Syrië zal niet met Koerdische “agenten van Washington” praten

Screenshot_15.png

Strijders van de YPG in Syrië.

(Door: Jason Ditz – Vertaling: E.J. Bron)

Damascus geeft Koerdische krachten de schuld van de opmars van Turkije in het noordoosten van Syrië.

Contra magazine

Ambtenaren van het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken gaven te kennen dat zij van plan zijn om in verband met de grensoverschrijding door Turkse grondtroepen in Noord-Syrië op te treden tegen “binnendringende buitenlandse strijdkrachten”. Daarbij zouden ze echter niet van plan zijn om met de Koerdische YPG te onderhandelen.

De viceminister van Buitenlandse Zaken, Faisal Maqdad, zei dat de strijdkrachten met hun separatistische agenda Syrië verraden zouden hebben, en voegde er aan toe dat Syrië geen “agenten van Washington op Syrisch grondgebied” zou dulden.

In het begin van de oorlog hadden de Koerdische strijdkrachten vooruitgang geboekt bij het herstel van de betrekkingen met de regering-Assad. De VS wezen dit echter fel af en overtuigden de Koerden ervan zich terug te trekken. Welnu, het lijkt dat deze deur nu dicht is.

In werkelijkheid suggereerde Maqdad dat de Syrische regering de Koerdische strijdkrachten voor de invasie van Turkije verantwoordelijk maakt door te zeggen dat de Koerdische strijdkrachten geweigerd hebben de verdediging van de eerder door Turkije bedreigde gebieden aan het Syrische leger over te laten, en dat nu ook weer doen in het noordoosten.

De YPG was niet openlijk op afscheiding uit en had daarvoor aangeduid dat het doel een zekere autonomie in een federalistisch Syrië zou zijn. De VS wezen dit echter af en adviseerden de Koerden om geen contacten te leggen om deze aangelegenheid op te helderen.

Enkele berichten duiden er op dat de YPG voor de keuze stond om of de ondersteuning van Assad te zoeken of snel toe te geven aan Turkije. Tot nu toe lijkt niets daarvan plaats te vinden en de Koerden spreken nog steeds over een “omvattende oorlog” tegen Turkije.

Toen Koerdische politici begin deze week aanduidden dat zij contacten met Rusland zouden kunnen zoeken, begunstigde dit waarschijnlijk Amerikaanse functionarissen, die zich nog steeds uitspreken voor een Amerikaanse deelname. Als Syrië daadwerkelijk niet van plan is om met hen te praten, dan is het praktisch ondenkbaar dat Rusland dat doet en Syrië zal laten vallen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Jason Ditz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Koerden, Rusland, Syrië, Turkije, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Syrië zal niet met Koerdische “agenten van Washington” praten

 1. Klaas zegt:

  https://dynatielladanews.gr/wp-content/uploads/2019/10/00-396.jpg  

  She was taken out of her car during a Turkish-backed attack and executed by Turkish backed mercenary factions on the International Road between Qamishlo and Manbij, where her driver who was also martyred. 

   http://m-syria-d.com/en/1326

  Like

 2. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/middle-east/2019/10/13/erdogan-terrorist-thousands-in-europe-march-against-turkeys-syria-offensive/

  Erdogan Terrorist’: Thousands in Europe March Against Turkey’s Syria Offensive

  Erdogan Terrorist ’: Duizenden in Europa maart tegen het offensief van Turkije in Syrië

  Paris (AFP) — Thousands of people, some shouting “Erdogan terrorist”, took to the streets of Paris and other European cities on Saturday in protest at the Turkish assault on Kurds in Syria.
  Organisers said “more than 20,000 people” took part in the demonstration in Paris after Ankara stepped up its assault on Kurdish-held border towns in northeastern Syria on Saturday, defying mounting threats of international sanctions.

  “Turkey is invading Rojava (the self-proclaimed Kurdish zone in northeast Syria) and Europe is watching,” they shouted as they marched towards Chatelet in central Paris.

  Parijs (AFP) – Duizenden mensen, sommigen schreeuwden “Erdogan-terroristen”, gingen zaterdag door de straten van Parijs en andere Europese steden uit protest tegen de Turkse aanval op Koerden in Syrië.
  De organisatoren zeiden dat “meer dan 20.000 mensen” deelnamen aan de demonstratie in Parijs nadat Ankara zaterdag de aanval op Koerdische grenssteden in het noordoosten van Syrië opgaf en de toenemende dreigingen van internationale sancties tartte.

  “Turkije valt Rojava binnen (de zelfbenoemde Koerdische zone in het noordoosten van Syrië) en Europa kijkt toe,” schreeuwden ze terwijl ze marcheerden naar Chatelet in het centrum van Parijs.

  Like

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. Klaas zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s