Wilders presenteert noodwet stikstof

Screenshot_41

(Door: Wouter de Winther)

DEN HAAG – Het was hard werken de voorbije dagen, maar hij is er: een noodwet om de stikstofproblematiek het hoofd te bieden. De PVV komt er mee en wil zo een half jaar rust creëren op het dossier dat Nederland nu al maanden in zijn greep houdt.

„Het hele land wordt gek gemaakt met gekkigheid rond stikstof en PFAS-problemen, waartegen het kabinet nu overhaast allerlei maatregelen wil invoeren”, zegt Wilders. „Met deze wet kunnen boeren boeren en bouwers bouwen, zonder dat de maximumsnelheid hoeft te worden verlaagd of andere pijnlijke maatregelen hoeven te worden genomen. En zo hoeft de premier niet nog meer verkiezingsbeloftes te breken.”

De Telegraaf

Wilders wil met de wet woningbouw, infrastructuur en de meeste landbouw tot projecten van ’dringend openbaar belang’ laten verklaren. Met de ’tijdelijke noodwet stikstof’ moeten de strenge stikstofregels voor deze projecten niet gelden. Tijdens het half jaar dat de noodwet van kracht is, kan het kabinet in relatieve rust naar een definitieve oplossing zoeken.

Er is ook in geregeld dat boerenbedrijven die daarvoor eerder een vergunning hebben gekregen ongebruikte bouwcapaciteit mogen overdragen aan andere bedrijven. Ook vergunningsaanvragen die nog niet zijn afgerond en door de problematiek stil liggen moeten met de noodwet van de PVV worden vlotgetrokken. Bouwprojecten voor megastallen komen overigens niet onder de noodwet te vallen.

Vuile grond

De PVV-leider voorziet ook een tijdelijke oplossing voor de PFAS-problemen, die het verplaatsen van vervuilde grond momenteel tegenhoudt. Hierdoor kan bouwgrond en specie voor projecten niet afgevoerd worden en dat belet de bouw. Als het aan de PVV ligt, wordt per regio een plek aangegeven waar deze grond naartoe mag worden verplaatst zodat de bouw kan doorwerken. Vervolgens kan de komende maanden naar een oplossing gezocht worden voor deze grond.

De PVV werd lang weggehoond toen ze opperde om met noodwetgeving te komen om de problemen rond stikstof en PFAS het hoofd te bieden. Maar CDA-fractieleider Pieter Heerma zei onlangs ook dat het kabinet voor december een oplossing moest vinden, anders zou hij ook voor noodwetgeving zijn. Wilders rekent dan ook op steun van het CDA.

Hard ingrijpen

Het kabinet zegt begin komende week met nieuwe maatregelen te komen rond stikstof, maar die beloven hard in te grijpen in de maximumsnelheid zonder dat aan is getoond dat daardoor de stikstofneerslag binnen de normen gaat vallen.

Wilders wijst erop dat het echt om een noodwet gaat, die vanzelf na een half jaar vervalt. De wet is volgens de PVV-voorman daarom levensvatbaar.

De PVV sprak de afgelopen week uitvoerig met het Bureau Wetgeving van de Tweede Kamer. Daarin werd de partij duidelijk dat het belangrijk is dat de wet een afgebakend tijdelijk karakter heeft, omdat de rechter er anders zonder meer een streep door zal zetten.

Bron:
www.telegraaf.nl
(Premium-artikel)

h/t “Tistochwat”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Geert Wilders, gezond realisme, PVV. Bookmark de permalink .

25 reacties op Wilders presenteert noodwet stikstof

 1. snelheidsverlaging is goed voor het milieu en voor de veiligheid;

  Geliked door 1 persoon

 2. Japio zegt:

  Zie hier, een echte Leider.

  Geliked door 2 people

 3. De kans zal niet echt groot zijn dat die noodwet aangenomen wordt.
  Ten eerste het is een wet die voorgesteld wordt door de PVV en zo iets moeten we toch niet willen in de tweede kamer waar al een cordon sanitaire bestaat als het over de PVV gaat.
  En ten tweede zitten we hier met een regering die alles voor zich uit schuift en uit blijft schuiven, want van aanpakken hebben ze totaal geen brood gegeten.
  Dus dat deze noodwet er gaat komen is naar mijns inziens maar een kleine kans beschoren.

  Geliked door 4 people

  • koosv8 zegt:

   Laat dan alle boeren, bouwers, gepensioneerden, leraren, vissers, zorg verleners, doktoren, de groot en klein metaal, eigenlijk, wie niet, CORDON SANITAIRE STEMMEN. MAAR DAN WÉL ANDERSOM.
   Dan blijven er niet veel over. 2 dus….PVV FVD.
   NIET…….DAN NIET ZEUREN OF DEMONSTREREN!!!!!

   Geliked door 3 people

  • andre zegt:

   Het gaat weer een soap worden waar je U tegen zegt. Greet stond EN op het maliveld EN “gaan we regelen”. Dus voila, het voorstel ligt er voor de boer en voor de bouwer maar omdat het inderdaad de PVV is gaat deze wet er niet helaas nietkomen. Het politieke kartel aangestuurd door links zit er niet voor NL. Misschien is het wel de laatste druppel die de emmer doet overlopen en het zal tijd worden ook.

   Geliked door 3 people

   • Monalisa zegt:

    Meeste boeren blijven toch op het CDA stemmen

    Like

   • Dat zal inderdaad wel waar kunnen zijn @ Monalisa.
    Maar van de andere kant zullen er ook veel afhaken na deze hoop ellende.
    Ik zal eens even in de gaten gaan houden wat de peilingen gaan doen ook al zijn die nou niet bepaald betrouwbaar, maar dat ook daar een verschuiving te zien zal zijn lijkt me niet onmogelijk.

    Like

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De meest zekere manier om ervoor te zorgen dat iets er NIET gaat komen is het laten voorstellen door de PVV.
  Dat is de trieste waarheid.

  Geliked door 4 people

 5. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Het heeft absoluut GEEN zin voor een oppositiepartij als de PVV, om met een noodwet te komen. Hiermee geeft de PVV een totaal verkeerde beeld af. De PVV probeert hiermee het probleem, dat door Rutte-3 is veroorzaakt, op te lossen. Daarmee houdt de PVV het kabinet de hand boven het hoofd. En dat is wel het laatste, dat we nodig hebben. Een oppositiepartij die door de coalitie in een cordon sanitaire is gedrukt, mag het kabinet nooit of te nimmer de hand boven het hoofd houden !!! Rutte-3 heeft het probleem zelf veroorzaakt, laat het kabinet het probleem dan ook lekker zelf oplossen. Dat kunnen ze niet. Laat Rutte-3 lekker dan ook op de blaren zitten. Dikke bult, eigen schuld. Laat Rutte-3 lekker in zijn eigen shit ten onder gaan !!! Hoe groter het probleem wordt, des te beter het is !!! Dat geeft onrust en verzet bij het volk. En dat is wat we nodig hebben. In plaats van het vuurtje te blussen, moet je het vuurtje aanwakkeren. Het volk begint wakker te worden. Gebruik dat momentum !!! Roeptoeter rond, dat de PVV er anders over denkt, dan het ruttige kabinet. Wijs op de fouten, die het de coalitie maakt. Creëer een sfeertje, dat aanstuurt op de val van het kabinet en eis nieuwe verkiezingen. Ga vooral geen noodwet maken, die toch niet wordt gesteund. Je gaat Rutte-3 toch zeker niet in het zadel houden. Daarmee jaag je je eigen kiezers tegen je in het harnas. Oppositie voeren vanuit een cordon sanitaire betekent, vooral dwarsliggen !!!

  Like

 6. Monalisa zegt:

  De PVV-leider voorziet ook een tijdelijke oplossing voor de PFAS-problemen, die het verplaatsen van vervuilde grond momenteel tegenhoudt. Hierdoor kan bouwgrond en specie voor projecten niet afgevoerd worden en dat belet de bouw. Als het aan de PVV ligt, wordt per regio een plek aangegeven waar deze grond naartoe mag worden verplaatst zodat de bouw kan doorwerken. Vervolgens kan de komende maanden naar een oplossing gezocht worden voor deze grond.
  Dan mijn antwoord in Noord-Holland ligt bij Pond-Buitenhuizen zo’n plek, als u weet wat daar ligt dan gaat u huilen, maar de plantjes die we kwijwaren, die groeien daar weer wel.

  Geliked door 1 persoon

  • Monalisa zegt:

   Dus als ik het goed begrijp, de afval containers die grote bouwbedrijven hebben op de bouw, waar al hout stenen en cement apart word ingezameld mag ook niet meer?????

   Like

 7. Jade zegt:

  Nederland, een fruitvlieg keutel op een voetbal, zo klein…
  Laat die krankzinnige milieu-maatregelen nou maar zitten,
  want het helpt geen ene malle moer.
  Behalve als je dit land naar de kloten wil helpen.
  Dan is Den Haag goed bezig.

  Geliked door 3 people

 8. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  In plaats van Rutte de hand boven zijn hoofd te houden met een noodwet, kan Wilders beter zeggen, dat we genoeg hebben van de ruttige leugens, dat we genoeg hebben van het ruttige schateren, dat we genoeg hebben van het ruttige geheugenverlies. Dat de hele CO2 hysterie, de opwarming van de aarde, de zure regen, het ozongat, de stijfging van de zeespiegel, het afsmelten van het poolijs, verzinselen zijn, die de toets der wetenschap niet kunnen doorstaan. Dat de Nieuwe WereldOrde van de VN en EU de grootste ramp voor ONS NEDERLAND is. Dat Rutte met zijn kabinet moet opsodemieteren. Dat het beleid van politieke correctheid verzet, opstand, of mogelijk een revolutie in de hand werkt. Dat de landverraders vragen erom veroordeeld te worden door een volkstribunaal.

  Like

 9. kanaloa01 zegt:

  Alphons Mantel, het fors reduceren van de max. snelheid levert een CO2 winst op van 0,34%.
  Misschien beter om dat hele imbeciele CO2 en Stikstofverhaal eens te vergeten want 0,04% CO2 waarvan dan ook nog eens 96% van natuurlijke afkomst is stelt natuurlijk al helemaal niets voor. Overigens wel de bomen op grote schaal kappen, bomen die zorgen voor CO2 reductie. Onze atmosfeer bevat 78% stikstof en dat is al honderduizenden jaren het geval, we ademen het bij elke ademteug in en dat moet dan gereduceerd worden?

  Geliked door 3 people

  • David zegt:

   Zonder co2 liggen we allemaal stijf als een plank onder de grond

   Geliked door 1 persoon

   • CO2 is onschadelijk gas, maar het rare overheidsbeleid heeft CO2 reductie als fout doel; Een auto stoot veel meer stoffen uit dan CO2 en met lagere snelheid is de schade door botsingen kleiner.
    Hoeveel stikstof stoten de 1,5 min. Nederlandse moslims uit? de minister zegt het niet

    Like

 10. koosv8 zegt:

  Ik zie weer heel veel theorieën langs vliegen, maar volgens mij is het ZEKER NIET de bedoeling van Wilders om de schoft RUTTE een hand boven zijn hoofd te houden. Hij wil laten zien dat er voor het EIGEN VOLK snel iets moet gebeuren om faillissementen en of ophanging te voorkomen, het is toch GVD te gek voor woorden wat hier gebeurt. Schiet ze af dat stelletje Eurofiele nazi’s.

  Geliked door 1 persoon

  • Orelius zegt:

   Inderdaad Koos . Ik vind het ook goed wat Geert doet. Hij word altijd beticht dat hij het alleen maar over de Islam heeft maar zo laat hij duidelijk merken dat hij het voortouw wil nemen bij het oplossen van alle door die nazi,s veroorzaakte problemen. Vind dat hij een heel goed signaal afgeeft.
   Alleen moet het volk eens gaan inzien dat we constant alleen maar voorgelogen worden door dat andere tuig in Den Haag. We leven onderhand in een DDR 2.0.

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s