Seks, corruptie en vriendjespolitiek bij de UNRWA

Screenshot_117

(Vertaling: E.J. Bron)

Nadat een intern VN-rapport verstrekkende corruptie bij de “Palestijnse vluchtelingen hulporganisatie” UNRWA heeft vastgesteld, hebben na de VS nu ook Zwitserland en Nederland hun betalingen aan de UNRWA stopgezet. Duitsland blijft de wereldwijd grootste sponsor van de Hamas minnende UNRWA.

Die Unbestechlichen

In het middelpunt van de kritiek staan de Zwitserse commissaris-generaal van de UNWRA, Pierre Krähenbühl, de plaatsvervangend commissaris-generaal Sandra Mitchell en stafchef Hakam Shahwan, die beide al afgetreden zijn. Pierre Krähenbühl zou zijn minnares Maria Mohammedi tot belangrijkste adviseur benoemd hebben en met haar dure zakenreizen rondom de wereld hebben gemaakt, bericht Al-Jazeera.

Al-Jazeera kreeg een kopie van het interne VN-rapport aan secretaris-generaal António Guterres uit december 2018 toegespeeld, die de handelwijze van de vier “een groot risico voor de naam van de VN” noemt. “Hun onmiddellijke ontslag dient overwogen te worden.”

Het rapport beschuldigt de leiding van de UNWRA van “fout gedrag, vriendjespolitiek, wraakzucht en ander ambtsmisbruik”. Sinds 2015 zouden zijn de macht in de UNRWA naar zich toe getrokken hebben. Met zijn ambtsaanvaarding in maart 2014 zou Krähenbühl zijn best hebben gedaan om een baan te verkrijgen voor Maria Mohammedi, een getrouwd actrice, die in februari 2015 zijn adviseur werd. Al snel werd duidelijk dat hun relatie “alles andere dan zuiver beroepsmatig” was, aldus het rapport. Krähenbühl reisde vaak met Mohammedi businessclass naar het Midden-Oosten en was “28-29 dagen in de maand op reis en maakte daarbij ook nog aanspraak op onkostenvergoeding.”

Toen de VN-ambassadrice van de Amerikaanse president Donald Trump, Nikki Haley, in 2018 het einde van de Amerikaanse financiering van de UNRWA verkondigde, diende de crisis van de UNRWA “als voorwendsel om de beslissingsbevoegdheid bij de leden van deze ´kliek´ te concentreren, vooral bij de voormalige stafchef (Shahwan), om regels en lopende handelingen te minachten, waarbij de uitzonderingstoestand de regel werd; en voor nog meer reislust van de commissaris-generaal”, aldus het rapport.

De voormalig plaatsvervangend commissaris-generaal Sandra Mitchell zou – tegen de VN-regels betreffende vriendjespolitiek in – in oktober 2018 haar man Robert Langridge een baantje bezorgd hebben op het kantoor van de UNWRA in Jordanië.

Shahwan zou zich volgens getuigen als een “gangster” gedragen hebben en grotendeels opgetreden zijn als eigenlijke chef van de UNWRA. Shahwan zou “effectief de leiding van de UNRWA in Jeruzalem hebben overgenomen.” Toen in 2018 een chauffeur tegen hem en andere vooraanstaande leden van de UNWRA klachten zou hebben ingediend, zou Shahwan de man “zwartgemaakt” gemaakt en geschorst hebben.

Shahwan heeft begin juli volgens onderzoek door Al-Jazeera zijn ontslag ingediend, Mitschell is eind juli met vervroegd pensioen gegaan, maar blijft nog VN-werkneemster. Krähenbühl noemde de beschuldigingen “fout en verzonnen”, en weigert vooralsnog om af te treden.

Hillel Neuer van “UN Watch” eist de afzetting van Krähenbühl: “Nog nooit heeft een VN-autoriteit van deze grootte zulke beschuldigingen tegen de hoogste heren van dienst meegemaakt. Wij roepen de grootste sponsoren van de UNRWA – waaronder Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden, Noorwegen, Nederland, Canada, Spanje en Australië – ertoe op om hun meest elementaire verantwoordelijkheid na te komen. Krähenbühl moet onmiddellijk weg, en met hem alle UNWRA-medewerkers die de meest minimale beroepsmatige standaards van de VN hebben overtreden.”

De vice-fractievoorzitster van de AfD in de Duitse Bondsdag, Beatrix von Storch, heeft op 26-04-2018 al het stopzetten van de Duitse UNWRA-financiering geëist. Als antwoord op een interpellatie van de AfD noemde de Duitse regering op 06-06-2018 de door de UNWRA genomen controlemechanismen “geschikt en gepast”. Deze vaststelling zou de Duitse regering nu wel eens om de oren kunnen gaan vliegen.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", Barbarisme, belangenverstrengeling, corruptie, establishment, Graaien, Hypocrisie, islamappeasement, Israël-vijandigheid, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, meningsdictatuur, praatjesmakers, Rotzakken, UNRWA, Verenigde Naties, verloedering. Bookmark de permalink .

12 reacties op Seks, corruptie en vriendjespolitiek bij de UNRWA

 1. koddebeier zegt:

  Had je wat anders verwacht dan ???????……………………….Het lijkt de EU wel.

  Geliked door 2 people

 2. Cathja zegt:

  Welke organisatie is er tegenwoordig nog vrij van smerigheid, leugens en bedrog?

  Geliked door 2 people

 3. Harry zegt:

  Nou , als de storm een beetje geluwd is over een paar maanden , worden die betalingen gewoon weer hervat , met terugwerkende kracht plus rente .
  Maar DAT zal de overheid ons niet melden !
  Dat soort dingen gebeuren altijd in het geheim .
  En als ze tegen de lamp lopen hebben ze een enorm scala aan excuses , zodat we weer het nakijken hebben !
  “ Verplichtingen” en zo .

  Ons politieke systeem deugt gewoon niet !
  De grote leugenaar maakt daar dankbaar gebruik van .

  Geliked door 1 persoon

 4. henk verhoef zegt:

  is die “club” een onderdeel van Groenlinks of van de vvd/cda
  De leden van die club komen toch allemaal voort uit die partijen en de paus zijn kinderverkrachters maar beschermen met behulp van de CDA’s van europa
  Niets verbaast mij nog zelfs niet dat de nedelander|( wie is dat ook alweer|) alles accepteert

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Ook de UNWRA heeft er baat bij dat het ¨conflict¨ nooit wordt opgelost. Zou het opgelost worden dan wordt UNWRA overbodig. Dat is natuurlijk het laatste dat ze willen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De “Palestijnen” wonen 71 jaar na dato nog altijd in ‘vluchtelingenkampen’ in Jordanië, Libanon en Libië en geen hond die zich daarover verbaast.
  Nog zoiets; de “Palestijnse” vluchtelingenstatus is als enige ter wereld overerfbaar, en dat is voor hun maar goed ook want de “Palestijnen” die 1948 nog meegemaakt hebben zijn op de vingers van 1 hand te tellen, hun gemiddelde leeftijd is namelijk niet zo hoog.
  En als klap op de vuurpijl; de UNRWA heeft enkele tienduizenden medewerkers !!
  Ja lees die zin nog maar een keer over, dat deed ik ook toen ik het las maar het stond écht in het AD; enkele tienduizenden, hoeveel is dat? 20.000, 30.000, 40.000 ?
  Wat die allemaal doen behalve aan het eind van de maand hun hand ophouden ? Geen hond die het weet.

  Geliked door 2 people

 7. hans zegt:

  Ja, overal roken verbieden en verdere geneugtes, maar wel seks, pedo`s en coke party’s organiseren voor sympathisanten! Kosten en lasten omhoog, fascisme bestrijden en ze juist bij grote getallen elke dag binnenlaten en elke kritiek als racisme wegzetten!?
  Hoe hang ik aan de eerste beste lantaarnpaal voor DUMMYS!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s