Seehofer´s grap van de week: Syriërs die op vakantie gaan naar hun thuisland moeten uitgezet worden

Screenshot_16

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer (CSU, illustratie), brengt uitzettingen voor asielzoekers uit Syrië in het spel, die daar na hun vlucht regelmatig om privéredenen naartoe terugkeren. “Wie als Syrische vluchteling regelmatig op vakantie gaat naar Syrië kan zich er immers niet serieus op beroepen in Syrië vervolgd te worden. Die moeten we zijn vluchtelingenstatus afpakken”, zei de CSU-politicus tegen de “Bild am Sonntag”.

politikstube

Wanneer er bij de Federale dienst voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF) reizen bekend zouden worden naar het land van herkomst, dan zou door de autoriteit onmiddellijk een herroeping van de vluchtelingenstatus onderzocht worden, zei hij. Bovendien zou men de ontwikkeling in Syrië intensief in de gaten houden. Seehofer: “Als de situatie het toestaat, zullen we repatriëringen uitvoeren.”

In de afgelopen jaren zijn er ongeveer 780.000 Syriërs naar Duitsland gevlucht. Daar woedt al meer dan acht jaar lang een verwoestende oorlog. Inmiddels hebben de troepen van president Bashar al-Assad bijna alle gebieden weer onder hun controle.

Daarover een commentaar van “Politikstube”:

Het is niet nieuw dat Syrische “vluchtelingen”, die in Duitsland bescherming hebben gekregen, naar hun thuisland reizen, waarin ze naar eigen zeggen vervolgd worden. Nadat er in de afgelopen jaren talrijke gevallen van reizen naar Syrië bekend werden, kwamen ook snel de relativeringen. Per slot van rekening zou er sprake zijn van dringende redenen (bijvoorbeeld de stervende oma of oom) om korte tijd naar een land terug te keren, waarin men anders niet meer kan leven, informatie over thuisvakanties is er niet. Volledig begrip voor het feit dat Syrische “vluchtelingen” voor familiebezoek naar hun thuisland vliegen, onder het dekmanteltje van “tragische familieomstandigheden”, daar wellicht zelfs hun vakantie doorbrengen en zichzelf een rustpauze gunnen betreffende het gestreste alledaagse asielleven in Duitsland.

Gisteren berichtte de “Bild-Zeitung” hoe de reizen voor “vluchtelingen” die op vakantie gaan naar Syrië, kennelijk aanhangers van Assad, georganiseerd worden. Vandaag neemt de papieren tijger Horst Seehofer het woord en verbreidt weer eens luchtbellen: intrekking van de vluchtelingenstatus bij regelmatige vakantie in Syrië.

Dit betekent dat men in principe vakantiereizen naar het land van herkomst als einde van de vluchtelingenstatus zou kunnen beschouwen, maar alleen maar wanneer iemand daar “regelmatig” op vakantie gaat, terwijl “af en toe” ook zou volstaan.

Dat is allemaal niet te begrijpen. Wie uit een land vlucht vanwege politieke vervolging of als oorlogsvluchteling, kan daar niet naartoe terugkeren zonder erop te rekenen dat er een gevaar voor lijf en leden dreigt. Deze tijdelijke terugkeerders zijn of suïcidaal of er dreigen geen represailles voor hen, zodat er geen sprake is van een behoefte aan bescherming en het dus in werkelijkheid om economische vluchtelingen gaat.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Moslims, Naïviteit, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Syrië, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

40 reacties op Seehofer´s grap van de week: Syriërs die op vakantie gaan naar hun thuisland moeten uitgezet worden

 1. fransdewit zegt:

  Het erge is nog dat ze ook daadwerkelijk geld hebben om vakantie te gaan.

  Geliked door 4 people

  • kampersrene zegt:

   iedereen heeft recht op vacantie….ik durf er voor wedden dat de zogenaamde “fluchtelingeskes”bovenop hun leefloon ook vacantiegeld krijgen om eens goed te relaksen van het nietsdoen

   Like

 2. Lise zegt:

  Seehofer heeft wel vaker iets geroepen, maar als het op daden aankomt, draait deze windvaan weer richting Merkel.
  Ik beschouw zijn uitspraak als een praatje voor de bühne. Zijn er soms verkiezingen in aantocht?

  Like

 3. Piet Snot zegt:

  Al tijden lang wordt elke vliegbeweging, van wie dan ook, opgeslagen voor een aantal jaar.
  Is een wet uit de EU die alweer jaren bestaat.
  Dus ze weten precies wie waar en wanneer en waar naar toe is gereisd.
  Of gaan ze soms met de auto naar Syrië.

  Geliked door 1 persoon

 4. fleckie zegt:

  Gewoon die parasiterende koppensnellers dwingen in hun eigen land te blijven, en de handen uit de mouwen laten steken, helpen met de wederopbouw van HUN eigen land, ( het eigenaardige is, dat familie van zogenaamde ‘vluchteling’ WEL onbekommerd voort- leeft in SYRIE!!!)……..<~<~<~<~<~<~<

  Geliked door 1 persoon

 5. Lucky zegt:

  Hetzelfde zou moeten gelden voor criminelen, wie zich in een gastland niet weet te gedragen heeft geen recht om te blijven.
  Trouwens een tijdje geleden heb ik een video gezien van een bruiloft in syrië…..het feest was groots en vol pracht en praal …. in een land dat gevaarlijk en onleefbaar zou zijn?

  Geliked door 1 persoon

 6. exmarineman zegt:

  En hoe en wie betaalt die vakantiereizen? Dan hebben ze dus ook een paspoort en is dus ook bekend wie en wat ze werkelijk zijn. En wie betaalt hun verblijfskosten aldaar, hoeveel geld nemen ze mee voor hun familie of is er al het nodige vooruitgestuurd via bijv. WesternUnion?

  Geliked door 1 persoon

 7. Paula Hansen zegt:

  Klopt. Ze krijgen leefgeld (plus wie weet wat nog meer) en gaan daar gewoon naar toe. Familie bezoeken. Werken doen ze ook niet, alleen profiteren! Heb daarover ook gelezen in een Belgische krant. Er zijn er ook die daar dan gaan trouwen. Ja ja. Wat onveilig toch hè. En de EU landen gaan maar door en door. En wij maar belastinggeld betalen zodat ze rustig door kunnen gaan. Dat er mensen in b.v. Nederland net het hoofd boven water kunnen houden maakt ze niets uit. Vind het niet zo vreemd dat we zogezegd een hekel aan die migranten krijgen! ECHTE vluchtelingen, totaal anders!

  Geliked door 1 persoon

  • Lucky zegt:

   Inderdaad, en de Jezidi’s die massaal vermoord, gemarteld en vervolgd werden worden uit Nederland weggestuurd….want het zou zgn weer veilig zijn….? Hóe is t mogelijk!

   Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Daar woedt al meer dan acht jaar lang een verwoestende oorlog.

  Mee aangestookt, gefinancierd en gepropagandeerd door het westen onder supervisie van de nobel prijswinnaars voor de vrede Obama en de Europese Unie. Als anti democraten democratie gaan exporteren is oorlog en dictatuur het resultaat.

  Like

 9. Yvonne zegt:

  ze krijgen denk ik teveel uitkering, ik kan niet eens een dagje Apenheul of naar een dierentuin
  ze komen er zoals gewoonlijk mee weg, de westerlingen zijn in hun ogen ontzettend dom en daar profiteren ze van, met westerlingen bedoel ik de idioten die over ons regeren

  Geliked door 1 persoon

 10. Corné zegt:

  Hoeveel van dat gajes leeft er in ons land? En die snoepreisjes worden ongetwijfeld door de belastingbetaler gefinancierd. Weg met die schijnvluchtelingen!

  Geliked door 1 persoon

 11. Eppo zegt:

  Een beetje als hier in Nederstan dus , waar al die economische vluchtelingen uit Eritrea steeds op vakantie heen gaan .

  Geliked door 1 persoon

 12. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Vluchtelingen, die op vakantie naar huis gaan, bewijzen zelf, dat het thuis niet onveilig voor hen is. En daarmee halen ze zelf de basis onder hun vluchtelingen status vandaan. Met vakantie naar huis, dan dus geen recht meer op terugkeer !!! Klip-en-klaar !!!

  Geliked door 2 people

 13. droevige mof zegt:

  Gisteravond schoot in Stade (Niedersachsen) een politieagent een asielzoeker neer. De 20-jarige man had hem met een ijzeren stang aangevallen. Het Openbaar Ministerie onderzoekt nu of de agent uit zelfverdediging handelde. Of de politieagent in het rode Niedersachsen daar maar uitkomt is niet erg waarschijnlijk.
  Waarom schoot hij niet in het plafond en rende hij weg om een ambulance te halen voor de geestelijk gestoorde tiener (nou ja 20 jaar) die getraumatiseerd was door der oorlog, der Duitsers en het schot in het plafond?
  https://www.bild.de/regional/hamburg/hamburg-aktuell/attacke-auf-beamten-polizist-schiesst-asylbewerber-nieder-tot-64037254.bild.html

  Like

  • Lucky zegt:

   Daar gaan we weer,
   Man uit kosovo steekt twee mensen dood op station in duitsland.

   https://www.journalistenwatch.com/2019/08/18/bluttat-iserlohn-taeter/

   Bluttat in Iserlohn: Täter ist Kosovare
   Bloeddaad in Iserlohn: de dader is Kosovaar

   Bei einer Auseinandersetzung am Bahnhof in Iserlohn wurden am heutigen Samstag um 14.20 Uhr ein Mann und eine Frau getötet. Die Polizei konnte den Tatverdächtigen unmittelbar nach der Tat widerstandslos festnehmen. Es soll ein Messer zum Einsatz gekommen sein

   Tijdens een geschil op het station in Iserlohn zijn zaterdag om 14.20 uur een man en een vrouw vermoord. De politie kon de verdachte onmiddellijk na het misdrijf zonder weerstand arresteren. Het had naar een gebruikt mes moeten komen

   Like

   • Lucky zegt:

    Het had naar een gebruikt mes moeten komen???
    Google translate heeft er maar moeite mee.

    Like

   • droevige mof zegt:

    “Ze zeggen dat er een mes is gebruikt.”
    De beste automatische vertaling voor Duits-Nederlands en vice versa is deepl.com.
    Natuurlijk ook niet foutloos, maar zo’n geknoei als met Google Translate bestaat hier niet.

    Like

  • kampersrene zegt:

   Ja maar was die politieman geen racist ? had hij die ijzeren staaf beter niet een paar keer moeten ontwijken alvorens die arme vermoedelijk verwarde asieler neer te schieten…..Het ruikt inderdaad naar racisme…..die politieman had een schedelbreuk moeten oplopen alvorens er spake kan zijn van wettige zelfverdediging

   Like

 14. Monalisa zegt:

  Dat roep ik al jaren, geld ook voor nederland.

  Geliked door 1 persoon

 15. Pingback: Seehofer´s grap van de week: Syriërs die op vakantie gaan naar hun thuisland moeten uitgezet worden! | eunmask

 16. Henk.V zegt:

  Eerlijk gezegd vind ik Seehofer’s opvatting niet zo onlogisch: Hij heeft het over Syrische vluchtelingen , die voor hun veiligheid Syrië verlieten, die -eenmaal in Duitsland verblijvend- ” na hun vlucht regelmatig om privéredenen naartoe terugkeren” Let wel: REGELMATIG!
  Wie regelmatig naar dat land kan terugkeren geeft daar mee aan dat het met de veiligheid in dat land inmiddels wel snor zit.
  Terugsturen naar Syrië dus!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ik ga er van uit dat jij op de hoogte bent van de mentaliteit/kwaliteit van Seehofer, Henk. Ook wel het “bedmatje” van Merkel genoemd of “windvaan”. Kortom: “Veel geschreeuw en weinig wol!”

   Geliked door 2 people

   • Paula Hansen zegt:

    Geldt niet alleen voor Seehofer. Helaas zijn (naar mijn idee) heel, echt heel veel politici zo. Ook degenen die zich stil houden. Het is een hopeloze toestand!

    Like

   • Henk.V zegt:

    Dat klopt helemaal, Bert. Seehofer zal de conclusie die hij zogenaamd trekt nooit uitvoeren.Hij loopt volledig in de pas met het politiek correcte Duitse beleid, zoals steeds.. Maar ondertussen heeft hij voor het oog van het Duitse publiek wel weer eens een zogenaamde daad van verzet tegen Merkel gepleegd.
    De man is karakterzwak, precies zoals de Duitse overheid graag ziet: gewoon doen wat je wordt opgedragen.

    Like

   • droevige mof zegt:

    Hij springt als een leeuw en landt als een vloerkleedje.

    Like

 17. Betty Boob. zegt:

  -Ik kan best begrijpen dat ’n vluchteling naar zijn of haar land terug verlangt, als men ’n ware vluchteling was, en op de vlucht ging voor oorlogsgeweld, nu is dat oorlogs- geweld, zo goed als weg, laten alle syriërs terug gaan naar hen land, hen vaderland, om de vreselijke chaos aan te pakken, de grootste vijand van hen land is weg, laten zij zelf hen land weer gaan opbouwen, van mij mogen ze zelfs ’n toelagen mee krijgen.
  -En ’n Syriër, die regelmatig op vakantie gaat, laat in elk geval zien, waar zijn vaderlandsliefde ligt.

  Dus tja, duidelijk m.i.

  Geliked door 1 persoon

 18. M. zegt:

  Lijkt mij niet meer dan logisch dan kunnen er heel wat van die zogenaamd arme vluchtelingen die helemaal geen vluchtelingen zijn en al helemaal niet arm gewoon HUMAAN terug gestuurd worden zonder achterlijk slachtofferrolletje te kunnen claimen.
  De meeste landen gaan ze gewoon naar toe op vakantie omdat het daar zo gevaarlijk is volgens de liegende vluchtelingen om zich daar keurig te gedragen.
  En uiteraard liegt het politieke kartel vrolijk mee en zal men niet het beleid er op afstemmen omdat men dan Nederland niet snel aan de bedelstaf kan brengen zodat men het makkelijker over kan nemen.
  Het politieke kartel in ons land wil het faciliteren van mensensmokkel ook niet verboden zien en waarom zou dat zijn denkt u ?
  Bang dat ze zelf de bak in gaan?

  Geliked door 1 persoon

 19. Laura van der Storm zegt:

  “kan daar niet naartoe terugkeren “? Hoezo niet? Het gebeurt toch gewoon?! Maffe wereld!

  Geliked door 1 persoon

 20. Jean zegt:

  Dat gewelddadig barbaars tuig had nooit binnen gelaten moeten worden.

  Geliked door 2 people

 21. Rensk. zegt:

  Hoorde vandaag ook weer mensen zeggen die cultuur past hier niet. Langzamerhand komen er steeds meer mensen, die dat zeggen. Help ze in de eigen omgeving en ook weer niet te veel, omdat dan de spirit er weer iets van te maken of op te bouwen volledig verdwijnt. Je moet mensen niet aan het handje nemen. Dat doe je enkel bij kleine kinderen.

  Geliked door 2 people

 22. BigLJohn zegt:

  Seehofer maar ook Rutte vallen onder dit gezegde; Veel beloven en weinig geven doen de gekken in vreugde leven.

  Geliked door 1 persoon

 23. Ton Ruygrok zegt:

  Nou ja.. Dit is van alle tijden .. in WO2 gingen de leden van het koninklijk huis en andere Engelandvaarders regelmatig terug naar NL voor een welverdiende vakantie of Familie aangelegenheid.., en later …, ook gevluchte Oostduitsers enzo die vaak terug keerden om even te kunnen ontspannen e.a. zaken teregelen…, gevluchte Noord Koreanen pendelen ook regelmatig en onophoudelijk naar hun thuisland.., dus helemaal niet vreemd dat onze vluchters even terug gaan … als ze maar weer aub retour komen.. moet er niet aan denken dat ze daar blijven… wordt het zo stil en leeg hier…,
  A.Ruygrok,Monster.

  Like

  • Ton Ruygrok zegt:

   Bovenstaande is met spot geschreven.. natuurlijk ondenkbaar dat je ff terug gaat.. maar met de patiënten die wij hier krijgen is het allemaal mogelijk … en het wordt allemaal gehonoreerd en gefaciliteerd .. op alle niveaus is in de westerse wereld het vermogen om met Nuchterheid en Wijsheid problematieken en vraagstukken het hoofd te bieden tot in het .. Merg Weg Gekankerd.. ik zie dit niet meer goed komen.. wel steeds verder verdwazen en verachtelijken..,
   A.Ruygrok,Monster.

   Like

 24. Lucky zegt:

  Dat zouden vluchteling voor moeten stellen….
  https://www.journalistenwatch.com/2019/08/19/urlaubs-debatte-dushan/

  Urlaubs-Debatte: Dushan Wegner versus Aras Bacho
  Vakantie – debat: Dushan Wegner versus Aras Bacho

  Like

  • Lucky zegt:

   Bedankt lief Duitsland…..hoezo schaamteloze parasieten?

   Inhoud bericht 1:
   Ik wens alle volgers een rustig weekend en alle vluchtelingen die op vakantie gaan een welverdiende Syrië-vakantie!
   Duitsland is een verschrikkelijk land, syrië is een mooi thuisland en jullie hebben het herstel van de nazi-stress verdient!

   Bericht2:
   Als iemand die veel vluchtelingen kent, die in hun thuisland vakantie vieren, kan ik alleen maar zeggen: Deze mensen hebben het verdient om rust te nemen van Duitsland, bij die haat, en hun familieleden te bezoeken en terugkeren.
   Ze hebben het nodig!

   Like

 25. Pingback: Alexander Gauland (AfD): Seehofer moet eindelijk handelen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s