Ontslag van John Bolton: Trump kiest voor vrede i.p.v. oorlog

Screenshot_86

Donald Trump en John Bolton.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn nationale veiligheidsadviseur John Bolton ontslagen, die als hardliner geldt in de ruzies met Noord-Korea, Rusland, Syrië en Iran. Daarover de Petr Bystron, de AfD-afgevaardigde in de commissie buitenland van de Duitse Bondsdag:

Die Unbestechlichen

“John Bolton is een ervaren politicus Buitenlandse Zaken, ik heb zijn benoeming begroet, omdat hij een van de eersten was die de medeschuld van Angela Merkel aan de islamitische terreur van de Breitscheidplatz in Berlijn duidelijk heeft benoemd.

Maar de havik Bolton raakt steeds meer in conflict met Donald Trump´s wens naar minder internationale inmenging en militaire avonturen van de VS. De afgeblazen militaire aanval tegen Iran, waarbij Trump vanwege een drone geen 60 levens wilde opofferen, was volgens waarnemers een keerpunt tussen Trump en Bolton. Ook de kritische houding van Bolton tegenover vredesonderhandelingen met de Taliban en een betere relatie met Rusland zou een belasting geweest kunnen zijn.

Donald Trump wil – in tegenstelling tot hetgeen onze media ons willen wijsmaken – vrede en stabiliteit in de wereld, en gaat consequent met zijn programma door. Wanneer militaire interventionisten zoals generaal James Mattis en John Bolton dat in de weg staan, worden ze ingewisseld. Wij verwelkomen deze stap tot het reduceren van militaire conflicten in de wereld.”

Bron:
https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Donald Trump, gezond realisme, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

9 reacties op Ontslag van John Bolton: Trump kiest voor vrede i.p.v. oorlog

 1. Adriaan W zegt:

  Verstandige beslissing, want wij Amerika bombarderen het Midden-Oosten plat en jullie Europeanen vangen de ‘vluchtelingen’ op dat was toch de insteek van de VS om hun democratie naar deze shithole countries te brengen, deze landen zijn gewoon niet aan democratie toe, en de meeste EU lidstaten wordt hen democratische rechten beperkt.

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Adriaan W.Om democratie te brengen is een grote leugen.Het ging om de grondstoffen zoals olie en uranium in afghanistan,ook gaat het om de papavervelden in afghanistan waar heroine van gemaakt wordt.In syrie is de oorlog ontstaan omdat die president niet wide meewerken aan een olie of gaspijpleiding door zijn land,en omdat de rotschilds daar nog geen bank hebben.

   Geliked door 2 people

   • Adriaan W zegt:

    Daar ben ik mij van bewust Ron, heb weinig zin om lange verhalen te schrijven die nergens toe leiden, Twitteren vind ik veel leuker, en je krijgt meestal meteen respons op je reactie.

    Mvg

    Geliked door 1 persoon

 2. cruys045 zegt:

  De ware Leider is streng in regels en wetten in democratie behoud voor zijn volk maar uiterst bedacht en behoedzaam in stappen die leiden naar oorlogs confontratie

  Geliked door 1 persoon

 3. Eigen volk eerst zegt:

  Goed zo Trump!

  Geliked door 2 people

 4. Qvic zegt:

  Trump wil zijn land soeverein maken en houden, want zodra een land militair ingrijpt in een ander land. Vervalt de soevereiniteit van dat land, dat aanvalt. Zo zijn alle landen die zich aangesloten hebben bij de VN geen soevereine landen meer. Dat was dan ook de redenen dat Trump zich uit de VN heeft terug getrokken. Net als alle EU landen, hebben geen ervan meer hun eigen soevereiniteit meer. Maar staan onder leiding van de EU. Net zo met alle VN aangesloten landen, die staan onder leiding van de VN. Dus die kunnen eigenlijk onmogelijk VN afspraken aan hun laars lappen en dat geldt tevens voor de EU landen. Dat is ook de redenen dat Brussel te keer gaat tegen Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije. Daarom is Brexit zo omstreden, want dat zou betekenen dat de EU geen vinger meer in de pap hebben in Engeland. Het gaat telkens over macht en geld.

  Geliked door 1 persoon

 5. John van antwerpen zegt:

  Trump is te laf om Iran aan te vallen, wat Bolton al lang had gedaan.
  Trump laat het gewoon gebeuren dat Erdogan (die Nederlanders Fascisten vind)
  te veel invloed krijgt in het midden oosten en Koerdische burgemeesters massaal ontslaat.
  Trump is bevriend met Saudi Arabie, een land dat wereldwijd het salafisme verspreid.
  En zelfs onze koningin Maxima durft prins Salman niet uit te horen.
  Mijn weinige hoop is een hele grote verrassingsaanval van de mossad op meerdere
  doelen tegelijk. Maar dat is wishfull thinking. Heel het midden oosten en Europa erbij
  (met zijn binnen laten van miljoenen gelukszoekers) zit in een knoop die steeds strakker wordt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s