Het realisme zal het idealisme verminderen

Screenshot_66

(Door: “Elise Nijmegen”)

Er is een kloof. Een kloof tussen mensen die vinden dat we Nederland zoveel mogelijk in oude staat moeten laten, onze vrije westerse cultuur moeten behouden, dat tradities zoals Sinterklaas en Zwarte Piet moeten blijven bestaan, en mensen die vinden dat we moeten globaliseren/islamiseren. En ik geloof dat, met het oog op de totalitaire manier waarop de EU en ook de islamideologie zich manifesteren, een middenweg er niet echt meer inzit. Allebei de groepen mensen lijken heilig overtuigd van hun gelijk. Waarom zou je iets goeds inruilen voor iets slechts? Waarom zou je iets democratisch, iets wat werkt en waar mensen tevreden mee zijn, willen veranderen?

Maar zo is het ook een beetje met een de-radicaliseringsprogramma; het kan alleen werken als je de basis aanpakt, het probleem onderkent, je de inhoud weet en geen feiten blijft ontkennen.

Een jihad de-radicaliseringsprogramma is gedoemd om te mislukken, omdat het niet ingaat op de oorzaak, het motief van de heilige oorzaak – islamitisch teksten en leerstellingen, zo schrijft Pamela Geller heel terecht. Deze absurde programma’s zijn gebaseerd op het idee dat de islam een religie van vrede is en dat jihad-terroristen deze verkeerd begrijpen.

Maar dat is onjuist, dus de programma’s mislukken en een moslim-stel, dat een de-radicaliseringsprogramma had ondergaan, waren de zelfmoordterroristen achter de aanslag op de rooms-katholieke kathedraal waarbij meer dan 20 mensen omkwamen afgelopen zondag.
https://gellerreport.com

Hongarije, het land dat moedig en standvastig blijft onder de EU-druk en de nationale belangen heel terecht boven die van de EU stelt, zegt dat illegale immigratie een bedreiging is voor de Europese cultuur en beschaving. Ook herhaalde het haar soevereine recht om multiculturalisme te verwerpen en het bekritiseerde de EU voor het terugdringen van de pogingen van de Italiaanse leider Matteo Salvini om de illegale overtochten over zee aan te pakken.

Hongarije wil Hongarije behouden als een Hongaars land en daar hebben we recht op en wij willen zelf bepalen met wie we wel en niet gaan samenwonen in ons land. We accepteren geen Brussel, New York of Geneve om dit soort beslissingen voor ons te nemen, zei de Hongaarse minister van Buitenlandse zaken, Peter Szijjártó.
www.breitbart.com

Radicale moslims. Waarom lopen er radicale moslims, in onderstaand artikel ook wel extreem genoemd, los in ons land? Een radicaal rechts denkend mens was allang in de gaten gehouden, misschien wel preventief opgesloten uit naam van de globalisering. Maar goed, onderstaand artikel laat weten dat radicale moslims in verweer gaan tegen een wet. Een wet die geldt voor iedereen en dus ook voor hun.

Ik snap het probleem niet, de wetten van een land moeten gerespecteerd worden en staat het je niet aan in een land, ga dan naar een land waar wetten zijn die je wel aanstaan. Respecteer het land waar je bent en de inwoners van het land en bevalt het niet, pak je koffers. Vrouwen in Nederland zijn en blijven vrij en stop met het promoten van islamitische middeleeuwse waanideeën in ons land.
www.telegraaf.nl

President Trump heeft de kersverse Britse premier Boris Johnson een uitgebreid vrijhandelsakkoord beloofd voor na de Brexit. Volgens beide wereldleiders biedt het vertrek uit de EU een grote kans om de economische banden tussen de VS en Groot-Brittannië te versterken. Omdat de EU streeft naar totale controle, worden vrije handelsakkoorden centraal geregeld. De wereldleiders ontmoeten elkaar weer volgende maand, maar dan meer op een persoonlijk vlak, op de G7-top in het Franse Barritz.
www.ed.nl

YouTube bepaalt in opdracht van de elitaire globalisten wat de waarheid is en wat wel en niet geplaatst mag worden en is toegestaan. Een (VN) censuurbeleid, dat er volgens onderstaand artikel toe heeft geleid dat het woord christen onacceptabel was. Toen de oprichter van een groep christelijke veteranen een filmpje probeerde te uploaden voor zijn organisatie ontving hij een melding dat het woord christen niet langer acceptabel was onder het advertentie-targeting beleid van de site.
www.rt.com

In onderstaand artikel leest u over hoe de politiek u voorliegt over de nergens op gebaseerde klimaathysterie die vele nieuwe maatregelen met zich meebrengt die u en alle andere hardwerkende goedwillende Nederlanders financieel misschien wel aan de afgrond zal brengen. We moeten van het gas af? Waarom?

Een erg interessant artikel, dat o.a. benoemt dat de samenleving zal worden geëlektrificeerd en dat de druk op de elektriciteitsvoorzieningen explosief zal toenemen en die het niet aan zullen kunnen. In Duitsland zijn de oude bruinkoolcentrales weer opgestart om aan de gigantische vraag naar elektriciteit te kunnen blijven voldoen.

Soms denk ik weleens: denkt het politieke kartel nu werkelijk nooit na over de lange termijn consequenties of is dit gewoon de bedoeling. Veel geld uitgeven aan onzin ten koste van de Nederlanders…
https://ejbron.wordpress.com

Laten we een voorbeeld nemen aan Hongarije, dat zijn bevolking op de eerste plaats zet en beschermt tegen de islam en de EU. Een land, dat terecht niet wil opgaan in de grijze islamitische middeleeuwse vrijheidsbeperkende totalitaire ideologie.

Een standvastigheid en een realisme dat, zelfs na jaren gedemoniseerd te zijn, maar één partij in ons land ook al jaren heeft: de PVV, die wel moedig genoeg is om de waarheid op tafel te leggen!

PVV normale grootte

Door:
“Elise Nijmegen”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

19 reacties op Het realisme zal het idealisme verminderen

 1. ruud beijer zegt:

  Hopelijk wordt you tube twitter enz keihard aangepakt door Trump. Dat you tube en Twitter zijn voor de islam en de asielparasieten.
  Keihard aanpakken dat linkse gelul.

  Geliked door 2 people

 2. Bernard zegt:

  Ik ben momenteel op vakantie in Hongarije: heerlijk relaxed om hier te zijn, om bij de kassa niet aan andere rij te hoeven kiezen omdat ik niet door een pinguin bediend wil worden, een land waar het nog veilig aanvoelt zoals in Nederland in de zestiger jaren. Vrouwen kunnen hier ongestoord nog vrouw zijn, lopen er redelijk sexy bij en worden door niemand gestoord! Wat een paradijs hier, wellicht ligt hier wel mijn toekomst!?

  Geliked door 5 people

 3. Bob Fleumer zegt:

  Het gekke is dat de linksen zich niet realiseren dat wanneer de islam de macht overneemt de linksen de eerste zijn die het broodmes van de islammelingen door hun strot voelen klieven.
  islam is het ergste wat de mensheid is overkomen en de verregaande lafheid van regeringen om het maar zijn gang te laten gaan is misdadig. Willen wij nog iets van Nederland redden dan moeten we snel uit de EU of de EU moet hervormd worden tot een werkbaar project met de basis bij de mensen in de landen en geen apparatsjiks in Brussel.

  Geliked door 4 people

  • guusvelraeds zegt:

   De EU hoeft niet hervormd te worden. Eruit stappen dat is waar het om gaat. De EU zal stuk lopen. Ze proberen de afgrond zolang mogelijk te vermijden en hierdoor zal de Europese bevolking financieel geheel kaal geplukt worden. De hele klimaat hype is in het leven geroepen om de economie impulsen te geven niet omdat de boven ons gestelden erin geloven. De mensen besteden niet meer de economie komt tot stilstand dat is ook de rede dat er torenhoge belastingen zijn en de nul rente politiek. Met de klimaat hype kan via wetgeving de burger gedwongen worden tot exorbitante uitgaven. Alles om het EU project en de Euro in de lucht te houden. Maar ze gaan het redden.

   Like

   • scherpschutter1943 zegt:

    guuvelraeds. De bovenons gestelden geloven zelf ook niet in de klimaathype, echter het is een verdienmodel geworden waar ze zolang mogelijk van willen blijven profiteren. Zij zijn getraind in het ophoesten van cijfers en rekenmodellen om de gemiddelde inwoner van nederland zand in de ogen te strooien. Het klimaatgebeuren is een megacomplot van linkse geestelijk gestoorden. In nederland zit daar de politiek en de ambtenarij vol mee.

    Like

  • koddebeier zegt:

   Daar zijn de linkse gekkies te dom voor !

   Geliked door 1 persoon

 4. BigLJohn zegt:

  Als de Wet in Nederland nog werd toegepast, werden er velen voor landverraad opgepakt die dan vervolgens levenslang kregen. Dan werden er op rechtbanken geen twee soorten recht toegepast, eentje volgens het Nederlandse Wetboek van Strafrecht, en eentje voor moslims die rekening houdt met het sharia-recht. De Koran die in de tweede Kamer naast de bijbel ligt, dat spreekt al boekdelen. Dan werden ook de grenzen weer gesloten en aldaar strenge controles toegepast. Ook zou de politie criminele moslims inrekenen die bijvoorbeeld (zoals laatst) stenen naar hun gooiden. Zelfs als moslims in zwembaden vrouwen en meisjes aanranden worden ze niet vervolgd. Nogmaals een herinnering aan een voormalige kennis van mij. Zijn twee dochters werden door een groepje marrokkanen aangerand in het zwembad. Hij probeerde zijn dochters te beschermen en sloeg een van de aanranders knock-out. Resultaat ? De aanranders gingen vrij uit en vader kreeg een boete van €300,- en moest voor 3 weken de cel in wegens zware mishandeling ! Dat is het Nederland van vandaag de dag waar we moeten leven. Geen leven eigenlijk, maar proberen te overleven zolang als het nog kan….

  Geliked door 5 people

 5. Hovawart zegt:

  Bij totalitarisme (EU) wordt de heersende communistische ideologie in een totalitaire staat gepropageerd als de enig mogelijke weg naar een betere toekomst. Het is een systeem waarbij de staat bijna volledige controle heeft op het dagelijks leven van mensen,een gedwongen overgave of onderwerping zowel in politiek, cultureel, filosofisch, godsdienstig als in sociaal en economisch opzicht, zoals ten tijde onder de Marxistische regimes van Hitler, Stalin, en Mao….allen gekenmerkt door etnische zuiveringen en vervolging van non-geconformeerden.
  Het woord islam betekent letterlijk overgave of onderwerping en wijst op het fundamentele, religieuze principe dat een aanhanger van de islam zich (on)vrijwillig overgeeft aan Gods wil en wetten……..als men deze beide ideologieën zal proberen te verenigen binnen de EU, zal er een levende hel op aarde geschapen worden voor vanzelfsprekende mensen die wel in vrede wensen te leven met anderen, andersdenkenden en andersgelovigen……..Het Marxisme 2.0 steekt wederom zijn afschuwelijke kop weer op………men loopt weer blindelings achter de socialisten aan met hun vlaggen en vaandels en heeft niets geleerd van het verleden.

  Like

 6. van Colle zegt:

  Klopt als je je verweert ben je de agressor onbegrijpelijk dat men nog steeds de Pvvals rassistisch bestempelt terwijl het de enige partij is die de ndlse waarden hoog in het vaandel heeft staan tenen krommend dit

  Geliked door 1 persoon

 7. Adriaan W zegt:

  Het doden van een kafir kind geeft hoger aanzien onder deze extremisten, dat de ‘vermoedelijke’ dader zelf 3 kinderen heeft speelt hierin geen rol van betekenis. In zijn almachtige laagbegaafde brein zijn velen van hen bereidt om te sterven voor hun kleine jihad, deze was er dus nog niet helemaal klaar voor, zijn beloofde 72 maagden moeten nog even wachten op hem, zal hun worst zijn, want door alle aanslagen tegen kafir doelen loopt het tekort aan maagden op.

  Geliked door 1 persoon

 8. Henk der Niederlánder zegt:

  Klopt allemaal Adriaan maar mocht een van die dorpsgekken mijn kind wat aan doen blijt er maar een ding over, de hele familie uitmoorden en zelfs als ze naar hun eigen apenland gaan zijn ze voor deze niet veilig.
  Wie mijn dochter iets aan doet krijgt een totaal gestoorde papa achter zich aan.
  En Ik hoef dan niet het stempel te krijgen van verwarde man.
  Totaal niet nodig voor mij.

  Geliked door 3 people

  • BigLJohn zegt:

   Dit doet mij denken aan die vader uit de film Taken 1 met Liam Neeson als die vader.

   Like

  • ruud beijer zegt:

   Ook ik zou net zo lang met draaiende motor op die asielzoeker wachten tot hij naar buiten kwam. Dan drie keer heen en weer met 1000 kilo auto. God zij dank als hij bestaat dat mijn kinderen dat bespaart blijft

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik denk op dezelfde manier Henk!
   Bloemen en teddybeertjes zie ik als ’n bijzonder laf surrogaat!
   Valt me nog mee dat de media niet ontroerende beelden hebben laten zien van huilende blanken die met moslims ’n selfie maken tussen de treinrails!

   Ook zo’n volkomen waanzinnige linkse tyfusgewoonte!

   Geliked door 1 persoon

 9. Lucky zegt:

  https://www.parool.nl/amsterdam/protest-bij-de-rechtbank-tegen-van-doodslag-verdachte-statushouder~b42d4604/

  Protest bij de rechtbank tegen van doodslag verdachte statushouder
  Een actiegroep die zichzelf ‘Rechts in Verzet’ noemt protesteert woensdagochtend bij de rechtbank tegen de statushouder die verdacht wordt van verkrachting en doodslag van Rinia Chitanie.

  Hugo Kuijper van Rechts Verzet zegt dat vluchtelingen ongeacht ras huidskleur en geloof altijd geholpen moet worden. “Maar dat kan voor hetzelfde geld in de regio gebeuren. Hier zorgt het voor teveel spanningen.” Volgens Kuijper had de dood van Chitanie zo voorkomen kunnen worden.

  Like

 10. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  https://tpo.nl/2019/07/31/emile-roemer-noemt-pesten-transgenders-door-hangjongeren-onacceptabel/

  Emile Roemer noemt pesten transgenders door ‘hangjongeren’ onacceptabel
  Burgemeester van Heerlen zegt alles te hebben gedaan om oorzaak aan te pakken

  Kristiana Moretti en Arianne Brink zeggen in de Limburgse media te moeten verhuizen uit de Auroraflat in Heerlen als gevolg van het voortdurende getreiter door hangjongeren. Die zouden hen pesten vanwege hun geaardheid. De twee is inmiddels een andere woning aangeboden.

  Roemer zegt alles te hebben gedaan om de oorzaak aan te pakken. “Gebiedsverboden, extra politiepost in de flat, extra mobiele camera’s, ouders van de jeugd ontboden, antidiscriminatiebureau betrokken, straatcoaches ingezet, desondanks willen ze graag verhuizen en heb ik ook daarbij meegeholpen”, aldus Roemer op Twitter.

  Like

 11. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/immigration/2019/07/31/nigerian-cardinal-urges-europeans-to-stop-encouraging-africans-to-migrate/

  Nigerian Cardinal Urges Europeans to Stop Encouraging Africans to Migrate
  Nigeriaanse kardinaal spoort Europeanen aan te stoppen met Afrikanen aan te moedigen te migreren

  ROME — Cardinal Francis Arinze has urged Europeans to cease encouraging Africans to migrate to Europe, insisting that people are better off in their home countries.

  In an interview with the Catholic Herald last week, the 86-year-old Cardinal Arinze, once considered a top candidate for the papacy, said that when countries lose their young people to migration, they lose the people who can best build their nation’s future.

  ROME – Kardinaal Francis Arinze heeft Europeanen aangespoord om Afrikanen niet langer aan te moedigen naar Europa te migreren, en stond erop dat mensen beter af zijn in hun thuisland.

  In een interview met de katholieke heraut vorige week zei de 86-jarige kardinaal Arinze, ooit beschouwd als een topkandidaat voor het pausdom, dat wanneer landen hun jonge mensen verliezen aan migratie, ze de mensen verliezen die het beste de toekomst van hun land kunnen opbouwen .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s