshot_300De klimaatactivisten van GroenLinks en c.s. willen dat alle wijken van het gas af gaan, dat de auto’s elektrisch worden aangedreven, dat elektriciteit wordt opgewekt met zon of wind, en dat de warmtepomp ons huis gaat verwarmen. Want de uitstoot van CO2 moet naar bijna nul om de opwarming van het klimaat tot staan te brengen.

Naïef beleid, omdat het peperduur en technisch onuitvoerbaar is. Het elektriciteitsverbruik zal meer dan verdubbelen en de productie van elektriciteit voor de warmtepomp zal uiteindelijk een hogere CO2-uitstoot geven. Bestuurders jagen de argeloze burger op hoge kosten, terwijl het klimaat en het milieu er niets beter van worden. De zogenaamde energietransitie naar duurzame energie is misleidend, omdat de warmtepomp juist veel meer energie nodig heeft. Resultaten van allerlei onderzoeken wijzen uit dat warmtepompen leiden tot torenhoge energierekeningen, omdat het warmtepompsysteem namelijk heel veel stroom verbruikt. En dat de CO2-uitstoot in wijken met warmtepompen bijna 40% hoger is dan in wijken met HR-gasketels.

Het elektriciteitsnet wordt vanwege de warmtepomp vele malen zwaarder belast en de energierekening zal voor de inwoners honderden euro’s hoger uitvallen. Ook blijken warmtepompen nogal eens stuk te gaan, vooral in de winter. Dan zitten mensen soms letterlijk in de kou. Of in het donker, omdat de pompen zoveel elektriciteit gebruiken dat de verlichting uitvalt.

Burgers worden door het voorgenomen duurzaamheidsbeleid dus onnodig op hoge kosten gejaagd. De aanschaf en installatie van een warmtepomp kost een huiseigenaar namelijk een vermogen (ongeveer tussen € 10.000,- en € 15.000,-). Maar een warmtepomp rendeert alleen als een huis volledig is geïsoleerd. Dus als iedereen zijn huis geschikt wil maken voor een warmtepomp, dan zal men zelfs tussen de € 25.000,-  en € 60.000,- moeten investeren in een verbouwing (warmtepomp plus installatie, daksanering/dakisolatie, zonnepanelen, HR ++ glas, spouwmuurisolatie, speciale radiatoren, een ventilatiesysteem, vloerverwarming en overige kosten). Deze kosten verdient een gemiddelde huiseigenaar nooit terug. Een ‘investering’ die niet eens leidt tot lagere energielasten, maar tot aanzienlijk stijgende energielasten. Armoede en verpaupering liggen dus op de loer. De overheid doet hiermee aan peperdure symboolpolitiek die voor veel mensen zal leiden tot aanzienlijk koopkrachtverlies en vermindering van hun woon- en leefplezier.

De politiek heeft de illusie dat als de CV-gasketels in woningen worden vervangen door warmtepompen daarmee de CO2-uitstoot naar bijna nul kan worden gebracht. Opgedrongen duurzaamheidsbeleid, omdat de keuze om gas te blijven gebruiken nauwelijks mogelijk is. De politiek dwingt de inwoners om van het gas af te gaan. Men mag daarbij kiezen uit een aansluiting op een zogenaamd warmtenet of uit een warmtepomp met eventueel een extra kleine CV-ketel op groen gas, die moet zorgen voor extra verwarming in koudere periodes, als het -10 of -20 graden Celsius is.

Het verwarmen van huizen met bijvoorbeeld warmtepompen en het aanleggen van een warmtenet kost niet alleen heel veel geld, maar zal ook nog eens het energieverbruik met de factor 3 tot 5 doen toenemen. Nadeel van een warmtenet is dat het per saldo lagere temperaturen oplevert, en dat je de temperatuur in huis niet snel omhoog of weer omlaag krijgt. Bij lage temperatuur verwarming (zoals bij warmtenet en de warmtepomp) kun je namelijk niet snel je huis verwarmen. Daarom zul je de verwarming (zeker in oude en dus slechter geïsoleerde huizen) aan moeten laten staan om niet in de kou te zitten. En dat is een groot probleem in de praktische uitvoering van deze onzinnige energietransitie. Een warmtepomp verwarmt het huis met lauw water, waardoor er speciale radiatoren nodig zijn, de woning zwaar moet worden geïsoleerd en er vloer- of wandverwarming moet worden aangelegd. Overheidscampagnes om woningen te isoleren om daarmee energie te besparen zijn op zich een nobel streven. Maar als dergelijke campagnes bedoeld zijn om huizen uiteindelijk geschikt te maken voor de warmtepomp of een warmtenet, dan zijn de burgers weer terug bij af.

Realistisch beleid is dat we van het Gronings gas af gaan, maar niet van geïmporteerd gas uit bijvoorbeeld Noorwegen en Groot-Brittannië. Gas is namelijk een zeer schone brandstof en Nederland heeft het meest geavanceerde gasleiding-net van de wereld. Overal in Europa wil men aan het schone gas en is men bezig met het aanleggen van een gasleiding-net. Mensen krijgen zelfs subsidie om aan het gas te gaan. In Duitsland krijgt men € 750,- subsidie per huishouden als men zich aan laat sluiten op het gas. Maar in Nederland willen we er vanaf, en worden burgers die het schone en veel goedkopere gas willen blijven gebruiken uiteindelijk gestraft met extreem hoge belastingen op gas. Als de Duitsers subsidie krijgen om aangesloten te kunnen worden op het gasnet, waarom moeten de Nederlanders dan van het gas af? Dat we van het Groningse gas af gaan, is prima, want er is genoeg gas in Noorwegen. De politiek wil echter dat de ultramoderne kolen- en gascentrales gaan sluiten, terwijl de oude en vervuilende kolencentrales in bijvoorbeeld Polen open blijven en China zelfs talrijke kolencentrales gaat bouwen.

In Zutphen werd een redelijk moderne stadswijk gas-loos gemaakt. En uit dat project zijn zeer dure lessen geleerd. In deze woonwijk gaan zelfs stemmen op om de warmtepomp weer te vervangen door de betrouwbare en rendabele HR-gasketel. Een warmtepomp is nauwelijks rendabel, terwijl de oude vertrouwde HR-gasketel een rendement heeft van bijna 100%.

Het elektrificeren van de samenleving (incl. elektrische auto’s e.d.) zal een enorme impact hebben op het elektriciteitsnetwerk. De druk op de elektriciteitsvoorziening zal explosief toenemen. Overbelaste en oververhitte transformators zijn het gevolg, want aan de vraag naar elektriciteit zal dan nauwelijks kunnen worden voldaan. De enorme toename van het elektriciteitsgebruik (met factor 3-5) kan onmogelijk door windmolens en zonneparken worden geproduceerd. Kolencentrales en gascentrales zullen overuren moeten maken, ook al wordt het hele land en de hele Noordzee vol gezet met zonneparken en windmolens.

In Duitsland – dat de kerncentrales inmiddels heeft gesloten – zijn de oude bruinkoolcentrales weer opgestart om aan de gigantische vraag naar elektriciteit te kunnen voldoen. De milieubelastende bruinkoolwinning floreert daar als nooit tevoren en van CO2-reductie is in Duitsland uiteindelijk dus helemaal niets terecht gekomen. Hetzelfde zal in Nederland gebeuren. In ons land zullen de dan gesloten kolencentrales weer moeten worden opgestart om aan de gigantisch toegenomen vraag naar stroom te kunnen voldoen. Op termijn zullen alle kolencentrales en alle gascentrales hard nodig zijn om aan de toegenomen vraag naar stroom te kunnen voldoen.

Er zijn 2 soorten warmtepompen. De luchtwarmtepomp, die warme lucht uit de buitenlucht haalt. Deze werkt in feite als een omgekeerde airco. In de winter heeft men echter warme lucht nodig in huis, maar in de winter is de buitenlucht helaas KOUD. In de winter zal het verwarmen van een huis door een warmtepomp dus problemen op gaan leveren. De waterwarmtepomp werkt door warm water uit een put omhoog te pompen om een huis te kunnen verwarmen. Zo’n put die bij een woning wordt geslagen, is met name geschikt in een dunbevolkt gebied, omdat je in de stad namelijk in elkaars put kunt geraken. En dat is niet bevorderlijk voor de effectieve werking van een dergelijke pomp.

De overheid doet er dus verstandig aan om haar klimaatambities drastisch bij te stellen en zich primair te gaan richten op het isoleren van woningen en op energiebesparing. Het is goed dat mensen op vrijwillige basis hun woning energiezuinig willen maken, maar het gas-loos maken van een woning is onverantwoord. Voor het Gronings gas is namelijk een zeer acceptabel en betaalbaar alternatief voorhanden. Geïmporteerd gas kan geschikt worden gemaakt om in het bestaande gasleiding-net te kunnen worden getransporteerd naar de gebruikers. De energetische waarde van dat gas is hoog, het transport niet vreselijk duur en het is betrouwbaar en snel te realiseren. Dit in tegenstelling tot alle ‘duurzame’ alternatieven. Elektrisch koken gaat nog wel, maar je huis verwarmen met warmtepompen vergt wel het een en ander van de isolatie van de woning. Een regering heeft de plicht om de kosten en baten van het voorgenomen duurzaamheidsbeleid eerlijk uit te rekenen en te erkennen dat warmtepompen contraproductief zijn. Dat deze duur zijn en inefficiënt in aanschaf en in gebruik.

In de praktijk zijn warmtepompen al na vijf à zes jaar afgeschreven in plaats van na de gebruikelijke vijftien jaar. Een nieuwe pomp komt voor rekening van de bewoners zelf, bovenop hun eerdere investeringen en torenhoge energierekening. Nu wordt de mensen verteld dat door duurzaamheidsbeleid het milieu en je portemonnee worden gespaard, maar in werkelijkheid blijkt het tegenovergestelde waar te zijn. De energierekening van de bewoners zal honderden euro’s hoger uitvallen dan beloofd. De klimaatobsessie in ons land leidt tot onzinnige energiemaatregelen die geen enkele impact op het wereldwijde ’klimaatprobleem’ zullen hebben. Om het belachelijke duurzaamheidsbeleid worden we elders in de wereld zelfs uitgelachen. De politiek vindt dat we van het schone gas af moeten, terwijl in andere landen gasleidingen worden aangelegd. Ultramoderne kolencentrales moeten dicht, terwijl in andere landen nieuwe kolencentrales worden gebouwd.

Dat we de zogenaamde klimaatverandering met dergelijke maatregelen kunnen voorkomen, is een fabel. De menselijke invloed op klimaatverandering is evident, maar niet bepalend, want klimaatverandering is primair een natuurlijk proces. Wat we in Nederland gaan doen om het klimaat te redden, is dan ook zeer contraproductief. De Nederlandse burgers moeten er krom voor liggen en er worden miljarden aan gemeenschapsgeld voor uitgetrokken. Zinloze uitgaven voor maatregelen die geen enkele invloed hebben op het klimaat en die ten koste gaan van andere belangrijke opgaven zoals goede voorzieningen en zorg. Het argument dat Nederland het klimaat moeten redden, rechtvaardigt geen maatregelen die het milieu en de portemonnee van de Nederlanders onnodig zwaar belasten. Met zinloze windmolens, zonneparken en accu’s die na 15 jaar voor een gigantische hoeveelheid chemisch afval zorgen die nauwelijks is te recyclen.

Het voorgenomen klimaat- en duurzaamheidsbeleid is dus allesbehalve in het belang van de Nederlanders en hun kinderen en kleinkinderen. Een obsessieve overheid die van het gas af wil, is van het pad af.

PVV normale grootte

Door:
Ton van Kesteren

Gemeenteraadslid, Statenlid en Lid Eerste Kamer
Partij voor de Vrijheid

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, betutteling, Desinformatie, Elite, establishment, gezond realisme, Graaien, Groenen, Hypocrisie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, politici, praatjesmakers, propaganda, PVV, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

45 reacties op Van het gas af en van het pad af

 1. Steven zegt:

  Als ik dat zo allemaal lees, dan komen al die extra inkomsten voor de regering toch mooi uit om de geplande asielwaanzin en de te betalen uitkeringen en tandartskosten te bekostigen van UW GELD!
  Maar dit behoort denk ik allemaal bij het plan van omvolking om de eigen burgers de rekening te laten betalen voor hun eigen ondergang….

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  En dan hebben we het nog niet eens over:

  – de geluidsoverlast, veroorzaakt door warmtepompen;
  – de schadelijke effecten van windturbines op mens en dier;
  – het feit dat de WOZ-waarde van een woning stijgt als je zonnepanelen aanschaft; kan men nóg
  meer OZB betalen aan de gemeentelijke kleptomane overheid.

  Geliked door 7 people

  • Monalisa zegt:

   Wij gaan juist aan het gas dus minder hout stoken. Over de WOZ dan moet u deze link eens gaan bekijken en bekijk dan wat u betaald en u buren, ook hier word door de gemeentes een natte vingerwerk gedaan. https://www.wozwaardeloket.nl/index.jsp

   Like

  • BigLJohn zegt:

   Tistochwat; En omdat de overheid met al die warmtepompen zonder het belastinggeld komt te zitten wat eerst uit het aardgas voortkwam, zullen er nieuwe belastingen aankomen die dit zullen moeten compenseren. De extra belastinginkomsten uit elektriciteit zullen ze voor ons verzwijgen.

   Geliked door 1 persoon

 3. paulzwueste zegt:

  Nederland is een land waarin de burgers onder het mom van “democratie” in een 100% communistische samenleving moeten leven!
  Ben blij dat ik in ’n land woon waarin dat (nog) niet het geval is….

  Geliked door 5 people

  • delamontagne zegt:

   Nog niet ? ?, goed dat je nog tussen ( ) hebt gezet.
   Na dit artikel gelezen te hebben ben ik voor de zekerheid m’n stookhout voor
   komende winter gaan checken……!

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    delamontagne 26 juli 2019 om 18:56

    Na dit artikel gelezen te hebben ben ik voor de zekerheid m’n stookhout voor
    komende winter gaan checken……!

    Als je hier droog brandhout voor je kachel moet kopen, kost dat zo’n 60 euro per m³.
    Uit ervaring weet ik dat je zó door een kuub hout heen bent. Daar doe je echt geen week mee.

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Bij ons koop ik een half bos voor en paar centen, maar zelf kappen en opruimen, de beheerder merkt de bomen die gerooid mag worden, twee weken werken voor drie jaar hout.

    Geliked door 1 persoon

  • Paula zegt:

   Welk land is dat dan? Kunnen wij nadenken over emigreren. Tenzij we dan van de ene in de andere bananenrepubliek komen.

   Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Gewoon bij u oosterburen helaas vallen die ook onder de EU als wild emigeeren dan moet u buiten de EU zijn.

    Like

 4. rottenpikwick zegt:

  Vette LIKE! De Giga-Overbevolking en alles wat daar bij komt kijken, eist zijn tol! Ik geloof zeker dat menselijkgedrag invloed heeft op het klimaat en aanverwante zaken. Volgens mij is het ook niet meer te stoppen en gaan we rampzalige tijden tegemoet! Nog 1 miljard vliegbewegingen er bij, miljarden auto’s er bij, Afrika / Azië verhongert, loopt onder water etc etc. Het is 1 Groot Gekkenhuis geworden. Het mag / mocht immers allemaal! Allemaal ihkv De Winst!!

  Like

 5. rottenpikwick zegt:

  NB. Ton bedankt!!

  Geliked door 2 people

 6. FerdinandK zegt:

  Meneer van Kesteren, u kunt roepen wat u wilt. Het gaat door.
  Zelf zie ik dit als een vermomde socialistische herverdeling.

  Like

 7. Taljaard zegt:

  Intussen gaan ze op Joop.nl volledig op panic mode.
  Een postdoctoraaltje van de UVA (stadsgeografie als specialisatie) schrijft dat hij BANG is.
  Met een illustratie van een brandende wereldbol erbij.
  Wij gaan allemaal DOOD! En onze kinderen ook! (dat klopt trouwens op zich wel)

  Tuurlijk jochie; een warmterecord uit 1944 is verbroken.
  En ja, het wordt de laatste 20/30 jaar warmer.
  Maar daar kan niemand iets aan of tegen doen, want de enige onveranderlijkheid in het klimaat is de veranderlijkheid ervan. Het enige wat wij daaraan kunnen doen is ons daaraan aanpassen.
  Dus zwaardere en hogere dijken. In plaats van het geld weggooien waar de groene gekte ons toe wil bewegen.

  Geliked door 2 people

  • Ivo zegt:

   Tot in lengte van dagen fossiele brandstoffen uit het buitenland halen en opfikken is geen geld weggooien?

   Al eens bekeken hoeveel miljard per jaar we als Nederland uitgeven aan buitenlandse (ruwe) olie en straks ook gas? En hoeveel er de komende 50 jaar bespaard wordt wanneer we zo snel mogelijk overgaan naar oplossingen die veel minder van fossiele brandstoffen afhankelijk zijn?

   Like

 8. Statler & Waldorf zegt:

  Gas uit Rusland is prima, een kleine aanpassing aan de calorische waarde en klaar voor gebruik.

  Maar de Russen zijn gemeen, stout en allemaal boeven volgens Rutte en zijn kliek.
  Het gaat niet om het milieu, het gaat om politieke machtsspelletjes en geld verdienen.

  Geliked door 2 people

 9. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De vraag is: “Wat willen WIJ ???”
  Meer of minder aardgas ???
  Meer of minder klimaathysterie ???
  Meer of minder geluidsoverlast ???
  Meer of minder ruttig beleid ???
  Meer of minder koopkracht ???
  Meer of minder pedofilie ???
  Meer of minder geldverspilling ???
  Meer of minder truttige betutteling ???
  Meer of minder censuur ???
  Meer of minder vrijheid ???
  Meer of minder migranten ???
  Meer of minder AOW en PENSIOEN ???
  Meer of minder inkomstenbelasting ???
  Meer of minder BTW ???
  Meer of minder eigen bijdrage op de zorgverekering ???
  Meer of minder ouderenzorg ???
  Meer of minder verplichte inentingen ???
  Meer of minder EU ???
  Meer of minder leugens ???
  Meer of minder inlegvelletjes ???
  Meer of minder politieke correctheid ???
  Meer of minder propaganda ???
  Meer of minder indoctrinatie ???
  Goed, dan moet dat geregeld worden !!!
  Want in een democratie geldt de WIL van de MEERDERHEID !!!

  Like

 10. AEO zegt:

  Een nieuw temperatuur record in Gilze Rijen!
  Maar liefst 40,7° en dat is 2,1° méér dan het oude record van augustus 1944!
  Alom praatjes op de media over de opwarming van het klimaat. Maar staat er wel iemand bij stil, dat het nieuwe record een maand eerder in het jaar viel? De dagen zijn iets langer en de zon staat nu ook hoger. Als we dezelfde situatie in juli 1944 hadden gehad, dan zou het toen ook boven de 40° zijn geweest.

  Like

 11. bobzelf zegt:

  DUS DE MOSSELRUGGENGRAAT , SLUIT EEN CONTRACT OVER EEN GAZZZZPIPE
  voor opslag , en u aan de warmtepomp ????

  OP WIE HEBBEN JULLIE GLOEIENDE GLOEIENDE GSTEMD ?? WHAHAHAHA

  mijn oom heeft voor 350 jaar gas voor een kutprijs
  en moet 70 % van zijn land nog ontgonnen worden !!
  de duitsers zien de bui al hangen , na het sluiten van de kolencentrales, en de windmolens en doen in een onderonsje even een “”BAKKIE “” met mijn oom en sluiten een nieuw gazzzz contract af, whahahaha
  ALS U DUS NU EEN GAZZZZZ CONTRACT VOOR UW HUIS IN DUITSLAND AFSLUIT KRIJGt U EEN BONUS VAN EURO 750 ofzo whahahahahaha

  en u gaat met het mes op uw keel aan de warmtepomp whahahahahaha

  voor het millllieeueueueueeuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  trouwens even het laatse rechtstreekse nieuws uit DE RUSSISCHE FEDERATIE “”

  RUSLAND GAAT DE REPUBLIEK DONBASS OFFICIEEL ERKENNEN !!

  dan zal er wel met wat deuren gegooid worden in washington en brussel
  vergeet niet oom frans de pleuris te wensen . whahahahaha

  VLADIBOB

  Like

 12. bobzelf zegt:

  ik denk dat mijn inschatting van 16 miljoen lobotomy patienten
  zonder stalen nieuwe hooivork

  VEEL TE LAAG IS GEWEEST , WHAHAHAAH

  groeten uit Athene met alles op zonne energie whahaha

  hoewel de AIRCO NU OVERUREN DRAAIT

  bobzelf

  Like

 13. Nick Jansen zegt:

  Resultaten van allerlei onderzoeken wijzen uit dat warmtepompen leiden tot torenhoge energierekeningen, omdat het warmtepompsysteem namelijk heel veel stroom verbruikt….

  Graag een link naar deze onderzoeken want dit is een leugen. Een lucht/water warmtepomp scheelt gewoon de helft van het geld ten opzichte van gas (Dit is een feit). Ja je elektrisch verbruik gaat omhoog maar je gas rekening verdwijnt. Dit resulteert in de helft van je maandelijkse kosten.

  Kom maar op met die onderzoeken.

  Like

  • rottenpikwick zegt:

   ‘Iedereen en alles’ papegaait er maar op los! Waarom zouden alleen de anti-HiemstraGekkies, BaudetGekkies gelijkhebben! Ik neem de klimaatdeskundigen zeker serieus. De Israeli zijn zeker geen domme jongens en hun bevindingen neem ik ook serieus! Aan het eind van deze eeuw KUNNEN de zomers in het Midden-Oosten 2x zo lang zijn! Schrikbeeld!

   Like

  • Lucky zegt:

   Elders dan weer gelezen dat een warmtepomp in de winter niet op kan tegen echte vrieskou, en mensen vernikkelen in hun warmtepomphuis?

   Like

 14. scherpschutter1943 zegt:

  Ik ga uit van kwade trouw van de klimaatlobby in nederland. Waarom? Omdat er veel te veel lieden en bedrijven bij betrokken zijn die er beter van worden. Die hebben van de hele klimaathysterie hun verdienmodel gemaakt Ik ben benieuwd hoeveel poen de heer Nijpels in zijn zak gestoken heeft gekregen van het klimaat-bedrijfsleven om deze onzin te promoten.

  Geliked door 4 people

  • Harry zegt:

   Inderdaad Scherpschutter .

   Herinner me dat de overheid meer dan een miljoen uitgetrokken had om windenergie beter te benutten , járen geleden al .
   Toen waren er in mijn omgeving een paar handige Jopies die als de bliksem een bedrijfje opgezet hebben om die subsidie in de wacht te slepen .
   “Hé , dan krijgen we misschien een miljoen “ !
   Een van die gasten was een klant van mij , een rare kwiebus , met een dwarrelverstand .
   Toen ik vertelde dat als je subsidie krijgt , dat je daarvoor dan ook wél wat moet presteren of leveren , betrok hun smoel al .
   En dat als je niks presteert , dat ze dan hun geld terug willen , mét rente .
   Drie bekken vielen open .
   Nóóit aan gedacht , de heren !

   Het bedrijfje is niet meer .

   Wel een aardig praktijk voorbeeldje , dacht ik zo , aansluitend op jouw reactie .

   Geliked door 1 persoon

 15. Jan zegt:

  Vanwege sneeuw en hagel is de negentiende etappe van de Tour de France vrijdag stilgelegd. Een deel van het parcours was te glad en te modderig om overheen te rijden

  Geliked door 2 people

 16. Rensk. zegt:

  Net als de pensioenen. De reken rente van 1procent en nog wat. Volgende 70 jaar er vanuit gaan dat men niet meer kan behalen. En intussen roepen dat de economie met sprongen vooruit gaat. Ze gaan er echt vanuit dat de bevolking er toch niks van snapt. En in zekere zin is dat ook nog zo. Triest genoeg. Ze zijn heel langzaam en geleidelijk bezig met de transfer uni. Zeg maar dag tegen de pensioenen. Die worden gebruikt voor andere doeleinden. Heel langzaam en zeker, zodat de bevolking niet in opstand komt. Deze Overheid is bloedlink

  Geliked door 3 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Er gaan ook al geruchten om, net zoals in griekenland, de spaartegoeden bij banken te confisqueren. Volgens mij is men dat al aan het voorbereiden door o..a. het getalen met contact geld te demotiveren.

   Like

 17. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Helaas het gaat in de klimaatdiscussie allang niet meer om argumenten, mensen laten zich ophitsen tot klimaathysterie en daar moet alles voor wijken, gezond verstand als eerste.

  Geliked door 3 people

 18. N.E. Derlander zegt:

  De mens is mondiaal schuldig aan de toename van de CO2 uitstoot, zo beweren de klimaathysterici. Dat zou best eens waar kunnen zijn. Want: de toename van de CO2 uitstoot loopt toevallig, zo neem ik proefondervindelijk waar, parallel aan de in dezelfde periode toegenomen aantal mondiale vliegbewegingen. Wat is het effect van al die vliegbewegingen op het milieu, zo vraag ik de 97% wijsneuzen. Zou de 97% van de wetenschappers, die de alarmbel geluid hebben, dat verband ook zien, maar er blijkbaar niets aan willen doen? Wordt in ieder geval nooit genoemd, sterker nog Rutte III wil het aantal vliegbewegingen uitbreiden. Hoezo een geloofwaardigheidsprobleem? Idem dito: vrije seks en groei wereldbevolking. Je hoort weinig vanuit de wetenschappelijke hoek over mondiale geboortebeperking. Des te meer over recht van abortus en van euthanasie, hoewel te vrezen valt dat die “wetenschappelijke” ingrepen, het probleem van overbevolking niet zullen oplossen. Integendeel.

  Like

 19. Een vleugje groene wereld zegt:

  Nederland van het gas af. SCHIPHOL van de kerosine. Dat is pas aanpakken groene lobby…

  Like

 20. Lucie zegt:

  Wanneer stoppen ze eens met dat strepen trekken in de lucht???!
  Alles CO2 uitstoot in de lucht,en waarvoor,om de mensen te vergiftigen?
  Die chemtrails bijna dagelijks zorgen voor giga uitstoot in de lucht.
  Maar daar hoor je de regering niet over,want daar weten ze zogenaamd niks van.

  Geliked door 1 persoon

 21. Ludo Tausch zegt:

  Dit is op Mother of the Mount Carmel herblogd.

  Like

 22. kampersrene zegt:

  Volledig eens met groen links…geen gas…. geen autos…. geen vliegtuigen en… meer moslims dat is de vlugste weg terug naar het stenen tijdperk

  Like

 23. Torsten Himmelstoss zegt:

  Waarschuwing voor iedereen met een aardgasaansluiting: de klimaat-GESTAPO komt binnenkort bij u langs…
  Lees de schrikbarende details in de column van Syp Wynia.
  https://www.telegraaf.nl/watuzegt/3403938/nooit-uitgezocht-of-gasverbod-wel-werkt
  De Amerikaanse schrijver W.Lippmann zei eens:
  When all think alike no one thinks very much.
  Hoog tijd voor landelijk VERZET tegen deze linkse, politieke waanzin inzake het klimaat
  op de 4-kante millimeter.

  Like

 24. Aan. Blokzijl zegt:

  Grotendeels mee eens.

  Like

 25. A_7Driver zegt:

  Met je eens, uit de praktijk het volgende.
  GEEN Gas, inductie koken 2 groepen 230 volt
  Huis: vrijstaand 2002 550 M3
  Verw: bodemwarmtepomp 10Kw ,
  rendement 500 a 600 %
  aanvulling: 6 zonnepanelen.
  In 2017 vern. en uitgebr. naar 12 x 250 Wp
  Energie rekening € 50,– p Mnd.

  Geliked door 1 persoon

  • pjotter zegt:

   Rendement 500 tot 600%. De perpetium mobile is uitgevonden.

   Like

   • Ivo zegt:

    Nooit gehoord van de COP?
    1 kWh elektriciteit stop je in de warmtepomp, en daarmee onttrekt deze 5 kWh thermische energie uit de ‘bron’. De bron is de bodem, lucht of (oppervlakte)water.

    Natuurlijk wordt er geen extra energie gecreëerd: de bron koelt met 5kWh af. Maar in terminologie van nuttig rendement is er wel sprake van 500% rendement. Bij lucht-water warmtepompen ligt dit rendement rond 400%

    En bovenstaande maakt dat door gebruik van warmtepompen ook per definitie de CO2 uitstoot niet zal toenemen. Even rekenen: een wat oudere kolencentrale heeft een rendement van zo’n 40% van centrale tot aan het stopcontact thuis. Vermenigvuldigen we het rendement van de kolencentrale echter met de COP van een warmtepomp, dan heeft de keten met gebruik van een warmtepomp voor woningverwarming een ‘rendement’ van 160%. Bij een moderne gasgestookte energiecentrale ligt het rendement van centrale tot stopcontact op zo’n 60%. De keten heeft dan zelfs een rendement van 240%.

    Wanneer iedereen op een warmtepomp overstapt, daalt de CO2 uitstoot en gebruik van fossiele brandstoffen dus per definitie enorm. Vergelijkbare rekensommen krijg je wanneer je alles gaat na-rekenen voor elektrische auto’s.

    Like

   • Harry Toorman zegt:

    Als ik 1 kW in mijn warmtepomp stop komt er, gemiddeld over een jaar, 4,5 kW aan warmte uit. Dus niks geen perpetium mobile, dat is echt iets heel anders, wijsneus.

    Like

 26. Pingback: Het realisme zal het idealisme verminderen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s